Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Září 2024 na MovieZone: Nepropásli jste něco?


ikona
KarelR
john wickmarvelmoviezonemoviezone ohlednutipan prstenu
Váš oblíbený filmový magazín vydává každý měsíc tolik věcí, že vám zlé sociální algoritmy mohly něco zatajit. Pojďme si projet to nejdůležitější, co se na MovieZone v září řešilo. 

Září má ve filmovém roce velmi daleko k zásadnímu měsíci. Většinou dojíždí pár hitů z pozdního léta a studia sem uklidí nějaká ta akční béčka a často nevydařené produkce, takže moc není na co koukat… ani o čem informovat. Největší oznámení roku jsou za námi nebo naopak před námi, a na letošním září to bylo vidět dvojnásob. Pojďme tedy k první sekci našeho ohlédnutí, která není dvakrát rozsáhlá.

Novinky

Upřímně… vážně se nedělo nic zásadního. Ian McKellen mimoděk prozradil, že bude mít nový Pán prstenů dva díly (Hon na Gluma se holt vytěží na absolutní dřeň) a Denis Villeneuve potvrdil, že třetí Dunu ještě zvládne, ale se čtyřkou už se matlat nehodlá. Alespoň tu neutopí kariéru jako James Cameron, který opravdu natočí Poslední vlak z Hirošimy. Nejspíš hned Avatarovi 5 (nebo že by utekl už po trojce?), když mu bude skoro osmdesát, tak snad bude mít tolik elánu co Ridley a Marty. Ještě bych zmínil, že Baz Luhrmann chystá novou Johanku z Arku, že dalšího Spider-Mana natočí Destin Daniel Cretton (fajnový Shang-Chi) a že Mádlovy Vlny překročily hranici půl milionu diváků v českých kinech. Konečně je zase jednou domácí hit i pecka.

Trailery

Tuhle sekci bych pojal jako zdůraznění pěti nejzásadnější/nejlepších kousků, pojďme na to.

The Apprentice: Příběh Trumpa: Sebastian „Winter Soldier“ Stan jako Donald Trump a šlape to víc, než se čekalo. Minimálně tedy v upoutávce, v níž nejde přehlédnout také Jeremy Strong jako Roy Cohn.

Mickey 17: Nová originální sci-fi od Džun-ho Ponga (Parazit) do kin po třech letech vrátí Roberta Pattinsona. A chlapec si pořád umí vybírat, jeho umírací odysea totiž vypadá dost zábavně – jen holt bude mít obří problém se zaplacením 150milionového rozpočtu.

Thunderbolts*: Marvel výjimečně kašle na mnohovesmír a zkouší to s přízemním akčňákem ve stylu druhého Kapitána Ameriky. Škoda, že tahle parta nikoho nezajímá, jako blockbusterový výplach to působí docela slušně.

Balerína: Ana de Armas se z bondovky přenesla do světa Johna Wicka, kde musí sejmout Gabriela Byrnea. Skutečně dorazí i Keanu Reeves, tak to snad Len Wiseman (Smrtonosná past 4:0) úplně nezazdí.

Nosferatu: Robert Eggers konečně realizuje svůj vysněný remake klasiky z roku 1922. A ani ve druhém traileru neukázal titulní monstrum v podání Billa Skarsgårda, výborná kampaň!

Dojmy a recenze

Do redakční názorové pranice se minulý měsíc dostal akční thriller Rebel Ridge, animovaná trefa Rozzum v divočině a nejnověji druhý Joker, kterého, ehm, pochválil jen dO_od. Jinde se dojmy neseskládaly, vydali jsme však opulentních 19 recenzí:

Až na věky (9/10)
Beetlejuice Beetlejuice (8/10)
Jeho tři dcery (8/10)
Milé laskavosti (8/10)
Duše prokletých (7/10)
Rebel Ridge (7/10)
Rozzum v divočině (7/10)
tatabojs.doc (7/10)
Amerikánka (6/10)
Hypnóza (6/10)
Konec světa (6/10)
Napoleon - režisérská verze (6/10)
Nepřivolávej nic zlého (6/10)
Světýlka (6/10)
Nikdy se nepouštěj (5/10)
Janžurka (4/10)
Spasení (4/10)
Influencerky (3/10)
Oškliví (3/10)

Témata

Tematické bonusy v září servíroval hlavně Ted. Rozepsal se totiž nejen o Jokerových tržebních šancích (respektive o jejich drtivému pádu), ale i o tom, proč jen tak nezaniknou kina. Já jsem přihodil vzpomínání na 15 let starý reboot Star Treku, který jsme pouštěli v kině Aero (pořád strašný nářez!), a vyšly dvě herecké topky – 10 nejlepších filmů šedesátníka Keanu Reevese a 15 nejlepších filmů osmdesátníka Michaela Douglase.

Ze zálohy potom všechno jako tradičně jistil imf se čtyřmi velkými Newslettery aneb rubrikou Imf vs. Hollywood. Řešily se v nich hlavně sportovní streamy, vylidňování Hollywoodu, triumf Shoguna a nová strategie Netflixu.

Videa

Tady snad netřeba slov, vše prozrazují názvy videí.

MovieZone Live #231 o dvojce Beetlejuice a Vráně

MovieZone Live #232 o Rebel Ridge a znovu o Beetlejuice dvojce

MovieZone Mini Live o imfově návratu

MovieZone Mini Live o nové knize Legendy akčního filmu

Filmy v síti #53: Streameři vs. novináři

Filmy v síti #54: Netflix udává tón

Vrána: Kultovní temná romance podle slavného komiksu a poslední film Brandona Lee

Pivo s Torenem o oblíbených filmech, které ho formovaly, nejlepších tvůrcích a natáčení videí

Na našem Herohero potom s předstihem najdete ještě MZ Live Speciál o Titanicu, kdybyste náááhodou ještě nepředpláceli a hledali důvody.

V.I.M.ka

Blahořečení Shymalanových Znamení se ujal dO_od, o působivosti Smrti krásných srnců se rozepsal Jokolo a v Ospalé díře jste se mohli probudit s Cromem. Ano, obvykle jsou V.I.M.ka čtyři, ale letos byl ten rozjezd školního roku trochu náročnější, no!

Knihy

Nechtějte po mě, abych počítal MovieZone knihy, ale ta nejnovější už je na pultech obchodů. Za klávesnici tentokrát sice usedli jen Imf a Mr. Hlad, nevznikla však žádná lehká váha. Ba naopak, Legendy akčního filmu jsou vyčerpávající přehlídkou ozbrojených hvězd, které formovaly dětství nás všech. A pokud vám mezi nimi schází Michael Dudikoff, tak… ten vyletěl do světa sólo.

Závěrem…

Na web, který je volnočasovou aktivitou bandy kamarádů, to vcelku jde, ne? Pokud vás tohle jednoduché ohlédnutí bude bavit, za měsíc spatlám dohromady další, kdyžtak i s nějakými vylepšeními. Do té doby dočítejte, dokoukávejte a tešte se na nabitý říjen!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace