Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Elvise a Moulin Rouge se vydá do stoleté války


ikona
Mr. Hlad
baz luhrmannjohanka z arku
Baz Luhrmann bude vyprávět příběh Johanky z Arku.  

Režisér Baz Luhrmann točí jedny z vizuálně nejopulentnějších snímků vůbec. Jeho Moulin Rouge nebo Romeo a Julie jsou klasiky, nedávný Elvis ukázal, že když se životopisu hudební legendy chopí filmař s osobitým stylem, tak to rozhodně není nuda a v jeho kariéře bychom možná našli pár přešlapů, ovšem i na ty se moc hezky koukalo. Ještě nedávno Luhrmann pracoval na adaptaci klasiky Mistr a Markétka, letos však oznámil, že projekt zůstává u ledu. Ale dlouho se neflákal. A jeho novinka by mohla být hodně zajímavá. 

Luhrmann hodlá natočit film o Johance z Arku, mladé dívce, která během stoleté války pořádně vyhecovala Francouze do bojů proti Angličanům, aby pak skončila obviněná z kacířství a na hranici. A to jí ani nebylo dvacet. 

Johanka z Arku zajímá filmaře dlouhodobě, film o ní natočil v roce 1948 Victor Fleming a Bessonova verze s Millou Jovovich vznikala u nás. Luhrmannův film by ale mohl být díky jeho specifickému vizuálu hodně zajímavý. Momentálně prý probíhá casting, takže bychom se brzy mohli dozvědět, kdo se do války, která přepisovala dějiny Evropy, vydá. A snad i kdy se bude točit. 

---

Vytáhni v hospodě: Baz Luhrmann se očividně chtěl do daleké historie podívat už dlouho. Z jeho plánované Kleopatry nakonec nic nebylo, tak jsme rádi, že snad dostaneme alespoň tu Johanku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace