Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Třetí Duna už se chystá. Denis Villeneuve se s ní ale rozloučí


ikona
Mr. Hlad
denis villeneuvedunefrank herbert
Denis Villeneuve je připravený vrátit se na Arrakis a natočit třetí Dunu. Ale bude to naposledy.  

Kanadský režisér Denis Villeneuve dokázal něco, co spousta lidí považovala za nemožné. Natočil povedenou adaptaci kultovní Duny Franka Herberta. Knihy natolik vrstevnaté, že si s ní Hollywood nevěděl moc rady. Druhý díl jsme viděli před pár měsíci a slavil v kinech podobný úspěch jako jednička a davy nadržených fandů doufají, že další přijde co nevidět. Přijde. Ale Villeneuve teď řekl, že to možná chvilku potrvá a že to pro něj bude s největší pravděpodobností konečná. 

V jednom z rozhovorů fandy ujistil, že další adaptací bude druhý díl ságy – ten první rozdělil do dvou dílů – Spasitel Duny a že se momentálně píše scénář. Zároveň ale řekl, že v tomhle případě nepůjde o film, který by měl být součástí jakési trilogie, protože podle něj o trilogii nepůjde. Na to bude Spasitel až příliš odlišný. Méně akce, více intrik, jiný styl. Takže bacha na to.. 

Navíc potvrdil, že s největší pravděpodobností to pro něj bude poslední výlet do světa Duny, protože by se prostě rád věnoval i jiným projektům a netočil do konce života sci-fi z pouštní planety. Určitě ale prý nehodlá odcházet s přesvědčením, že Duna je jeho a fandí představě, že dojde na další filmy od jiných režisérů. Warnerům se ta představa očividně líbí také, už v listopadu dorazí na Max minisérie Dune: Prophecy o sesterstvu Bene Gesserit. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace