Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Cameron si vybral film, který chce natočit po Avatarech


ikona
Jokolo
avatarjames cameron
Kdo jiný než Železný Jim by tohle mohl zfilmovat... 

Ono to vlastně může působit až komicky, ale dejme tomu prostor. Železný Jim si to zaslouží a každý projekt, který byť jen zčásti nese, bude či může nést jeho jméno, stojí za zmínku. James Cameron totiž v současnosti stále točí Avatary, aktuálně by měl horečnatě pracovat na dokončení třetího dílu, jenž by měl mít premiéru v prosinci příštího roku. Víme ale, že další sloty má pro sebe uzmutý i čtvrtý, respektive pátý díl a tvrdý režisér má s touto sérii vpravdě megalomanské plány. Začátkem roku se navíc nechal slyšet, že má v hlavě rozvinutý příběh až do potenciálního sedmého dílu. Pokud by takový film opravdu vzniknul, tímhle tempem by se do kin podíval nejdříve v roce 2035.

Nebuďme ale pesimisté. Zdá se, že jistých je zatím opravdu jen pět dílů, přičemž ten pátý by nám měl ozdobit Vánoce roku 2031. To bude Cameronovi už požehnaných 77 let. Představa dalších filmů se tak nezdá býti zcela realistická. Cameron se ale zastavit nechce, neb víme, že věk je u těchto hollywoodských matadorů opravdu jen číslo. Vybral si tak další film, na který by se chtěl po dokončení prací na Avatarovi vrhnout. Opět by mělo jít o velkolepou podívanou, neboť Cameron koupil práva na zfilmování dvou knih Ghosts of Hiroshima a Last Train from Hiroshima, druhý jmenovaný titul by pak měl být i název chystaného snímku. Názvy jsou pak poměrně všeříkající - knihy vypráví příběhy těch, kteří přežili jaderné výbuchy v japonských městěch Hirošima a Nagasaki. 

Cameron chtěl prý vždycky toto výbušné a stále živé téma převést do filmu. Byl například jedním z posledních, kdo mluvil s Tsutomu Yamaguchim, což byl člověk, jenž byl náhodou přítomen oběma výbuchům a oba přežil. Knihy se pak soustředí právě na výpovědi očitých svědků, stejně tak na zkušenosti amerických pilotů, kteří bomby na Japonsko svrhli. Režisér si pak tuto tematiku již osahal v Terminátorech. Sám mnohokrát reflektoval, že mu podobné scénáře nahání obrovskou hrůzu, neboť jako osmiletý chlapec silně prožíval probíhající Kubánskou krizi. Všichni navíc víme, že tento autor neustupuje od své vize. Těžko si tedy podobně laděný film představit v rukách někoho jiného.

Vytáhni v hospodě: Když Christopher Nolan poslal do kin Oppenheimera, na dotaz, proč ve filmu nejsou vidět výbuchy v Japonsku, uvedl, že tento příběh by měl odvyprávět někdo další a jiným filmem. Tak se zdá, že Cameron ty otěže převezme.

Zdroj: Deadline 

--- 

Mrkněte na náš speciál o Cameronově pecce Pravdivé lži.

 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace