Předem se omlouvám, že je to delší.
Mám takový pocit, že jedna konkrétní věta se bude objevovat ve spoustě komentářích. I já sám jí použiji, protože je pravdivá a hlavně přesně vystihuje podstatu tohoto filmu. Ta věta je samozřejmě - This Is Cinema!! Scorsese se rozhodl, že si natočí film přesně, tak jak chce on. Nebude brát ohled na uspokojování potřeb diváků a i producentů. Prostě si natočí svůj film, kterým jasně ukáže, že v Hollywoodu se dají stále natáčet velké filmy, jenž mají, co říci, a jejich existence není podmíněná snahou vybudovat nějakou franšízu či vydělat stovky milionů. Je lehce ironické, že mu peníze na jeho nejnovější film dala společnost Apple, které o tržby nejde, a spíše očekávání různá ocenění. Ale jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej. A hlavně je to situace, která je pro všechny uspokojivá. Scorsese natočil náročný a těžký film, co nedá divákovi nic zadarmo. Je to dlouhé, je to pomalé, je to depresivní a rozhodně to není pro každého. Nicméně, jak už jsem naznačil, Scorsese to udělal naschvál a je mu jedno jestli to "tradiční" diváci docení nebo ne. Po technické stránce nelze filmu cokoliv vytknout. Samotný film vypadá luxusně a zní skvěle. Je vidět, že každý dolar byl poctivě utracený. Krásná výprava, krásné lokace, kostýmy, rekvizity a další věcí. Špičkové řemeslo. Jenže řemeslo bez dobrých herců je jen hezké pozlátko. Naštěstí to není případ tohoto filmu. Leonardo DiCaprio předvádí velmi silný výkon a z mého pohledu bylo dost zajímavé sledovat, jak se z touto rolí popere. Pro DiCapria to byla herecká výzva, kterou zvládl. Robert De Niro má po letech roli, ve které ukazuje, proč je považován za jednoho z nejlepších herců. De Niro si krade scény pro sebe a je v této roli perfektní. Lily Gladstone hraje skvěle a její výkon se mi moc líbil. Gladstone dokáže uhrát většinu scén svými výrazy v obličeji a dialogy. A nemá problém držet krok s DiCapriem a De Nirem. Trochu mě zklamalo, že zbytek slavnější herců nemá tolik prostoru, nebo nějaké zajímavé a silné scény. Osobně mám s filmem dva menší problémy, díky kterým nemohu udělit maximální hodnocení. Čistě z mého pohledu moc dobře nefunguje gradace některých scén, protože jsou natočené, tak jak jsou (opět v tom je jistý účel), alespoň konec vygradoval způsobem, že dokázal ve mě vyvolat emoce. Druhý problém je ten, že i přestože film vypadá fantasticky a je řemeslně dokonalý, tak mě skoro nedokázal emocionálně a fyzicky sejmout, abych mu propadl a sledoval ho se zatajeným dechem. Ale tohle jsou jen a jen mé problémy. Film Zabijáci rozkvetlého měsíce je třeba vidět v kině, protože na velkém plátně vynikne to, co Scorsese říká svým řemeslem a zkušenostmi. 8/10
Zabijáci rozkvetlého měsíce
884267
Předem se omlouvám, že je to delší.
Mám takový pocit, že jedna konkrétní věta se bude objevovat ve spoustě komentářích. I já sám jí použiji, protože je pravdivá a hlavně přesně vystihuje podstatu tohoto filmu. Ta věta je samozřejmě - [b]This Is Cinema[/b]!! Scorsese se rozhodl, že si natočí film přesně, tak jak chce on. Nebude brát ohled na uspokojování potřeb diváků a i producentů. Prostě si natočí svůj film, kterým jasně ukáže, že v Hollywoodu se dají stále natáčet velké filmy, jenž mají, co říci, a jejich existence není podmíněná snahou vybudovat nějakou franšízu či vydělat stovky milionů. Je lehce ironické, že mu peníze na jeho nejnovější film dala společnost Apple, které o tržby nejde, a spíše očekávání různá ocenění. Ale jak se říká, darovanému koni na zuby nekoukej. A hlavně je to situace, která je pro všechny uspokojivá. Scorsese natočil náročný a těžký film, co nedá divákovi nic zadarmo. Je to dlouhé, je to pomalé, je to depresivní a rozhodně to není pro každého. Nicméně, jak už jsem naznačil, Scorsese to udělal naschvál a je mu jedno jestli to "tradiční" diváci docení nebo ne. Po technické stránce nelze filmu cokoliv vytknout. Samotný film vypadá luxusně a zní skvěle. Je vidět, že každý dolar byl poctivě utracený. Krásná výprava, krásné lokace, kostýmy, rekvizity a další věcí. Špičkové řemeslo. Jenže řemeslo bez dobrých herců je jen hezké pozlátko. Naštěstí to není případ tohoto filmu. Leonardo DiCaprio předvádí velmi silný výkon a z mého pohledu bylo dost zajímavé sledovat, jak se z touto rolí popere. Pro DiCapria to byla herecká výzva, kterou zvládl. Robert De Niro má po letech roli, ve které ukazuje, proč je považován za jednoho z nejlepších herců. De Niro si krade scény pro sebe a je v této roli perfektní. Lily Gladstone hraje skvěle a její výkon se mi moc líbil. Gladstone dokáže uhrát většinu scén svými výrazy v obličeji a dialogy. A nemá problém držet krok s DiCapriem a De Nirem. Trochu mě zklamalo, že zbytek slavnější herců nemá tolik prostoru, nebo nějaké zajímavé a silné scény. Osobně mám s filmem dva menší problémy, díky kterým nemohu udělit maximální hodnocení. Čistě z mého pohledu moc dobře nefunguje gradace některých scén, protože jsou natočené, tak jak jsou (opět v tom je jistý účel), alespoň konec vygradoval způsobem, že dokázal ve mě vyvolat emoce. Druhý problém je ten, že i přestože film vypadá fantasticky a je řemeslně dokonalý, tak mě skoro nedokázal emocionálně a fyzicky sejmout, abych mu propadl a sledoval ho se zatajeným dechem. Ale tohle jsou jen a jen mé problémy. Film Zabijáci rozkvetlého měsíce je třeba vidět v kině, protože na velkém plátně vynikne to, co Scorsese říká svým řemeslem a zkušenostmi. [b]8/10[/b]
Zabijáci rozkvetlého měsíce
reagovat
|