Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10 filmů, které v blízké budoucnosti zaútočí na miliardové tržby


ikona
TedGeorge
avataravengerscaptain americadeadpooljason momoajoaquin phillipsjokerlady gagamarvelmiliardaminecraftrobert downey jr.super mariothe rockthunderboltstom cruisetop 10tržbyuniversalv hlavě 2warner bros.wolverine
Který film vyhraje po Deadpoolovi jako první jackpot a zvládne utržit další miliardu dolarů?  

Už to je pár let, co jsem na MovieZone naposledy věštil z lógru a predikoval budoucí miliardové filmy. Proč jsem si dával s podobnými články tři roky pauzu? Jednak kvůli covidu, který přiškrtil návštěvnost kin na historické minimum a jednak kvůli faktu, že jsem se se svými tipy až příliš často mýlil.

Není to holt úplně jednoduché, odhadnout bez traileru rok a déle dopředu, který hollywoodský snímek rozbije bank a stane se tím vytouženým eventem, na který zamíří nejenom rodinky s hyperaktivními ratolestmi, ale i váš tatínek. Čest výjimkám, za které je nejčastěji zodpovědný James Cameron nebo továrny na vděčné animované megahity.

Co mě dokopalo k tomu znovu se historicky znemožnit a nabídnout čtenářům další tipy na ty nejúspěšnější filmy „blízké“ budoucnosti? Inu, v přímém přenosu můžete právě sledovat druhý blockbuster, který v krátké době tu vysněnou a pořád sakra prestižní miliardu pokořil (nebo ji v návaznosti na datum vydání článku v nejbližších dnech/hodinách pokoří).

Deadpool laškující s Wolverinem válcuje multiplexy pouhých pár týdnů po pixarovce V hlavě 2 a kinaři se velmi pomalu hrabou z nejhoršího. Je samozřejmě otázkou, jak dlouho jim to vydrží…

Na následujících řádcích jsem dal dohromady desítku filmů, které v následujících měsících a letech budou podle mého názoru těmi největšími favority na překonání miliardy dolarů ve světových kinech. Rád bych napsal, že většina má velkou šanci, ale realita je taková, že teď vidím fakticky jenom tři (skoro) jistoty, které se jí dočkají. Až čas napoví, a já teď při pohledu na konkurenční imfovi tipy koukám, že jsem možná (zase) až příliš velký optimista.

Specialitkou oproti minulosti bude časové ohraničení článku. Pojedu chronologicky, takže už asi tušíte, u kterého klauna začnu. Skončím potom právě včas na jaře 2026, kdy se dočká návratu jeden milovaný herec (doufejme, že se za rok a půl neukáže, že je také klaun) v paběrkující komiksové franšíze. Na úvod stačí, jdeme na to.

10. Joker: Folie à Deux
Datum premiéry: 3. října 2024
Pravděpodobnost, že podle mě padne miliarda: 40 %
Pravděpodobnost, že podle imfa padne miliarda: 5 %
Můj (raný) odhad celkových amerických tržeb: 280 (milionů dolarů)
Můj odhad celkových globálních tržeb: 820
KarelR od filmu očekává: Stoprocentně autorský a unikátní film, který nebude mít takový zásah jako jednička.

O nejistých kasovních vyhlídkách pokračování Jokera jsme se před týdnem zvládli tak trochu pohádat v diskuzi pod trailerem. Když si ji rozkliknete, tak uvidíte, že cca polovina čtenářů MovieZone miliardě věří, zatím druhá se prozatím stejně jako já řadí do skeptičtějšího tábora.

Jak už vám prozradil můj raný odhad tržeb výše, tak v tuto chvíli pořád nejsem přesvědčený o tom, že by blesk udeřil dvakrát na stejném místě a překvapivý miliardový megahit z podzimu 2019 by se režírujícímu Toddu Phillipsovi a bláznivému Joaquinu Phoenixovi podařilo zopakovat. Úkrok směrem od kultovního Scorseseho Taxikáře k násobně méně známému muzikálu New York, New York mi zatím přijde jako risk.

Tím samozřejmě neříkám, že nejsem na herecký koncert Joaquina a Lady Gaga zvědavý. Miliardu rozhodně nevylučuji, nadějnějšího kandidáta do konce roku nejspíše nenajdete. Na teaser a posléze i na trailer na Youtube znovu klikly desítky milionů zvědavých duší a oblíbená jednička rezonuje i díky streamovacím službám dodnes.

Jinak by si těžko držela vysoké průměrné hodnocení 85 % na CSFD a 8,4 na IMDb. Alibisticky tedy na rozdíl od skeptického kolegy imfa napíšu šanci 40 % a budu si přát, aby biják s rozpočtem prý až 200 milionů dolarů (Phoenix i Phillips si budou moci koupit další vily) udělal v kinech znovu pořádný průvan. Nejvíc napjatí však stejně budou Warneři, kteří poslední měsíce úpí při pohledu na jeden mastný propadák za druhým.

9. Odvážná Vaiana 2
Datum premiéry: 27. listopadu 2024
Pravděpodobnost, že podle mě padne miliarda: 30 %
Pravděpodobnost, že podle imfa padne miliarda: 10 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 280
Můj odhad celkových globálních tržeb: 790
KarelR od filmu očekává: Totální odvar z jedničky, jelikož legendární disneyovští režiséři Clements a Musker nemají s dvojkou nic společného.

Další sequel a další miliarda? Může být, ale návrat Vaiany to bude mít ještě sakra těžké. Co měla být původně vykastrovaná (tedy bez hlasů Rocka atd.) minisérie pro Disney+, kterou bych si pustil snad ještě s menší ochotou než bolestně zpomalenou tříhodinovou režisérskou verzi vykrádačky Star Wars na Netflixu, to je najednou nejnadějnější disneyovské želízko v ohni ve zbytku roku.

Vánoční prequel Lvího krále od stejné hollywoodské stáje promine. Mufasa podle mě bude ještě hodně rád za sedm kil a do článku ho nakonec vůbec nezařazuji. Ano,  vynecháním trochu riskuji, ale letošním Vánocům v kinech prostě vůbec nevěřím.

Bob Iger každopádně při pohledu na klesající hodnotu akcií Disneyho zavelel, série se narychlo začala předělávat na celovečerák pro kina a když se tak dívám na rekordních 178 milionů shlédnutí teaser traileru za prvních 24 hodin po vypuštění na internet (ani V hlavě 2 se nechytá!), tak nelze vyloučit ani to pokoření milníku. Navzdory faktu, že jedničce k němu chybělo více než 350 mega.

Podceňovat rodinky, konzumující na streamech do nekonečna svoje vybrané favority, není (zvlášť letos) zrovna moudré. Zvlášť při pohledu na obří kasovní výsledky Kung Fu Pandy 4V hlavě 2 nebo Já, padoucha 4.

8. Minecraft
Datum premiéry: 3. dubna 2025
Pravděpodobnost, že podle mě padne miliarda: 30 %
Pravděpodobnost, že podle imfa padne miliarda: 30%
Můj odhad celkových amerických tržeb: 250
Můj odhad celkových globálních tržeb: 760
KarelR od filmu očekává: Pro mě čiré peklo, jelikož se na tu ošklivě vypadající hru nemůžu ani podívat?

Je to bez nějakého velkého přehánění fenomén posledních let – filmy podle počítačových (a stolních) her. Jenom v roce 2023 jsme mohli sledovat gigantické kasovní úspěchy u Super Maria Bros ve filmu nebo u Pěti nocí u Freddyho. Hollywood chce víc, což kromě jiných potvrdila i Margot Robbie, kterou megahitová Barbie vystřelila ke hvězdám. Její produkční firma LuckyChap pomalu připravuje filmové Monopoly a The Sims.

Když se tak letmo rozhlédnu po Youtube a zprostředkovaně se od příbuzenstva dozvídám, o čem se baví generace narozená po roce 2000, tak si jsem téměř jistý, že Minecraft už je pěkných pár let je v TOP 3 nejoblíbenějších současných her. Zná ho každý, i když ho třeba aktivně nehraje a svůj čas věnuje něčemu jinému než vymýšlení automatické třípatrové farmy na krávy.

Proč tedy vidíte u mého tipu na překonání miliardy pouhých 30 % a vzhledem k předchozím řádkům ne 70 a více procentních bodíků? Protože nemluvíme o animáku. Ten by podle mého dal miliardu mnohem pravděpodobněji. Jason Momoa, Jack Black a další však jdou se svou kůží na trh a my se jich dočkáme v hrané (!!!) adaptaci populární hry.

No, může to dopadnout ještě všelijak a zvědavost o generaci mladších návštěvníků kin klidně skončí u prvního traileru, kde bude nesourodá dvojka diskutovat o nutných diamantech na craftování krumpáče. A bojovat s drakem, což už stihlo ze zápletky prosáknout ven. Nechme se tedy překvapit a dovolte závěrečnou – mírně spoilerující a možná trochu smutnou – poznámku. Minecraft je jediným snímkem v mém kasovním výčtu, který není sequel. Frčíme dál, klikejte na další kapitolu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace