Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Robert Downey Jr. je Doctor Doom


ikona
do_Od
Avengers: DoomsdayAvengers: Secret WarsDoctor DoomMarvelRobert Downey Jr.
Marvel nedokázal žít se svým selháním a přivedlo ho to zpátky k Downeymu... 

...a je to všechno Majorsova chyba. Každopádně ano, čtete správně. Pakliže jste poslední týdny a měsíce nebyli chronicky online tak jako *někteří*, pravděpodobně vám spekulace o možném návratu Roberta Downeyho Jr. v roli Victora von Dooma unikly, nicméně věřte, že internet s touhle možností žil už nějakou dobu. Jakmile tedy během sobotního Comic-Conu do haly H dorazil Marvel a začala prezentace nových Avengers filmů, z nichž ten první byl přejmenován na Avengers: Doomsday, dobrá polovina sálu už tušila, co přijde. You either die a hero, or...však víte.

"Nová maska, stejný úkol," napsal na svůj instáč Downey krátce po tom, co odhalení proběhlo. Na panelu pak řekl, že si nemůže pomoct, prostě miluje hrát komplikované postavy. Vás už ale nejspíš zajímá, jak je to sakra možné. Inu, mnohovesmír je velký, a v jednom z alternativních světů není Tony Stark Tonym Starkem, ale vědcem z východní Evropy, jehož matka byla v komiksech mocná čarodějka později unesená a mučená Mephistem a on sám byl v dospělosti vystaven neznámému vesmírnému záření, které mu dalo schopnosti i pifku. Na konkrétní MCU origin si budeme muset počkat asi až do filmu (ve Fantastické čtyřce bude mít max cameo), každopádně s Downeym v roli je dost možné, že to bude něco nového.

Film natočí avizovaní bratři Russoovi, kteří jej pošlou do kin v létě 2026. O rok později pak dorazí jejich Avengers: Secret Wars, oba filmy se tak budou zjevně natáčet back-to-back a začít se bude muset co nevidět. Scénáře k oběma píše Stephen McFeely, jenž s Russoovými psal oba předchozí Avengers filmy, dělal ale taky na The Gray Man a jejich novince The Electric State (Cherry nepsal, just sayin).

Moc dalších novinek během Marvel panelu nepadlo. Návštěvníkům byly puštěny ukázky ThunderboltsCaptain Americy a Fantastické čtyřky, která se začíná natáčet teprve v úterý (jednalo se o nějaký mood reel). Konkrétní věci z nich tady spoilerovat nebudu. Podstatné je, že o Bladeovi nepadlo ani slovo, nový režisér ani scénář tak zjevně nejsou na skladu, což nevěstí nic dobrého pro poslední stanovené datum premiéry.

Marvel stejně tak neukázal ani svoji obvyklou road mapu s milionem představených titulů, zjevně se tak studio poučilo ze svých předchozích chyb a byť tah s Downeym smrdí zoufalstvím, v podstatě je to přesně to, co fanoušci chtěli. Žádné experimenty, jen oblíbené herce a filmy, které vypadají a fungují tak, jako poslední Deadpool & Wolverine. Osobně mě to mrzí, protože to znamená míň věcí jako Eternals v budoucnu, ale tak třeba v tomhle směru překvapí konkurence v podobě DC.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (89)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace