Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 81 - 100 Napsat příspěvek
reaguje na: Rokle
A co máš za displej smím-li se ptát?
respektive co musím mít za televizi, abych viděl tyhle rozdíly v přehrávačích? 
913403
A co máš za displej smím-li se ptát? respektive co musím mít za televizi, abych viděl tyhle rozdíly v přehrávačích? 
913394
0 0
reagují: Rokle
reagovat
reaguje na: RingMan
Ahoj, tak jsem včera ještě večer testoval :) Hodil jsem tam disk Zachraňte vojína Ryana. Měl jsi pravdu. Disk hučel jen na začátku, když najížděl....pak klid a měl jsem to puštěný na svůj obvyklý noční režim přes AVR a naprosto v pohodě. Neslyšel jsem to, jen si užíval film.
Ty kráso...ten obraz v detailech je naprosto úžasnej. Dolby Vision parádní, třeba jak jsou v kostele a Hanks si povídá se Sizemorem....a Ribisi zapisuje do deníku....opravdu nádhera. Tam je opravdu rozdíl s tou 450, daleko propracovanější v ostrosti. 
913394
Ahoj, tak jsem včera ještě večer testoval *:)* Hodil jsem tam disk Zachraňte vojína Ryana. Měl jsi pravdu. Disk hučel jen na začátku, když najížděl....pak klid a měl jsem to puštěný na svůj obvyklý noční režim přes AVR a naprosto v pohodě. Neslyšel jsem to, jen si užíval film. Ty kráso...ten obraz v detailech je naprosto úžasnej. Dolby Vision parádní, třeba jak jsou v kostele a Hanks si povídá se Sizemorem....a Ribisi zapisuje do deníku....opravdu nádhera. Tam je opravdu rozdíl s tou 450, daleko propracovanější v ostrosti. 
913147
0 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: xxendxx
my s kamosmi na family. sme kazdy v inom meste, niektori dokonca chodia robit do zahranicia (NL, DE) a zatial ficime v pohode
913385
my s kamosmi na family. sme kazdy v inom meste, niektori dokonca chodia robit do zahranicia (NL, DE) a zatial ficime v pohode
913336
1 0
reagovat
reaguje na: xxendxx
Pisou tusim, ze jo, ale jeste ho neenforcovali
913338
Pisou tusim, ze jo, ale jeste ho neenforcovali
913336
0 0
reagovat

Spotify

Čest... Nevíte jak je na tom teď Spotify family účet? Jestli to má taky ten "region lock na adresu", jako Netflix?
913336
Čest... Nevíte jak je na tom teď Spotify family účet? Jestli to má taky ten "region lock na adresu", jako Netflix?
Spotify
0 0
reagují: studo, Snipsley
reagovat
reaguje na: RingMan
Verzi 1.76 mám taky staženou. Jestli to budeš zkoušet, tak dej pls vědět, jestli to tam opravdu je.
913240
Verzi 1.76 mám taky staženou. Jestli to budeš zkoušet, tak dej pls vědět, jestli to tam opravdu je.
913218
0 0
reagovat
reaguje na: RingMan
Tohle bude hodně subjektivní....já jsem testoval při "své" normální hlasitosti a to nic neslyšíš...ale pak jsem v noci testoval disk, kdy jsem měl AVR hodně hodně ztlumené a tam jsem to slyšel....ale je pravda, že jsem disk zkoušel chvilku, takže netuším, jestli to byl jen náběh nebo trvalá věc. Vyzkouším a dám vědět....
Četl jsem mnoho stránek o Panáku 820, co se týká disků - a to co píšeš, že zamrzá nebo přeskakuje jsem teď zahlédnul na poslední straně AV fóra ohledně jednoho disku Blade Runner UHD...ale jinak obecně jsem naopak zahlédl stížnosti na chování disků (zejména BD-100) u Sony X700 a X800. Tam je ještě jedna věc, která by mě štvala, že si musíš manuálně zapnout/vypnout Dolby Vision. Není to auto funkce.
Ohledně upscaleru jsou debaty... že moderní a výborné telky mají upscaling na podobné/stejné úrovni jako třeba tenhle Panák...někdo to dokonce porovnával a že výsledek byl totožný...
Ale ne každý má topový model TV, takže resumé: upscaling tohohle přehrávače je na vysoké úrovni.
Samozřejmě tu 820 musím ještě více prozkoumat, ale už se moc těším, až si tam pustím třeba UHD Gladiátora, co mám doma.
913239
Tohle bude hodně subjektivní....já jsem testoval při "své" normální hlasitosti a to nic neslyšíš...ale pak jsem v noci testoval disk, kdy jsem měl AVR hodně hodně ztlumené a tam jsem to slyšel....ale je pravda, že jsem disk zkoušel chvilku, takže netuším, jestli to byl jen náběh nebo trvalá věc. Vyzkouším a dám vědět.... Četl jsem mnoho stránek o Panáku 820, co se týká disků - a to co píšeš, že zamrzá nebo přeskakuje jsem teď zahlédnul na poslední straně AV fóra ohledně jednoho disku Blade Runner UHD...ale jinak obecně jsem naopak zahlédl stížnosti na chování disků (zejména BD-100) u Sony X700 a X800. Tam je ještě jedna věc, která by mě štvala, že si musíš manuálně zapnout/vypnout Dolby Vision. Není to auto funkce. Ohledně upscaleru jsou debaty... že moderní a výborné telky mají upscaling na podobné/stejné úrovni jako třeba tenhle Panák...někdo to dokonce porovnával a že výsledek byl totožný... Ale ne každý má topový model TV, takže resumé: upscaling tohohle přehrávače je na vysoké úrovni. Samozřejmě tu 820 musím ještě více prozkoumat, ale už se moc těším, až si tam pustím třeba UHD Gladiátora, co mám doma.
913147
0 0
reagovat
reaguje na: Haggar
Mám uloženo tohle. Brzo prý bude update na novější verzi.
913218
Mám uloženo [url=https://www.avforums.com/threads/lets-try-again-to-put-the-free-in-regionfreedom.2441584/page-39#post-31906429]tohle[/url]. Brzo prý bude update na novější verzi.
913153
0 0
reagují: Haggar
reagovat
reaguje na: RingMan
Já jsem po tem fw s externimi titulky docela pátral. Údajně nějaký čínský to umí. Ale moc informací jsem o tom nenašel. A naopak jsem našel i info, že je to výmysl. Máš to nějak ověřené?
913153
Já jsem po tem fw s externimi titulky docela pátral. Údajně nějaký čínský to umí. Ale moc informací jsem o tom nenašel. A naopak jsem našel i info, že je to výmysl. Máš to nějak ověřené?
913147
0 0
reagují: RingMan
reagovat
reaguje na: Rokle
Jak moc hlučný, co si mám představit? Já mám PS5 a tam slyším disk jen ze začátku filmu a třeba do minuty to ustane, a to ještě musí být v podstatě ticho. Myslím teď 100GB disky. Lidi taky hlásí, že jim to některý disky nepřehraje nebo to zamrzá/přeskakuje. To nepozoruješ?

HDR optimizer a upscaler jsou asi dva hlavní důvody, proč o tom uvažuju, plus Dolby Vision (možná?). A taky ještě možnost dát tam region free firmware, co umí i externí titulky.
913147
Jak moc hlučný, co si mám představit? Já mám PS5 a tam slyším disk jen ze začátku filmu a třeba do minuty to ustane, a to ještě musí být v podstatě ticho. Myslím teď 100GB disky. Lidi taky hlásí, že jim to některý disky nepřehraje nebo to zamrzá/přeskakuje. To nepozoruješ? HDR optimizer a upscaler jsou asi dva hlavní důvody, proč o tom uvažuju, plus Dolby Vision (možná?). A taky ještě možnost dát tam region free firmware, co umí i externí titulky.
913137
0 0
reagují: Rokle, Rokle, Haggar
reagovat
reaguje na: Rokle
...rozdíl v ceně jejich hraček ?)
913139
...rozdíl v ceně jejich hraček *?)*
913138
2 0
reagovat
...a takové to pod čarou...
Dnešní debata s manželkou a 6letým synem....trochu to přeložím a něco si vymyslím :)
Syn: Taťko, a co uděláme s tím starým? To už nefunguje?
Já: Funguje,....má to všechno, co dnešní systémy a filmy požadují - HDR10, HDR10+ / Dolby Vision. Možná to někdo koupí.
Syn: A tak to vyhodíme, když to nikdo nekoupí?
Já: Ne, to ne....to schovám, kdyby náhodou třeba nový nefungoval, byl na reklamaci nebo něco jiného.
....
....
Manželka (slyšela, že to má vše, ten starý): A proč jsi tedy kupoval ten nový, když jsi říkal, že to vše má?
....
Já (uvažování, jestli to vlastně mám říkat): No....poskytuje to ještě lepší obraz...
Manželka se jen na mě podívala, myslela si své... :)):))
Já: Bobi, to nemá cenu déle vysvětlovat, udělal jsem si radost :)

A takhle to zkrátka je...
913138
...a takové to pod čarou... Dnešní debata s manželkou a 6letým synem....trochu to přeložím a něco si vymyslím *:)* Syn: Taťko, a co uděláme s tím starým? To už nefunguje? Já: Funguje,....má to všechno, co dnešní systémy a filmy požadují - HDR10, HDR10+ / Dolby Vision. Možná to někdo koupí. Syn: A tak to vyhodíme, když to nikdo nekoupí? Já: Ne, to ne....to schovám, kdyby náhodou třeba nový nefungoval, byl na reklamaci nebo něco jiného. .... .... Manželka (slyšela, že to má vše, ten starý): A proč jsi tedy kupoval ten nový, když jsi říkal, že to vše má? .... Já (uvažování, jestli to vlastně mám říkat): No....poskytuje to ještě lepší obraz... Manželka se jen na mě podívala, myslela si své... *:))**:))* Já: Bobi, to nemá cenu déle vysvětlovat, udělal jsem si radost *:)* A takhle to zkrátka je...
3 0
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: RingMan
Mohu poreferovat hned :) Pokud máš dvojnásobek peněz a ceníš si kvalitu obrazu, určitě do 820 běž. Mám OLED, takže můžeš využít HDR optimizer, což je velice fajn funkce (můžeš mrknout na videa, pokud jsi zatím neudělal). Co je ale viditelné - obraz je jak v HDR10, tak Dolby Vision daleko ostřejší, detailnější, prokreslenější - to je zcela jistě HCX procesorem. Čeho si dále cením je detailnější propsání toho, co zrovna běží - bitrate, vstupní data, výstupní.
U disků si můžeš nechat vyjet tabulku, kde je vypsáno v kolika nitech je disk masterován...konkrétně:
Max CLL (Maximum Content Light Level) a Max FALL (Maximum Frame-Average Light Level).
Já jsem si navíc koupil ovladač, který je standardně dodáván k úplnému high-endu, tj. UB9000.
Je kompatibilní s 820. K sehnání je originál Panasonicu za 1.500 Kč.... já jsem zkusil objednat neoriginál, který stál 350 Kč a jsem spokojen, můžeš ho podsvítit, prima věc.
Já nejsem člověk, který rád ovládá všechno jedním ovladačem, moji úchylkou je během filmu vyskládání ovladačů od TV, AVR, UHD, případně Shieldu na gauč a rád si všechno promačkávám "zvlášť".... :)
Určitě je 820 trochu hlučnější, pracuje s větším výkonem, takže je lepší, když film víc "okulíš", abys neslyšel větrák.
913137
Mohu poreferovat hned *:)* Pokud máš dvojnásobek peněz a ceníš si kvalitu obrazu, určitě do 820 běž. Mám OLED, takže můžeš využít HDR optimizer, což je velice fajn funkce (můžeš mrknout na videa, pokud jsi zatím neudělal). Co je ale viditelné - obraz je jak v HDR10, tak Dolby Vision daleko ostřejší, detailnější, prokreslenější - to je zcela jistě HCX procesorem. Čeho si dále cením je detailnější propsání toho, co zrovna běží - bitrate, vstupní data, výstupní. U disků si můžeš nechat vyjet tabulku, kde je vypsáno v kolika nitech je disk masterován...konkrétně: Max CLL (Maximum Content Light Level) a Max FALL (Maximum Frame-Average Light Level). Já jsem si navíc koupil ovladač, který je standardně dodáván k úplnému high-endu, tj. UB9000. Je kompatibilní s 820. K sehnání je originál Panasonicu za 1.500 Kč.... já jsem zkusil objednat [url=https://www.dalkove-ovladace.cz/ovladace-dvd-dvdvcr-bd-panasonic-c-1458_17_28/panasonic-n2qaya000172-nahradni-dalkovy-ovladac-p-16120]neoriginál[/url], který stál 350 Kč a jsem spokojen, můžeš ho podsvítit, prima věc. Já nejsem člověk, který rád ovládá všechno jedním ovladačem, moji úchylkou je během filmu vyskládání ovladačů od TV, AVR, UHD, případně Shieldu na gauč a rád si všechno promačkávám "zvlášť".... *:)* Určitě je 820 trochu hlučnější, pracuje s větším výkonem, takže je lepší, když film víc "okulíš", abys neslyšel větrák.
913133
3 0
reagují: RingMan
reagovat
reaguje na: Rokle
Tak potom poreferuj, jak jsi spokojen. Já až budu kupovat samostatnej přehrávač, tak taky nejspíš 820.
913133
Tak potom poreferuj, jak jsi spokojen. Já až budu kupovat samostatnej přehrávač, tak taky nejspíš 820.
912949
2 0
reagují: Rokle
reagovat

Nabídka na prodej

Omlouvám se, možná to sem nepatří.
Ale zase na druhou stranu jsou tu všichni maniaci přes filmy :)

Prodám UHD Blu-ray přehrávač Panasonic DP-UB450, který umí HDR10, HDR10+, Dolby Vision. Stejně tak DTS:X a Dolby Atmos.
Nynější cena na trhu je téměř 6.000 Kč. Záruka vypršela v listopadu 2023.
Prodal bych ho za 4.000 Kč, s možností jít i trochu níže.
Přístroj je v perfektním stavu.
Kdyby se někdo ptal na důvod: Povýšil jsem na UB820.
912949
Omlouvám se, možná to sem nepatří. Ale zase na druhou stranu jsou tu všichni maniaci přes filmy *:)* Prodám UHD Blu-ray přehrávač [url=https://www.panasonic.com/cz/consumer/audio-video/blu-ray-dvd-prehravace/blu-ray-prehravace/dp-ub450.html?fbclid=IwY2xjawEoAyhleHRuA2FlbQIxMQABHbAg0rpZxU7QBWHGxDhXQZLQUTz_4Ch37rRa_hPtBrzSVEfdGTAQ1FYntg_aem_btJPbPNnwyZ7mXoX7J3YJw]Panasonic DP-UB450[/url], který umí HDR10, HDR10+, Dolby Vision. Stejně tak DTS:X a Dolby Atmos. Nynější cena na trhu je téměř 6.000 Kč. Záruka vypršela v listopadu 2023. Prodal bych ho za 4.000 Kč, s možností jít i trochu níže. Přístroj je v perfektním stavu. Kdyby se někdo ptal na důvod: Povýšil jsem na [url=https://www.panasonic.com/cz/consumer/audio-video/blu-ray-dvd-prehravace/blu-ray-prehravace/dp-ub820.html]UB820[/url].
Nabídka na prodej
4 0
reagují: RingMan
reagovat
reaguje na: Disketa1
Tak už je to v pořádku. Nechápu. 
912526
Tak už je to v pořádku. Nechápu. 
912523
0 0
reagovat
Na televizní obrazovce mi náhle přestal fungovat Netflix. Pořád se mi zobrazuje sdělení o nějaké chybě. Přitom na notebooku mi to jde úplně v pohodě. Máte prosím někdo tušení, v čem může být problém? Nebo je to jenom přechodná fáze a zítra bude všechno v pořádku?
912523
Na televizní obrazovce mi náhle přestal fungovat Netflix. Pořád se mi zobrazuje sdělení o nějaké chybě. Přitom na notebooku mi to jde úplně v pohodě. Máte prosím někdo tušení, v čem může být problém? Nebo je to jenom přechodná fáze a zítra bude všechno v pořádku?
1 -1
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: speta.jr
Tak to jsem přesně slyšet nechtěl. Levný to moc nebylo, abych to jen tak vyhodil. Jak takovou věc ale úspěšně reklamovat, to taky netuším :(
911981
Tak to jsem přesně slyšet nechtěl. Levný to moc nebylo, abych to jen tak vyhodil. Jak takovou věc ale úspěšně reklamovat, to taky netuším *:(*
911974
0 0
reagovat
reaguje na: esmo
Deco jsem mel, v podstate se to muselo kazdy tyden restartovat (mel jsem to nastavene na 2am) aby to jelo a jednou za cas factory reset. Nikdy jsem nedosel na zaklad toho problemu, jen vim ze ve speedtestech s pingem a jitter to melo silene hodnoty a pomohl restart. Vyreseno nakupem jineho meshe.
911974
Deco jsem mel, v podstate se to muselo kazdy tyden restartovat (mel jsem to nastavene na 2am) aby to jelo a jednou za cas factory reset. Nikdy jsem nedosel na zaklad toho problemu, jen vim ze ve speedtestech s pingem a jitter to melo silene hodnoty a pomohl restart. Vyreseno nakupem jineho meshe.
911963
1 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: esmo
No takže jsem za hlavní modem vrátil Deco a poté až switch a všechny přístroje se okamžitě (přes LAN) připojily ... nerozumím tomu, proč se nechtělo nic připojit, když tam nefigurovalo Deco jako prostředník ... snad přece PS5 je plug&play a kamkoliv ji připojíš, tam pojede ne?! 
911967
No takže jsem za hlavní modem vrátil Deco a poté až switch a všechny přístroje se okamžitě (přes LAN) připojily ... nerozumím tomu, proč se nechtělo nic připojit, když tam nefigurovalo Deco jako prostředník ... snad přece PS5 je plug&play a kamkoliv ji připojíš, tam pojede ne?! 
911965
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se