Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
reaguje na: Gonzi
A abych to ještě zamotal, tak pc u mě v podkroví jede, ale PS5 a TV, které jsou píchnuté do stejného switche jako onen pc už nejedou. Stejně tak jako bráchův pc a babiččin, který je napojen úplně na ten první switch za modemem. Já tomu absolutně nerozumím, vůbec nechápu co se děje. Mám chuť si vytrhat zuby … 
911965
A abych to ještě zamotal, tak pc u mě v podkroví jede, ale PS5 a TV, které jsou píchnuté do stejného switche jako onen pc už nejedou. Stejně tak jako bráchův pc a babiččin, který je napojen úplně na ten první switch za modemem. Já tomu absolutně nerozumím, vůbec nechápu co se děje. Mám chuť si vytrhat zuby … 
911964
0 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: esmo
Já zvažoval deko, než jsem zjistil, že jde nastavit jen přes mobilní appku, tak dík za špatné info :D.
Jinak velmi obšírně, modem - všechno do switche - okrajové zařízení (nebo wifi a až do něj okrajové zařízení) je imho správnější. Dále nevím, jakou přesnou máš konfiguraci, ale zkusil bych vypínat jednotlivá deka, nebo odpojovat jednotlivé počítače. Co se ti může dít, zvlášť po rošádách, je že se ti budou volit špatné cesty, pakety různě cyklit apod. což ti a) blokuje síť obecně b) i ten konkrétní paket je pomalý.
Jak tohle debugovat nevím, ale zapojoval bych postupně, tzn:
modem-switch-PC (jede)
přidat jedno wifi deco, změnilo se něco?
přidat ně něj wifi notebook, změnilo se něco?
přidat druhé deco...
a postupně se dostávat dál a dál....
pokud by náhodou vše prošlo, tak můžeš zkusit, jestli ti to nerozbije fastroam nějakého mobilu nebo tak.
Jinak samozřejmě Ubiquity jako normální lidi (případně Mikrotik jako já, pokud máš rád linux :D)
911964
Já zvažoval deko, než jsem zjistil, že jde nastavit jen přes mobilní appku, tak dík za špatné info *:D*. Jinak velmi obšírně, modem - všechno do switche - okrajové zařízení (nebo wifi a až do něj okrajové zařízení) je imho správnější. Dále nevím, jakou přesnou máš konfiguraci, ale zkusil bych vypínat jednotlivá deka, nebo odpojovat jednotlivé počítače. Co se ti může dít, zvlášť po rošádách, je že se ti budou volit špatné cesty, pakety různě cyklit apod. což ti a) blokuje síť obecně b) i ten konkrétní paket je pomalý. Jak tohle debugovat nevím, ale zapojoval bych postupně, tzn: modem-switch-PC (jede) přidat jedno wifi deco, změnilo se něco? přidat ně něj wifi notebook, změnilo se něco? přidat druhé deco... a postupně se dostávat dál a dál.... pokud by náhodou vše prošlo, tak můžeš zkusit, jestli ti to nerozbije fastroam nějakého mobilu nebo tak. Jinak samozřejmě Ubiquity jako normální lidi (případně Mikrotik jako já, pokud máš rád linux *:D*)
911963
0 0
reagují: esmo
reagovat

TP_Link Deco - kolísává rychlost připojení

Hoši nemáte doma někdo mesh síť Deco od TP-Link? Mám doma cca půl roku M4 sestavu a doposud všechno v pohodě. Ale od víkendu extrémně blbne, kolísavá rychlost jak LAN, tak Wifi. Normálně mám rychlost 300 Mbps, ale jsou chvíle, kdy to klesá pod 70. Volal jsem samozřejmě poskytovali, ten říkal, že nějaké poklesy od sebe nevidí. Doporučil mi se píchnot přímo na modem a testovat rychlost. Tam jsem zpět na oněch 300. Takže začalo zjišťování, zda blbnou switche, který mám po baráku tři, nebo Deca, který mám taky tři.
Doposud zapojení bylo: modem > hlavní Deco > Switch > počítače ...
Změnil jsem to tedy na: modem > switch > Deco a počítače
Teď mám na počítačích stálou maximální rychlost, takže tím jsem určil za viníka všech patálií právě Deco, které se teď už vůbec na net nechytá, když je až za switchem (nevím proč, mělo by). Takže co těď s tím? Samozřejmě jsem všechno xkrát resetoval, jak fyzicky, tak pomocí Deco aplikace.
Nemáte někdo zkušenost jak postupovat? Jsem z toho rozmrzelý :-
911963
Hoši nemáte doma někdo mesh síť Deco od TP-Link? Mám doma cca půl roku M4 sestavu a doposud všechno v pohodě. Ale od víkendu extrémně blbne, kolísavá rychlost jak LAN, tak Wifi. Normálně mám rychlost 300 Mbps, ale jsou chvíle, kdy to klesá pod 70. Volal jsem samozřejmě poskytovali, ten říkal, že nějaké poklesy od sebe nevidí. Doporučil mi se píchnot přímo na modem a testovat rychlost. Tam jsem zpět na oněch 300. Takže začalo zjišťování, zda blbnou switche, který mám po baráku tři, nebo Deca, který mám taky tři. Doposud zapojení bylo: modem > hlavní Deco > Switch > počítače ... Změnil jsem to tedy na: modem > switch > Deco a počítače Teď mám na počítačích stálou maximální rychlost, takže tím jsem určil za viníka všech patálií právě Deco, které se teď už vůbec na net nechytá, když je až za switchem (nevím proč, mělo by). Takže co těď s tím? Samozřejmě jsem všechno xkrát resetoval, jak fyzicky, tak pomocí Deco aplikace. Nemáte někdo zkušenost jak postupovat? Jsem z toho rozmrzelý *:-*
TP_Link Deco - kolísává rychlost připojení
0 0
reagují: speta.jr, Gonzi
reagovat
reaguje na: Cinefil
Asi tak. QHD mám na 32" a považuju to za tak akorát - na notebook bych koukal z větší blízkosti, ale stejně by to byl nesmysl. 
911923
Asi tak. QHD mám na 32" a považuju to za tak akorát - na notebook bych koukal z větší blízkosti, ale stejně by to byl nesmysl. 
911919
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Super, díky. :+ Tohle jsem si právě říkal a potřeboval jsem si to někým potvrdit. QHD u 15' mi přijde jako 4K u telefonů - marketingový tah, který nedává v reálu moc smysl aneb hezké, ale k prdu. Kor ty zbytečné nevýhody jako upscaling atd.
911919
Super, díky. *:+* Tohle jsem si právě říkal a potřeboval jsem si to někým potvrdit. QHD u 15' mi přijde jako 4K u telefonů - marketingový tah, který nedává v reálu moc smysl aneb hezké, ale k prdu. Kor ty zbytečné nevýhody jako upscaling atd.
911918
0 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Cinefil
Za mně to spíš nechceš, protože u 15" 1080p je ještě použitelný 100% zoom ve windowsech, kdeždo u 1440p už defacto musíš mít ten jejich zoom na 125%. Vše je hezčí, ostřejší a kdesi cosi a u her to prostě ubereš, nebo ideálně ve hře pojedeš s ingame scalingem.
Člověk by řekl, jen samé výhody. Jenže, ten windows scaling prostě některé programy nedávají. Je jich málo a jsou vesměs staré, ale když na to narazíš, tak s tím nic moc neuděláš.
911918
Za mně to spíš nechceš, protože u 15" 1080p je ještě použitelný 100% zoom ve windowsech, kdeždo u 1440p už defacto musíš mít ten jejich zoom na 125%. Vše je hezčí, ostřejší a kdesi cosi a u her to prostě ubereš, nebo ideálně ve hře pojedeš s ingame scalingem. Člověk by řekl, jen samé výhody. Jenže, ten windows scaling prostě některé programy nedávají. Je jich málo a jsou vesměs staré, ale když na to narazíš, tak s tím nic moc neuděláš.
911916
4 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: esmo
Bude to jako notebook, furt na místě do sítě, takže ani baterku neřeším.

Je mi jasné, že QHD bude hezčí na video a fotky, ale na tuto činnost to nijak zásadně potřebovat nebudu. A u her radši víc FPS než ostrost.
911916
Bude to jako notebook, furt na místě do sítě, takže ani baterku neřeším. Je mi jasné, že QHD bude hezčí na video a fotky, ale na tuto činnost to nijak zásadně potřebovat nebudu. A u her radši víc FPS než ostrost.
911914
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Cinefil
Při 15.6” obrazovečce nevidím smysl v QHD. Leda že bys to měl píchnutý do velkýho monitoru.
Taky nevím, jak jsou na tom notebooky se schopností stálých 60fps, při tom větším rozlišení. Ale možná kupuješ dělo :D
911914
Při 15.6” obrazovečce nevidím smysl v QHD. Leda že bys to měl píchnutý do velkýho monitoru. Taky nevím, jak jsou na tom notebooky se schopností stálých 60fps, při tom větším rozlišení. Ale možná kupuješ dělo *:D*
911911
0 0
reagují: Cinefil
reagovat

FHD vs QHD

Dotaz

Kupuju nový herní notebook a rozmýšlím už jen na jeho rozlišením, páč ostatní komponenty mám rozhodnutý. Je to klasika 15.6", je to malý, ale u notebooků jsem na to zvyklý (aneb větší monitor znamená PC a 4K).

Tak se ptám, zdali má smysl jít s dobou do QHD, nebo zůstat u FHD, ušetřit pár kaček (ale peníze no problem), kapacitu VRAM, výkon atd. při opticky žádných velkých rozdílech v grafice.
911911
Dotaz Kupuju nový herní notebook a rozmýšlím už jen na jeho rozlišením, páč ostatní komponenty mám rozhodnutý. Je to klasika [b]15.6"[/b], je to malý, ale u notebooků jsem na to zvyklý (aneb větší monitor znamená PC a 4K). Tak se ptám, zdali má smysl jít s dobou do QHD, nebo zůstat u FHD, ušetřit pár kaček (ale peníze no problem), kapacitu VRAM, výkon atd. při opticky žádných velkých rozdílech v grafice.
FHD vs QHD
0 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já mám myslím ten dvoukloubový, na něm 65" TV a o 90° jej určitě neotočím. Nejsem si jistý, jak moc to ten kloub dovolí sám o sobě, ale TV na to rozhodně není dost daleko od stěny. Je to spíš určené na pár stupňů doleva/doprava.
Jinak maximální vysunutí problém nebylo, měl jsem to tak dloooouho.
Ten jednokloubý asi o 90° otočíš v pohodě, ale musel bys to mít někde na konci stěny a vytočit "do chodby" apod. aby ti to k něčemu bylo, protože s TV to neuděláš.
Ty držáky mají 30cm, běžná 55" TV má šířku 120 cm, takže 60cm od středu, takže držák, co umí alespoň 70cm od zdi ;)
910642
Já mám myslím ten dvoukloubový, na něm 65" TV a o 90° jej určitě neotočím. Nejsem si jistý, jak moc to ten kloub dovolí sám o sobě, ale TV na to rozhodně není dost daleko od stěny. Je to spíš určené na pár stupňů doleva/doprava. Jinak maximální vysunutí problém nebylo, měl jsem to tak dloooouho. Ten jednokloubý asi o 90° otočíš v pohodě, ale musel bys to mít někde na konci stěny a vytočit "do chodby" apod. aby ti to k něčemu bylo, protože s TV to neuděláš. Ty držáky mají 30cm, běžná 55" TV má šířku 120 cm, takže 60cm od středu, takže držák, co umí alespoň 70cm od zdi *;)*
908682
1 0
reagovat
Nemá někdo srovnani Alza Ergo TV držáku na zeď pro 55 TV ? Potřeboval bych ten výklopný aby zvládnul být klidně i většinu času o 90 stupňů otočený. 

link

Nemohu se rozhodnout mezi tím za 1000 a 1400. 

A kdyby někdo chtěl, budu mít k dispozici ten klasický nepohyblivý Ergo. Pro místní v Praze zdarma. Měl jsem ho na zdi asi rok. Tes už je 3 roky jenom prodělány na stojici tv :)
908682
Nemá někdo srovnani Alza Ergo TV držáku na zeď pro 55 TV ? Potřeboval bych ten výklopný aby zvládnul být klidně i většinu času o 90 stupňů otočený.  https://m.alza.cz/drzaky-tv-na-zed/18862355.htm Nemohu se rozhodnout mezi tím za 1000 a 1400.  A kdyby někdo chtěl, budu mít k dispozici ten klasický nepohyblivý Ergo. Pro místní v Praze zdarma. Měl jsem ho na zdi asi rok. Tes už je 3 roky jenom prodělány na stojici tv :)
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: okkac
Mac a Infuse :D

Ale zpět k věci, teď jsem na Win 11 stáhnul 64 bit, v240618 (1.7.22260) / Build Date: 24-06-18 a v pohodě funguje, takže bych hledal příčinu v jiném SW / stavu tvého OS.
907928
Mac a Infuse *:D* Ale zpět k věci, teď jsem na Win 11 stáhnul 64 bit, v240618 (1.7.22260) / Build Date: 24-06-18 a v pohodě funguje, takže bych hledal příčinu v jiném SW / stavu tvého OS.
907878
1 0
reagovat

PotPlayer

Nevím co se stalo, ale přestal mi fungovat Pot Player. Po double-click na video soubor se neotevře žádné okno. Ale v Task Manager vidím process běžet. Po každém poklikání na nějaký video soubor se spustí další process, ale nic se nepřehrává.
Zkoušel jsem restartovat, i přeinstalovat aplikaci, ale stále nic. Event Logs nereportují žádnou error message.
Vyzkoušena 32 i 64-bitová verze a bez úspěchu. Přitom jsem ho několik let v pohodě používal. Nějaký tip na fix, na netu toho moc není, případně jiný podobný přehrávač? Nativní windows přehravače fungují v pohodě. OS: Windows 11
907878
Nevím co se stalo, ale přestal mi fungovat Pot Player. Po double-click na video soubor se neotevře žádné okno. Ale v Task Manager vidím process běžet. Po každém poklikání na nějaký video soubor se spustí další process, ale nic se nepřehrává. Zkoušel jsem restartovat, i přeinstalovat aplikaci, ale stále nic. Event Logs nereportují žádnou error message. Vyzkoušena 32 i 64-bitová verze a bez úspěchu. Přitom jsem ho několik let v pohodě používal. Nějaký tip na fix, na netu toho moc není, případně jiný podobný přehrávač? Nativní windows přehravače fungují v pohodě. OS: Windows 11
PotPlayer
0 0
reagují: Clavius
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tak Apple by byl super platforma, kdyby byla otevřená. Což by se projevilo třeba tím, že bys tuhle zálohu mohl restornout i na Windowsech, protože by to bylo API. Nedejbože bys to API mohl i z Widlí používat. A úplně super by bylo, kdyby Machine Of Time fungovala líp a mohl bys ji používat i na Macu...
Jenže Apple není otevřená platforma a tak je mi v celku jedno, jak zlatá ta jejich klícka je.
PS: Tím neříkám, že Windowsy nejsou sračka.
907820
Tak Apple by byl super platforma, kdyby byla otevřená. Což by se projevilo třeba tím, že bys tuhle zálohu mohl restornout i na Windowsech, protože by to bylo API. Nedejbože bys to API mohl i z Widlí používat. A úplně super by bylo, kdyby Machine Of Time fungovala líp a mohl bys ji používat i na Macu... Jenže Apple není otevřená platforma a tak je mi v celku jedno, jak zlatá ta jejich klícka je. PS: Tím neříkám, že Windowsy nejsou sračka.
907814
4 -1
reagovat
reaguje na: studo
Actually, jsem ho zkusil, nechám si ho sám a jako dárek pustím Air. :D

A musím teda říct, že TimeMachine neskutečná funkce, to nikdo z Windows nepochopí. Za pár minut jsem si všechno zazálohoval a na novém stroji se otevřel po restoru i rozepsaný mail. 
907814
Actually, jsem ho zkusil, nechám si ho sám a jako dárek pustím Air. *:D* A musím teda říct, že TimeMachine neskutečná funkce, to nikdo z Windows nepochopí. Za pár minut jsem si všechno zazálohoval a na novém stroji se otevřel po restoru i rozepsaný mail. 
907812
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
nech to držgrešli dobre slouzi :+:D
907812
nech to držgrešli dobre slouzi *:+**:D*
907775
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Clavius
Nakonec jsem vzal repasi se zárukou pro 13 M1 16ram 512 SSD

Za 21 
907775
Nakonec jsem vzal repasi se zárukou pro 13 M1 16ram 512 SSD Za 21 
907767
1 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Hlavně je potřeba vzít v potaz, že ty M čipy jsou typu ARM, takže co při svém release neumí, tak ostatní operace už se vykonávají pomaleji, protože už to jede v emulovaném režimu.
ARM architektura je zkrátka založena na instrukcích a hezkým případem může být třeba release nového video kodeku, který bude umět M3, kdežto M2 a níž ne a při zpracování videa tam budou enormní výkonnostní rozdíly.
Za mě bych bral vždy to poslední, co je k dispozici.
907767
Hlavně je potřeba vzít v potaz, že ty M čipy jsou typu ARM, takže co při svém release neumí, tak ostatní operace už se vykonávají pomaleji, protože už to jede v emulovaném režimu. ARM architektura je zkrátka založena na instrukcích a hezkým případem může být třeba release nového video kodeku, který bude umět M3, kdežto M2 a níž ne a při zpracování videa tam budou enormní výkonnostní rozdíly. Za mě bych bral vždy to poslední, co je k dispozici.
907649
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Spíš jsem koukal, že se dá pěkně bazarově koupit M1 16GB
907652
Spíš jsem koukal, že se dá pěkně bazarově koupit M1 16GB
2 0
reagovat
Tak jsem to studoval a M3 nemá moc proti M1 cenu za ten příplatek, jestli mi něco neuniká...
907649
Tak jsem to studoval a M3 nemá moc proti M1 cenu za ten příplatek, jestli mi něco neuniká...
0 0
reagují: Clavius
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se