Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 1481 - 1500 Napsat příspěvek

Ad casting

Jeden názorový směr je, že vezmeme Garyho Oldmana a uděláme šílený makeup proto, aby opravdu vypadal co jak nevíce jako Winston Churchill, nebo dáme Elizabeth Debicki do role Diany, snažíme se ji i stejně oblékat atd. Tzn děláme vše pro uvěřitelnost a autentičnost celku.
Ten moment, kdy v House of Dragons člověk prostě vidí, že to dítě je evidentně levoboček a támhleten je zjevně otec... a tak chápe pohledy ostatních dvořanů, to je prostě nádhera.

Druhý názorový směr je, že je to jedno. Najednou máme v Rusku dredy. To taky můžeme mít v dobovém Rusku plastová okna, mešitu jako kostel pravoslavné církve, nějaký půlmetrový potůček místo řeky atd. U studentského filmu ok. U normální produkce ne.

Já osobně to rozlišuju podle obsahu. Je mi to jedno tam, kde je to jedno (ve filmu ze života v moderním Londýně může být hl. postava kdokoli). Pokud ale film buď buduje vlastní svět (scifi, fantasy...), nebo přejímá dobové reálie (historické filmy, alternativní historie), tak tohle dělat prostě nemůže, aniž by to nezmínil. Jinak je to selhání vyprávění, nic jiného.

Vždyť i ten whitewashing používá geisha makeupy, indiánské doplňky, nebo blackfaces. Jakkoli se na to dnes plive, tak snaha byla upřednostnit postavu před hercem. Ostatně, rasismus to není kvůli blackface samotné, ale kvůli tomu, že místo toho mohli černocha najmout. Ten rasismus byl v nezaměstnání černých herců...
905743
Jeden názorový směr je, že vezmeme Garyho Oldmana a uděláme šílený makeup proto, aby opravdu vypadal co jak nevíce jako Winston Churchill, nebo dáme Elizabeth Debicki do role Diany, snažíme se ji i stejně oblékat atd. Tzn děláme vše pro uvěřitelnost a autentičnost celku. Ten moment, kdy v House of Dragons člověk prostě vidí, že to dítě je evidentně levoboček a támhleten je zjevně otec... a tak chápe pohledy ostatních dvořanů, to je prostě nádhera. Druhý názorový směr je, že je to jedno. Najednou máme v Rusku dredy. To taky můžeme mít v dobovém Rusku plastová okna, mešitu jako kostel pravoslavné církve, nějaký půlmetrový potůček místo řeky atd. U studentského filmu ok. U normální produkce ne. Já osobně to rozlišuju podle obsahu. Je mi to jedno tam, kde je to jedno (ve filmu ze života v moderním Londýně může být hl. postava kdokoli). Pokud ale film buď buduje vlastní svět (scifi, fantasy...), nebo přejímá dobové reálie (historické filmy, alternativní historie), tak tohle dělat prostě nemůže, aniž by to nezmínil. Jinak je to selhání vyprávění, nic jiného. Vždyť i ten whitewashing používá geisha makeupy, indiánské doplňky, nebo blackfaces. Jakkoli se na to dnes plive, tak snaha byla upřednostnit postavu před hercem. Ostatně, rasismus to není kvůli blackface samotné, ale kvůli tomu, že místo toho mohli černocha najmout. Ten rasismus byl v nezaměstnání černých herců...
Ad casting
16 -2
reagovat
reaguje na: vZeč
No, tak hlavne si tam nepoustej Sisu...
905740
No, tak hlavne si tam nepoustej Sisu...
905739
1 -1
reagovat

Pluk mizerů

Fakt je to na po*ebanym Maxu jen s po*ebanym dabingem??? :o Velmi mnou cloumá chuť to celý zrušit. :( Nedošlo k tomu až při té migraci z HBO? Protože o tom byste tu už snad jinak psali... teď jen teda doufat, že se co nejdřív objeví i originál, protože jestli ne a je to začátek trendu, ty kráso :o:(:- tak papa lala
905739
Fakt je to na po*ebanym Maxu jen s po*ebanym dabingem??? *:o* Velmi mnou cloumá chuť to celý zrušit. *:(* Nedošlo k tomu až při té migraci z HBO? Protože o tom byste tu už snad jinak psali... teď jen teda doufat, že se co nejdřív objeví i originál, protože jestli ne a je to začátek trendu, ty kráso *:o**:(**:-* tak papa lala
Pluk mizerů
1 -2
reagují: Hitman_47, TedGeorge
reagovat
905735
[url=https://www.youtube.com/watch?v=9JNouqX9P14]Tomb Raider: The Legend of Lara Croft Teaser[/url]
2 -1
reagovat

Fallout ☢️

Vedle The Last of Us se určitě jedná o nejlepší herní adaptaci k dnešnímu dni, kór co se týče smyslu pro detail.

Zarytí dlouholetí fanoušci Fallout her v tom uvidí úplně všechno, jenže i já jako konzumní hráč série, který opravdu pořádně hrál jen F4 jsem tam viděl spoustu, spoustu věcí, který seriál nastiňuje buďto přímo nebo jen pokukováním, v obou případech naprosto skvěle.

A ono to má dokonce i trefný smysl pro humor, jenž opravdu baví. Když vyjmu v potaz, že k žádné z postav jsem si nenašel úplně cestu (snad krom Coopa/Ghoula) a že rozpočet sice měli, ale vypadá to celé jako kvalitní fan-made věc bez jakýchkoli inovativních věcí (ve smyslu nápaditější hrátky s kamerou, scénou, akční scény byly ploché), tak jednu věc se musí Falloutu uznat, a to celková atmosféra a vibe, který je tu bezchybný, ano i včetně nádherný dobový hudby.

Šlo vidět, že to měli v rukách lidi, kteří mají značný cit pro látku.
905733
Vedle [i]The Last of Us[/i] se určitě jedná o nejlepší herní adaptaci k dnešnímu dni, kór co se týče smyslu pro detail. Zarytí dlouholetí fanoušci Fallout her v tom uvidí úplně všechno, jenže i já jako konzumní hráč série, který opravdu pořádně hrál jen F4 jsem tam viděl spoustu, spoustu věcí, který seriál nastiňuje buďto přímo nebo jen pokukováním, v obou případech naprosto skvěle. A ono to má dokonce i trefný smysl pro humor, jenž opravdu baví. Když vyjmu v potaz, že k žádné z postav jsem si nenašel úplně cestu (snad krom Coopa/Ghoula) a že rozpočet sice měli, ale vypadá to celé jako kvalitní fan-made věc bez jakýchkoli inovativních věcí (ve smyslu nápaditější hrátky s kamerou, scénou, akční scény byly ploché), tak jednu věc se musí Falloutu uznat, a to celková atmosféra a vibe, který je tu bezchybný, ano i včetně nádherný dobový hudby. Šlo vidět, že to měli v rukách lidi, kteří mají značný cit pro látku.
Fallout ☢️
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Bude ti to za padesát let vadit? Bude takováto věc vadit za padesát let vůbec někomu? (Konec depresivního okénka do nejisté budoucnosti). :D
Třeba plno lidí, nejen v USA, si i dneska myslí plno věcí, které nejsou pravdivé. Např. že židovští otroci postavili v Egyptě pyramidy. Hm, tak ať si to myslí. Když ti něco takového řeknou, můžeš je opravit nebo je v tom nechat. Nějak mi to žíly netrhá. 
905729
Bude ti to za padesát let vadit? Bude takováto věc vadit za padesát let vůbec někomu? (Konec depresivního okénka do nejisté budoucnosti). *:D* Třeba plno lidí, nejen v USA, si i dneska myslí plno věcí, které nejsou pravdivé. Např. že židovští otroci postavili v Egyptě pyramidy. Hm, tak ať si to myslí. Když ti něco takového řeknou, můžeš je opravit nebo je v tom nechat. Nějak mi to žíly netrhá. 
905728
1 -5
reagovat
reaguje na: connor
Bývá to problém, a je to zas otázka míry a očividnosti - o tom jaké přesně oblečení se nosilo v tom kterém období ví málokdo a nepozná když to místy ujede jinam, že v carském Rusku nebylo moc černochů ví každý.

Ono na tomhle je taky dobře vidět jak film ovlivňuje a utváří percepci - romantizované podání oblečení třeba vikingů je v historických filmech a seriálech tak ustálené, že ta zprzněná filmová verze masovému divákovi připadá realističtější než ta skutečená. V podstatě ohýbání historie konstantním tlakem.
Asi úplně nechci aby si za padesát let na základě mediálního obrazu většina lidí myslela že ve  středověké Evropě byl každý třetí černý, protože teď je to přece pravda a ve filmech to tak ukazují i z historie.
905728
Bývá to problém, a je to zas otázka míry a očividnosti - o tom jaké přesně oblečení se nosilo v tom kterém období ví málokdo a nepozná když to místy ujede jinam, že v carském Rusku nebylo moc černochů ví každý. Ono na tomhle je taky dobře vidět jak film ovlivňuje a utváří percepci - romantizované podání oblečení třeba vikingů je v historických filmech a seriálech tak ustálené, že ta zprzněná filmová verze masovému divákovi připadá realističtější než ta skutečená. V podstatě ohýbání historie konstantním tlakem. Asi úplně nechci aby si za padesát let na základě mediálního obrazu většina lidí myslela že ve  středověké Evropě byl každý třetí černý, protože teď je to přece pravda a ve filmech to tak ukazují i z historie.
905725
8 -2
reagují: connor
reagovat
reaguje na: HAL
Mimochodem, když jsi už nakousnul tu historickou věrnost oblečení. Řekl bych, že určitě víš, že ve většině historických bijáků je zrovna s tímhle taky docela velkej problém. Ale osobně mě ani tohle téměř nikdy nějak příliš z filmového zážitku nevytrhává a to mám k historii hodně blízkej vztah. Možná, že ty to máš jinak, nevím. :+
905725
Mimochodem, když jsi už nakousnul tu historickou věrnost oblečení. Řekl bych, že určitě víš, že ve většině historických bijáků je zrovna s tímhle taky docela velkej problém. Ale osobně mě ani tohle téměř nikdy nějak příliš z filmového zážitku nevytrhává a to mám k historii hodně blízkej vztah. Možná, že ty to máš jinak, nevím. *:+*
905716
1 -2
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL
Branagh dělal původně i na Gentlemanovi. Jak jsem zmiňoval i zde v rámci svého názoru na seriál, tak mi přišlo, že i bez jeho účasti na finální podobě je to v mnoha ohledech pořád dost Branaghovské.
905724
Branagh dělal původně i na Gentlemanovi. Jak jsem zmiňoval i zde v rámci svého názoru na seriál, tak mi přišlo, že i bez jeho účasti na finální podobě je to v mnoha ohledech pořád dost Branaghovské.
905722
0 0
reagovat
reaguje na: connor
OK, celkem to takhle dává smysl, pokud bude jasné, že nejde o přísně historické dílo - tam bych to nadále považoval za chybu.
905723
OK, celkem to takhle dává smysl, pokud bude jasné, že nejde o přísně historické dílo - tam bych to nadále považoval za chybu.
905721
0 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Tohle mi připomíná další film ve kterém jsem měl s nerealističností podání docela problém - a paradoxně v něm měl trochu prsty zase Branagh - Konference ve Wannsee z 2001. 
Branagh hraje Heydricha, zbytek tehdejší britské herecké smetánky ostatní nacistické pohlaváry, všichni hrají fantasticky, ten film je jinak skvělý, ale... no jsou to pořád slavní britští herci mluvící krásnou angličtinou, což filmu trochu podtrhává nohy.

Když si představím že v takovém filmu by progresivně kohokoli hrál černoch, no to bych u něj instantně brečel smíchy, což je dost smutné když jde o jeden z nejděsivějších momentů lidských dějin.
905722
Tohle mi připomíná další film ve kterém jsem měl s nerealističností podání docela problém - a paradoxně v něm měl trochu prsty zase Branagh - Konference ve Wannsee z 2001.  Branagh hraje Heydricha, zbytek tehdejší britské herecké smetánky ostatní nacistické pohlaváry, všichni hrají fantasticky, ten film je jinak skvělý, ale... no jsou to pořád slavní britští herci mluvící krásnou angličtinou, což filmu trochu podtrhává nohy. Když si představím že v takovém filmu by progresivně kohokoli hrál černoch, no to bych u něj instantně brečel smíchy, což je dost smutné když jde o jeden z nejděsivějších momentů lidských dějin.
905717
5 -2
reagují: fabec
reagovat
reaguje na: Barv666
To je už na tvůrčí fantazii, resp. tom tvůrčím přístupu... Pokud pak ovšem své dílo nebudou autoři prosazovat jako něco, co je přísně historicky věrné. Což myslím už jen podle premisy nedělá ani diskutovaný Gentleman. 
Ale kreativitě se meze (víceméně :))) nekladou. Alternativní historie je můj oblíbený žánr. 
905721
To je už na tvůrčí fantazii, resp. tom tvůrčím přístupu... Pokud pak ovšem své dílo nebudou autoři prosazovat jako něco, co je přísně historicky věrné. Což myslím už jen podle premisy nedělá ani diskutovaný Gentleman.  Ale kreativitě se meze (víceméně *:))*) nekladou. Alternativní historie je můj oblíbený žánr. 
905720
3 -2
reagují: Barv666
reagovat
reaguje na: connor
Takže Himmler ne, ale nějací anonymní SSáci jo? Asi úplně nechápu, jak se praktikuje tenhle barvoslepý přístup. Ve většině filmů, řekněme fantasy, sci-fi, ale vlastně i ne zcela vážných historických (třeba mušketýři), mi to nevadí, kolikrát si vlastně vůbec neuvědomím, že má někdo "špatnou" barvy a až z někoho poznámky si to uvědomím. Ale pokud se v jiných ohledech přísně historických bude dělat tohle, pak co ještě jde měnit bez změny podstaty? Paní Leninová?
905720
Takže Himmler ne, ale nějací anonymní SSáci jo? Asi úplně nechápu, jak se praktikuje tenhle barvoslepý přístup. Ve většině filmů, řekněme fantasy, sci-fi, ale vlastně i ne zcela vážných historických (třeba mušketýři), mi to nevadí, kolikrát si vlastně vůbec neuvědomím, že má někdo "špatnou" barvy a až z někoho poznámky si to uvědomím. Ale pokud se v jiných ohledech přísně historických bude dělat tohle, pak co ještě jde měnit bez změny podstaty? Paní Leninová?
905719
3 -2
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Barv666
Tak pozor, já neříkám, že by mi nevadila změna barvy kůže u skutečných historických postav. :))
I když třeba v případě Hamiltona mi to nevadilo ani chvíli, ale uznávám, že "divadlo" je přece jen trochu něco jiného než film.
905719
Tak pozor, já neříkám, že by mi nevadila změna barvy kůže u skutečných historických postav. *:))* I když třeba v případě Hamiltona mi to nevadilo ani chvíli, ale uznávám, že "divadlo" je přece jen trochu něco jiného než film.
905717
1 -2
reagují: Barv666
reagovat
Hlavne tvl jakej smysl ma delat dobovku, kdyz ji chces nacastovat teda tzv "cernobile". Tak ji udelam styl Titus od Taymor nebo to proste netocim. Zvlast tema, ktery bude z 90% lakat jen starsi az stare evropany. A to ani neresim, ze se jedna o vec Paramountu, kterej je bez penez a kdyz teda do neceho nainvestuje, tak... Tady tohle? Jako fakt??
905718
Hlavne tvl jakej smysl ma delat dobovku, kdyz ji chces nacastovat teda tzv "cernobile". Tak ji udelam styl Titus od Taymor nebo to proste netocim. Zvlast tema, ktery bude z 90% lakat jen starsi az stare evropany. A to ani neresim, ze se jedna o vec Paramountu, kterej je bez penez a kdyz teda do neceho nainvestuje, tak... Tady tohle? Jako fakt??
11 -2
reagovat
Docela souhlasím s Miloshem. Ono to opravdu v některých souvislostech působí divně. Nebo OK, třeba jsem prostě boomer, co už se v něčem nechytá. Ale nějak si neumím představit nový serial z prostředí třetí říše s černým Himmlerem a částí SSáků... Jako že i tohle by se mohlo používat trochu střízlivě a ne jak msta za dřívější vybělování.
905717
Docela souhlasím s Miloshem. Ono to opravdu v některých souvislostech působí divně. Nebo OK, třeba jsem prostě boomer, co už se v něčem nechytá. Ale nějak si neumím představit nový serial z prostředí třetí říše s černým Himmlerem a částí SSáků... Jako že i tohle by se mohlo používat trochu střízlivě a ne jak msta za dřívější vybělování.
5 0
reagují: HAL, connor
reagovat
reaguje na: connor
Však ono to také vadí - ta očividná "Britskost" je něco co jsem velmi kritizoval na jinak výborném seriálu Vojna a mír z 2016. 

Film je audiovizuální dílo, a jak tím audiem tak vizuálem buduje uvěřitelnost světa který předvádí. A vizuál vždy uhodí do očí o to silněji..
Příběh může fungovat ve všelijakém podání, stejně jako fungovaly Shakespearoviny když Julii hrál chlap nebo Macbetha černoch, ale každý takový detail je vzdaluje od toho realistického pojetí které dovoluje se do daného období ponořit a brát ho nějak vážně.

Dole jsem to přirovnal ke kašlání na historicky věrné oblečení, a právě to v podstatě barva kůže a jiná typizace herců je - součást výpravy filmu. V mých očích to ten seriál "zabíjí" právě proto že když vidím jak tendenčně autoři kašlou na jednu důležitou složku vyprávění, tak si můžu jen představovat jak si pro sebe ohýbají i ty další - což je dost problém u tak extrémně komplexního a zrůdně brutálního období jako byl nástup bolševiků, něco o čem už z principu budou mít současní američtí liberálové problém vyprávět smysluplně. A oni se očividně ani nesnaží.
905716
Však ono to také vadí - ta očividná "Britskost" je něco co jsem velmi kritizoval na jinak výborném seriálu Vojna a mír z 2016.  Film je audiovizuální dílo, a jak tím audiem tak vizuálem buduje uvěřitelnost světa který předvádí. A vizuál vždy uhodí do očí o to silněji.. Příběh může fungovat ve všelijakém podání, stejně jako fungovaly Shakespearoviny když Julii hrál chlap nebo Macbetha černoch, ale každý takový detail je vzdaluje od toho realistického pojetí které dovoluje se do daného období ponořit a brát ho nějak vážně. Dole jsem to přirovnal ke kašlání na historicky věrné oblečení, a právě to v podstatě barva kůže a jiná typizace herců je - součást výpravy filmu. V mých očích to ten seriál "zabíjí" právě proto že když vidím jak tendenčně autoři kašlou na jednu důležitou složku vyprávění, tak si můžu jen představovat jak si pro sebe ohýbají i ty další - což je dost problém u tak extrémně komplexního a zrůdně brutálního období jako byl nástup bolševiků, něco o čem už z principu budou mít současní američtí liberálové problém vyprávět smysluplně. A oni se očividně ani nesnaží.
905713
7 -2
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Milosh
Je to to barvoslepé rozhodnutí, no. Někomu to přijde dementní (a hlavně ze sledovani vytrhující), někdo si toho skoro nevšimne. To je ok, dokud ty pocity teda nevychází z nepochopení přístupu a/nebo rasismu. 
905715
Je to to barvoslepé rozhodnutí, no. Někomu to přijde dementní (a hlavně ze sledovani vytrhující), někdo si toho skoro nevšimne. To je ok, dokud ty pocity teda nevychází z nepochopení přístupu a/nebo rasismu. 
905714
2 -2
reagovat
reaguje na: connor
Ano, je to stejná blbost, ale aspoň to má nějakej praktickej důvod. Černej bolševik je prostě jenom dementní rozhodnutí.
905714
Ano, je to stejná blbost, ale aspoň to má nějakej praktickej důvod. Černej bolševik je prostě jenom dementní rozhodnutí.
905713
4 -1
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Milosh
Jako jo, člověk si toho všimne o pár vteřin rychleji než u toho druhého případu. Logicky i kvůli zmíněným důvodům, maskovat bílé za asiaty je něco jiného než se snažit zamaskovat černocha za belocha. Ale jinak je to prakticky stejná věc. 
Ten seriál je britská produkce, tedy tomu i odpovídají i herci, z kterých v té silně multikulturní krajině mohou vybírat. Nevidím problém. Stejně jako nevidím problém v tom, že ruské aristokraty hrají Britové, mluvící perfektně anglicky (a ne Rusové, mluvící rusky). To by mělo vadit vždycky taky, ne? ;)
905713
Jako jo, člověk si toho všimne o pár vteřin rychleji než u toho druhého případu. Logicky i kvůli zmíněným důvodům, maskovat bílé za asiaty je něco jiného než se snažit zamaskovat černocha za belocha. Ale jinak je to prakticky stejná věc.  Ten seriál je britská produkce, tedy tomu i odpovídají i herci, z kterých v té silně multikulturní krajině mohou vybírat. Nevidím problém. Stejně jako nevidím problém v tom, že ruské aristokraty hrají Britové, mluvící perfektně anglicky (a ne Rusové, mluvící rusky). To by mělo vadit vždycky taky, ne? *;)*
905710
2 -2
reagují: HAL, Milosh
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se