Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 15581 - 15600 Napsat příspěvek
758764
[url=https://letterboxd.com/dsgarber/film/family-romance-llc/]herzog[/url]
3 -1
reagovat

Program na dnešek jasnej, ne?

Neboť jak by náš rabín řek':Nikdy se nedobéřeme žádneho smyslu vezdejšího poslání, ale co vím už dnes, že Černí Rytíři dosáhnou opětovně vítězství!

:)
758758
Neboť jak by náš rabín řek':Nikdy se nedobéřeme žádneho smyslu vezdejšího poslání, ale co vím už dnes, že Černí Rytíři dosáhnou opětovně vítězství! *:)*
Program na dnešek jasnej, ne?
3 -1
reagovat

Blbec k večeři / Le Dîner de cons (1998)

Přes bídné recenze mám moc rád americký remake, protože Paul Rudd, Carrel, perfektní Jermaine Clement, Walliams, Galifianakis a uber cute Stephanie Szostak. Viděl jsem to tak 4x, no ale francouzský originál ani jednou, až do včerejška. 
Super je prostě délka, čím jsem starší, tím více si vážím komedií, co se vejdou do hoďky a půl a dokážou zůstat komplexní. A komplexní je tady hodně důležité slovo, překvapilo mne, že to není taková řachanda jak jsem čekal, ale v některých momentech i vážnější dramedy. 
Další věc je rozsah, odehrává se to prakticky v jednom bytě a dává to vzpomenout na spoustu známých francouzských bytových konverzaček např. s Pierrem Richardem. A ještě víc to dává vzpomenout na bídu české kinematografie, proč něco podobně malého, ale geniálního nemůže vzniknout u nás? :) Herce evidentně máme, tvůrce asi ne nebo už nevím... 
Nemá cenu se moc rozepisovat o Lhermittovi s Villeretem, oba byli fantastičtí. U druhého jmenované se projevilo 600 divadelních repríz stejné role.
Nebudu to protahovat 10/10 a asi začnu pokukovat kterou z francouzských komediálních klasik jsem ještě neviděl :)
758735
Přes bídné recenze mám moc rád americký remake, protože Paul Rudd, Carrel, perfektní Jermaine Clement, Walliams, Galifianakis a uber cute Stephanie Szostak. Viděl jsem to tak 4x, no ale francouzský originál ani jednou, až do včerejška.  Super je prostě délka, čím jsem starší, tím více si vážím komedií, co se vejdou do hoďky a půl a dokážou zůstat komplexní. A komplexní je tady hodně důležité slovo, překvapilo mne, že to není taková řachanda jak jsem čekal, ale v některých momentech i vážnější dramedy.  Další věc je rozsah, odehrává se to prakticky v jednom bytě a dává to vzpomenout na spoustu známých francouzských bytových konverzaček např. s Pierrem Richardem. A ještě víc to dává vzpomenout na bídu české kinematografie, proč něco podobně malého, ale geniálního nemůže vzniknout u nás? :) Herce evidentně máme, tvůrce asi ne nebo už nevím...  Nemá cenu se moc rozepisovat o Lhermittovi s Villeretem, oba byli fantastičtí. U druhého jmenované se projevilo 600 divadelních repríz stejné role. Nebudu to protahovat [b]10/10 [/b]a asi začnu pokukovat kterou z francouzských komediálních klasik jsem ještě neviděl :)
Blbec k večeři / Le Dîner de cons (1998)
8 -2
reagovat

The King

Tak jsem se k tomu konečně dokopal. Bylo to nakonec fajn, ale jako žádná hitparáda. A musím uznat teda, že Chalamet si to dával. Ale Edgerton byl jiná liga. Totálně neuvěřitelnej.

Už mi ale přijde, že Netflix prostě nemá ten potřebnej tah na branku. Vždycky tomu chybí to pověstný něco, co by to pozvedlo na něco víc.

Celkově 6/10

P.S.:
Outlaw King > The King
758563
Tak jsem se k tomu konečně dokopal. Bylo to nakonec fajn, ale jako žádná hitparáda. A musím uznat teda, že Chalamet si to dával. Ale Edgerton byl jiná liga. Totálně neuvěřitelnej. Už mi ale přijde, že Netflix prostě nemá ten potřebnej tah na branku. Vždycky tomu chybí to pověstný něco, co by to pozvedlo na něco víc. Celkově 6/10 P.S.: Outlaw King > The King
The King
2 -6
reagovat

Hellboy 2019

Už si moc nepamatuju jak to bylo přijatý, ale přijde to tak strašně divný, cringe, žalostně nevtipný a celkově jako relativně ucházející fandovskej film jenom mě?
Mám za sebou cca hodinu a nevím, jestli brečet, nebo se smát.
758509
Už si moc nepamatuju jak to bylo přijatý, ale přijde to tak strašně divný, cringe, žalostně nevtipný a celkově jako relativně ucházející fandovskej film jenom mě? Mám za sebou cca hodinu a nevím, jestli brečet, nebo se smát.
Hellboy 2019
5 -1
reagovat

Eurovize

Komedie Willa Ferella mám rád. Tady ale jako by se nemohl rozhodnout, co točí. Pokusil se o "komedii", která vzdá holt jeho oblíbené soutěži a pokusí se být trochu vážnější. Ani jedno z toho nedotáhl na 100% a může za to i režie, která je příliš televizní a bez nápadů. Will i Rachel hrají svoje postavy dobře a Will překvapivě dobře zpívá (Rachel je přezpívaná), ale jejich vztah balancuje někde mezi sourozenci a zamilovanými přáteli, kteří se doplňují, ale zároveň chce každý něco jiného.
Podobně roztříštěná je i zápletka o konkurenčních soutěžících, kteří se je pokusí rozdělit, načež zjistí, že to není po čem touží. Potěší Pierce Brosnan v elegantní roli zarputilého otce, závěrečná skladba Husavik a drobné cameo východoevropské země (západní pojmenování pro Českou republiku). Příště ať se Ferell rozhodne, co chce točit a jak. Klidně bych ho uvítal i ve vážné roli (v rámci jeho možností). Celá recenze.
5/10
758491
Komedie Willa Ferella mám rád. Tady ale jako by se nemohl rozhodnout, co točí. Pokusil se o "komedii", která vzdá holt jeho oblíbené soutěži a pokusí se být trochu vážnější. Ani jedno z toho nedotáhl na 100% a může za to i režie, která je příliš televizní a bez nápadů. Will i Rachel hrají svoje postavy dobře a Will překvapivě dobře zpívá (Rachel je přezpívaná), ale jejich vztah balancuje někde mezi sourozenci a zamilovanými přáteli, kteří se doplňují, ale zároveň chce každý něco jiného. Podobně roztříštěná je i zápletka o konkurenčních soutěžících, kteří se je pokusí rozdělit, načež zjistí, že to není po čem touží. Potěší Pierce Brosnan v elegantní roli zarputilého otce, závěrečná skladba Husavik a drobné cameo východoevropské země (západní pojmenování pro Českou republiku). Příště ať se Ferell rozhodne, co chce točit a jak. Klidně bych ho uvítal i ve vážné roli (v rámci jeho možností). Celá [url=https://plotpoint.sk/eurovize-komedie/?fbclid=IwAR2sf4fPVSFWixsUQIcJmXwdfYt0jmn_UJYwfbc5olMMrafa1SJAxdqwZOM]recenze[/url]. [b]5/10[/b]
Eurovize
1 -2
reagovat
reaguje na: Snipsley
Hrozně to zestárlo, ale miluju to. 
758480
Hrozně to zestárlo, ale miluju to. 
758463
4 0
reagovat

TMNT (2007)

Uplne jsem zapomnel, ze tenhle film existuje. :+ Produkcni spolecnost Setha Rogena bude delat dalsi CGI Zelvy Ninja, a to je pro ne imho nejlepsi format
758463
Uplne jsem zapomnel, ze tenhle film existuje. *:+* Produkcni spolecnost Setha Rogena bude delat dalsi CGI Zelvy Ninja, a to je pro ne imho nejlepsi [url=https://youtu.be/dibbFqeFF4E]format[/url]
TMNT (2007)
10 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: GuidoA.
Ok,"rozkošná rakovina" patří nově mezi moje oblíbené hlášky:D
758417
Ok,"rozkošná rakovina" patří nově mezi moje oblíbené hlášky*:D*
758412
4 0
reagovat
the king of staten island (2020)
40% - docela flat ;) ale ke konci je aspon naka action ;) coz se u zbytecne dlouhych filmu hodi ;)

eurovision song contest: the story of fire saga (2020)
35% - podobna rakovina jako anchorman 2: the legend continues (25%) ale rozkosnejsi.
758412
the king of staten island (2020) 40% - docela flat *;)* ale ke konci je aspon naka action *;)* coz se u zbytecne dlouhych filmu hodi *;)* eurovision song contest: the story of fire saga (2020) 35% - podobna [url=https://letterboxd.com/congrains/film/eurovision-song-contest-the-story-of-fire-saga/]rakovina[/url] jako anchorman 2: the legend continues (25%) ale rozkosnejsi.
2 -5
reagují: (=LIFTY=)
reagovat

Vyzva

Turinsky kon
Dovody su snad jasne:D

A nakoniec ohromna pecka
758406
Turinsky kon Dovody su snad jasne*:D* A nakoniec ohromna pecka
Vyzva
4 -1
reagovat
reaguje na: Gorecki
Superman 2 od Donnera8)
758405
Superman 2 od Donnera*8)*
758397
4 0
reagovat
reaguje na: Gorecki

Payback

Kinoverze: Úvod začíná "operací" u "doktora", který Porterovi vytahuje kulky (náboje :D). Má mužského záporáka, který je ukazaný. Porter mu unese syna a požaduje 70 táců, které si předají ve skladu. Porter pak odpálí zkorumpované poldy ve svém bytě, kde mu mafiáni předtím nastražili bombu pod postelí, čímž se zbaví posledních padouchů načež odjíždí se bývalou (prostitutkou) za lepšími časy. Je tam víc vtipů, jiná hudba, modrý filtr, voiceover a přesříhaná chronologie, kdy ho Val zradí a postřelí.
Režisérská verze: 2/3 jsou podobné jen jinak sestříhané. Hl. padouch je žena (hlava syndikátu), která není ukázaná a nezemře. Policajti mají mnohem menší roli stejně jako Lucy Liu (Pearl). V úvodu se Porter popere se svou bývalou (prostitutka). Končí to předáním peněz na zastávce Chicagské nadzemky, kde Porter postupně postřílí nepřítele, ale sám schytá několik ran a téměř umíra. Jeho holka ho tedy odváží za doktorem a film končí (překvapivě v New Yorku?). Je to o 10m kratčí čili mnohem rychlejší tempo.
758404
Kinoverze: [spoiler]Úvod začíná "operací" u "doktora", který Porterovi vytahuje kulky (náboje *:D*). Má mužského záporáka, který je ukazaný. Porter mu unese syna a požaduje 70 táců, které si předají ve skladu. Porter pak odpálí zkorumpované poldy ve svém bytě, kde mu mafiáni předtím nastražili bombu pod postelí, čímž se zbaví posledních padouchů načež odjíždí se bývalou (prostitutkou) za lepšími časy. Je tam víc vtipů, jiná hudba, modrý filtr, voiceover a přesříhaná chronologie, kdy ho Val zradí a postřelí.[/spoiler] Režisérská verze: [spoiler]2/3 jsou podobné jen jinak sestříhané. Hl. padouch je žena (hlava syndikátu), která není ukázaná a nezemře. Policajti mají mnohem menší roli stejně jako Lucy Liu (Pearl). V úvodu se Porter popere se svou bývalou (prostitutka). Končí to předáním peněz na zastávce Chicagské nadzemky, kde Porter postupně postřílí nepřítele, ale sám schytá několik ran a téměř umíra. Jeho holka ho tedy odváží za doktorem a film končí (překvapivě v New Yorku?). Je to o 10m kratčí čili mnohem rychlejší tempo.[/spoiler]
Payback
758397
2 -2
reagují: Vincent
reagovat
reaguje na: MarvinP
Yop, hlavně tím posunem do válečných let Pasolini film oproti docela nudné knize dost povýšil (de Sade má lepší, je velká škoda že Salo nedokončil/nemohl vydat tak jak původně zamýšlel) 
758402
Yop, hlavně tím posunem do válečných let Pasolini film oproti docela nudné knize dost povýšil (de Sade má lepší, je velká škoda že Salo nedokončil/nemohl vydat tak jak původně zamýšlel) 
758392
3 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Počkej na Justice League. :D
758399
Počkej na Justice League. *:D*
758397
4 -2
reagovat
reaguje na: Sub-Zero
Na lacny zaludok zase neodporucam pozerat dalsiu klasiku filmovych klubov Velku zranicu.:D
758398
Na lacny zaludok zase neodporucam pozerat dalsiu klasiku filmovych klubov Velku zranicu.*:D*
758396
3 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Asi nepoznam film, ktory by mal odlisnejsiu oficialnu a rezisersku verziu. Ak si niekto spomenie, sem s tym.

Toto je idealny vyukovy material do filmovej skoly aky sa uz asi tak skoro nezopakuje.

Zach Snyder si prave niekde v pozadi odkaslal a podal niekomu svoje pivo...;)
758397
Asi nepoznam film, ktory by mal odlisnejsiu oficialnu a rezisersku verziu. Ak si niekto spomenie, sem s tym. Toto je idealny vyukovy material do filmovej skoly aky sa uz asi tak skoro nezopakuje. [spoiler]Zach Snyder si prave niekde v pozadi odkaslal a podal niekomu svoje pivo...;)[/spoiler]
758395
3 -2
reagují: pepo, Cinefil, do_Od
reagovat
reaguje na: MarvinP
Labužník :D :+
Upresním: nedal celé = posúval niekt. (ob)scénky
Odporúčam: pozerať na lačný žalúdok
758396
Labužník *:D* *:+* Upresním: nedal celé = posúval niekt. (ob)scénky [b]Odporúčam: [/b]pozerať na lačný žalúdok
758392
1 -1
reagují: Gorecki
reagovat

Payback (1999) a Payback: Straight Up (2006)

Payback
Škoda, že je Odplata u nás poměrně zapomenutý thriller. Gibsonovi tyhle role šluší, zápletka je jednoduchá, ale ne pitomá a zpracované je to zábavně, čímž stopáž uteče jako nic. Protože se jedná o přestříhanou verzi s jiným záporákem, jde o trochu větší béčko a závěr na mě příliš optimistický a doslovný. Ale zase je tu pár "fikaných" scén (bomba pod postelí, únos), vtipů a lepší hudba, které v režisérské verzi neuvidíte. Obě dvě tedy stojí za zhlédnutí a obě si vedou v hodnocení překvapivě dobře.
7/10

Payback: Straight Up
U režisérské (původně zamýšlené) verzi jde o čistokrevný thriller bez vtípků, voiceoveru a s tajemnějším záporákem. Paradoxně zmizel modrý filtr, který by se tu hodil víc, ale aspoň hudba hraje víc dramaticky. Celá druhá půlka jede v jiném duchu a hlavně poslední třetina je úplně nová. Zmizel tedy únos a výbuch bomby v Porterově bytě. Některé linky sice stále vyznívají do prázdna (policajti, Pearl), ale nejde o nic podstatného. Závěr na zastávce metra je mnohem napínavější a nečekaný, ale trochu zbrklý kvůli kratší stopáži o 10 minut. Troufnu si tvrdit, že pro plné pochopení příběhu jsou potřeba obě verze, které sice končí podobně, ale vyvýjejí se odlišně. Režisérská verze je však o chlup lepší. Docela škoda, že ani jedna z nich není u nás přiliš známá.
7,5/10
758395
[b][i]Payback[/i][/b] Škoda, že je [url=https://plotpoint.sk/rezisersky-sestrih-vylepsujici-kinoverzi-3/][i]Odplata[/i][/url] u nás poměrně zapomenutý thriller. Gibsonovi tyhle role šluší, zápletka je jednoduchá, ale ne pitomá a zpracované je to zábavně, čímž stopáž uteče jako nic. [spoiler]Protože se jedná o přestříhanou verzi s jiným záporákem, jde o trochu větší béčko a závěr na mě příliš optimistický a doslovný. Ale zase je tu pár "fikaných" scén (bomba pod postelí, únos), vtipů a lepší hudba, které v režisérské verzi neuvidíte.[/spoiler] Obě dvě tedy stojí za zhlédnutí a obě si vedou v hodnocení překvapivě dobře. [b]7/10[/b] [i] [b]Payback: Straight Up[/b] [/i]U režisérské (původně zamýšlené) verzi jde o čistokrevný thriller bez vtípků, voiceoveru a s tajemnějším záporákem. Paradoxně zmizel modrý filtr, který by se tu hodil víc, ale aspoň hudba hraje víc dramaticky. [spoiler]Celá druhá půlka jede v jiném duchu a hlavně poslední třetina je úplně nová. Zmizel tedy únos a výbuch bomby v Porterově bytě. Některé linky sice stále vyznívají do prázdna (policajti, Pearl), ale nejde o nic podstatného. Závěr na zastávce metra je mnohem napínavější a nečekaný, ale trochu zbrklý kvůli kratší stopáži o 10 minut.[/spoiler] Troufnu si tvrdit, že pro plné pochopení příběhu jsou potřeba obě verze, které sice končí podobně, ale vyvýjejí se odlišně. Režisérská verze je však o chlup lepší. Docela škoda, že ani jedna z nich není u nás přiliš známá. [b]7,5/10[/b]
Payback (1999) a Payback: Straight Up (2006)
6 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Sub-Zero

Výzva

Blok 99
Důvod nezájmu: rozšlapané hlavy, rozlámané nohy a mnoho dalšího
Zjištění: nejlepší role Vince Vaughna, jeden z nejatmosféričtějších filmů, co jsem kdy viděl + na Vykoupení se už nebudu dívat stejnýma očima :D

Horizont událostí
Důvod nezájmu: Peklo.
Zjištění: Velmi atmosférická 1/2 filmu s hodně hutnou myšlenkou a docela dobrými efekty. Druhá půlka je fakt "mazec". U závěrečného techno songu jsem prskal smíchy. :D
758393
[i][b]Blok 99[/b] [/i][b]Důvod nezájmu:[/b] rozšlapané hlavy, rozlámané nohy a mnoho dalšího [b]Zjištění[/b]: nejlepší role Vince Vaughna, jeden z nejatmosféričtějších filmů, co jsem kdy viděl + na Vykoupení se už nebudu dívat stejnýma očima *:D* [b][i]Horizont událostí[/i][/b] [b]Důvod nezájmu: [/b][url=https://plotpoint.sk/horizont-udalosti-specialni-edice/]Peklo[/url]. [b]Zjištění:[/b] Velmi atmosférická 1/2 filmu s hodně hutnou myšlenkou a docela dobrými efekty. Druhá půlka je fakt "mazec". U závěrečného techno songu jsem prskal smíchy. *:D*
Výzva
758389
6 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se