Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum BITVY

příspěvky 10321 - 10340 Napsat příspěvek
Tak mrazák a vaření ve velkém je fakt základ pro lidi, co žijí sami / ve dvou... Hodně jsem se to naučil praktikovat v anglii, kde prostě jsem musel šetřit (na dovolený to tam zvládnete trochu dražší jídlo, ale když tam žijete dlouhodobě, tak prostě to nejde)... Nemohl jsem si koupit obyčejná kuřecí prsa a něco si z toho udělat, tyhle věci tam jsou šíleně drahé. Ono všeobecně angláni jsou šíleně lenivý, takže polotovary do mikrovlnky zabírají 50% obchodu... Vyjímkou nejsou nakrájená cibule, mrkev, prostě všechno... (ale i to už je pro ty míň lenivý)...

Já když jsem chtěl prostě maso, tak jsem vzal 3 celá kuřata, jedno jsem k tomu dostal gratis a cenově jsem to měl snad stejně jakobych si koupil 1 kilo prsíček... Doma naporcovat, napytlíkovat na porce, z kostí udělat vývar, atd atd...

Ale zpátky k pizze a těstovinám... Já mám doma ten parádní strojek na těstoviny a musím říct, že je to opravdu jiná liga... Je to pracné, ale člověk dostává ten správný grif časem a nakonec to docela jde... Jen jsem se teda pořád nevychytal skladování... Až to vychytám, tak se prostě stačí jedno nedělní odpoledne hecnou, věnovat tomu 2-3 hodiny a udělat si pár kilo těstovin do zásoby...
613662
Tak mrazák a vaření ve velkém je fakt základ pro lidi, co žijí sami / ve dvou... Hodně jsem se to naučil praktikovat v anglii, kde prostě jsem musel šetřit (na dovolený to tam zvládnete trochu dražší jídlo, ale když tam žijete dlouhodobě, tak prostě to nejde)... Nemohl jsem si koupit obyčejná kuřecí prsa a něco si z toho udělat, tyhle věci tam jsou šíleně drahé. Ono všeobecně angláni jsou šíleně lenivý, takže polotovary do mikrovlnky zabírají 50% obchodu... Vyjímkou nejsou nakrájená cibule, mrkev, prostě všechno... (ale i to už je pro ty míň lenivý)... Já když jsem chtěl prostě maso, tak jsem vzal 3 celá kuřata, jedno jsem k tomu dostal gratis a cenově jsem to měl snad stejně jakobych si koupil 1 kilo prsíček... Doma naporcovat, napytlíkovat na porce, z kostí udělat vývar, atd atd... Ale zpátky k pizze a těstovinám... Já mám doma ten parádní strojek na těstoviny a musím říct, že je to opravdu jiná liga... Je to pracné, ale člověk dostává ten správný grif časem a nakonec to docela jde... Jen jsem se teda pořád nevychytal skladování... Až to vychytám, tak se prostě stačí jedno nedělní odpoledne hecnou, věnovat tomu 2-3 hodiny a udělat si pár kilo těstovin do zásoby...
0 0
reagovat

Disketa1

Tím se zřejmě leccos vysvětluje.
613661
Tím se zřejmě leccos vysvětluje.
Disketa1
0 0
reagovat
Ad jídla v práci. Před chvílí jsem dojedl domácí chleba se schwarzwaldskou šunkou, rukolou, zakápnutý olivovým olejem. Chuťový orgasmus, cena poloviční oproti kantýně. 8)
Gonzi: To je podle mne základ, připravovat si do mrazáku, ledničky, nakládáním, zavařováním, sušením, aby se dalo vařit rychle, levně, chutně, relativně zdravě, ale hlavně bez polotovarů. :)
Ledničku a mrazák plnou různých druhů pesta, naložených věcí, kvásku, zamraženého těsta, naklíčených luštěnin, domácího vývaru atd. atd.
Třeba co se týká té pizzy, tak když jdu ráno do práce, vyndám těsto z mrazáku, přijdu z práce, rozpálím troubu s kamenem, hodím do mixéru plechovku rajčat, bylinky atd, nakrájím sýr, šunku, zeleninu co mne napadne napíšu pár komentářů na Moviezone, rozválím těsto (rukama), všechno na to šoupnu, hodim to do trouby a během chvilky sedim u filmu s pizzou.
Mildík: Domácí těstoviny moc ne, akorát nudle do polévky, špecle nebo gnocchi. :)
613660
Ad jídla v práci. Před chvílí jsem dojedl domácí chleba se schwarzwaldskou šunkou, rukolou, zakápnutý olivovým olejem. Chuťový orgasmus, cena poloviční oproti kantýně. *8)* Gonzi: To je podle mne základ, připravovat si do mrazáku, ledničky, nakládáním, zavařováním, sušením, aby se dalo vařit rychle, levně, chutně, relativně zdravě, ale hlavně bez polotovarů. *:)* Ledničku a mrazák plnou různých druhů pesta, naložených věcí, kvásku, zamraženého těsta, naklíčených luštěnin, domácího vývaru atd. atd. Třeba co se týká té pizzy, tak když jdu ráno do práce, vyndám těsto z mrazáku, přijdu z práce, rozpálím troubu s kamenem, hodím do mixéru plechovku rajčat, bylinky atd, nakrájím sýr, šunku, zeleninu co mne napadne napíšu pár komentářů na Moviezone, rozválím těsto (rukama), všechno na to šoupnu, hodim to do trouby a během chvilky sedim u filmu s pizzou. Mildík: Domácí těstoviny moc ne, akorát nudle do polévky, špecle nebo gnocchi. *:)*
0 0
reagovat
Jak je vidět bitva buchet získala nový rozměr. :D
U mě vedou jednoznačně povidlové. :))
613659
Jak je vidět bitva buchet získala nový rozměr. *:D* U mě vedou jednoznačně povidlové. *:))*
0 0
reagovat
Není nad perník. 8)
613658
Není nad perník. *8)*
0 0
reagovat

Memphis

Už si někdy měl čokoládovou buchtu?
613656
Už si někdy měl čokoládovou buchtu?
Memphis
0 0
reagovat

Memphis

A kynuté nebo jiné? :D
613655
A kynuté nebo jiné? *:D*
Memphis
0 0
reagovat
Já chci buchty. :(
613654
Já chci buchty. :(
0 0
reagovat
Jděte někam, já teď musel sníst meníčko ve kterým byla nudlovka a sekaná. Chci taky Pizzu :(
613653
Jděte někam, já teď musel sníst meníčko ve kterým byla nudlovka a sekaná. Chci taky Pizzu :(
0 0
reagovat
Ještě doplním Tonyho návod na "domácí pec"...

Pec k pizze patří, ale na druhou stranu kdo ji má doma, že? Pokud nemáte pec, nemáte ani pečící kámen, tak se dají podmínky i tak snadno nahradit... Ono je strašně důležité udržovat teplotu v troubě...

Stačí rozpálit troubu na maximum (nebojte se toho, pravá pec má cca 2-3x násobek běžné trouby) a vložit doprostřed obyčejný plech, ale OBRÁCENĚ... Tím vám vznikne plocha, ze které můžete snadno sundávat, ale i nandávat cokoliv (prostě vám to nezapadne do žlábku)... Tento plech vám bude sloužit jako plocha na pečení a nebudete s ním hýbat... Pak si vždycky jen připravíte pizzu (já to dělám na pečícím papíře) a jednoduše pomocí druhého plechu přesunu (sesunu) na rozpálený plech v troubě...

Když je pizza hotová, není nic lehčího, než otevřít troubu, chytnout kraj pečícího papíru a elegantně pizzu vytáhnout...

Tohle je asi nejosvědčenější metoda jak nahradit pravou pec...
613652
Ještě doplním Tonyho návod na "domácí pec"... Pec k pizze patří, ale na druhou stranu kdo ji má doma, že? Pokud nemáte pec, nemáte ani pečící kámen, tak se dají podmínky i tak snadno nahradit... Ono je strašně důležité udržovat teplotu v troubě... Stačí rozpálit troubu na maximum (nebojte se toho, pravá pec má cca 2-3x násobek běžné trouby) a vložit doprostřed obyčejný plech, ale OBRÁCENĚ... Tím vám vznikne plocha, ze které můžete snadno sundávat, ale i nandávat cokoliv (prostě vám to nezapadne do žlábku)... Tento plech vám bude sloužit jako plocha na pečení a nebudete s ním hýbat... Pak si vždycky jen připravíte pizzu (já to dělám na pečícím papíře) a jednoduše pomocí druhého plechu přesunu (sesunu) na rozpálený plech v troubě... Když je pizza hotová, není nic lehčího, než otevřít troubu, chytnout kraj pečícího papíru a elegantně pizzu vytáhnout... Tohle je asi nejosvědčenější metoda jak nahradit pravou pec...
0 0
reagovat

Mildík

viděl jsem to a upřímně nedokážu pochopit, proč by to někdo dělal... I kdyby to bylo ve výsledku lepší (o čemž bych se i hádal jak moc to bylo cítit), tak strávit tolik času, zašpinit tolik nádobí atd. abych měl o 5% lepší nudle... mno nedoporučuju.
Tony - já to těsto znám, xkrát jsem ho viděl dělat (naživo). Každopádně to s tím mražákem nezní marně (tvorba zásob).
613651
viděl jsem to a upřímně nedokážu pochopit, proč by to někdo dělal... I kdyby to bylo ve výsledku lepší (o čemž bych se i hádal jak moc to bylo cítit), tak strávit tolik času, zašpinit tolik nádobí atd. abych měl o 5% lepší nudle... mno nedoporučuju. Tony - já to těsto znám, xkrát jsem ho viděl dělat (naživo). Každopádně to s tím mražákem nezní marně (tvorba zásob).
Mildík
0 0
reagovat
Těsto je sice kynuté, ale až trestuhodně jednoduché (rozhodně žádná šílenost jako jiná kynutá těsta)... Ale v kanclu to asi neuděláš no... :D

A když už jsme nakousli tu itaslkou kuchyni... Někdo zkušenosti s domácími těstovinami? Jako s výrobou myslím :)
613650
Těsto je sice kynuté, ale až trestuhodně jednoduché (rozhodně žádná šílenost jako jiná kynutá těsta)... Ale v kanclu to asi neuděláš no... *:D* A když už jsme nakousli tu itaslkou kuchyni... Někdo zkušenosti s domácími těstovinami? Jako s výrobou myslím *:)*
0 0
reagovat
Kamarád dělal v docela dobrym podniku Pizzy 10 let a dělali to z nějaký instantní směsi z Makra, kde už je sušený droždí, mouka, sůl, tuk, prej je to tak normální naprosto všude. Což fakt nechápu, protože smíchat mouku, droždí, sůl, vlažnou vodu a olivovej olej (nic jinýho, opakuju nic jinýho v tom těstě nemá co dělat!!), nechat nadvakrát vykynout zvládne každej kretén. Pak je základ mít rozpálenou pec, když neni pec, tak pečící kámen do trouby, když neni kámen, tak v klidu nějakou kulatou formu nebo plech či pekáč. Ale chce to tu "nádobu rozpálit fakt na maximum. No a co si dá kdo nahoru už je jeho věc.
Jo a to těsto jde suprově udělat do zásoby do mrazáku po vykynutí klidně i na pečící papír.
613649
Kamarád dělal v docela dobrym podniku Pizzy 10 let a dělali to z nějaký instantní směsi z Makra, kde už je sušený droždí, mouka, sůl, tuk, prej je to tak normální naprosto všude. Což fakt nechápu, protože smíchat mouku, droždí, sůl, vlažnou vodu a olivovej olej (nic jinýho, opakuju nic jinýho v tom těstě nemá co dělat!!), nechat nadvakrát vykynout zvládne každej kretén. Pak je základ mít rozpálenou pec, když neni pec, tak pečící kámen do trouby, když neni kámen, tak v klidu nějakou kulatou formu nebo plech či pekáč. Ale chce to tu "nádobu rozpálit fakt na maximum. No a co si dá kdo nahoru už je jeho věc. Jo a to těsto jde suprově udělat do zásoby do mrazáku po vykynutí klidně i na pečící papír.
0 0
reagovat

Mildík

Mně nechutná italská pizza... takže naopak Chacharovu síť extrémně adoruju a pravidelně si tam dávám např tuhle kombinaci: smetanový základ, eidam, šunka, slanina, žampióny, kukuřice, oregáno. Chtěl bych vidět, jak by se na tohle tvářil Ital :D Každopádně oni se za italskou pizzerii nevydávají a naopak mají i pizzy s klobásama, tvarůžkama atd.
TonyClifton
Vlastní pizzu si dost dobře neudělám v kanclu + dobré těsto je kynuté (s čímž se nemíním obtěžovat) a dobré práškové jsem ještě neviděl, takže si max sem tam koupím takový ten zmrzlý korpus. Každopádně lepší (čti: mně více chutnající) pizzu než v chacharovi jsem ještě neměl.
613648
Mně nechutná italská pizza... takže naopak Chacharovu síť extrémně adoruju a pravidelně si tam dávám např tuhle kombinaci: [b]smetanový základ, eidam, šunka, slanina, žampióny, kukuřice, oregáno[/b]. Chtěl bych vidět, jak by se na tohle tvářil Ital *:D* Každopádně oni se za italskou pizzerii nevydávají a naopak mají i pizzy s klobásama, tvarůžkama atd. [b]TonyClifton[/b] Vlastní pizzu si dost dobře neudělám v kanclu + dobré těsto je kynuté (s čímž se nemíním obtěžovat) a dobré práškové jsem ještě neviděl, takže si max sem tam koupím takový ten zmrzlý korpus. Každopádně lepší (čti: mně více chutnající) pizzu než v chacharovi jsem ještě neměl.
Mildík
0 0
reagovat
Tak tak, Pizzu si doma taky udělám občas, ani to není žádná věda. Základní těsto je za hubičku a pak je na každém, co všechno si tam naskládá a kolik do toho investuje 8)

Rozhodně se nebojte experimentovat a i když doma člověk nemá pec, tak existují super fígle, jak si takovou pec co nejvíce přizpůsobit a rozdíl člověk nepozná...

Jinak ony české "pizzy" a restaurace vydávající se za italké atd... No já to moc nemusím a mám na to jednoduchý návod. Většinou než někam člověk jde, tak si na internetu zkontroluje co podnik nabízí (nebo lze většinou zjistit už i z lístku na místě) - stačí zkontrolovat 2-3 základní pizzy. Pokud podnik Margheritu ani třeba Quattro Formaggi neumí dělat správně, tak rychle pryč... Opravdu na kombinaci Eidam, oregáno ("Margherita") nejsem zvědavej... 8)
613647
Tak tak, Pizzu si doma taky udělám občas, ani to není žádná věda. Základní těsto je za hubičku a pak je na každém, co všechno si tam naskládá a kolik do toho investuje *8)* Rozhodně se nebojte experimentovat a i když doma člověk nemá pec, tak existují super fígle, jak si takovou pec co nejvíce přizpůsobit a rozdíl člověk nepozná... Jinak ony české "pizzy" a restaurace vydávající se za italké atd... No já to moc nemusím a mám na to jednoduchý návod. Většinou než někam člověk jde, tak si na internetu zkontroluje co podnik nabízí (nebo lze většinou zjistit už i z lístku na místě) - stačí zkontrolovat 2-3 základní pizzy. Pokud podnik Margheritu ani třeba Quattro Formaggi neumí dělat správně, tak rychle pryč... Opravdu na kombinaci Eidam, oregáno ("Margherita") nejsem zvědavej... *8)*
0 0
reagovat
Neni nic jednoduššího, než si udělat pizzu vlastní. Když to člověk vymaká, tak to v klidu vyjde na nějakých 15 korun za pizzu a je to za pár minut. :) Zvládne to každej, i lidi, co jinak připálej vodu na čaj.
613646
Neni nic jednoduššího, než si udělat pizzu vlastní. Když to člověk vymaká, tak to v klidu vyjde na nějakých 15 korun za pizzu a je to za pár minut. *:)* Zvládne to každej, i lidi, co jinak připálej vodu na čaj.
0 0
reagovat
kua, teď mám chuť na pizzu :- (samozřejmě jedině poctivou českou pizzu
613645
kua, teď mám chuť na pizzu *:-* (samozřejmě jedině [link="http://www.pizzaprotebe.cz/"]poctivou českou pizzu[/link]
0 0
reagovat
Jo jo sex je jako pizza, i když je špatná, tak je to pořád vlastně dobrý. :D
613643
Jo jo sex je jako pizza, i když je špatná, tak je to pořád vlastně dobrý. *:D*
0 0
reagovat
613642
[link="http://www.youtube.com/watch?v=Hnvoz91k8hc&feature=em-hot"]Až mě děsí fakt, že nevím, co bych si vybral[/link] *:D*
0 0
reagovat
V obou případech kekel, ať už separátně či dohromady.
613604
V obou případech kekel, ať už separátně či dohromady.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se