Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 40041 - 40060 Napsat příspěvek

Ad Gonzi

Jo, Suits jsou jenom další seriál, ale podle toho, co tu Gorecki psal předtím si myslím, že by tahle ne tolik náročná zábava poháněná hlavně charakterama mohla sednout...

Výhoda je, že první série je kompletní a druhá bude komplet tak za měsíc. Představa, že by člověk musel čekat na přelomu první a druhý série rok, je pro mě neuvěřitelná.

Jdi do toho, Gorecki...
586296
Jo, Suits jsou jenom další seriál, ale podle toho, co tu Gorecki psal předtím si myslím, že by tahle ne tolik náročná zábava poháněná hlavně charakterama mohla sednout... Výhoda je, že první série je kompletní a druhá bude komplet tak za měsíc. Představa, že by člověk musel čekat na přelomu první a druhý série rok, je pro mě neuvěřitelná. Jdi do toho, Gorecki...
Ad Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

jj ono do te doby je ten jejich souboj celkem cool ale po smrti L dalsi zaporak uz proste pusobi suse
586295
[spoiler]jj ono do te doby je ten jejich souboj celkem cool ale po smrti L dalsi zaporak uz proste pusobi suse[/spoiler]
Gorecki
0 0
reagovat

Gonzi

Smrt L?
Lebo uz mi ju stihla vyspoilerovat nejaka drbnuta puča v komentaroch na cfd:-
586293
[spoiler]Smrt L?[/spoiler] Lebo uz mi ju stihla vyspoilerovat nejaka drbnuta puča v komentaroch na cfd*:-*
Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

tak Death Note je pořád 2. nejlepší anime na csfd, hned za božím FMA: Brotherhood... Suits jsou (nic proti nim, taky koukám) pořád jen "další seriál". Jinak mám ale pocit že ta lepší půlka končí někde 25. až 30. dílem. To jen tak, že kdybys to chtěl vzdát, tak tomu pár dílů dej - ten klíčový okamžik pak poznáš ;)
586292
tak Death Note je pořád 2. nejlepší anime na csfd, hned za božím FMA: Brotherhood... Suits jsou (nic proti nim, taky koukám) pořád jen "další seriál". Jinak mám ale pocit že ta lepší půlka končí někde 25. až 30. dílem. To jen tak, že kdybys to chtěl vzdát, tak tomu pár dílů dej - ten klíčový okamžik pak poznáš *;)*
Gorecki
0 0
reagovat
Som asi pri 19. dieli. Takze uz to pojde len dolu? Mam rovno prejst na Suits? Mam brat pri nazore Vardanta a Gonziho do uvahy ich vztah k HG?:)
586291
Som asi pri 19. dieli. Takze uz to pojde len dolu? Mam rovno prejst na Suits? Mam brat pri nazore Vardanta a Gonziho do uvahy ich vztah k HG?:)
0 0
reagovat

Vardant

tj, kdysi jsem to viděl celé ale když jsem si teď nedávno dal repete, tak jsem to po uzavření první půlky zabalil.
586286
tj, kdysi jsem to viděl celé ale když jsem si teď nedávno dal repete, tak jsem to po uzavření první půlky zabalil.
Vardant
0 0
reagovat
Kéž bych se mohl vrátit v čase a vynechal druhou půlku Death Note :(
586282
Kéž bych se mohl vrátit v čase a vynechal druhou půlku Death Note *:(*
0 0
reagovat
Newsroom som vzdal, aktualne si plnim asi trojrocny rest s poslednymi dielmi Death Note, ale hned potom idem do toho!:)
586281
Newsroom som vzdal, aktualne si plnim asi trojrocny rest s poslednymi dielmi Death Note, ale hned potom idem do toho!:)
0 0
reagovat

Gorecki

Ad seriálové okénko ve filmové diskuzi -

Začni koukat na Suits. Konečně se na něčem shodnem :)
586280
Ad seriálové okénko ve filmové diskuzi - Začni koukat na Suits. Konečně se na něčem shodnem :)
Gorecki
0 0
reagovat
Tu si setrim az ked sa rozbehne posledna serka. Ktora samozrejme potvrdi bezprecedentnu dominanciu HIMYM na poli sitcomov:)
A ked sa pripoji aj duro hned po tom ako sa vydycha z toho, ze Fillion konecne zasunul do Stanky:)
586278
Tu si setrim az ked sa rozbehne posledna serka. Ktora samozrejme potvrdi bezprecedentnu dominanciu HIMYM na poli sitcomov:) A ked sa pripoji aj duro hned po tom ako sa vydycha z toho, ze Fillion konecne zasunul do Stanky:)
0 0
reagovat

Gorecki

Až tě to bavit přestane, můžeš se přesunout vedle a jsem ti k dispozici pro jednu středně dlouhou Castle/HIMYM hádku.
586277
Až tě to bavit přestane, můžeš se přesunout vedle a jsem ti k dispozici pro jednu středně dlouhou Castle/HIMYM hádku.
Gorecki
0 0
reagovat

Gonzi

Ale ved ja tu cely cas riesim knihu. Film je presne tak skratkovity ako si to popisal a je vacsinou kritizovany. Ak ti to vo filme nevadilo a bavil si sa, super, zavidim. Nebudem ta predsa presviedcat ze sa ti to nepacilo.

Diskusia do ktorej som sa zapojil bola o inom. Ci ma Mildik citat knihu ked sa mu film nepacil. Moj nazor, ktory som mu povedal (a za ktory sa na mna zniesla vlna kritiky ze meliem nezmysly) je, ze film prezradza vsetky klucove zvraty a kniha pri nich ide len viac do hlbky z hladiska vnutorneho prezivania hrdinky, nic extra navyse oproti filmu mu neponukne.

A asi neviem krotit svoje vasne, ked sa na mna niekto osopi, ze v tej knihe vobec nejde o nejake vztahy a vsetko je supadupa akcna scifi s presahom, ze by pomaly aj Asimov so Strugackymi zahanbene isli sediet do kuta, tak sa ozvem.

Btw, to spolocenske pozadie sa da domysliet aj z filmu, v knihe nie je bohvieako viac vykreslene. Inak ide o ilustraciu, ktora je tak verna knihe v snahe ukazat vsetko podstatne pre zakladny dej az je impotentna.

P.S.: Kostej to tu zvozil horsie ako ja (nie ze by som s nim absolutne nesuhlasil:), ale vsetko si zlizavam ja. Este ze ma to (zatial) bavi:)
586276
Ale ved ja tu cely cas riesim knihu. Film je presne tak skratkovity ako si to popisal a je vacsinou kritizovany. Ak ti to vo filme nevadilo a bavil si sa, super, zavidim. Nebudem ta predsa presviedcat ze sa ti to nepacilo. Diskusia do ktorej som sa zapojil bola o inom. Ci ma Mildik citat knihu ked sa mu film nepacil. Moj nazor, ktory som mu povedal (a za ktory sa na mna zniesla vlna kritiky ze meliem nezmysly) je, ze film prezradza vsetky klucove zvraty a kniha pri nich ide len viac do hlbky z hladiska vnutorneho prezivania hrdinky, nic extra navyse oproti filmu mu neponukne. A asi neviem krotit svoje vasne, ked sa na mna niekto osopi, ze v tej knihe vobec nejde o nejake vztahy a vsetko je supadupa akcna scifi s presahom, ze by pomaly aj Asimov so Strugackymi zahanbene isli sediet do kuta, tak sa ozvem. Btw, to spolocenske pozadie sa da domysliet aj z filmu, v knihe nie je bohvieako viac vykreslene. Inak ide o ilustraciu, ktora je tak verna knihe v snahe ukazat vsetko podstatne pre zakladny dej az je impotentna. P.S.: Kostej to tu zvozil horsie ako ja (nie ze by som s nim absolutne nesuhlasil:), ale vsetko si zlizavam ja. Este ze ma to (zatial) bavi:)
Gonzi
0 0
reagovat

Gorecki

hele já knihy nečetl, ale v tom filmu je ta linka tak na pozadí, že mi osobně bytostně vadí její konstantní vytahování.
Film:
- bořka se stará o sestru
X mezitím tam potká nějakého sympaťáka
- sestra se dostane do her a tak jde bořka místo ní
X sympaťák se po ní podívá
- bořka ve hrách uspěje protože je jakž takž ošlehaná přírodou
- projeví viditelně hranou lásku k někomu, protože jí to pomůže k úspěchu (con artist)
- u bobulí říká "věř mi" - tedy opět spoléhá na situaci a snaží se zachránit oba místo jen sebe (čímž se opře o divácky atraktivní lásku)
- ve vlaku řekne (i pro nechápavé) že k němu nic necítí
- nadšeně se setká se ségrou a vesnice ji vítá
X podívá se na sympaťáka

Jako jestli je podle tebe v tomhle hybatel děje a hlavní motiv láska, tak je potom Komando film o lásce mezi otcem a dcerou a je to romantický film století :D

naprosto jediná romantická linka, která je tam trochu rozmazávaná je její vztah k tomu týposkovi ve hrách a je tam jasně řečeno že to hrála - je to reality tv, takže hrála podle pravidel hry tak aby vyhrála.
586275
hele já knihy nečetl, ale v tom filmu je ta linka tak na pozadí, že mi osobně bytostně vadí její konstantní vytahování. Film: - bořka se stará o sestru X mezitím tam potká nějakého sympaťáka - sestra se dostane do her a tak jde bořka místo ní X sympaťák se po ní podívá - bořka ve hrách uspěje protože je jakž takž ošlehaná přírodou - projeví viditelně hranou lásku k někomu, protože jí to pomůže k úspěchu (con artist) - u bobulí říká "věř mi" - tedy opět spoléhá na situaci a snaží se zachránit oba místo jen sebe (čímž se opře o divácky atraktivní lásku) - ve vlaku řekne (i pro nechápavé) že k němu nic necítí - nadšeně se setká se ségrou a vesnice ji vítá X podívá se na sympaťáka Jako jestli je podle tebe v tomhle hybatel děje a hlavní motiv láska, tak je potom Komando film o lásce mezi otcem a dcerou a je to romantický film století *:D* naprosto jediná romantická linka, která je tam trochu rozmazávaná je její vztah k tomu týposkovi ve hrách a je tam jasně řečeno že to hrála - je to reality tv, takže hrála podle pravidel hry tak aby vyhrála.
Gorecki
0 0
reagovat
Všeobecně se pokračování jako horší určitě nebere. Někomu přijde slabší druhý díl, někomu třetí, ale ten měl daleko lepší recenze, dokonce i lepší než díl první.

Samozřejmě, že je to zjednodušené, je to pro lidi v podobném věkovém rozmezí jako postavy v knize a vzhledem k tomu, že je to psané z jejího pohledu a ona má daleko důležitější věci na starost, jako třeba přežití, tak nemůžeš čekat, že tam bude rozebírat geo-politickou situaci Panemu atd.

To ale neznamená, že tam není dost informací pro to, aby sis z toho nemohl udělat obrázek ty sám. Což byl i problém filmu, kdy nad tím lidi ohrnují nos, jak je to strašně stupidní a všechno tam doslovně vysvětlují a pak v diskuzi zjistíš, že to co je jen naznačené, tak jim totálně uniklo...

Nebudu to hodnotit samostatně, protože je to trilogie a jen tak dávají věci úplný smysl.Tím jak jsou pokračování odlišná je to právě ještě lepší i když z toho pak plyne rozčarování některých lidí, kteří se s tím nesrovnali.
586274
Všeobecně se pokračování jako horší určitě nebere. Někomu přijde slabší druhý díl, někomu třetí, ale ten měl daleko lepší recenze, dokonce i lepší než díl první. Samozřejmě, že je to zjednodušené, je to pro lidi v podobném věkovém rozmezí jako postavy v knize a vzhledem k tomu, že je to psané z jejího pohledu a ona má daleko důležitější věci na starost, jako třeba přežití, tak nemůžeš čekat, že tam bude rozebírat geo-politickou situaci Panemu atd. To ale neznamená, že tam není dost informací pro to, aby sis z toho nemohl udělat obrázek ty sám. Což byl i problém filmu, kdy nad tím lidi ohrnují nos, jak je to strašně stupidní a všechno tam doslovně vysvětlují a pak v diskuzi zjistíš, že to co je jen naznačené, tak jim totálně uniklo... Nebudu to hodnotit samostatně, protože je to trilogie a jen tak dávají věci úplný smysl.Tím jak jsou pokračování odlišná je to právě ještě lepší i když z toho pak plyne rozčarování některých lidí, kteří se s tím nesrovnali.
0 0
reagovat

Vardant

No vidis, a tu je problem. Ty to hodnotis ako sagu troch dielov, kde sa podla teba rozvijaju motivy nacrtnute v jednotke. Kedze ma uz prvy diel znechutil a vseobecne su pokracovania vnimane ako este horsie, ani ma nenapadne stracat cas so zvyskom, uz tak som sa nachytal.
Ja sa cely cas bavim o prvej knihe, kde temy o ktorych hovoris su velmi povrchne a hlupo spracovane, ta dekadentnost spolocnosti sa prejavuje v oblube samotnych hier a v divnej mode a ucesoch. Proste teenagerska variacia na stokrat omlete. A este raz, ja viem ze tam tie temy su, ale su priserne podane.
A aj keby tam podla teba bola ta romantika len 10% (co je samozrejme subjektivna blbost:), je hlavnym hybatelom deja, dilemou hrdinky, zachranou v najhorsom, vyvrcholenim a aj cliffhangerom v trpkom zavere. Neda sa jej vyhnut, neda sa vyskrtnut, lebo cela kniha prestane davat zmysel! A btw, dokaze znechutit a zabit aj ten obcasny dobry napad alebo dojem z celej knihy.
Tie zaujimave temy su podane presne na stravenie teenagerom, romanticka linka najvacsie klise pre dievcata. Marketingovo dokonaly kalkul, ale pre skuseneho citatela co uz ma po maturite vlastne uplny fail:)
586273
No vidis, a tu je problem. Ty to hodnotis ako sagu troch dielov, kde sa podla teba rozvijaju motivy nacrtnute v jednotke. Kedze ma uz prvy diel znechutil a vseobecne su pokracovania vnimane ako este horsie, ani ma nenapadne stracat cas so zvyskom, uz tak som sa nachytal. Ja sa cely cas bavim o prvej knihe, kde temy o ktorych hovoris su velmi povrchne a hlupo spracovane, ta dekadentnost spolocnosti sa prejavuje v oblube samotnych hier a v divnej mode a ucesoch. Proste teenagerska variacia na stokrat omlete. A este raz, ja viem ze tam tie temy su, ale su priserne podane. A aj keby tam podla teba bola ta romantika len 10% (co je samozrejme subjektivna blbost:), je hlavnym hybatelom deja, dilemou hrdinky, zachranou v najhorsom, vyvrcholenim a aj cliffhangerom v trpkom zavere. Neda sa jej vyhnut, neda sa vyskrtnut, lebo cela kniha prestane davat zmysel! A btw, dokaze znechutit a zabit aj ten obcasny dobry napad alebo dojem z celej knihy. Tie zaujimave temy su podane presne na stravenie teenagerom, romanticka linka najvacsie klise pre dievcata. Marketingovo dokonaly kalkul, ale pre skuseneho citatela co uz ma po maturite vlastne uplny fail:)
Vardant
0 0
reagovat

Mildík

Od dvanácti tam dostaneš každý rok jeden lístek a celé se to časem sčítá. Ale je možné si ještě zažádat o větší příděl jídla za každou osobu v rodině a to je další extra lístek navíc.Takže on si každý rok vzal 5 extra + jeden za sebe a dohromady to pak za těch 7 losování udělalo 42.
586269
[spoiler]Od dvanácti tam dostaneš každý rok jeden lístek a celé se to časem sčítá. Ale je možné si ještě zažádat o větší příděl jídla za každou osobu v rodině a to je další extra lístek navíc.Takže on si každý rok vzal 5 extra + jeden za sebe a dohromady to pak za těch 7 losování udělalo 42.[/spoiler]
Mildík
0 0
reagovat

Vardant

Jelikož toto téma nějako neupadá, tak se dovolím ještě zeptat na jednu věc...

(možný spoiler, tak raději do tagu)
Boreček říkal, že má jmého v osudí 42x, malá sestra měla jenom jednou... Chápal bych, kdyby to bylo podle let (začínáš - jeden lístek, o rok později - dva lístky,...). Nicméně dle jedné scény jsem pochopil, že se to odvíjí také podle "extra jídla"?

Díky ;)
586267
Jelikož toto téma nějako neupadá, tak se dovolím ještě zeptat na jednu věc... (možný spoiler, tak raději do tagu) [spoiler]Boreček říkal, že má jmého v osudí 42x, malá sestra měla jenom jednou... Chápal bych, kdyby to bylo podle let (začínáš - jeden lístek, o rok později - dva lístky,...). Nicméně dle jedné scény jsem pochopil, že se to odvíjí také podle "extra jídla"?[/spoiler] Díky *;)*
Vardant
0 0
reagovat

killerzeli

Mně přijde, že četl jen ten přebal ;)

Ono když někdo vypíchne tu celou romantickou linku, která dělá možná tak 10% první knížky a pak to s každou ustupuje ještě víc do pozadí a o zbytku napíše, že to je taky blbost, tak moc nemá cenu argumentovat zpátky.

Já si popravdě z toho jejího rozhodování nepamatuju skoro nic a přišlo mi to jen jako doplněk, protože je to přece jen young-adult a z pohledu 16-ti letý holky, kde takovéhle situace musí každý očekávat.

Spíš než o tomhle je ale knížka o tom, jak se náhodou připlete pod kola něčeho daleko většího než je ona sama a první díl o tom v podstatě ani nemá tušení. Když se to vezme kolem a kolem, tak by tam šla klidně najít podobnost se Spartakem, inspiraci starověkým Římem tam máme, jména po slavných lidech, dekadentní chování lidí v kapitolu, ujíždění na hrách, kde se zabíjí pro jejich pobavení, kolonie, kde jim ostatní otročí, aby si oni mohli žít v blahobytu. A pak přijde na scénu postava, která se nejdřív snaží jen přežít, aby se z ní nakonec stala tvář revoluce.
586266
Mně přijde, že četl jen ten přebal *;)* Ono když někdo vypíchne tu celou romantickou linku, která dělá možná tak 10% první knížky a pak to s každou ustupuje ještě víc do pozadí a o zbytku napíše, že to je taky blbost, tak moc nemá cenu argumentovat zpátky. Já si popravdě z toho jejího rozhodování nepamatuju skoro nic a přišlo mi to jen jako doplněk, protože je to přece jen young-adult a z pohledu 16-ti letý holky, kde takovéhle situace musí každý očekávat. Spíš než o tomhle je ale knížka o tom, jak se náhodou připlete pod kola něčeho daleko většího než je ona sama a první díl o tom v podstatě ani nemá tušení. Když se to vezme kolem a kolem, tak by tam šla klidně najít podobnost se Spartakem, inspiraci starověkým Římem tam máme, jména po slavných lidech, dekadentní chování lidí v kapitolu, ujíždění na hrách, kde se zabíjí pro jejich pobavení, kolonie, kde jim ostatní otročí, aby si oni mohli žít v blahobytu. A pak přijde na scénu postava, která se nejdřív snaží jen přežít, aby se z ní nakonec stala tvář revoluce.
killerzeli
0 0
reagovat

Mildík

Co se Suits týče, tak sem tě varoval. Překopej si plány :)
586255
Co se Suits týče, tak sem tě varoval. Překopej si plány :)
Mildík
0 0
reagovat

killerzeli

Jojo, jsem si vědom toho, že mám restík ohledně téhle otázky, nicméně jsem ještě neměl čas, abych se podíval ani na to Suits, prostě nějako nebyla nálada...

A teď co se týče Good Wife, tak taky nekoukám, i když ukázky na Prima COOL vypadaly zajímavě. Jde spíš o to, že nepatřím k lidem, co zvládají více jak 5 seriálů... Minulý rok jsem sledoval zároveň 5 seriálů a bylo to na můj vkus až moc. A tak se ani moc nepouštím do nových sledovaček. Ale tomu Suits možná dám šanci a uvidíme... Třeba dneska ;)
586254
Jojo, jsem si vědom toho, že mám restík ohledně téhle otázky, nicméně jsem ještě neměl čas, abych se podíval ani na to Suits, prostě nějako nebyla nálada... A teď co se týče Good Wife, tak taky nekoukám, i když ukázky na Prima COOL vypadaly zajímavě. Jde spíš o to, že nepatřím k lidem, co zvládají více jak 5 seriálů... Minulý rok jsem sledoval zároveň 5 seriálů a bylo to na můj vkus až moc. A tak se ani moc nepouštím do nových sledovaček. Ale tomu Suits možná dám šanci a uvidíme... Třeba dneska *;)*
killerzeli
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se