Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Foxové oznámili řadu nových projektů! Jaké oblíbené značky se v příštích letech vrátí?


ikona
Jokolo
20th century foxaliendisney+fede alvarezkingdom of the planet of the apeskingsmanmaster and commanderpredatorsteve asbell
Prezident Foxů se rozpovídal o tom, na co se můžeme v příštích letech více či méně těšit. 

Tohle bylo velmi osvěžující a vyčerpávající zároveň. Marketing ve světě filmu je bezesporu náročnou disciplínou, která si běžně žádá obrovské kreativní týmy a nezřídka stovky milionů dolarů. Zejména oblast oznamování nových projektů bývá často spojena s velkou pompou, kdy se očekávání musí vyšponovat na maximum, aby poté ve chvíli velkého odhalení došlo k bouřlivému nadšení a tryskajícímu návalu emocí. Vzpomeňme například na nedávnou dobu, kdy Marvel oznamoval návrat Downeyho Jr. a jeho Doctora Dooma. Jiné studio pod křídly Disneyho na to ale šlo trošičku jinak.

Konkrétně jde samozřejmě o 20th Century Fox. Prezident této disneyovské odnože Steve Asbell byl totiž před pár dny zpovídán deníkem The Hollywood Reporter a nové projekty zde oznamoval jako na běžícím páse. Buďto se s nikým neporadil dopředu, takže se nad jeho rozhovorem pak muselo marketingové oddělení horečnatě držet za hlavu, nebo si prostě studio řeklo "fuck it" a naházelo divákům k nohám řadu lákavých projektů. Žádné velké tajnosti či klasické hollywoodské mlžení se však nekonalo, Asbell byl v rozhovoru velmi otevřený, odpovídal napřímo a my tak můžeme nad jeho slovy jásat či štkát, jak je ctěná libost. 

Podívejme se každopádně na jím oznámené projekty. Byť jde o vysoko postaveného studiového hlavouna, není to samozřejmě vše stoprocentní. S kalendářem se dá čachrovat velmi snadno, papír snese všechno a film je živý organismus. Přes všechna tato řečené klišé však víme, že projektů bude mnoho a bude se nač těšit.

Ze všech prohlášení je jisté, že u Foxů hodlají sázet zejména na své největší a osvědčené značky. Mají to štěstí, že spousta návratů ke slavným franšízám, které ne vždy dopadají slavně, se jim v poslední době vydařilo. Mezi ten největší úspěch jistě patří návrat xenomorphů. Letošní Vetřelec: Romulus nadchl diváky i kritiky. Spokojenost s odklonem od ridleyovské filosofie a příklonem k původnímu děsu či praktickým efektům se odrazila v kinech, diváci v nich zanechali více než 350 milionů dolarů. Jak spokojené teď studio musí být se svým rozhodnutím neposílat nového Vetřelce na stream, jak se původně zamýšlelo, ale nechat diváky hryzat si nehty v kinech.

 Hororový Vetřelec po letech znovu vábí do kin davy. Dočkáme se dalších pokračování?

Asbell tak potvrdil, že studio chce v sérii pokračovat, a to přímým sequelem k Romulovi. V něm by se měly vrátit všechny přeživší postavy z prvního dílu, které se s koncem snímku vydávaly na novou planetu s příslibem světlé budoucnosti. Režisér Fede Alvarez prý nadchl studio svým přístupem k látce i mnoha neotřelými nápady na pokračování ságy. Teď je tedy vše ve fázích jednání a uruguayský šikula zatím není oficiálně upsán režii dalšího snímku. Prý se s tím ale téměř počítá, studio i režisér mají o pokračování zájem, diváci rovněž a bylo by tedy překvapující, pokud by se tento tandem znovu nad xenomorfy nesešel.

Děsů z vesmíru ale bude ještě mnohem víc. Vetřelec se sice mohl těšit z premiéry v kinech, nedávný Predátor: Kořist od Dana Trachtenberga ale takové štěstí neměl a zamířil rovnou na Hulu, potažmo Disney+. Přesto se ale jednalo o překvapivý hit, nad nímž si fandové klasiky pomlaskávali a hodnocení se šplhala poměrně vysoko. Vzorec tedy zůstává stejný, jen je u Predátora budoucnost ještě o něco jistější. O premiéře příštího listopadu již víme, diváci se budou moci těšit z nového příspěvku Predator: Badlands s Elle Fanning v hlavní roli. U kormidla bude samozřejmě opět Trachtenberg a studio mu tentokrát věří natolik, že snímek si odbyde premiéru v kinech. Tam, kde měl vraždit upíry Blade (čemuž nevěřil fakt snad nikdo), teď bude nebohé pozemšťany vraždit Predátor.

Nad následujícími řádky zatím nejuchejme (či neplačme), ale z Asbell vyplivl i informaci o tom, že by v budoucnu rád viděl střet predátora s vetřelcem. Nemělo by ale jít o levný přístup k postavám, jaký jsme viděli v minulosti, nicméně o organický výsledek vzestupu obou značek. Takový film prý pravděpodobně vznikne, ale jakékoliv konkrétnější informace chybí. 

Z úst Asbella nicméně zaznělo ještě poměrně překvapivé oznámení. Na otázku, jestli nový Predátor půjde do kin, odpověděl tajuplně "Ano. A ne." Šalamounská odpověď znamenala to, že zmiňované Badlands do kin půjdou, ale z predátoří série nás ku překvapení všech čeká příští rok ještě další film, který dorazí ještě před listopadovou premiérou a zamíří rovnou na stream. Prezident studia nebyl příliš konkrétní, jen se zmínil, že Trachtenberg se opět chopil režie. V posledních dnech se ale noří některé detaily, které jsou zatím nepotvrzeny, proto je berme s rezervou.

Tajuplný predátoří projekt by totiž měl být animovanou antologií, jež bude vyprávět tři oddělené příběhy. Ty by se měly zabývat osvědčenou šablonou, kdy na zem dorazí lovec z vesmíru, aby se utkal s pozemskými válečníky v různých historických érách. Zvěsti pak tvrdí, že v jednom příběhu se predátor utká s piráty, v jiném se samuraji, o třetím střetu pak nevíme nic. Jak bylo řečeno, potvrzené to není. Animovaný projekt by však dával s ohledem na současné trendy smysl a dával by možnost predátora ukázat tak, jak jsme jej ještě neviděli. S tímto přístupem ke slavným značkám se v poslední době roztrhl pytel, ať už mluvíme o Terminátorovi, Pánovi prstenů či Tomb Raider. 

A mluvíme-li o pěkné animaci, nezapomínejme na opičáky. Letošní Království Planeta opic brala svými vizuálními efekty dech. I díky sympatickému scénáři a rovněž panující spokojeností se čtvrtým dílem rebootované série si účetní mohou pomlaskávat nad čtyřmi sty miliony dolarů z kin, což na pokračování Asbellovi stačí. Proto s radostí oznámil, že se navrátíme i na Planetu opic, a to konkrétně v roce 2027.

Dá se očekávat, že opět půjde o přímý sequel ke Království, takže bychom se opět měli těšit na sympatického Noaha, který povede klan lidoopů. Není však jisté, jestli se vrátí i režisér Wes Ball. Ten by měl totiž mít poměrně našlapaný diář, protože pro Nintendo bude natáčet filmovou adaptaci veleúspěšné hry The Legend of Zelda podle scénáře Dereka Connollyho. Je tak dost dobře možné, že u dalšího potvrzeného opičího dobrodružství bude zcela jiný režisér.


Redakce Moviezone nad následující zprávou.

Asbell byl velmi přímý i konkrétní v odpovědích na další otázky. Jste na Moviezone, proto jste si pravděpodobně všimli, že zda takřka univerzálně adorujeme snímek, jenž jste doufám už všichni dávno zhlédli. A pokud ne, tak tuhle monstrózní chybu co nejdříve napravte. Řeč je samozřejmě o fenomenálním Master and Commander. Knižní sága, z níž chlapácký biják čerpá, vydá na mnoho dílů. Přímý dotaz tedy směřoval i na to, zda-li se někdy dočkáme prequelu tohoto filmu. A světe div se, scénář k takovému filmu prý už dávno existuje. 

 
Milujete potápějící se lodě? Mrkněte na náš fenomenální speciál o Titaniku.

Asbell se pak prý vehementně snaží o to, aby se film pohnul a dostal se na plátna, neboť film s Crowem jako kapitánem Jackem Aubreym byl prvním filmem, na němž prezident společnosti u Foxů před dvaceti lety pracoval. Teď jde prý pouze o to, aby se sepsaného díla chopil nějaký schopný režisér, jenž by s filmem pohnul. Už jsme ani nedoufali, ale zdá se, že návrat oblíbené posádky začíná mít reálnější kontury. Samozřejmě to bude bez Crowea, Bettanyho či Petera Weira. Mrkněte na Karlovo vyčerpávající pojednání o tom, proč Weira na režijní stoličce již neuvidíme.

 Proč režisér Master & Commander přestal točit filmy?

Na přetřes pak přišly i další lesklé značky pod Foxy. Dotaz padl na Kingsmany, kde se jeden čas zdálo, že značka je živá a míří k dalším snímkům. Matthew Vaughn totiž má pracovat na třetím dílu s Taronem Egertonem a Colinem Firthem. Asbell však směrem k této sérii bohužel poměrně překvapivě oznámil, že v nejbližší době se s těmito filmy nepočítá. Budoucnost Kingsmanů tak vypadá dosti nejistě.

 

Co druhý Free Guy s Ryanem Reynoldsem? Ani tady se druhého dílu celkem úspěšného filmu pravděpodobně nedočkáme, a to z prostinkého důvodu - Reynolds i režisér Shawn Levy jsou po Deadpoolovi & Wolverinovi na vlně a mají prostě moc plné diáře. Není divu, když uklohníte jeden z nejúspěšnějších filmů vůbec.  

 
Vlak dorazí v čase 1:39:12

I Agatha Chrisite přihrává Foxům nějaké ty dolárky. Kenneth Branagh si jako Hercule Poirot vůbec nedělá ostudu, v různých fázích vývoje jsou tak projekty jako  adaptace knih Až tam nezbyl žádný nebo Svědek obžaloby. Svého filmu by se pak po Poirotovi měla dočkat i Slečna Marplová. Jak jsou ale tyto filmy daleko zatím prozradit nechtěl, každopádně detektivek nás nejspíš ještě pár čeká. 

S návratem Smrtonosné pasti se nepočítá. Uf. 

A tím vyčerpávající výčet oznámených projektů končí. Je toho mnoho. Sázka na osvědčené značky není vůbec překvapující, sám však nemám pocit, že by šlo o lacinou ždímačku, jako je tomu někdy u jiných studií. Spoustu těchto značek totiž opravdu znovu našlo svou tvář, u diváků si došly pro svou oblibu a jsou v rukách schopných tvůrců. Pochlubte se nám tedy takto při sobotě, na jaký z oznámených projektů se nejvíc těšíte vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace