Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney na D23 odtajnil velké plány


ikona
krauset
andoranimákyavatarDisneyjames Camronjohn favreaukevin feigemarvelpixarstar wars
Bob Iger, Kevin Feige, Jon Favreau a v neposlední řadě James Cameron, ti všichni slibují velké věci.  

Disney právě uspořádal velkou konferenci v Anaheimu, během níž představil stohy chystaných filmů a seriálů. Jmenuje se D23, což je v podstatě disneyovský fan event, který se koná každé dva roky. Po předchozí odmlce se tam objevil i šéf studia Bob Iger, jenž byl přivítán (neironickým) jásotem. Co si na nás tedy myšák v příštích letech připraví? 

Nachází se zde hned několik kandidátů na překročení miliardových tržeb – o tom více v Tedově nedávném tématu. Plno trailerů najdete v naší trailerové sekci. 

 

Star Wars, Avatar a další sci-fi

Jon Favreau se nechal slyšet, že před pár týdny začalo natáčení The Mandalorian & Grogu (premiéra 2026), nového filmu ze světa Star Wars a prvního po pětileté pauze od fiaska jménem Vzestup Skywalkera.

Naštěstí druhou řadu připravuje i nejlepší věc, která ze světa Star Wars pod patronací studia Disney vznikla, Andor. Showrunner Tony Gilroy slibuje, že „povstání probíhá ve velkém“. Vrací se pochopitelně titulní Cassian Andor (Diego Luna), kterého doplní další psotavy z Rogue One jako Krennic (Ben Mendelsohn) a Saw Gerrera (Forest Whitaker). 

Trailer přehrál chystaný seriál Star Wars: Skeleton Crew o mladých postavách ztracených v předaleké galaxii. Hvězdou projektu je nicméně zdaleka ne už tak mladý Jude Law. 

James Cameron se pochlubil názvem třetího Avatara, který ponese podtitul Fire and Ash, prostor tedy dostane nový element i nová místa planety Pandory. Cameron slibuje, že film s premiérou v prosinci 2025 „není tím, co čekáte, ale rozhodně tím, co chcete“.

Jared Leto, Evan Peters a Greta Lee se objeví v novém sci-fi Tron: Ares. Naposledy jsme se do filmového světa Tron vypravili v Tron: Legacy s Olivií Wilde. 

Marvel

Výrazná záporná postava z WandaVision, čarodějnice Agatha s tváří Kathryn Hahn, si vyzkouší účinkování ve vlastním seriálu s názvem Agatha All Along už v září. Doplní ji komediální talent Aubrey Plazy. 

Katolík Matt Murdock se vrátí coby Daredevil s přiléhavým podtitulem Born Again. Jak Kevin Feige uvedl, seriál bude mít premiéru v březnu 2025. Na pódiu se objevila i vracející se netflixovská parta: Charlie Cox (Daredevil), Vincent D’ONofrio (Wilson Fisk), Deborah Ann Woll (Karen Page), Elden Henson (Foggy Nelson) a Jon Bernthal (The Punisher).

Geniální studentka MIT a vynálezkyně Riri Williams (Dominique Thorne), známá jako Ironheart, si dokázala sama sestavit vlastní brnění po vzoru Iron Mana. Minisérii natáčí Ryan Coogler (Black Panther: Wankanda Forever) a z herců se objeví třeba Alden Ehrenreich (Oppenheimer). 

Fantastická čtyřka a Captain America: Brave New World prezentovali stejný materiál jak na nedávném Comic-Conu. Co by také mohlo překonat odhalení, že Robert Downey Jr. se vrací do MCU jako padouch Dr. Doom?

Animáky

Disney chystá nejen trojku, ale i čtyřku Frozen neboli Ledového království. A ještě aby ne, když jednička utržila necelé 1,3 miliardy dolarů a dvojka to pak ještě o dvě stě milionů vylepšila. 

Nejlepší animák poslední doby, Zootopia, též chystá návrat na plátno. Judy Hopkavou a lišáka Nicka bude tentokrát ohrožovat jedovatá zmije, kterou nadabuje oscarový vítěz Ke Huy Quan (Všechno, všude, najednou).

Pixarovka Úžasňákovi se po úspěších jedničky (2004) a dvojky (2018) vrátí ve třetím filmu, který opět zrežíruje Brad Bird. V pátém Toy Story: Příběh hraček se hrdinové potážou s moderními rivaly nejlítějšími, technologickými hračkami jako iPad a iPhone, které jim v rukách dětí kradou místo. Poté, co filmová dvojka V hlavě vydělala masivní peníz, se chystá i televizní spin-off pro Disney+ nazvaný Dream Productions. Odvážná Vaiana (Moana) si do kin troufne už podruhé. 

Hrané a „hrané“ disneyovky

Barry Jenkins, režisér oscarového Moonlight a chválené minisérie The Underground Railroad, natáčí prequel Lvího krále. Mufasa: Lví král vypráví o dětství Simbova otce Mufasy a o jeho adoptivním bratru Scarovi, jenž se mu stane osudným. 

Komedie Mezi námi děvčaty (Freaky Friday), v němž si matka s dcerou vymění těla, se dočkala účasti obou hlavních hvězd, Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan, které přislíbily dvojku. 

Sněhurka s tváří Rachel Zegler otravovaná zlou královnou, kterou ztělesňuje Gal Gadot, se do kin podívá 21. března 2025 (na webu najdete čerstvý trailer).  

 

Dwayne Johnson pak představil Monster Jam, hraný snímek z pohledu monster trucků a jejich „výstředních majitelů“. Jon Hamm si poté, co zářil v hlavní roli dost možná nejlepšího seriálu všech dob Mad Men, vymění tělo s bobrem ve filmu Hoppers

Už je to nějaký ten pátek, co si imf povídal s Hladem o tom, jak Disney posílá filmy rovnou na Disney+:

 

Zdroj: Hollywood Reporter

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace