Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2001 - 2020 Napsat příspěvek
reaguje na: esmo
Já se obávám, že jestli tu otevřeme Gazu, tak je tu za chvíli větší bordel než tam. 
909467
Já se obávám, že jestli tu otevřeme Gazu, tak je tu za chvíli větší bordel než tam. 
909465
2 0
reagují: Demonic8
reagovat
reaguje na: Disketa1
909465
Je to bezva strana! *:D* [url=https://www.timesofisrael.com/french-jews-wary-of-far-lefts-election-gains-amid-surging-antisemitism/]French Jews wary of far left’s election gains amid surging antisemitism[/url]
909446
2 -2
reagují: DarkSith, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Historicky se to jako popravy označuje. link

Jakobínský teror, zkráceně jen Teror (francouzsky la Terreur), též Hrůzovláda, je ve francouzských dějinách označení období Velké francouzské revoluce od 5. září 1793 do 28. července 1794,[1] které bylo charakteristické politickým násilím vyvolaným konfliktem mezi soupeřícími stranami girondistů a jakobínů a bylo poznamenáno hromadnými popravami faktických i domnělých „nepřátel revoluce“ odsouzených revolučním tribunálem.
909464
Historicky se to jako popravy označuje. https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_popraven%C3%BDch_za_Francouzsk%C3%A9_revoluce Jakobínský teror, zkráceně jen Teror (francouzsky la Terreur), též Hrůzovláda, je ve francouzských dějinách označení období Velké francouzské revoluce od 5. září 1793 do 28. července 1794,[1] které bylo charakteristické politickým násilím vyvolaným konfliktem mezi soupeřícími stranami girondistů a jakobínů a bylo poznamenáno hromadnými popravami faktických i domnělých „nepřátel revoluce“ odsouzených revolučním tribunálem.
909463
0 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Nechci vám do toho úplně vstupovat (spíše naopak, ještě chvíli a možná začnu nostalgicky vzpomínat na doby, kdy byla politika ve zdejších diskuzích víceméně tabu), jen bych připomněl správné použití slova popravit, kde se klíč ukrývá v etymologii, jasně deklarující, že se tak děje po právu (zrovna u Tonyho, který se po podobných detailech s chutí vozívá, bych čekal, že si něco takového pohlídá...8))
909463
Nechci vám do toho úplně vstupovat (spíše naopak, ještě chvíli a možná začnu nostalgicky vzpomínat na doby, kdy byla politika ve zdejších diskuzích víceméně tabu), jen bych připomněl správné použití slova popravit, kde se klíč ukrývá v etymologii, jasně deklarující, že se tak děje [i]po právu[/i] (zrovna u Tonyho, který se po podobných detailech s chutí vozívá, bych čekal, že si něco takového pohlídá...*8)*)
909455
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Disketa1
Na tom odkazu máš přehled těch demonstrací. Zrovna ve Francii to nelze oddělovat. Najdi si pojem selektivní vnímání a zkus na tom u sebe trochu zapracovat. 

Sex je super, obdivuju Billa Cosbyho s kolika se vyspal ženami. Znásilnění jsem nikdy neměl na mysli, nechápu proč to tak vyhrocuješ. 
909462
Na tom odkazu máš přehled těch demonstrací. Zrovna ve Francii to nelze oddělovat. Najdi si pojem selektivní vnímání a zkus na tom u sebe trochu zapracovat.  Sex je super, obdivuju Billa Cosbyho s kolika se vyspal ženami. Znásilnění jsem nikdy neměl na mysli, nechápu proč to tak vyhrocuješ. 
909455
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Mluvím o demonstracích, stávkách apod. Ty k Francii zkrátka patří. Nějaké popravy, rabování, požáry jsem nikdy neměl na mysli. Nechápu, proč to všechno tak demagogicky vyhrocuješ. 
909455
Mluvím o demonstracích, stávkách apod. Ty k Francii zkrátka patří. Nějaké popravy, rabování, požáry jsem nikdy neměl na mysli. Nechápu, proč to všechno tak demagogicky vyhrocuješ. 
909453
1 -1
reagují: SeldomSeen, AndyKaufman
reagovat
Fajn folklor, občas při něm někoho popraví, zapálí půlku Paříže a tak. 

Docela drsný list pro 20. a 21. století. Díky bohu, že jsme umírněnější. 

link
909453
Fajn folklor, občas při něm někoho popraví, zapálí půlku Paříže a tak.  Docela drsný list pro 20. a 21. století. Díky bohu, že jsme umírněnější.  [url=https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_incidents_of_civil_unrest_in_France]https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_incidents_of_civil_unrest_in_France[/url]
1 0
reagují: Vault_13, Disketa1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Nemyslím si. Je to francouzský folklór, patří to tam. My se na všechno díváme jen českýma očima, proto ve všem vidíme nějakou katastrofu. Neboj se, nakonec to dopadne dobře. 
909452
Nemyslím si. Je to francouzský folklór, patří to tam. My se na všechno díváme jen českýma očima, proto ve všem vidíme nějakou katastrofu. Neboj se, nakonec to dopadne dobře. 
909450
1 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Já do toho nechci moc zabrušovat, ale nemyslíš, že s mají zrovna Francouzi s tou angažovaností docela katastrofální historické zkušenosti? 
909450
Já do toho nechci moc zabrušovat, ale nemyslíš, že s mají zrovna Francouzi s tou angažovaností docela katastrofální historické zkušenosti? 
909446
1 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: Disketa1
> Ne, takovou logiku sis pouze vybájil.
Odděluješ vůdce strany od zbytku, což je hloupé. Kdyby ten vůdce smýšlel jinak, než zbytek, tak by buď byl odejít, nebo by naopak nasměřoval stranu tam, kam chce on.
> ANO ani Babiše jsem nikdy nepodporoval.
To byl čistě příklad, protože logika platí všude stejně, ne jen tam, kde se ti to hodí do krámu. Byl to (evidentně zbytečný) pokus o to, že nemůžeš oddělit leadera od zbytku strany, že tak to nefunguje.
909447
[i]> Ne, takovou logiku sis pouze vybájil.[/i] Odděluješ vůdce strany od zbytku, což je hloupé. Kdyby ten vůdce smýšlel jinak, než zbytek, tak by buď byl odejít, nebo by naopak nasměřoval stranu tam, kam chce on. [i]> [/i][i]ANO ani Babiše jsem nikdy nepodporoval.[/i] To byl čistě příklad, protože logika platí všude stejně, ne jen tam, kde se ti to hodí do krámu. Byl to (evidentně zbytečný) pokus o to, že nemůžeš oddělit leadera od zbytku strany, že tak to nefunguje.
909420
3 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Nechci a ani nemůžu Tonyho přesvědčovat, že má jiný názor. Je sice poznat, že na sebe "zvyšujeme hlas", ale vzájemně se i tak respektujeme, nenadáváme si. Snad to Tony vnímá stejně. :) Jen Tonymu píšu, že by měl vzít v potaz i takové "drobnosti", že Mélenchon je i v rámci té levicové koalice snadno přehlasovatelný, tudíž takové ty šílenosti typu odchod z EU a NATO či odmítnutí pomoci Ukrajině Francie určitě neprosadí. Proto se o Francii vůbec nestrachuju. Ano, sestavování nové vlády může trvat několik měsíců, ale výsledek určitě bude solidním kompromisem, kdy všichni budou muset ustoupit z některých požadavků. 

U nás nejsme zvyklí na to, že Francouzi se mnohem více angažujou ve veřejném prostoru a dávají najevo své názory prostřednictvím masových shromáždění a demonstrací. Že fandím klasické levici, mi přijde úplně normální, pravolevé spektrum je třeba vyvažovat, to fakt není žádný projev extrémismu. 
909446
Nechci a ani nemůžu Tonyho přesvědčovat, že má jiný názor. Je sice poznat, že na sebe "zvyšujeme hlas", ale vzájemně se i tak respektujeme, nenadáváme si. Snad to Tony vnímá stejně. *:)* Jen Tonymu píšu, že by měl vzít v potaz i takové "drobnosti", že Mélenchon je i v rámci té levicové koalice snadno přehlasovatelný, tudíž takové ty šílenosti typu odchod z EU a NATO či odmítnutí pomoci Ukrajině Francie určitě neprosadí. Proto se o Francii vůbec nestrachuju. Ano, sestavování nové vlády může trvat několik měsíců, ale výsledek určitě bude solidním kompromisem, kdy všichni budou muset ustoupit z některých požadavků.  U nás nejsme zvyklí na to, že Francouzi se mnohem více angažujou ve veřejném prostoru a dávají najevo své názory prostřednictvím masových shromáždění a demonstrací. Že fandím klasické levici, mi přijde úplně normální, pravolevé spektrum je třeba vyvažovat, to fakt není žádný projev extrémismu. 
909432
1 -1
reagují: esmo, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Problem je, ze v Cesku je pro mlade levice pomalu sproste slovo a na zapade ji naopak maji dokonale zromantizovanou viz lidi co si vedle sebe daji duhovou vlajku a srb s kladivem.

A to samy jsou tyhle francouzsky volby... Misto jednoho extremu druhej. Bud "vseho se bojte a svet je v poradku uz jen asi v Rusku" nebo "vsichni napric spektrem se v hlubokem porozumeni chytnem za ruce a budem spolu tocit kolo kolo mlynsky". Na racionalitu lidi uplne zanevreli. Fakt smutny. :-
909442
Problem je, ze v Cesku je pro mlade levice pomalu sproste slovo a na zapade ji naopak maji dokonale zromantizovanou viz lidi co si vedle sebe daji duhovou vlajku a srb s kladivem. A to samy jsou tyhle francouzsky volby... Misto jednoho extremu druhej. Bud "vseho se bojte a svet je v poradku uz jen asi v Rusku" nebo "vsichni napric spektrem se v hlubokem porozumeni chytnem za ruce a budem spolu tocit kolo kolo mlynsky". Na racionalitu lidi uplne zanevreli. Fakt smutny. *:-*
909436
8 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Vzácně ryzí W post by Tony :)
909440
Vzácně ryzí W post by Tony *:)*
909436
3 0
reagovat
Já bych to trochu uklidnil. Disk to myslí 100% dobře a v jádru na to má dobrý názor, který respektuju. 

Levice je prostě potřeba a všichni by měli chtít, aby to byly rozumné umírněné strany, jinak se toho chytnou populisti jako Babiš, Orgán, Fico nebo extrémisti jako Melenchon nebo Le Pen. Vemte si jak by bylo super, kdyby tu místo ANO byla silná ČSSD s někým jako je Špidla. 

Ono se do toho zrcadla vlastních názorů kouká blbě a člověk pak argumentačně neví kudy kam. Pár let zpátky, já a Trump, to byl prostě ode mne průser se toho kripla zastávat. 

Jenom mne to u Diska prostě překvapuje, který se správně pohoršuje nad hajlováním Turka, vzpomíná na Miladu Horákovou, aby pak obdivoval francouzskou komunistickou levici, no nevím. A to nejsou žádné mé nálepky, ten týpek se označuje za Trockistu a zdraví lidi jako soudruhy. 


(edit: Autokorekci u Orbána opravovat nebudu. :D )
909436
Já bych to trochu uklidnil. Disk to myslí 100% dobře a v jádru na to má dobrý názor, který respektuju.  Levice je prostě potřeba a všichni by měli chtít, aby to byly rozumné umírněné strany, jinak se toho chytnou populisti jako Babiš, Orgán, Fico nebo extrémisti jako Melenchon nebo Le Pen. Vemte si jak by bylo super, kdyby tu místo ANO byla silná ČSSD s někým jako je Špidla.  Ono se do toho zrcadla vlastních názorů kouká blbě a člověk pak argumentačně neví kudy kam. Pár let zpátky, já a Trump, to byl prostě ode mne průser se toho kripla zastávat.  Jenom mne to u Diska prostě překvapuje, který se správně pohoršuje nad hajlováním Turka, vzpomíná na Miladu Horákovou, aby pak obdivoval francouzskou komunistickou levici, no nevím. A to nejsou žádné mé nálepky, ten týpek se označuje za Trockistu a zdraví lidi jako soudruhy.  (edit: Autokorekci u Orbána opravovat nebudu. *:D* )
9 0
reagují: The Joker, do_Od
reagovat
reaguje na: Disketa1
Končit nemusíš, jen je potřeba si vyjasnit jednu věc. Chceš ho přesvědčit o svém názoru, aby přemýšlel stejně jako ty nebo chceš jen diskutovat s tím, že uznáš , ze nekdo muze mit i jiný názor :)
909432
Končit nemusíš, jen je potřeba si vyjasnit jednu věc. Chceš ho přesvědčit o svém názoru, aby přemýšlel stejně jako ty nebo chceš jen diskutovat s tím, že uznáš , ze nekdo muze mit i jiný názor *:)*
909423
4 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: Leefko
Mě by zajímalo, kde by tu elektřinu brali, když by uzavřeli jaderné elektrárny? A sakra, já vlastně používám logiku, to některé uskupení neumí, oni mají jiné cíle. :D
909431
Mě by zajímalo, kde by tu elektřinu brali, když by uzavřeli jaderné elektrárny? A sakra, já vlastně používám logiku, to některé uskupení neumí, oni mají jiné cíle. *:D*
909396
3 0
reagovat

Francie

Ulice hoří. Příznivci levice slaví vítězství. :D :- link
909429
Ulice hoří. Příznivci levice slaví vítězství. *:D* *:-* [url=https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-horici-ulice-molotovovy-koktejly-a-slzny-plyn-priznivci-francouzske-levice-se-stretli-s-policii-40479259#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest258_redesign_vyhledavani_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz]link[/url]
Francie
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Možná spíš "Spolu je super, lidovci jsou mrdky" - reálně názor dost voličů Spolu, co znám :D
909427
Možná spíš "Spolu je super, lidovci jsou mrdky" - reálně názor dost voličů Spolu, co znám *:D*
909417
1 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Černý to použil jako nadávku.
909424
Černý to použil jako nadávku.
909423
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
OK, končím. Ty si jedeš svou, všude vidíš komunismus a nic víc tě nezajímá. Bonne nuit.

Jo a naposledy oslovení soudružko použil v Česku pravicový umělec David Černý, takže máš opravdu bezvadnou logiku, Tony. Gratuluji. 
909423
OK, končím. Ty si jedeš svou, všude vidíš komunismus a nic víc tě nezajímá. Bonne nuit. Jo a naposledy oslovení soudružko použil v Česku pravicový umělec David Černý, takže máš opravdu bezvadnou logiku, Tony. Gratuluji. 
909421
2 -1
reagují: Demonic8, AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se