Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 1501 - 1520 Napsat příspěvek
reaguje na: Milosh
Ono je to tu navíc i někdy kontraproduktivní. Teď tam byla scéna, kde přijde starý černoch a velmi napínavě a tajně odhalí, že je americký špion

To už jsem se chechtal nahlas a IMHO to tvůrci trochu trollí. Není to velký spoiler, pro děj to není tak podstatné. Tak to pro pobavení rozkliknete. 
905711
Ono je to tu navíc i někdy kontraproduktivní. Teď tam byla scéna, kde přijde starý černoch [spoiler]a velmi napínavě a tajně odhalí, že je americký špion[/spoiler].  To už jsem se chechtal nahlas a IMHO to tvůrci trochu trollí. Není to velký spoiler, pro děj to není tak podstatné. Tak to pro pobavení rozkliknete. 
905710
8 0
reagovat
reaguje na: connor
To je ale trošku něco jinýho, ne? Ano, běloši hráli černochy a asiaty, ale aspoň byli něčim napatlaný nebo tak něco, aby je připomínali. Můžeme si o tom myslet své, ale dávalo to větší smysl než černej Mishka s dreadama.
905710
To je ale trošku něco jinýho, ne? Ano, běloši hráli černochy a asiaty, ale aspoň byli něčim napatlaný nebo tak něco, aby je připomínali. Můžeme si o tom myslet své, ale dávalo to větší smysl než černej Mishka s dreadama.
905708
11 -1
reagují: connor, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: fabec
Nepochopil jsi ho. Je rozdíl mezi postavami černochů v prostředí, kde nesedí (a ty by teda mohly být aspoň nějak vysvětlené) a postavami bělochů, které prostě jen hrají černoši. To je ten zmíněný barvoslepý přístup. V divadle nic neobvyklé, a ani v rámci filmového prostředí to zrovna novinka není. Jen v minulosti to byl většinou běloch, hrající např. asijské, indiánské, arabské postavy. 
905708
Nepochopil jsi ho. Je rozdíl mezi postavami černochů v prostředí, kde nesedí (a ty by teda mohly být aspoň nějak vysvětlené) a postavami bělochů, které prostě jen hrají černoši. To je ten zmíněný barvoslepý přístup. V divadle nic neobvyklé, a ani v rámci filmového prostředí to zrovna novinka není. Jen v minulosti to byl většinou běloch, hrající např. asijské, indiánské, arabské postavy. 
905691
2 -1
reagují: Milosh
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
:+
905705
*:+*
905704
2 0
reagovat
Já si vážím Seldomova názoru a v podstatě mu závidím, ze to tak vidí. Normálně to komentuji podobně. Ale tady je to prostě jiné než černoši v Merlinovi, Velkých a malých bytostech a vlastně i v té Renegatce Nell. 

A také děkuji za kultivovanou diskuzi. Byl jsem daleko k tomu si sundavat rukavici a žádat satisfakci.
905704
Já si vážím Seldomova názoru a v podstatě mu závidím, ze to tak vidí. Normálně to komentuji podobně. Ale tady je to prostě jiné než černoši v Merlinovi, Velkých a malých bytostech a vlastně i v té Renegatce Nell.  A také děkuji za kultivovanou diskuzi. Byl jsem daleko k tomu si sundavat rukavici a žádat satisfakci.
8 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Normálně mám tendenci souhlasit s oběma stranami, jak dobře diskutujete.
905701
Normálně mám tendenci souhlasit s oběma stranami, jak dobře diskutujete.
4 0
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Rozumné, taky to neřeším a je to to poslední, co mě na filmech a seriálech sere :+ 
905698
Rozumné, taky to neřeším a je to to poslední, co mě na filmech a seriálech sere *:+* 
905697
5 -1
reagovat
Jinak díky všem za debatu :+, ve které bohužel zrovna teď nemám čas pokračovat...

Zkusím tedy alespoň v rychlosti shrnout "jádro pudla": podle všeho se tu mnozí zkrátka nedokážou přenést přes to, že zjevně bělošskou postavu hraje černoch. Já to dřív měl také tak, ale pak jsem se jednoduše rozhodl, že mi to už nadále vadit nebude - a to samé radím i vám, abyste neměli (z mého pohledu zbytečně) zkažené filmy/seriály, jejichž počet bude asi jen narůstat. Toť vlastně vše - nechci tu vůbec nikoho kárat či kádrovat, jen nabízím vlastní zkušenost a řešení...:)
905697
Jinak díky všem za debatu *:+*, ve které bohužel zrovna teď nemám čas pokračovat... Zkusím tedy alespoň v rychlosti shrnout "jádro pudla": podle všeho se tu mnozí zkrátka nedokážou přenést přes to, že zjevně bělošskou postavu hraje černoch. Já to dřív měl také tak, ale pak jsem se jednoduše rozhodl, že mi to už nadále vadit nebude - a to samé radím i vám, abyste neměli (z mého pohledu zbytečně) zkažené filmy/seriály, jejichž počet bude asi jen narůstat. Toť vlastně vše - nechci tu vůbec nikoho kárat či kádrovat, jen nabízím vlastní zkušenost a řešení...*:)*
10 -2
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: HAL
Ne, vůbec ne... 8) Zoufalý jsem alespoň doposud nebyl, proti něčemu se vymezovat vesměs nemám potřebu a hlavně: slovo rasismus jsi vytáhl až ty - já to zcela záměrně pokud možno z principu nedělám, protože ze zkušenosti vím, že si pod tím lidé představují různé věci a pak z toho bývá jen mrzení a zablokovaná "diskuse", kde se všichni pouze zakopou ve svých pozicích...;)
905696
Ne, vůbec ne... *8)* Zoufalý jsem alespoň doposud nebyl, proti něčemu se vymezovat vesměs nemám potřebu a hlavně: slovo rasismus jsi vytáhl až ty - já to zcela záměrně pokud možno z principu nedělám, protože ze zkušenosti vím, že si pod tím lidé představují různé věci a pak z toho bývá jen mrzení a zablokovaná "diskuse", kde se všichni pouze zakopou ve svých pozicích...*;)*
905689
2 -1
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Pokud je to fikční rádoby historickej svět, tak ano, je to vesměs jedno, protože neznáš etnická pravidla toho světa. Třeba u Renegátky Nell mi to bylo úplně jedno. Tam bylo sice dějové zasazení do Anglie, ale to bylo asi tak všechno, co to mělo s Anglií společné, protože si nemyslim, že v reálné Anglii byli kouzelní skřítci atp, takže tam je to OK. Tohle je ale případ, kdy tvůrci předkládají společenský obrázek určitého období Ruska, a tedy tímto divákovi přednášejí, že v Rusku v letech cca 1917 - 1952 bylo běžné, že se tam pohybovali černoši či arabové. Bohužel bez jakékoliv invence to aspoň trochu vysvětlit ("Mého dědu přivezl Ruský šlechtic od otrokářů...") či to aspoň zakamuflovat do nejakých vedlejších postav (Tady máš Stalina, obklopeného černošskou vládou...). Tohle už prostě neni nějaká tvůrči invence, ale ohýbání historie.

Gentleman krom toho i vizuálně aspoň na mě už tak působí spíš jako Britské prostředí (ok, je vidět, že za okny je digi zima, ale stejně se to celé odehrává vevnitř), a takovéhle věci ten dojem ještě umocňují. 
905691
Pokud je to fikční rádoby historickej svět, tak ano, je to vesměs jedno, protože neznáš etnická pravidla toho světa. Třeba u Renegátky Nell mi to bylo úplně jedno. Tam bylo sice dějové zasazení do Anglie, ale to bylo asi tak všechno, co to mělo s Anglií společné, protože si nemyslim, že v reálné Anglii byli kouzelní skřítci atp, takže tam je to OK. Tohle je ale případ, kdy tvůrci předkládají společenský obrázek určitého období Ruska, a tedy tímto divákovi přednášejí, že v Rusku v letech cca 1917 - 1952 bylo běžné, že se tam pohybovali černoši či arabové. Bohužel bez jakékoliv invence to aspoň trochu vysvětlit ("Mého dědu přivezl Ruský šlechtic od otrokářů...") či to aspoň zakamuflovat do nejakých vedlejších postav (Tady máš Stalina, obklopeného černošskou vládou...). Tohle už prostě neni nějaká tvůrči invence, ale ohýbání historie. Gentleman krom toho i vizuálně aspoň na mě už tak působí spíš jako Britské prostředí (ok, je vidět, že za okny je digi zima, ale stejně se to celé odehrává vevnitř), a takovéhle věci ten dojem ještě umocňují. 
905685
5 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Chvályhodná snaha vymezit se proti "rasismu", ale tohle už mi od tebe přijde jako trochu zoufalá snaha ubránit něco co je zjevný nesmysl a nabourání konceptu díla, které se mělo snažit být dobově věrné (aspoň tak jsem to z popisu pochopil, že nejde jen o kýčovitou zábavu jako třeba u seriálových Třech mušketýrů kde černoch nevadil ani trochu).

Je to úplně stejné jako by tam postava místo dobového kostýmu nosila legíny a tričko s Taylor Swift.
905689
Chvályhodná snaha vymezit se proti "rasismu", ale tohle už mi od tebe přijde jako trochu zoufalá snaha ubránit něco co je zjevný nesmysl a nabourání konceptu díla, které se mělo snažit být dobově věrné (aspoň tak jsem to z popisu pochopil, že nejde jen o kýčovitou zábavu jako třeba u seriálových Třech mušketýrů kde černoch nevadil ani trochu). Je to úplně stejné jako by tam postava místo dobového kostýmu nosila legíny a tričko s Taylor Swift.
905685
9 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Pochopil jsem to naprosto přesně a za příměrem si stojím. Protože je přesný. 

Tady totiž bílou postavu nehraje jenom černoch který se chová jako běloch. Ani to není zasazené v historických reáliích. 
Tady prostě vzali obrovského dredatého černocha, který mluví jako z Bronxu. Pojmenovali ho Miška a nechali ho hrát nenápadného problémového kariérního komunistu v roce 1917 v Rusku!

link

A působí to úplně stejně debilně, jako kdyby se v kryptě vedle Kubiše s Gabčíkem bránil samuraj se jménem Jarmil a kulky odrážel mečem. A navíc ještě dost neuměl hrát. To všechno v precizních drahých historických kulisách se skvěle hrající hereckou legendou.
905688
Pochopil jsem to naprosto přesně a za příměrem si stojím. Protože je přesný.  Tady totiž bílou postavu nehraje jenom černoch který se chová jako běloch. Ani to není zasazené v historických reáliích.  Tady prostě vzali obrovského dredatého černocha, který mluví jako z Bronxu. Pojmenovali ho Miška a nechali ho hrát nenápadného problémového kariérního komunistu v roce 1917 v Rusku! https://dramaquarterly.com/wp-content/uploads/2024/02/AGIM_103_040423_BB_1142_RT2-Cropped.jpg A působí to úplně stejně debilně, jako kdyby se v kryptě vedle Kubiše s Gabčíkem bránil samuraj se jménem Jarmil a kulky odrážel mečem. A navíc ještě dost neuměl hrát. To všechno v precizních drahých historických kulisách se skvěle hrající hereckou legendou.
905685
7 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Nevím, jestli to, co jsem napsal, nechápete (to je klidně možné, určitě jsem to nevysvětlil nejlépe, jak to jde?)), nebo odmítáte, ale ve výsledku jste na tom biti především vy sami, protože vám to kazí dojem z jinak podle všeho povedeného díla...

A ten tvůj příměr je s prominutím úplně, ale úplně mimo: myslel jsi, že by tam byla postava samuraje? To by samozřejmě blbost byla, ale to vůbec neodpovídá tomu, co jsi popsal v Gentlemanovi. Nebo jsi asi myslel, že by dejme tomu Kubiše hrál nějaký Asiat - a to je pak přesně ten případ, kdy tu etnicitu můžeš klidně ignorovat (je jasné, že Kubiš Asiat nebyl, a nikdo tím obsazením opak netvrdí) - ale ty se nad tím radši pohoršuješ a podle HALa to ten film "zabíjí" - inu, vaše škoda, řekl bych osobně...8)
905685
Nevím, jestli to, co jsem napsal, nechápete (to je klidně možné, určitě jsem to nevysvětlil nejlépe, jak to jde*?)*), nebo odmítáte, ale ve výsledku jste na tom biti především vy sami, protože vám to kazí dojem z jinak podle všeho povedeného díla... A ten tvůj příměr je s prominutím úplně, ale úplně mimo: myslel jsi, že by tam byla postava samuraje? To by samozřejmě blbost byla, ale to vůbec neodpovídá tomu, co jsi popsal v Gentlemanovi. Nebo jsi asi myslel, že by dejme tomu Kubiše hrál nějaký Asiat - a to je pak přesně ten případ, kdy tu etnicitu můžeš klidně ignorovat (je jasné, že Kubiš Asiat nebyl, a nikdo tím obsazením opak netvrdí) - ale ty se nad tím radši pohoršuješ a podle HALa to ten film "zabíjí" - inu, vaše škoda, řekl bych osobně...*8)*
905681
6 -7
reagují: fabec, HAL, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: HAL
Jinak je to naprosto super, jsem z toho nadšený. 

Ale tohle je fakt jako obsadit do Operace Anthropoid samuraje, protože tady teď žije hodně Vietnamců.
905681
Jinak je to naprosto super, jsem z toho nadšený.  Ale tohle je fakt jako obsadit do Operace Anthropoid samuraje, protože tady teď žije hodně Vietnamců.
905680
9 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Je fakt škoda takovýma stupiditama zabít tak potenciálně zajímavý seriál. 
905680
Je fakt škoda takovýma stupiditama zabít tak potenciálně zajímavý seriál. 
905678
4 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Teď tam byla velmi humorná scena, kdy přišli zatýkat, řekli že jdou pro Dimitri Pjotroviče a několik černochů se po sobě dívalo kdo to bude. :D:+

Není to spoiler, nebyla to hlavní ani vedlejší postava.
905678
Teď tam byla velmi humorná scena, kdy přišli zatýkat, řekli že jdou pro Dimitri Pjotroviče a několik černochů se po sobě dívalo kdo to bude. *:D**:+* Není to spoiler, nebyla to hlavní ani vedlejší postava.
905650
3 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: fabec
No už aby tu byla brzo druhá řada :D8):+
905675
No už aby tu byla brzo druhá řada *:D**8)**:+*
905670
0 0
reagovat

Problém tří těles

Tři tělesa - tři série. Víc už nic.
905670
Tři tělesa - tři série. Víc už nic.
Problém tří těles
3 0
reagují: RainMakeR
reagovat
Prequely jsou asi nejhorsi typ pokracovani, bez ohledu na kvalitu jsou mnohem min zajimavejsi. Jak skonci stav sveta i postav vime celou dobu, tak to tak nechytne. Ale hlavne z toho prilis casto strika snaha podojit uspesny original. Cestne vyjimky na serialovem poli jsou House of the Dragon a... hm... Better Call Saul a mozna ty Sheridanovky?
905666
Prequely jsou asi nejhorsi typ pokracovani, bez ohledu na kvalitu jsou mnohem min zajimavejsi. Jak skonci stav sveta i postav vime celou dobu, tak to tak nechytne. Ale hlavne z toho prilis casto strika snaha podojit uspesny original. Cestne vyjimky na serialovem poli jsou House of the Dragon a... hm... Better Call Saul a mozna ty Sheridanovky?
10 0
reagovat
reaguje na: do_Od
To už zní lépe :+ 

On se točí taky nějakej remake/restart seriálového Spartaka ... 
Takže se zase vrací žánr swords&sandals? 8):D:+:+:+
905665
To už zní lépe *:+*  On se točí taky nějakej remake/restart seriálového Spartaka ...  Takže se zase vrací žánr swords&sandals? *8)**:D**:+**:+**:+*
905664
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se