Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Furiosa: Sága Šíleného Maxe: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: davidb
Ve Fury Road na začátku má stejný účes jako v thunderdome takže ne:D
905495
Ve Fury Road na začátku má stejný účes jako v thunderdome takže ne*:D*
905374
0 0
reagovat
reaguje na: davidb
Nekoukej na to před postavu Maxe, ale vyloženě skrz ty události ve filmech - ty se určitě staly a někdo je vypráví někomu jinému (dvojka, trojka a Furiosa mají i přiznaného vypravěče) a Maxe jako mýtickou/legendární postavu (jako Král Artuš nebo Robin Hood) tenhle vypravěč do příběhu přidá. Opravdu byl Max těm událostem přítomen? Choval se takhle? Byl takhle starý? atd. Prostě i podle Millera to funguje na nespolehlivém vypravěči. Ostatně sám to divákovi předloži ve Furiose se scénou konfrontace a vyustění konfliktu Furiosy a Dementa, kdy Dějepisec řekne "někdo tvrdí tohle a jiný zase tohle".

Ale pokud chceš vyloženě kontinuitu, tak jsou dvě co jsem psal dole. S tím, že u té první se ještě hraje s teorií, že Hardyho Max není Gibson, ale ve skutečnosti to němé dítě ze dvojky co k Bojovníkovi silnic natolik vzhlíželo, že si vzalo jeho jméno a proto Hardyho Max tak málo mluví a většinou divně chrčí nebo dělá jiné zvuky.
905492
Nekoukej na to před postavu Maxe, ale vyloženě skrz ty události ve filmech - ty se určitě staly a někdo je vypráví někomu jinému (dvojka, trojka a Furiosa mají i přiznaného vypravěče) a Maxe jako mýtickou/legendární postavu (jako Král Artuš nebo Robin Hood) tenhle vypravěč do příběhu přidá. Opravdu byl Max těm událostem přítomen? Choval se takhle? Byl takhle starý? atd. Prostě i podle Millera to funguje na nespolehlivém vypravěči. Ostatně sám to divákovi předloži ve Furiose se scénou konfrontace a vyustění konfliktu Furiosy a Dementa, kdy Dějepisec řekne "někdo tvrdí tohle a jiný zase tohle". Ale pokud chceš vyloženě kontinuitu, tak jsou dvě co jsem psal dole. S tím, že u té první se ještě hraje s teorií, že Hardyho Max není Gibson, ale ve skutečnosti to němé dítě ze dvojky co k Bojovníkovi silnic natolik vzhlíželo, že si vzalo jeho jméno a proto Hardyho Max tak málo mluví a většinou divně chrčí nebo dělá jiné zvuky.
905374
1 -1
reagují: kristian.nguyen
reagovat

Furiosa

S hodnotením sa úplne stotožňujem, ale bodík naviac získava Anya. Na ňu sa tak dobre pozerá, hlavne pre jej veľké oči (aj keď ich v reále nemá modré). 
Výborný obraz, rovnaký ako v poslednom Maxovi, dokonca aj atmosféra a pritom tak odlišný film. 
Možno si to dám v kine ešte raz :+
9/10
905471
S hodnotením sa úplne stotožňujem, ale bodík naviac získava Anya. Na ňu sa tak dobre pozerá, hlavne pre jej veľké oči (aj keď ich v reále nemá modré).  Výborný obraz, rovnaký ako v poslednom Maxovi, dokonca aj atmosféra a pritom tak odlišný film.  Možno si to dám v kine ešte raz *:+* 9/10
Furiosa
4 0
reagovat
vydelalo by to víc, kdyby hemsworth nemel ten umely nos a hlavni postava by se jmenovala DemenThor?
905464
vydelalo by to víc, kdyby hemsworth nemel ten umely nos a hlavni postava by se jmenovala DemenThor?
a
1 0
reagovat
reaguje na: bodion
"Ale ved za tie roky co s nim zila predsa uz musela vediet co je zac"
Hele, úplně ne, no. Nic ve Furiose neukazuje, že by s Immortanem měla problém. To nemůžeš omluvit tím, že s ním žila dalších 15-20 let, zažila nějaká muka a až poté utekla. To je dost chabé. Mimochodem, ta časová linie je strašně divná. Když s ním žila dalších 15-20 let, tak PROČ neutekla dřív? Proooooooooooooooč???????????????????????????????????? Tím ještě akorát ku*ví Fury Road, protože když Charlize zjistí, že není kam utéct, tak si jako divák můžu říct: "Hele, a proč jsi teda v Citadele zůstávala dalších 20 let?"
Zahazování dětí? Zabíjení manželek? Kde? Vždyť ve Fury Road (pokud si pamatuju) a ve Furiose nic takového není. Ty děti se rodily mrtvé (tak je využili asi nějak jinak) a manželky, když nerodily života schopné potomky, tak se stávaly "kojnými". Spousta těch mladých žen tam chtěla zůstat viz scéna, kde se narodí to mrtvé dítě. Proč? Protože tam měly zlatou klícku. Ano, pořád to byla klícka, ale co je čekalo venku? Mrtvá poušť, boj o vodu, jídlo, bezpečí a přístřešek. Takže spousta z nich tam zůstala a pouze rodila. A vyhovovalo jim to.
Na vysvětlení důvodů nebylo místo? :) Jako vážně? :)) Ale no táááák. 148 minut o revenge motivu. Jako, s tímhle na mě nechoď. Ty první expoziční kapitoly jsou úplně o ničem. Vlastně mě mrzí, že nám vůbec neukázal svět hojnosti a třeba společenské rozdíly mezi jejich světem a Pustinou.
905458
"Ale ved za tie roky co s nim zila predsa uz musela vediet co je zac" [spoiler]Hele, úplně ne, no. Nic ve Furiose neukazuje, že by s Immortanem měla problém. To nemůžeš omluvit tím, že s ním žila dalších 15-20 let, zažila nějaká muka a až poté utekla. To je dost chabé. Mimochodem, ta časová linie je strašně divná. Když s ním žila dalších 15-20 let, tak PROČ neutekla dřív? Proooooooooooooooč???????????????????????????????????? Tím ještě akorát ku*ví Fury Road, protože když Charlize zjistí, že není kam utéct, tak si jako divák můžu říct: "Hele, a proč jsi teda v Citadele zůstávala dalších 20 let?" Zahazování dětí? Zabíjení manželek? Kde? Vždyť ve Fury Road (pokud si pamatuju) a ve Furiose nic takového není. Ty děti se rodily mrtvé (tak je využili asi nějak jinak) a manželky, když nerodily života schopné potomky, tak se stávaly "kojnými". Spousta těch mladých žen tam chtěla zůstat viz scéna, kde se narodí to mrtvé dítě. Proč? Protože tam měly zlatou klícku. Ano, pořád to byla klícka, ale co je čekalo venku? Mrtvá poušť, boj o vodu, jídlo, bezpečí a přístřešek. Takže spousta z nich tam zůstala a pouze rodila. A vyhovovalo jim to. Na vysvětlení důvodů nebylo místo? :) Jako vážně? :)) Ale no táááák. 148 minut o revenge motivu. Jako, s tímhle na mě nechoď. Ty první expoziční kapitoly jsou úplně o ničem. Vlastně mě mrzí, že nám vůbec neukázal svět hojnosti a třeba společenské rozdíly mezi jejich světem a Pustinou.[/spoiler]
905363
1 -11
reagovat
Naprostá pecka :+ Hlavně jsem žral tu atmosférickou, táhnoucí se, dramatickou akci. To byla fakt lahůdka. Třeba hned otevírací scéna by jinde měla 2-5 minut a tady to je snad půlhodinový vývoj celé situace. Naprosté žrádlo. 8)
Sál většinu stopáže testoval basáky. Ty motory byly fakt lahoda. Škoda jen, že OST není stejně úderný, jako dřív.
905445
Naprostá pecka *:+* Hlavně jsem žral tu atmosférickou, táhnoucí se, dramatickou akci. To byla fakt lahůdka. Třeba hned otevírací scéna by jinde měla 2-5 minut a tady to je snad půlhodinový vývoj celé situace. Naprosté žrádlo. *8)* Sál většinu stopáže testoval basáky. Ty motory byly fakt lahoda. Škoda jen, že OST není stejně úderný, jako dřív.
6 -1
reagují: kristian.nguyen
reagovat
reaguje na: MILFhunter69
Řekl bych, že se lidé v tomto světě nesprchují možná vůbec a ten problém s chozením na záchod tam naznačen v jedné scéně byl. 
905377
Řekl bych, že se lidé v tomto světě nesprchují možná vůbec a ten problém s chozením na záchod tam naznačen v jedné scéně byl. 
905261
0 0
reagovat
reaguje na: jackb
max v thunderdome bol rozhodne starší ako max vo fury road. 
905374
max v thunderdome bol rozhodne starší ako max vo fury road. 
905211
0 0
reagují: Solid, jackb
reagovat
reaguje na: kfk
Ale ved za tie roky co s nim zila predsa uz musela vediet co je zac 
Videla ako sa chova k svojmu haremu, ako zahadzuje vlastne deti, ktore niesu podla jeho standardu, nevieme kolko zien sa tam vystriedalo, kolko ich dal zabit atd. Zaroven ale chapem preco tieto motivy vynechali, predsa to bol pribeh o Furiose a Dementusovi, na vysvetlene dovody preco neznasala Immortana nebolo miesto
905363
Ale ved za tie roky co s nim zila predsa uz musela vediet co je zac  [spoiler]Videla ako sa chova k svojmu haremu, ako zahadzuje vlastne deti, ktore niesu podla jeho standardu, nevieme kolko zien sa tam vystriedalo, kolko ich dal zabit atd. Zaroven ale chapem preco tieto motivy vynechali, predsa to bol pribeh o Furiose a Dementusovi, na vysvetlene dovody preco neznasala Immortana nebolo miesto[/spoiler]
905175
4 0
reagují: kfk
reagovat

6/10

Souhlas s tím, co tady napsali May a kfk, Fury Road bylo tehdy film roku, tohle je zklamání (roku). Positivum je Anya, ta mě bavila a záblesky vizuální geniality, ale ten rozmělněný děj ve prospěch rozšiřování mytologie vůbec nefunguje a celková nálada filmu je podivná, jakoby Miller nevěděl, co chce přesně vyprávět. Pomalá první hodina, která se strašně táhne, přehrávající Hemsworth, který je po chvíli otravný a "jenom" slušné akční scény, které nevyrazí dech tomu taky moc nepomáhají. Před měsícem by mě ani nenapadlo, že z trojice velkých premiér budou o parník nejlepší opice :o
905325
Souhlas s tím, co tady napsali [b]May[/b] a [b]kfk[/b], Fury Road bylo tehdy film roku, tohle je zklamání (roku). Positivum je Anya, ta mě bavila a záblesky vizuální geniality, ale ten rozmělněný děj ve prospěch rozšiřování mytologie vůbec nefunguje a celková nálada filmu je podivná, jakoby Miller nevěděl, co chce přesně vyprávět. Pomalá první hodina, která se strašně táhne, přehrávající Hemsworth, který je po chvíli otravný a "jenom" slušné akční scény, které nevyrazí dech tomu taky moc nepomáhají. Před měsícem by mě ani nenapadlo, že z trojice velkých premiér budou o parník nejlepší opice *:o*
6/10
3 -5
reagovat
Chyběla mi v tom snad jen klasická scéna, kdy jde inkognito ženská do sprch nebo na hajzl mezi chlapama :D:D:D
905261
Chyběla mi v tom snad jen klasická scéna, kdy jde inkognito ženská do sprch nebo na hajzl mezi chlapama *:D**:D**:D*
0 0
reagují: connor
reagovat

Tak jsem byl teď v kině

A za mě 10/10, naprosto libovej film. Akční scény super od stopování na začátku až naháněčky u konce. Fakt škoda, že to tak propadlo v kinech, protože ten představenej svět neskutečně nalákal na další filmy. Ty bych teď bral radši než dojení Star Wars a další značky :D a hudba úplná paráda, jdu hned sjíždět soundtrack jestli už je nahozenej
Půl hodiny před koncem jsem si vzpomněl na ten 7 minut dlouhej potlesk v Cannes a sám jsem měl chuť normálně začít tleskat v tom prázdným kinosále :D 
Jinak na Andělu 11 lidí v kině 
905257
A za mě 10/10, naprosto libovej film. Akční scény super od stopování na začátku až naháněčky u konce. Fakt škoda, že to tak propadlo v kinech, protože ten představenej svět neskutečně nalákal na další filmy. Ty bych teď bral radši než dojení Star Wars a další značky *:D* a hudba úplná paráda, jdu hned sjíždět soundtrack jestli už je nahozenej Půl hodiny před koncem jsem si vzpomněl na ten 7 minut dlouhej potlesk v Cannes a sám jsem měl chuť normálně začít tleskat v tom prázdným kinosále *:D*  Jinak na Andělu 11 lidí v kině 
Tak jsem byl teď v kině
3 -1
reagovat
reaguje na: kfk
Ano, přesně jak píšeš. Jde mi o to druhé ostříhání, které za mne vůbec nedává smysl protože dle toho druhého časového skoku, Furiosa začala normálně jezdit s Jackem a proto i byla uznána svým jménem. Upřímně, čím víc se na Furiosou zamýšlím, tím víc mi kazí dojem z Fury Road...
905224
Ano, přesně jak píšeš. [spoiler]Jde mi o to druhé ostříhání, které za mne vůbec nedává smysl protože dle toho druhého časového skoku, Furiosa začala normálně jezdit s Jackem a proto i byla uznána svým jménem[/spoiler]. Upřímně, čím víc se na Furiosou zamýšlím, tím víc mi kazí dojem z Fury Road...
905189
2 -1
reagovat
reaguje na: kfk
Tak snad mezi růstem stromu.
905222
Tak snad mezi [spoiler]růstem stromu.[/spoiler]
905210
2 0
reagovat
reaguje na: davidb
Je to jak píše Polux a filmy jsou vlastně vyprávění někoho kdo slyšel ten a ten příběh. Pokud by to ale chtěl časově zařadit, tak se můžeš držet těch všech zmíněných válek, protože ty jsou v tom světě pevně dané a pak máš dvě kontinuity (původní a novou vytvořenou po Fury Road, aby dával smysl věk Maxe - není jisté jestli je ta nová oficiální, ale ve Furiose se zmiňuje něco právě z ní)

Takže pokud bys to chtěl zařadit do té původní, tak: Mad Max (kolaps lidstva a válka o benzín) Mad Max 2, Atomová válka, Furiosa 1/2, Mad Max 3, Furiosa 2/2 a Fury Road

A pak nová kontinuita: Mad Max (časově se film teď odehrává v roce 2010), valka o benzín a vodu (v původní kontinuitě válka o vodu nebyla a ve Furiose je zmíněna), atomová válka (původně až po dvojce), Mad Max 3, Furiosa a Fury Road.
905211
Je to jak píše Polux a filmy jsou vlastně vyprávění někoho kdo slyšel ten a ten příběh. Pokud by to ale chtěl časově zařadit, tak se můžeš držet těch všech zmíněných válek, protože ty jsou v tom světě pevně dané a pak máš dvě kontinuity (původní a novou vytvořenou po Fury Road, aby dával smysl věk Maxe - není jisté jestli je ta nová oficiální, ale ve Furiose se zmiňuje něco právě z ní) Takže pokud bys to chtěl zařadit do té původní, tak: Mad Max (kolaps lidstva a válka o benzín) Mad Max 2, Atomová válka, Furiosa 1/2, Mad Max 3, Furiosa 2/2 a Fury Road A pak nová kontinuita: Mad Max (časově se film teď odehrává v roce 2010), valka o benzín a vodu (v původní kontinuitě válka o vodu nebyla a ve Furiose je zmíněna), atomová válka (původně až po dvojce), Mad Max 3, Furiosa a Fury Road.
905180
1 0
reagují: davidb
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
A kde je přechod mezi Anyou a Charlize?
905210
A kde je přechod mezi Anyou a Charlize?
905204
0 -2
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: kfk
Myslel jsem - Furiosa je dítě, pak Anya a pak Charlize. 
905204
Myslel jsem - [spoiler]Furiosa je dítě, pak Anya a pak Charlize. [/spoiler]
905200
0 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Není tam náhodou někde zatmívačka/roztmívačka s oznámením "XY years later"? Plus je tam vlastně nějaká ta montáž o válce, a tím je asi taky myšlen nějaký časový skok, co? 
905200
[spoiler]Není tam náhodou někde zatmívačka/roztmívačka s oznámením "XY years later"? Plus je tam vlastně nějaká ta montáž o válce, a tím je asi taky myšlen nějaký časový skok, co? [/spoiler]
905190
0 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: davidb
To se těžko definuje, protože Fury Road je takový poloreboot, ve kterém některé věci s původní trilogií kolidují (viz detaily) a Furiosa jako prequel se logicky odehrává v téhle "verzi" světa a nikoliv té z trilogie (tudíž v nekonzistencích pokračuje).

Nejlepší je k tomu přistupovat tak, jako to dělá sám Miller. Stejný svět a stejné postavy (Gibson vs Hardy), ale jednotlivé historky pokaždé "vyprávěné" někým jiným (a nespolehlivým:)), tj, kdo ví, co je "skutečnost" a co si k dané historce daný "vypravěč" navíc doplnil.
905197
To se těžko definuje, protože Fury Road je takový poloreboot, ve kterém některé věci s původní trilogií kolidují (viz [url=https://www.moviezone.cz/clanek/46868-furiosa-saga-sileneho-maxe-recenze/diskuze#comment_904533]detaily[/url]) a Furiosa jako prequel se logicky odehrává v téhle "verzi" světa a nikoliv té z trilogie (tudíž v nekonzistencích pokračuje). Nejlepší je k tomu přistupovat tak, jako to dělá sám Miller. Stejný svět a stejné postavy (Gibson vs Hardy), ale jednotlivé historky pokaždé "vyprávěné" někým jiným (a nespolehlivým*:)*), tj, kdo ví, co je "skutečnost" a co si k dané historce daný "vypravěč" navíc doplnil.
905180
0 -1
reagovat
reaguje na: davidb
Od dětství Furiosy, po přímé navázání na Fury Road.
Ale jsou tam dva velké casove skoky, kdy v jednom podle mě dojde na to, na co si stěžuje kfk, ale zatím jsme to neviděli. 
905190
[spoiler]Od dětství Furiosy, po přímé navázání na Fury Road. Ale jsou tam dva velké casove skoky, kdy v jednom podle mě dojde na to, na co si stěžuje kfk, ale zatím jsme to neviděli. [/spoiler]
905180
0 0
reagují: kfk
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se