Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2341 - 2360 Napsat příspěvek
reaguje na: (=LIFTY=)
Já si to dal dneska a velká spokojenost. S #annaismissing nejlepší český celovečerní film za minulý rok. 
898635
Já si to dal dneska a velká spokojenost. S #annaismissing nejlepší český celovečerní film za minulý rok. 
898537
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Včera som to videl a výborná vec. 
898634
Včera som to videl a výborná vec. 
898537
1 0
reagovat

Její tělo

Zajímavě natočený životopisný film. Režisérka Natálie Císařovská odvedla velmi dobrou práci a je vidět, že je hodně šikovná režisérka, která má řemeslo v ruce. Císařovská bez problému zvládla vizuální stránku, působivě natočila skoky do vody, vedla herce k dobrým výkonů a v jejím podání má film tu správnou atmosféru a tempo. Bohužel pro nás má film velkou slabinu ve scénáři, který je místy plochý a nejde do hloubky. Opravdu jsem se těšil, že ve filmu dostaneme nějaký psychologický rozbor, bude tam nějaká snaha pochopit proč se Andrea rozhodla točit filmy pro dospělé atd. - ono to ve filmu je naznačeno, ale je to naznačeno velmi jednoduše.

Natalia Germani předvedla moc povedený výkon, který je z velké části fyzický a Germani šla do toho naplno. Denisa Barešova hraje velmi dobře a má spoustu silných scén. Ve vedlejších rolí se mi dost líbily Zuzana Mauréry a Zuzana Stivínová. Film má působivé scény, některé záběry jsou opravdu moc povedené, jen je škoda, že tam necítím něco více. Její tělo je zajímavý a dobře natočený film, který doplácí na scénář, jenž nejde více do hloubky. 7/10
898586
Zajímavě natočený životopisný film. Režisérka Natálie Císařovská odvedla velmi dobrou práci a je vidět, že je hodně šikovná režisérka, která má řemeslo v ruce. Císařovská bez problému zvládla vizuální stránku, působivě natočila skoky do vody, vedla herce k dobrým výkonů a v jejím podání má film tu správnou atmosféru a tempo. Bohužel pro nás má film velkou slabinu ve scénáři, který je místy plochý a nejde do hloubky. Opravdu jsem se těšil, že ve filmu dostaneme nějaký psychologický rozbor, bude tam nějaká snaha pochopit proč se Andrea rozhodla točit filmy pro dospělé atd. - ono to ve filmu je naznačeno, ale je to naznačeno velmi jednoduše. Natalia Germani předvedla moc povedený výkon, který je z velké části fyzický a Germani šla do toho naplno. Denisa Barešova hraje velmi dobře a má spoustu silných scén. Ve vedlejších rolí se mi dost líbily Zuzana Mauréry a Zuzana Stivínová. Film má působivé scény, některé záběry jsou opravdu moc povedené, jen je škoda, že tam necítím něco více. Její tělo je zajímavý a dobře natočený film, který doplácí na scénář, jenž nejde více do hloubky. [b]7/10[/b]
Její tělo
2 0
reagovat

Němá tajemství

Výborné české drama/thriller a zasloužený Lev za nejlepší scénář a za vedlejší roli pro Steinmasslovou. Ona by si ho zasloužila i Plodkova, ale potkala se tam letos s Pekovou.
Pro mě zatím nejlepší český film minulého roku. 
Škoda, že musí žít ve stínu Bratrů a kiny úplně prošuměl.
Ja se o něm dozvěděl až o půl roku později. 
898537
Výborné české drama/thriller a zasloužený Lev za nejlepší scénář a za vedlejší roli pro Steinmasslovou. Ona by si ho zasloužila i Plodkova, ale potkala se tam letos s Pekovou. Pro mě zatím nejlepší český film minulého roku.  Škoda, že musí žít ve stínu Bratrů a kiny úplně prošuměl. Ja se o něm dozvěděl až o půl roku později. 
Němá tajemství
3 0
reagují: hroubek, duro
reagovat
reaguje na: Muel
Ale nie je to dostupné na Slovensku. :(
898534
Ale nie je to dostupné na Slovensku. *:(*
898533
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ehm, prečo o tom viem až teraz a prečo som ti ale že neskutočne vďačný? :D
898533
Ehm, prečo o tom viem až teraz a prečo som ti ale že neskutočne vďačný? *:D*
898530
0 0
reagují: Muel
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Verím, že onedlho nejaký taký rozhovor s Netflixom mať bude :+:+
898531
Verím, že onedlho nejaký taký rozhovor s Netflixom mať bude *:+**:+*
898530
3 0
reagovat
Dnes je poslední den na shlédnutí Electry na dafilms.cz
Stojí to za každou korunu. Mohl by ji někdo oslovit na natočení epizody Love, Death & Robots.
898530
Dnes je poslední den na shlédnutí Electry na dafilms.cz Stojí to za každou korunu. Mohl by ji někdo oslovit na natočení epizody Love, Death & Robots.
6 0
reagují: Muel, SHUTTER
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Ona i ta audiovizuální stránka aspoň prvních 3-4 SM je hodně slušná. Když parodijí cizí dobře natočené filmy, parudují je i s jejich vizuálem. A to často k nerozeznání od originálu. Proto si tu pleteme ty vtipy, že odkud vlastně jsou. :D
898516
Ona i ta audiovizuální stránka aspoň prvních 3-4 SM je hodně slušná. Když parodijí cizí dobře natočené filmy, parudují je i s jejich vizuálem. A to často k nerozeznání od originálu. Proto si tu pleteme ty vtipy, že odkud vlastně jsou. *:D*
898514
4 0
reagovat
To jsme nedávno řešili s kámošem, že kdyby se o to dneska někdo pokusil, nemá z čeho brát. Když jsme z toho vyhodili komiksy, tak by tam v rozpětí pár let dali ... Pennywise?

Když jsme u toho, co srovnání se Scary Movie pak překopalo naruby a ty originály už nebyly stejný, dlouhou dobu jsem měl spojenou třeba Naďu z Prciček s Tajemstvím loňského léta a některý ty gagy bral, že byly v původním filmu (když ve dvojce Tajemství byl bílej Jamajčan Jack Black a říkal si Titus Telesco, tak už tam mohlo být cokoliv :). Ale na původní Tajemství loňského léta jsem se od základky kouknout neodvážil. Co se týče Kruhu, ve svý době super, pak jsem si to pustil cca po 10 letech a skončil jsem už na těsných 3/5. Po sympatickym „Léku na život“ je ale škoda, že Verbinski někam zmizel.
898514
To jsme nedávno řešili s kámošem, že kdyby se o to dneska někdo pokusil, nemá z čeho brát. Když jsme z toho vyhodili komiksy, tak by tam v rozpětí pár let dali ... Pennywise? Když jsme u toho, co srovnání se Scary Movie pak překopalo naruby a ty originály už nebyly stejný, dlouhou dobu jsem měl spojenou třeba Naďu z Prciček s Tajemstvím loňského léta a některý ty gagy bral, že byly v původním filmu (když ve dvojce Tajemství byl bílej Jamajčan Jack Black a říkal si Titus Telesco, tak už tam mohlo být cokoliv :). Ale na původní Tajemství loňského léta jsem se od základky kouknout neodvážil. Co se týče Kruhu, ve svý době super, pak jsem si to pustil cca po 10 letech a skončil jsem už na těsných 3/5. Po sympatickym „Léku na život“ je ale škoda, že Verbinski někam zmizel.
3 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Jo, klobouk mě taky vždycky dostane. On je doopravdy velký už i v originále. Scénu s nehodou už taky neberu vážně. :D:D

Je obdivuhodné, jak se Waynsovcům povedlo parodovat filmy, z nichž byly nejen tehdy hity, ale dodnes jsou kultovky a ty scény naprosto památné. :+ Dneska by zparodovali něco, na co by si do roka, natož pěti let, nikdo nevzpomněl. :-
898503
Jo, klobouk mě taky vždycky dostane. On je doopravdy velký už i v originále. Scénu s nehodou už taky neberu vážně. *:D**:D* Je obdivuhodné, jak se Waynsovcům povedlo parodovat filmy, z nichž byly nejen tehdy hity, ale dodnes jsou kultovky a ty scény naprosto památné. *:+* Dneska by zparodovali něco, na co by si do roka, natož pěti let, nikdo nevzpomněl. *:-*
898497
3 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Jako celý začátek jsem si tam dosazoval Andersonovou a tu druhou blond blbku:D

Ale má to i opačný efekt, Znamení jsem viděl třeba pětkrát a pak Scary Movie 3 a od té doby čekám, kdy ten klobouk začne růst.
898497
Jako celý začátek jsem si tam dosazoval Andersonovou a tu druhou blond blbku*:D* Ale má to i opačný efekt, Znamení jsem viděl třeba pětkrát a pak Scary Movie 3 a od té doby čekám, kdy ten [url=https://youtu.be/bkJSq_m2rqc?si=dgGhAz27imLyNCmS]klobouk[/url] začne růst.
898484
7 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Cinefil
Já taky :D A proto jsem ten hype nikdy nepochopil...
898489
Já taky *:D* A proto jsem ten hype nikdy nepochopil...
898484
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Já viděl Kruh bohužel až po SM3. Při scéně s točící se židlí jsem se nemohl nesmát. :D
898484
Já viděl Kruh bohužel až po SM3. Při scéně s točící se židlí jsem se nemohl nesmát. *:D*
898463
7 0
reagují: (=LIFTY=), AndyKaufman
reagovat

Přišla v noci

Jak už bylo na mnoha místech řečeno, do příchodu Kocoura je to jeden z nejlepších českých filmů minulého roku.
Pak mě ale vyloženě začalo s.at, jak debilne se postavy chovají a nechávají si s.at na hlavu. A ta nulová katarze to na konci úplně završila.  Tohle u filmu vyloženě nesnáším a kazí mi to zážitek. Není to level Speak no Evil, ale nema to k tomu daleko.
Škoda, mohly to být silné čtyři.
898479
Jak už bylo na mnoha místech řečeno, do příchodu [spoiler]Kocoura[/spoiler] je to jeden z nejlepších českých filmů minulého roku. Pak mě ale vyloženě začalo s.at, jak debilne se postavy chovají a [spoiler]nechávají si s.at na hlavu. A ta nulová katarze to na konci úplně završila. [/spoiler] Tohle u filmu vyloženě nesnáším a kazí mi to zážitek. Není to level [spoiler]Speak no Evil[/spoiler], ale nema to k tomu daleko. Škoda, mohly to být silné čtyři.
Přišla v noci
2 0
reagovat

oKružní jízda

Zjistil jsem na csfd, že Sanada hrál v původním japonském Kruhu.
Tak jsem si léta odkládaný rest konečně pustil. A pak s dvouhodinovým odstupem USA remake. A druhý den ještě poslechl audioknihu, z které filmy vychází.
Takže budu srovnávat.

Ring 1998
Tohle není úplně první verze knihy. Ta vznikla v roce 1995 a podle fotek a ukázek to vypadá jako epizoda Věřte nevěřte. Zároveň to vypadá na nejvěrnější adaptaci knihy, ale to není v tomto případě žádná výhra.
Film z roku 1998 vypadá mnohem světověji, takže se nedivím, že už se dostal do širšího hlediska. 
Ze všech tří verzí je tady nejmenší soustředění na detektivní linku, což je za mě škoda, protože děj i přes kratší stopáž tak moc neodsýpá a táhne se.
Hlavní hrdinka je nevýrazná a nepřekvapivě ji zastiňuje právě Sanada.
Občas dojde k bizarním emočním výstřelům, jako to u asijské kinematografie bývá. Dost mi vadila telekinetická linka, kdy tak docházelo ke scenáristickým berličkám - někdo se někoho dotkl a najednou věděl, jak to celé bylo.
Posledních 20 minut je ale skvělých a za mě nejděsivějších ze všech tři provedení.
Kdybych ona scéna s televizí nebyla tak provařená, tak je to pro mě podobný šok, jako byl vetřelec z hrudi. Hodně k děsivosti pomáhá, že ani jednou neuvidíme Sadako do tváře. Představivost je pro strach nejsilnější.

The Ring 2002
Průměrný scénárista, který měl na kontě Vřískot 3 a dál napsal třeba Transformers 2 a 3, měl silnou chvilku.
Vzal kostru z verze 1998, ubral na zápletce s telekinezí, přidal vynikající bizarní momenty s koňmi, překopal původ Samary a intenzivně se pověnoval detektivní lince. Díky tomu mi tato verze, i když byla o 20 minu delší, ubíhala mnohem rychleji. Hodně všemu napomáhá všudypřítomná tížívá a zlá atmosféra a skvělá Naomi Watts, která naopak zastínila v tomto případě svého hereckého nevýrazného parťáka. Toho si za mě mohl zahrát někdo sympatičtější. 
Jako bonus je tady výborný Brian Cox, který se navíc postaral o jednu z nejpamátnějších scén hrátek s elektřinou. 
Menším mínusem je za mě polidštění Samary, takže ztrácí na své démoničnosti.
A u toho zeleného filtru jsem se na začátku pousmál, s tím si ten film spojuju dodnes.
Je škoda, že Verbinski u Kruhu nezůstal. Dvojku natočil režisér verze z roku 1998 a i v těch patnácti letech v kině mi přišla slabá a vracet se k ní nechci.
A vůbec, je škoda, že Verbinski zmizel úplně.

The Ring - audiokniha
Oproti filmům je tady hlavním hrdinou muž a jeho dítě není pro příběh důležité. Záhadu vyšetřuje se známým, který je odborníkem na videokazety.
Víc se tady soustředíme na detektivní linku.
Příběh je trochu jednodušší a vydává se jiným směrem. Vůbec se nedivím, že ve filmech se tohoto nedrželi, protože vyústění je těžký bizár, který by průměrný divák asi nestrávil.
Audioverze je dostupná pro všechny zde, s úžasným vyprávěním Norberta Lichého. Pusťte si to k něčemu, ty dvě hodiny utečou jak nic.

Sečteno podtrženo je ve všech verzích zachovaný začátek zápletky a výborná závěrečná pointa filmu. Jinak původu kazety a postav v něm liší. 
Nejlépe se toho chopili v USA a vůbec se nedivím, že tím začala velká vlna remaků asijských duchařin. Jen se jim pak nikdy nepodařilo překonat originál. Snad jen v Nenávisti jakž takž se ctí dorovnat.

Bonus pod čárou:
Scary Movie 3
Viděl jsem před týdnem tak podesáté a za mě je to prostě poslední opravdu vtipná čistokrevná parodie. 
Je tam ještě vtipný Charlie Sheen, Leslie Nielsen jako Joe Biden, jedno geniální cameo, Kevin Hart ve snesitelné roli a pro mě spousta kultovních scén.
Akorát mi to Kruh a Znamení v určitých momentech zkazilo :)
898463
Zjistil jsem na csfd, že Sanada hrál v původním japonském Kruhu. Tak jsem si léta odkládaný rest konečně pustil. A pak s dvouhodinovým odstupem USA remake. A druhý den ještě poslechl audioknihu, z které filmy vychází. Takže budu srovnávat. [b]Ring 1998[/b] Tohle není úplně první verze knihy. Ta vznikla v roce 1995 a podle fotek a ukázek to vypadá jako epizoda Věřte nevěřte. Zároveň to vypadá na nejvěrnější adaptaci knihy, ale to není v tomto případě žádná výhra. Film z roku 1998 vypadá mnohem světověji, takže se nedivím, že už se dostal do širšího hlediska.  Ze všech tří verzí je tady nejmenší soustředění na detektivní linku, což je za mě škoda, protože děj i přes kratší stopáž tak moc neodsýpá a táhne se. Hlavní hrdinka je nevýrazná a nepřekvapivě ji zastiňuje právě Sanada. Občas dojde k bizarním emočním výstřelům, jako to u asijské kinematografie bývá. Dost mi vadila telekinetická linka, kdy tak docházelo ke scenáristickým berličkám - někdo se někoho dotkl a najednou věděl, jak to celé bylo. Posledních 20 minut je ale skvělých a za mě nejděsivějších ze všech tři provedení. Kdybych ona scéna s televizí nebyla tak provařená, tak je to pro mě podobný šok, jako byl vetřelec z hrudi. Hodně k děsivosti pomáhá, že ani jednou neuvidíme [spoiler]Sadako do tváře.[/spoiler] Představivost je pro strach nejsilnější. [b]The Ring 2002[/b] Průměrný scénárista, který měl na kontě Vřískot 3 a dál napsal třeba Transformers 2 a 3, měl silnou chvilku. Vzal kostru z verze 1998, ubral na zápletce s telekinezí, přidal vynikající bizarní momenty s koňmi, překopal původ Samary a intenzivně se pověnoval detektivní lince. Díky tomu mi tato verze, i když byla o 20 minu delší, ubíhala mnohem rychleji. Hodně všemu napomáhá všudypřítomná tížívá a zlá atmosféra a skvělá Naomi Watts, která naopak zastínila v tomto případě svého hereckého nevýrazného parťáka. Toho si za mě mohl zahrát někdo sympatičtější.  Jako bonus je tady výborný Brian Cox, který se navíc postaral o jednu z nejpamátnějších scén hrátek s elektřinou.  Menším mínusem je za mě polidštění Samary, takže ztrácí na své démoničnosti. A u toho zeleného filtru jsem se na začátku pousmál, s tím si ten film spojuju dodnes. Je škoda, že Verbinski u Kruhu nezůstal. Dvojku natočil režisér verze z roku 1998 a i v těch patnácti letech v kině mi přišla slabá a vracet se k ní nechci. A vůbec, je škoda, že Verbinski zmizel úplně. [b]The Ring - audiokniha[/b] Oproti filmům je tady hlavním hrdinou muž a jeho dítě není pro příběh důležité. Záhadu vyšetřuje se známým, který je odborníkem na videokazety. Víc se tady soustředíme na detektivní linku. Příběh je trochu jednodušší a vydává se jiným směrem. Vůbec se nedivím, že ve filmech se tohoto nedrželi, protože vyústění je těžký bizár, který by průměrný divák asi nestrávil. Audioverze je dostupná pro všechny [url=https://www.youtube.com/watch?v=YcEq4gde9Jg]zde[/url], s úžasným vyprávěním Norberta Lichého. Pusťte si to k něčemu, ty dvě hodiny utečou jak nic. Sečteno podtrženo je ve všech verzích zachovaný začátek zápletky a výborná závěrečná pointa filmu. Jinak původu kazety a postav v něm liší.  Nejlépe se toho chopili v USA a vůbec se nedivím, že tím začala velká vlna remaků asijských duchařin. Jen se jim pak nikdy nepodařilo překonat originál. Snad jen v Nenávisti jakž takž se ctí dorovnat. Bonus pod čárou: [b]Scary Movie 3[/b] Viděl jsem před týdnem tak podesáté a za mě je to prostě poslední opravdu vtipná čistokrevná parodie.  Je tam ještě vtipný Charlie Sheen, Leslie Nielsen jako Joe Biden, jedno geniální [url=https://www.youtube.com/watch?v=sLUAQnT5UMk]cameo[/url], Kevin Hart ve snesitelné roli a pro mě spousta [url=https://www.youtube.com/watch?v=siqO7NPz7Hk]kultovních scén[/url]. Akorát mi to Kruh a Znamení v určitých momentech zkazilo :)
oKružní jízda
5 -1
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Demonic8
:D:D:D
898458
*:D**:D**:D*
898434
0 0
reagovat

Eternals (odpad)

Po několika letech (opravdu) jsem si pustil marvelovku, a zas mám na hodně dlouho odkoukáno. Vybral jsem si tohle, protože prý je to jiné, nebo se to aspoň trochu snaží být jiné. Ale hovno, pardon my French, vždyť je to klasicky sterilní a artovost to ani nepředstírá. Navíc ke všem MCU cliché, "humoru" a digibordelu (boha, tak nudné potvory abys pohledal!) mě sere, že papundeklová partička slouhů polobohů snímá z lidstva veškerou vinu, protože oni můžou za existenci násilí, války a dokonce i globální oteplování.
898456
Po několika letech (opravdu) jsem si pustil marvelovku, a zas mám na hodně dlouho odkoukáno. Vybral jsem si tohle, protože prý je to jiné, nebo se to aspoň trochu snaží být jiné. Ale hovno, pardon my French, vždyť je to klasicky sterilní a artovost to ani nepředstírá. Navíc ke všem MCU cliché, "humoru" a digibordelu (boha, tak nudné potvory abys pohledal!) mě sere, že papundeklová partička slouhů polobohů snímá z lidstva veškerou vinu, protože oni můžou za existenci násilí, války a dokonce i globální oteplování.
Eternals (odpad)
8 -2
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Představuju si u nich tu prezentačku, jak se tam objeví tenhle plakát a místností se ozývá takový ten nadšený šum, nikoliv cvrček. Ale pak mi dojde, že to jsou vlastně ti samí lidé, co na základě „pozitivních ohlasů jejich trendujícího filmu“ poslali do kin znovu Morbia :D
898454
Představuju si u nich tu prezentačku, jak se tam objeví tenhle plakát a místností se ozývá takový ten nadšený šum, nikoliv cvrček. Ale pak mi dojde, že to jsou vlastně ti samí lidé, co na základě „pozitivních ohlasů jejich trendujícího filmu“ poslali do kin znovu Morbia *:D*
898428
1 0
reagovat

Madam Web

Krásná komedie to byla. Už dlouho jsem se takhle nenasmál. Dovedu si představit, že kdyby napsal a zrežíroval někdo jiný tak by z toho mohl být průměrný film, ale to se nestalo. Film v rámci možností funguje v civilní rovině - Adam Scott to táhne, ale jakmile přijde akční stránka, Ezekiel, Peru, scény s vizemi tak to jde do kytek. Herecky to moc nefunguje, chybí chemie, náznak že by to někoho bavilo, odpudivé triky, chaos. Prostě místy velké špatné. Doporučuji na to kouknout, protože pak doceníte průměrné filmy. 3-4/10
898450
Krásná komedie to byla. Už dlouho jsem se takhle nenasmál. Dovedu si představit, že kdyby napsal a zrežíroval někdo jiný tak by z toho mohl být průměrný film, ale to se nestalo. Film v rámci možností funguje v civilní rovině - Adam Scott to táhne, ale jakmile přijde akční stránka, Ezekiel, Peru, scény s vizemi tak to jde do kytek. Herecky to moc nefunguje, chybí chemie, náznak že by to někoho bavilo, odpudivé triky, chaos. Prostě místy velké špatné. Doporučuji na to kouknout, protože pak doceníte průměrné filmy. 3-4/10
Madam Web
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se