Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 2641 - 2660 Napsat příspěvek

Shogun 01

Neviděl jsem žádné trailery, takže mě ta vypravnost, kostýmy a nadherna kamera úplně odpalila.
Dlouho mi hodina a čtvrt tak neutekla. 
Vlastně mě mrzí, že to bude jen mini série,  protože tohle by klidně mohla být japonská verze Hry o trůny.
896627
Neviděl jsem žádné trailery, takže mě ta vypravnost, kostýmy a nadherna kamera úplně odpalila. Dlouho mi hodina a čtvrt tak neutekla.  Vlastně mě mrzí, že to bude jen mini série,  protože tohle by klidně mohla být japonská verze Hry o trůny.
Shogun 01
5 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Jsem na ni zvědavej, Gillis tuhle sobotu byl docela dobrej, takže laťka není úplně nízko...
896618
Jsem na ni zvědavej, Gillis tuhle sobotu byl docela dobrej, takže laťka není úplně nízko...
896614
1 0
reagovat
Sydney Sweeney bude tento týden v SNL.
896614
Sydney Sweeney bude tento týden v SNL.
2 -1
reagují: Leefko
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
VELKOLEPÝ úvod :o … tahal jsem se za pindíka :+
896607
VELKOLEPÝ úvod *:o* … tahal jsem se za pindíka *:+*
896537
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman

Shogun

Jo je to paráda 8):+:+:+

Vaření za živa je brutální 

Brzo přesun do bitev. Je tu potenciál jak hovado :D
896603
Jo je to paráda *8)**:+**:+**:+* [spoiler]Vaření za živa je brutální  [/spoiler] Brzo přesun do bitev. Je tu potenciál jak hovado *:D*
Shogun
896537
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Taky jsem se nad tím dnes pozastavil:D
Kladem je odvaha autorky přijít s něčím novým.
To by se dalo vlastně napsat i o She-Hulk.
896585
Taky jsem se nad tím dnes pozastavil*:D* Kladem je odvaha autorky přijít s něčím novým. To by se dalo vlastně napsat i o She-Hulk.
896584
3 -1
reagovat

True Detective TVzone

link
Pobavilo mě, že dva zklamaní mluví o výsledku, zatímco jeden pozitivní mluví o tom, co k výsledku autorku vedlo :D.
896584
https://serial.tvzone.cz/true-detective/recenze Pobavilo mě, že dva zklamaní mluví o výsledku, zatímco jeden pozitivní mluví o tom, co k výsledku autorku vedlo *:D*.
True Detective TVzone
2 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: HAL
> realita nenásleduje tradiční dramatický oblouk
Ano, ale tvůrci si vybírají co a kdy zobrazí a co třeba nezobrazí.
> Mě to připadá celé jako zbytečná kritika
Jak říkám, ten seriál hodnotím celkem normálně (vždyť šestku jsem vyloženě chválil...). Jen je pro mě frustrující, že když funguje, tak je to opravdu 8* a víc, ale nefunguje pořád. Vnímám, jak se to s každým dílem zlepšuje, právě protože už to dává prostor zajímavým věcem, které i adekvátně dramatizuje.
896541
[i]> realita nenásleduje tradiční dramatický oblouk[/i] Ano, ale tvůrci si vybírají co a kdy zobrazí a co třeba nezobrazí. [i]> Mě to připadá celé jako zbytečná kritika[/i] Jak říkám, ten seriál hodnotím celkem normálně (vždyť šestku jsem vyloženě chválil...). Jen je pro mě frustrující, že když funguje, tak je to opravdu 8* a víc, ale nefunguje pořád. Vnímám, jak se to s každým dílem zlepšuje, právě protože už to dává prostor zajímavým věcem, které i adekvátně dramatizuje.
896509
0 0
reagovat
Šogún je venku. (První dva díly) :)
896537
Šogún je venku. (První dva díly) *:)*
3 0
reagují: esmo, RainMakeR
reagovat
reaguje na: fabec
Me S2 porad dost bavila, i kdyz z toho sla citit krec. Ale to finale bylo hodne mimo, zaverecne titulky vylozene wtf omyl.
896528
Me S2 porad dost bavila, i kdyz z toho sla citit krec. Ale to finale bylo hodne mimo, zaverecne titulky vylozene wtf omyl.
896502
1 0
reagovat
reaguje na: HAL
Ještě jedna věc. Posadky bombardérů často doletavali s totálně rozstříleným bombardérem.
Je teda až s podivem co všechno ty konstrukce vydrželi.
V tomhle seriálu je to parádně znázorněno.

Dneska se posere levá filanže a letadlo jde k zemi.... Nebo ani nevzlitne 
896526
Ještě jedna věc. Posadky bombardérů často doletavali s totálně rozstříleným bombardérem. Je teda až s podivem co všechno ty konstrukce vydrželi. V tomhle seriálu je to parádně znázorněno. Dneska se posere levá filanže a letadlo jde k zemi.... Nebo ani nevzlitne 
896509
1 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Určitě.

Hudbu to má taky moc pěknou. Je to svižný a pořád se tam něco děje, výprava taky trochu dětská, ale proč ne... Za mne hodnocení na csfd sedí určitě víc než to zahraniční nebo kritické. 

Není to tak geniální jako One Piece, ale proč ne. Vypadat takhle každá druhá adaptace, tak je to super.
896521
Určitě. Hudbu to má taky moc pěknou. Je to svižný a pořád se tam něco děje, výprava taky trochu dětská, ale proč ne... Za mne hodnocení na csfd sedí určitě víc než to zahraniční nebo kritické.  Není to tak geniální jako One Piece, ale proč ne. Vypadat takhle každá druhá adaptace, tak je to super.
896518
2 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jaká Shyamalanova verze? Ten film pro fanoušky brilantního animovaného seriálu neexistuje. 
896520
Jaká Shyamalanova verze? Ten film pro fanoušky brilantního animovaného seriálu neexistuje. 
896518
3 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
To je snad jasný. Tam kromě soundtracku nefungovalo skoro nic.
896519
To je snad jasný. Tam kromě soundtracku nefungovalo skoro nic.
896518
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Je to tedy lepší než Shyamalanova verze? 
896518
Je to tedy lepší než Shyamalanova verze? 
896495
1 -2
reagují: AndyKaufman, connor, verbst
reagovat
reaguje na: Gonzi
"a je mi i v celku jedno, jestli je či není reálné"
To je právě ten problém - realita nenásleduje tradiční dramatický oblouk. Být Pán Prstenů reálný jako válka tady, tak Frodo umře zhruba po dvou dnech cesty a ten Prsten hodí do Hory Osudu jeho nějaký cca padesátý nositel.
Ano, chápu co tě štve. Ale právě proto že taková je realita jsem k těmto narativním "nedostatkům" o dost smířlivějším. I když nutné přiznat že do dokumentu má tohle pořád daleko.

"komparz jmenuje Karel, podaří se mu sbalit Karlu,..."
Tzn chceš úplně přesně to co jsi tady dostal ve čtvrtém díle ;) 

"dostal jsem nějaké dialogy, pískání, souboj atd. "
Takže i pátý a šestý díl se ti líbil... :)

Mě to připadá celé jako zbytečná kritika za věci se kterými se tam v podstatě nedá nic udělat pokud se tvůrci nemají zpronevěřit svému cíli - jednak vycucávat si příběh z palce, ale do toho spadají třeba i ty formální a kamerové hrátky které jsi zmiňoval dřív - ano byly by cool, ale tady je dost na hraně i ta jedna zpomalovačka (která je ovšem o to silnější že s nimi tak šetří)
896509
"a je mi i v celku jedno, jestli je či není reálné" To je právě ten problém - realita nenásleduje tradiční dramatický oblouk. Být Pán Prstenů reálný jako válka tady, tak Frodo umře zhruba po dvou dnech cesty a ten Prsten hodí do Hory Osudu jeho nějaký cca padesátý nositel. Ano, chápu co tě štve. Ale právě proto že taková je realita jsem k těmto narativním "nedostatkům" o dost smířlivějším. I když nutné přiznat že do dokumentu má tohle pořád daleko. "komparz jmenuje Karel, podaří se mu sbalit Karlu,..." Tzn chceš úplně přesně to co jsi tady dostal ve čtvrtém díle *;)*  "dostal jsem nějaké dialogy, pískání, souboj atd. " Takže i pátý a šestý díl se ti líbil... *:)* Mě to připadá celé jako zbytečná kritika za věci se kterými se tam v podstatě nedá nic udělat pokud se tvůrci nemají zpronevěřit svému cíli - jednak vycucávat si příběh z palce, ale do toho spadají třeba i ty formální a kamerové hrátky které jsi zmiňoval dřív - ano byly by cool, ale tady je dost na hraně i ta jedna zpomalovačka (která je ovšem o to silnější že s nimi tak šetří)
896506
3 -2
reagují: Gonzi, RainMakeR
reagovat
reaguje na: HAL
> přikrášlené příběhy střižené na míru hollywoodským konvencím které vyprávění divákovi co nejvíc usnadňují, a nebo radši na reálně příběhy reálných lidí?
Chci se dívat na "dobré drama" a je mi i v celku jedno, jestli je či není reálné. Problém je dramatizace toho děje... viz tvé vyletí, vyhodí, vrátí se. V Pánovi Prstenů taky slavně jdou tři filmy, vyhodí prsten a jdou zpět. Jen je to jaksi dramaticky zpracováno, opírá se to o všemožná témata a kdesi cosi.

> Nerozumím pak moc tomu že kritizujete že umírají hlavně ti anonymní
Smrt jednoho je tragédie. Smrt miliónů statistika. Jejich umírání nemá dramatický význam. Jako diváka mě víc trápilo, že se Buck/y nevrátil, i když se s ním nevrátilo dalších xyz...
Nejlíp to vysvětlil Jeff v Community link

> to by jste radši aby umřely ty postavy na které se seriál víc soustředí, a vy tak měli v těch nových a nových postavách ještě větší guláš?

ANO! Nebo aby seriál ukazoval psychologický dopad na ty ostatní apod. Viz poslední díl, který přesně takhle funguje. Mně je smrt komparzu dramaticky naprosto u prdele. Zajímá mě to ve chvíli, kdy se ten komparz jmenuje Karel, podaří se mu sbalit Karlu, ráno si od ní vezme koblihu a večer Karle Karlův kamarád oznamuje, že Karel se nevrátí. Najednou mám vhled do "promarněného života", "truchlící přítelkyně", "kamaráda, co musí oznamovat novinu, kterou má sám problém vstřebat" atd. atp. Neschopnost tvůrců podobnými minipříběhy naplnit všechny díly je přesně to. Neschopnost.

> dramatickým návratem přeživšího letadla

Exactly. Je to nový pilot a přesto jej poznávám, dostal jsem nějaké dialogy, pískání, souboj atd. a 6. díl jsem tady vyloženě vychvaloval (nemluvě o finálním bubnování před nastoupením). TAK se to má točit pořád. My doma oba vnímali celkem velký kvalitativní skok.
Ty ne?

PS: dávám tomu tak 6-7* a poslednímu dílu klidně 9*... to jen abychom si rozuměli v hodnocení.
896506
[i]> přikrášlené příběhy střižené na míru hollywoodským konvencím které vyprávění divákovi co nejvíc usnadňují, a nebo radši na reálně příběhy reálných lidí?[/i] Chci se dívat na "dobré drama" a je mi i v celku jedno, jestli je či není reálné. Problém je dramatizace toho děje... viz tvé [i]vyletí, vyhodí, vrátí se[/i]. V Pánovi Prstenů taky slavně [i]jdou tři filmy, vyhodí prsten a jdou zpět[/i]. Jen je to jaksi dramaticky zpracováno, opírá se to o všemožná témata a kdesi cosi. [i]> Nerozumím pak moc tomu že kritizujete že umírají hlavně ti anonymní[/i] Smrt jednoho je tragédie. Smrt miliónů statistika. Jejich umírání nemá dramatický význam. Jako diváka mě víc trápilo, že se [spoiler]Buck/y nevrátil[/spoiler], i když se s ním nevrátilo dalších xyz... Nejlíp to vysvětlil Jeff v Community https://www.youtube.com/watch?v=z906aLyP5fg [i] > to by jste radši aby umřely ty postavy na které se seriál víc soustředí, a vy tak měli v těch nových a nových postavách ještě větší guláš?[/i] ANO! Nebo aby seriál ukazoval psychologický dopad na ty ostatní apod. Viz poslední díl, který přesně takhle funguje. Mně je smrt komparzu dramaticky naprosto u prdele. Zajímá mě to ve chvíli, kdy se ten komparz jmenuje Karel, podaří se mu sbalit Karlu, ráno si od ní vezme koblihu a večer Karle Karlův kamarád oznamuje, že Karel se nevrátí. Najednou mám vhled do "promarněného života", "truchlící přítelkyně", "kamaráda, co musí oznamovat novinu, kterou má sám problém vstřebat" atd. atp. Neschopnost tvůrců podobnými minipříběhy naplnit všechny díly je přesně to. Neschopnost. [i] > dramatickým návratem přeživšího letadla[/i] Exactly. Je to nový pilot a přesto jej poznávám, dostal jsem nějaké dialogy, pískání, souboj atd. a 6. díl jsem tady vyloženě vychvaloval (nemluvě o finálním bubnování před nastoupením). TAK se to má točit pořád. My doma oba vnímali celkem velký kvalitativní skok. Ty ne? PS: dávám tomu tak 6-7* a poslednímu dílu klidně 9*... to jen abychom si rozuměli v hodnocení.
896479
4 0
reagují: HAL
reagovat

Dobré ráno, Brno! - 2. řada

Podle titulků posledního dílu asi definitivně poslední řada a je tomu tak dobře, protože ani Prušinovský není v rámci seriálové tvorby neomylný a tady to po nářezovém prvním dílu padalo kvalitou dolu a dolu až do těžké křeče v posledních dvou dílech. Radši měla mít první řada tak 10 dílů, kdy by se tak ve dvou dílech navázalo na regulérní závěr 1. řady, protože 2. řada má děj stejně jen první tři díly a pak už je to jen souhrn epizodních linek. Občas se nějaký vtip povede (Berany, berany, duc...), ale prvotní problém je v tom, že by druhá řada mohla mít klidně podtitul: "Bez Dobrého rána", protože Dobré ráno tu hraje roli už jen opravdu okrajově.
896502
Podle titulků posledního dílu asi definitivně poslední řada a je tomu tak dobře, protože ani Prušinovský není v rámci seriálové tvorby neomylný a tady to po nářezovém prvním dílu padalo kvalitou dolu a dolu až do těžké křeče v posledních dvou dílech. Radši měla mít první řada tak 10 dílů, kdy by se tak ve dvou dílech navázalo na regulérní závěr 1. řady, protože 2. řada má děj stejně jen první tři díly a pak už je to jen souhrn epizodních linek. Občas se nějaký vtip povede (Berany, berany, duc...), ale prvotní problém je v tom, že by druhá řada mohla mít klidně podtitul: "Bez Dobrého rána", protože Dobré ráno tu hraje roli už jen opravdu okrajově.
Dobré ráno, Brno! - 2. řada
2 0
reagují: The Joker
reagovat

Avatar

Docela OK. Originál neznám, tak mne překvapilo jak moc je to dětské....
Ale výprava krásná, tak mne to vlastně nakonec docela ba.
896495
Docela OK. Originál neznám, tak mne překvapilo jak moc je to dětské.... Ale výprava krásná, tak mne to vlastně nakonec docela ba.
Avatar
5 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: HAL
děkuju :+:+:+:+:+
896485
děkuju *:+**:+**:+**:+**:+*
896479
2 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se