Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 3061 - 3080 Napsat příspěvek
reaguje na: Barv666
Jo zaver prvni rady je slaby, pojdme si to priznat.
893313
Jo zaver prvni rady je slaby, pojdme si to priznat.
893310
4 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Doslova jsem s01 a 02 znovu dokoukal před cca 14 dny. (A pak si tady stěžuju, jak nestíhám seriály - a když už jo, tak koukám na staré :D)

BTW, proti jedničce vůbec nic nemám, je skvělá až do závěru, který mi ji zkazil.
893310
Doslova jsem s01 a 02 znovu dokoukal před cca 14 dny. (A pak si tady stěžuju, jak nestíhám seriály - a když už jo, tak koukám na staré *:D*) BTW, proti jedničce vůbec nic nemám, je skvělá až do závěru, který mi ji zkazil.
893296
2 -1
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: do_Od
Ne :))
Viz můj tehdejší komentář k první sérii - link
A pak k té třetí - link

Celkem solidní detektivka je právě ta první - ty další šly někam dál.
893300
Ne *:))* Viz můj tehdejší komentář k první sérii - https://www.csfd.cz/film/328992-temny-pripad/recenze/?comment=9682794 A pak k té třetí - https://www.csfd.cz/film/328992-temny-pripad/525066-serie-3/recenze/?comment=11192924 Celkem solidní detektivka je právě ta první - ty další šly někam dál.
893296
3 -5
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Parádní trailer, hrozně to na mě funguje ta nostalgie. Jsem rád, že na tu hudbu nezapomněli. :+
893299
Parádní trailer, hrozně to na mě funguje ta nostalgie. Jsem rád, že na tu hudbu nezapomněli. *:+*
893154
1 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Viděl jsem tenkrát asi tři díly první a nepochybuju o tom, že ta druhá lepší je... Musí. 8):D
893298
Viděl jsem tenkrát asi tři díly první a nepochybuju o tom, že ta druhá lepší je... Musí. *8)**:D*
893296
0 -10
reagovat
Ok, už jsem na Moviezone četl pár vtipů, ale že je druhá nebo třetí řada TD lepší než ta první, to je asi největší z nich. Panebože, lidi, co tohle tvrdí, by si to měli pustit znova, protože si z toho zjevně vůbec nic nepamatují, případně na to koukali se zavřenýma očima a ušima, nebo jsou jejich chuťové pohárky totálně v prdeli. Jakože ještě víc než ty moje, a to je co říct. A to mimochodem proti druhé a třetí sérii nic extra nemám, jsou to solid detektivky. Ale kvalitou řemesla, scénářem nebo herectvím o parník za jedničkou, která je do velké míry žánrovým/seriálovým milníkem.
893296
Ok, už jsem na Moviezone četl pár vtipů, ale že je druhá nebo třetí řada TD lepší než ta první, to je asi největší z nich. Panebože, lidi, co tohle tvrdí, by si to měli pustit znova, protože si z toho zjevně vůbec nic nepamatují, případně na to koukali se zavřenýma očima a ušima, nebo jsou jejich chuťové pohárky totálně v prdeli. Jakože ještě víc než ty moje, a to je co říct. A to mimochodem proti druhé a třetí sérii nic extra nemám, jsou to solid detektivky. Ale kvalitou řemesla, scénářem nebo herectvím o parník za jedničkou, která je do velké míry žánrovým/seriálovým milníkem.
16 -3
reagují: Barv666, HAL, verbst
reagovat
reaguje na: The Joker
Jistě, že je příjemné slyšet, co si opravdu myslí. Ovšem na to, jak to ve skutečnosti vyznívá, poukazuje studo a vlastně i já - že to víc jak otevřený názor zní hloupě, nabubřele a (nevím okolnosti, proč odešel, takže to je jen domněnka) uraženě.
Měl dvě šance tu neukázanou a skrytou mytologii rozpracovat a ukázat. Místo toho využil psát si o něčem jiném, doslova. A když se teď někdo vrací k tomu, kde skončila jednička, je nespokojený, že to nejede podle něj, protože má obrovskou představu o tématu a ty představy se nevyužívají. Jenže to ať pláče na jiném hrobě, sám si zvolil, že chce vyprávět něco jiného. Pod hlavičkou True detective.
Za mě nikdo z toho SW pod Dieneym nedělá. Pokud něco, naopak se snaží vracet ke kořenům. Dělají u toho boty? Ano. Ale tak s tím se musí potýkat každá série s veleúspěšným startem.
Naopak mně příjde, že hledáš něco tam, kde to není. Já ti opravdu neberu, že ti to nesedlo, nebo že je to na tvůj vkus přeplácané. Je, je. No big deal. Ale s těmi argumenty se jaksi nedokážu ztotožnit a v mých očích je to nalezená hůl na psa...
893295
Jistě, že je příjemné slyšet, co si opravdu myslí. Ovšem na to, jak to ve skutečnosti vyznívá, poukazuje studo a vlastně i já - že to víc jak otevřený názor zní hloupě, nabubřele a (nevím okolnosti, proč odešel, takže to je jen domněnka) uraženě. Měl dvě šance tu neukázanou a skrytou mytologii rozpracovat a ukázat. Místo toho využil psát si o něčem jiném, doslova. A když se teď někdo vrací k tomu, kde skončila jednička, je nespokojený, že to nejede podle něj, protože má obrovskou představu o tématu a ty představy se nevyužívají. Jenže to ať pláče na jiném hrobě, sám si zvolil, že chce vyprávět něco jiného. Pod hlavičkou True detective. Za mě nikdo z toho SW pod Dieneym nedělá. Pokud něco, naopak se snaží vracet ke kořenům. Dělají u toho boty? Ano. Ale tak s tím se musí potýkat každá série s veleúspěšným startem. Naopak mně příjde, že hledáš něco tam, kde to není. Já ti opravdu neberu, že ti to nesedlo, nebo že je to na tvůj vkus přeplácané. Je, je. No big deal. Ale s těmi argumenty se jaksi nedokážu ztotožnit a v mých očích je to nalezená hůl na psa...
893291
2 0
reagovat
reaguje na: studo
No jo, rozdíl v kvalitě tam je - druhá i třetí série TD jsou lepší než ta první.
Ne nějak drasticky, ale ten progress k lepšímu a ještě lepšímu tam je, a právě snahu se posunovat někam jinam jsem na nich oceňoval nejvíc.
Takže jestli se teď snaží jít naopak zase směrem k té jedničce, tak je to pro mě zklamání předem (ještě jsem se dívat nezačal - čekám až to bude komplet)
893292
No jo, rozdíl v kvalitě tam je - druhá i třetí série TD jsou lepší než ta první. Ne nějak drasticky, ale ten progress k lepšímu a ještě lepšímu tam je, a právě snahu se posunovat někam jinam jsem na nich oceňoval nejvíc. Takže jestli se teď snaží jít naopak zase směrem k té jedničce, tak je to pro mě zklamání předem (ještě jsem se dívat nezačal - čekám až to bude komplet)
893283
2 -9
reagovat
reaguje na: KARLOS
Tak oni tam nalepi True Detective, protoze to proda lip. Stejne tak tam nacpou odkazy na S1, protoze to proste vzbudi online reakce a zajem. Memberberries.  Coz je ten Pizzolattuv problem, kdy on k prvni rade napsal a vytvoril vic ty mytologie a veci kolem, nez co bylo ukazany. A HBO prislo a pristoupilo k tomu Star Wars stylem, aby sledovanost.

A jestli je jeho vyrok nejak nestastny... To je proste nasledek, ze realne ten talent nazory nerika. Ja treba netusim, kdo ma jakej vkus. Absolutne ne. Co se komu libilo a nelibilo z veci za poslednich treba 10-15 let. Vzdy maji vsichni oficialne za nej filmy 80 let stary klasiky a max pochvali nekoho dnesniho z tech, co dosud nemeli v Hollywoodu hlas. :)) Ja jsem naopak rad, kdyz je nekdo trosku otevrenej a bez filtru. :)
893291
Tak oni tam nalepi True Detective, protoze to proda lip. Stejne tak tam nacpou odkazy na S1, protoze to proste vzbudi online reakce a zajem. Memberberries.  Coz je ten Pizzolattuv problem, kdy on k prvni rade napsal a vytvoril vic ty mytologie a veci kolem, nez co bylo ukazany. A HBO prislo a pristoupilo k tomu Star Wars stylem, aby sledovanost. A jestli je jeho vyrok nejak nestastny... To je proste nasledek, ze realne ten talent nazory nerika. Ja treba netusim, kdo ma jakej vkus. Absolutne ne. Co se komu libilo a nelibilo z veci za poslednich treba 10-15 let. Vzdy maji vsichni oficialne za nej filmy 80 let stary klasiky a max pochvali nekoho dnesniho z tech, co dosud nemeli v Hollywoodu hlas. :)) Ja jsem naopak rad, kdyz je nekdo trosku otevrenej a bez filtru. :)
893284
3 -2
reagují: SHUTTER, KARLOS
reagovat
reaguje na: KARLOS
Zrovna S02 mi sedla líp, než přehypovaná jednička, ale tvůj poin je dost trefný.
893288
Zrovna S02 mi sedla líp, než přehypovaná jednička, ale tvůj poin je dost trefný.
893284
6 -3
reagovat
reaguje na: KARLOS
Pekne napisane, dik :+
893287
Pekne napisane, dik *:+*
893284
1 0
reagovat

Šógun

893286
[url=https://youtu.be/wPL80Xqc_f4?feature=shared]Red Band Trailer[/url] *:o*
Šógun
3 0
reagovat
reaguje na: The Joker
S podobnými výtkami člověk uspěje i u té první řady a jak říká studo, druhá i třetí série pozadu zůstaly, byť jsou pořád napsané i natočené dobře.
Že k tomu má odmítavý přístup? OK. Ale alespoň co vystihuje ta tvá citace jen dokazuje, že je to výrok minimálně neuvážený.
Že se to nelíbí tobě, je také v pořádku. Argumentačně nesouhlasím, protože už v originálu dokážu vidět spoustu věcí, které byly dělány na líbivost a prvoplánovitost, stejně tak obsahoval dost nesmyslů a vsázel na to, že lidi budou rozebírat zavádějící nadpřirozené prvky.
Hlavně ale nechápu kritiku o parazitování na originále - dvakrát se to zkoušelo jinak a dvakrát to bylo něco, co lidi nechtěli, chtěl to jen autor. O přiživování tak můžeš mluvit v dnešní době o úplně o všem. Bylo by fajn, kdyby vznikla nová, zcela originální kriminálka stejných kvalit jako první True detective? No jasně, že jo! Je špatně, že další přídavek v sérii využívá podobných komponentů, po jakých fanoušci volali? Za mě si nemyslím. Parazitování bych naopak viděl v tom, že tvůrce si chce tvořit vlastní nápady, ale protože na to nedostává prostor, tak je pod hlavičkou předchozího úspěchu přilepí na zcela nesouvisející téma i koncepci projektu. Jako tomu bylo minimálně u druhé série.
893284
S podobnými výtkami člověk uspěje i u té první řady a jak říká studo, druhá i třetí série pozadu zůstaly, byť jsou pořád napsané i natočené dobře. Že k tomu má odmítavý přístup? OK. Ale alespoň co vystihuje ta tvá citace jen dokazuje, že je to výrok minimálně neuvážený. Že se to nelíbí tobě, je také v pořádku. Argumentačně nesouhlasím, protože už v originálu dokážu vidět spoustu věcí, které byly dělány na líbivost a prvoplánovitost, stejně tak obsahoval dost nesmyslů a vsázel na to, že lidi budou rozebírat zavádějící nadpřirozené prvky. Hlavně ale nechápu kritiku o parazitování na originále - dvakrát se to zkoušelo jinak a dvakrát to bylo něco, co lidi nechtěli, chtěl to jen autor. O přiživování tak můžeš mluvit v dnešní době o úplně o všem. Bylo by fajn, kdyby vznikla nová, zcela originální kriminálka stejných kvalit jako první True detective? No jasně, že jo! Je špatně, že další přídavek v sérii využívá podobných komponentů, po jakých fanoušci volali? Za mě si nemyslím. Parazitování bych naopak viděl v tom, že tvůrce si chce tvořit vlastní nápady, ale protože na to nedostává prostor, tak je pod hlavičkou předchozího úspěchu přilepí na zcela nesouvisející téma i koncepci projektu. Jako tomu bylo minimálně u druhé série.
893274
14 -1
reagují: The Joker, Barv666, studo
reagovat
reaguje na: The Joker
Prepac, ale asi nechapem. Reagoval som len na ten koment od Pizzolata (ktory ak je v dlhsej forme, som necital. Len ten snip od teba). Nevravim, ze nedokaze pisat. Ale je rozdiel kvality s tym co dokazal v TD s1 a v podstate vsetkym ostatnym co tvoril. A to teda pekne velky.
Takze aby sa on k niecomu vyjadroval “stupid” a este k tomu k serialu, ktory de facto on nie tak davno vytvoril je… totalne sranie si do huby?
893283
Prepac, ale asi nechapem. Reagoval som len na ten koment od Pizzolata (ktory ak je v dlhsej forme, som necital. Len ten snip od teba). Nevravim, ze nedokaze pisat. Ale je rozdiel kvality s tym co dokazal v TD s1 a v podstate vsetkym ostatnym co tvoril. A to teda pekne velky. Takze aby sa on k niecomu vyjadroval “stupid” a este k tomu k serialu, ktory de facto on nie tak davno vytvoril je… totalne sranie si do huby?
893274
2 0
reagují: HAL
reagovat
proc vubec Pizzolatto nesel do 4 serky?
893282
proc vubec Pizzolatto nesel do 4 serky?
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
Ved prave ;)
893281
Ved prave *;)*
893276
0 -1
reagovat
reaguje na: studo
Vždyť dělal i TD2 a 3
893276
Vždyť dělal i TD2 a 3
893272
0 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: studo
Sorry ale tohle je argument v duchu "a co's dokazal ty??". To roubovani na S1 je proste usmevny. Pusobi az jak nejakej fanfic, dilo AI nebo jak to dnes popsat. Uz to prece neni vize toho puvodniho tvurce, neni to nic k cemu by se roky smerovalo. Vlastne z toho celyho citim snahu obsahnout co nejvic. At je tam ta jednicka, at je to styl "severska kriminalka", ale at je tam i Vec a neco pro online diskuze, ale taky nemuzem zapomenout rodinne vztahy a single starsi zeny, aby to bylo moderni. At to desi, ale at se poldove klidne se smichem delaji selfie u peti zamrzlych lidi. Je tam proste vsechno. :)
893274
Sorry ale tohle je argument v duchu "a co's dokazal ty??". To roubovani na S1 je proste usmevny. Pusobi az jak nejakej fanfic, dilo AI nebo jak to dnes popsat. Uz to prece neni vize toho puvodniho tvurce, neni to nic k cemu by se roky smerovalo. Vlastne z toho celyho citim snahu obsahnout co nejvic. At je tam ta jednicka, at je to styl "severska kriminalka", ale at je tam i Vec a neco pro online diskuze, ale taky nemuzem zapomenout rodinne vztahy a single starsi zeny, aby to bylo moderni. At to desi, ale at se poldove klidne se smichem delaji selfie u peti zamrzlych lidi. Je tam proste vsechno. :)
893272
3 -7
reagují: KARLOS, studo
reagovat
reaguje na: The Joker
To je koment od literally ‘one hit wonder’ Pizzolata, ktory este 10 rokov po TD1 nedokazal potvrdit, ze to nebol fluke? Pass
893272
To je koment od literally ‘one hit wonder’ Pizzolata, ktory este 10 rokov po TD1 nedokazal potvrdit, ze to nebol fluke? Pass
893255
11 -4
reagují: HAL, The Joker
reagovat

True Detective

"Haha. So stupid." -- Pizzolatto k S4. Asi takhle nejak. Natoceny je to hezky, nektery momenty maji fakt atmosferu, ale postavy strasne nezajimave a z toho parazitovani na S1 je mi docela stydno. Navic to zavani Abramsovym mystery box pristupem, ze nejaka jako ze zahada je lepsi nez zadna.
893255
"Haha. So stupid." -- Pizzolatto k S4. Asi takhle nejak. Natoceny je to hezky, nektery momenty maji fakt atmosferu, ale postavy strasne nezajimave a z toho parazitovani na S1 je mi docela stydno. Navic to zavani Abramsovym mystery box pristupem, ze nejaka jako ze zahada je lepsi nez zadna.
True Detective
3 -8
reagují: studo
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se