Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 361 - 380 Napsat příspěvek
reaguje na: studo
studo, to byl for, vis kolik podobnych anglickych postu jsme tu za posledni mesice/roky meli a jak se s nima prave Gonzi sral? :D Jsme spolu doprdele byli na pivu, fakt ti to nedoslo? :D
887971
studo, to byl for, vis kolik podobnych anglickych postu jsme tu za posledni mesice/roky meli a jak se s nima prave Gonzi sral? :D Jsme spolu doprdele byli na pivu, fakt ti to nedoslo? :D
887968
1 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Pekne sa spytam a pan sa tu hned tasi bananom? Pche, daj si radsej vina 8)
887968
Pekne sa spytam a pan sa tu hned tasi bananom? Pche, daj si radsej vina *8)*
887960
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: studo
Nejakej bot, banuj
887960
Nejakej bot, banuj
887959
1 0
reagují: studo
reagovat
reaguje na: Gonzi
:D Funny, but we want more emojis here. Pleeeeease
887959
*:D* Funny, but we want more emojis here. Pleeeeease
887944
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Adventurer
iphone

jinak nevím, na kartu je to trochu vtip... to někdo urve a odnese to i se zbytkem lupu a máš kulové. To už tam rovnou může být fake kamera.
887944
iphone jinak nevím, na kartu je to trochu vtip... to někdo urve a odnese to i se zbytkem lupu a máš kulové. To už tam rovnou může být fake kamera.
887935
0 0
reagují: studo
reagovat

Venkovní denní + noční kamera na objekt

Zdar.

Potřebuji nějakou ne moc drahou (do 1500-2000?) Venkovní kameru na hlídání garáže.
Kamera bude ve výšce cca 2.5 metrů.
Nahrávání na kartu.
Bez internetu ( v lokalitě není free WiFi) 
Připojení na elektřinu ano. 

Máte někdo nějaký zkušenosti a typy? 

Děkuji 
887935
Zdar. Potřebuji nějakou ne moc drahou (do 1500-2000?) Venkovní kameru na hlídání garáže. Kamera bude ve výšce cca 2.5 metrů. Nahrávání na kartu. Bez internetu ( v lokalitě není free WiFi)  Připojení na elektřinu ano.  Máte někdo nějaký zkušenosti a typy?  Děkuji 
Venkovní denní + noční kamera na objekt
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Bína
Viz co jsem psal dole, pro tohle použití bych to nekomplikoval, na novém foťáku vyženeš iso na 6400 a světlo už tolik neřešíš. 

To co píšeš bych určitě poradil pro soukromé použití. Kde i ta možnost nákupu z druhé ruky není vyloučená, a kde se to nedostane do ruky někomu jehož první reakce bude "wtf, jak se s tím zoomuje". Ty objektivy jsou dobré, všechny jsem měl... no, dobrá je Sigma, ty další dva jsou spíš nouzovka, ale zato skoro zadarmo. 
887599
Viz co jsem psal dole, pro tohle použití bych to nekomplikoval, na novém foťáku vyženeš iso na 6400 a světlo už tolik neřešíš.  To co píšeš bych určitě poradil pro soukromé použití. Kde i ta možnost nákupu z druhé ruky není vyloučená, a kde se to nedostane do ruky někomu jehož první reakce bude "wtf, jak se s tím zoomuje". Ty objektivy jsou dobré, všechny jsem měl... no, dobrá je Sigma, ty další dva jsou spíš nouzovka, ale zato skoro zadarmo. 
887569
0 0
reagovat
reaguje na: TrDLo
Pokud chcete fotit pohyb / za soumraku, tak najednou musite resit dalsi objektivy, tady ten klasicky pomaly zoom bude zaostavat i za tim iPhonem.

Moje doporuceni pro tenhle budget a s ohledem na potencionalne mene zkusene uzivatele:

Canon M50 (idealne najit pouzity, prodalo se jich spousty protoze si to kupoval kazdy aspirujici Vlogger)

Canon 15 - 45 Kit lens (Na to obycejne denni foceni ok, kit lens pro ten M50, takze jsou vsude)

Sigma 30mm F1.4  (Kdyz pozadujete lepsi fotky v noci nez iPhone, musite tam dat rychle sklo)

Levnejsi alternative - 50mm F1.8  od Canonu nebo Yongnuo a adapter na Canon M
887569
Pokud chcete fotit pohyb / za soumraku, tak najednou musite resit dalsi objektivy, tady ten klasicky pomaly zoom bude zaostavat i za tim iPhonem. Moje doporuceni pro tenhle budget a s ohledem na potencionalne mene zkusene uzivatele: Canon M50 (idealne najit pouzity, prodalo se jich spousty protoze si to kupoval kazdy aspirujici Vlogger) Canon 15 - 45 Kit lens (Na to obycejne denni foceni ok, kit lens pro ten M50, takze jsou vsude) Sigma 30mm F1.4  (Kdyz pozadujete lepsi fotky v noci nez iPhone, musite tam dat rychle sklo) Levnejsi alternative - 50mm F1.8  od Canonu nebo Yongnuo a adapter na Canon M
887423
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Snipsley
Ne. 
887530
Ne. 
887519
0 -6
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Presne popsal proc iphone neni vhodny
887519
Presne popsal proc iphone neni vhodny
887424
3 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: TrDLo
jj, my byli tento pátek na obecním průvodu s lampióny a přesně podobnou akci jsem si představoval, když ses ptal :+. Edge case, kde mobil bude bolet.
887425
jj, my byli tento pátek na obecním průvodu s lampióny a přesně podobnou akci jsem si představoval, když ses ptal *:+*. Edge case, kde mobil bude bolet.
887423
2 0
reagovat
reaguje na: TrDLo
Hele tak tohle je tím spíš na ten iPhone. Nám na něm stál celý marketing. Nevím co máš za model, ale 15 už je bomba v tomhle, i 13 a 14. I fotky v pohybu, když je to na ně nastavené. 
Zvlášť jestli je to takhle, tak je to prostě foolproof řešení. 
887424
Hele tak tohle je tím spíš na ten iPhone. Nám na něm stál celý marketing. Nevím co máš za model, ale 15 už je bomba v tomhle, i 13 a 14. I fotky v pohybu, když je to na ně nastavené.  Zvlášť jestli je to takhle, tak je to prostě foolproof řešení. 
887423
2 -5
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Mimo poděkování za všechny dosavadní rady a postřehy si dovolím reagovat konkrétně na tento příspěvek.

Mám dojem, že někteří si tu to moje zadání vzali až moc "profesně". Představa zařízení, které si co týden někdo vezme na nafocení nějaké stavby je lichá - zas až tolik toho nebudujeme :)

Znovu zopakuju, že se jedná o potřeby malé obce - řádově 200 obyvatel. Ano, občas se něco staví a je potřeba k tomu něco nafotit. Ale stejně tak často se stane, že se třeba v létě pořádá letní kino a je potřeba mj. i pro účely splnění podmínek dotace udělat pár dokumentačních fotek z akce za soumraku. A zde třeba i ten můj soukromý iPhone, se kterým jsem jinak maximálně spokojený, docela pokulhává.

Tím chci říct - focení v pohybu nebo za snížených světelných podmínek sice ne každou chvíli, ale jednou za čas rozhodně ano.
887423
Mimo poděkování za všechny dosavadní rady a postřehy si dovolím reagovat konkrétně na tento příspěvek. Mám dojem, že někteří si tu to moje zadání vzali až moc "profesně". Představa zařízení, které si co týden někdo vezme na nafocení nějaké stavby je lichá - zas až tolik toho nebudujeme :) Znovu zopakuju, že se jedná o potřeby malé obce - řádově 200 obyvatel. Ano, občas se něco staví a je potřeba k tomu něco nafotit. Ale stejně tak často se stane, že se třeba v létě pořádá letní kino a je potřeba mj. i pro účely splnění podmínek dotace udělat pár dokumentačních fotek z akce za soumraku. A zde třeba i ten můj soukromý iPhone, se kterým jsem jinak maximálně spokojený, docela pokulhává. Tím chci říct - focení v pohybu nebo za snížených světelných podmínek sice ne každou chvíli, ale jednou za čas rozhodně ano.
887395
1 0
reagují: Bína, Gonzi, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: HAL
Na dokumentaci i prezentaci. U obou je iPhone u lajků co nebudou dělat postprodukce nebo neprojdou foto kurzem lepší než zrcadlovka. 
887401
Na dokumentaci i prezentaci. U obou je iPhone u lajků co nebudou dělat postprodukce nebo neprojdou foto kurzem lepší než zrcadlovka. 
887386
1 -4
reagovat
reaguje na: HAL
Jo takhle nejak jsem to chtel napsat, ale nechtelo se mi nad tim premyslet
887397
Jo takhle nejak jsem to chtel napsat, ale nechtelo se mi nad tim premyslet
887386
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Budovy v práci většinou nefotis v pohybu a za snizenych světelných podmínek. :)
887395
Budovy v práci většinou nefotis v pohybu a za snizenych světelných podmínek. *:)*
887393
0 0
reagují: TrDLo
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Věřím, že to má plno výhod a zrovna tu správu obsahu bych tam určitě házel. Pokud ti ale jde o kvalitu výsledné fotky, tak prostě ne. Ty foťáky na sobě nemají desítky gramů (až kilogramů) skla pro srandu. Stejně tak jejich čipy nejsou několikanásobně větší jen tak.
Co zachytí telefon je ŘÁDOVĚ horší, než co zachytí pořádný foťák. Telefon z toho pak pomocí algoritmu dokáže vykouzlit velmi použitelné fotky, ale a) to kouzlí b) ne vždycky to vykouzlí c) (a to je hlavní) stejné algoritmy můžeš použít i na ty řádově kvalitnější vstupní fotky z foťáku.
Fakt nikomu neberu, že většině mobil stačí, i souhlasím s tím, že by to pořád mohlo být vhodnější řešení tady, ale s foťákem máš podstatně větší jistotu v tom, že co vyfotíš bude i použitelné (zvlášť za zhoršených světelných podmínek a v pohybu).
887393
Věřím, že to má plno výhod a zrovna tu správu obsahu bych tam určitě házel. Pokud ti ale jde o kvalitu výsledné fotky, tak prostě ne. Ty foťáky na sobě nemají desítky gramů (až kilogramů) skla pro srandu. Stejně tak jejich čipy nejsou několikanásobně větší jen tak. Co zachytí telefon je ŘÁDOVĚ horší, než co zachytí pořádný foťák. Telefon z toho pak pomocí algoritmu dokáže vykouzlit velmi použitelné fotky, ale a) to kouzlí b) ne vždycky to vykouzlí c) (a to je hlavní) stejné algoritmy můžeš použít i na ty řádově kvalitnější vstupní fotky z foťáku. Fakt nikomu neberu, že většině mobil stačí, i souhlasím s tím, že by to pořád mohlo být vhodnější řešení tady, ale s foťákem máš podstatně větší jistotu v tom, že co vyfotíš bude i použitelné (zvlášť za zhoršených světelných podmínek a v pohybu).
887362
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: TrDLo
Při rychlém projetí trhu - slušně vypadá tahle nabídka na Canon i s teleobjektivem za 18k - link
Když by bylo potřeba přikoupit i ten ultraširokáč tak Canon má velice levný - link

Nebo třeba tenhle Panasonic za 18k, tohle je set bez teleobjektivu, ale jejich záklaďák má širší i delší konec, takže by mohl stačit na všechno a osobně myslím že by byl i lepší - link

Já jsem Nikoňák a ten má nejlevnější Z30, který není špatný a nad jeho vyšší verzí teď taky uvažuju jako něco skladnějšího na cesty, ale u něj by mi vadila nepřítomnost hledáčku - ale to by pro tebe možná problém nebyl.
887387
Při rychlém projetí trhu - slušně vypadá tahle nabídka na Canon i s teleobjektivem za 18k - https://www.alza.cz/canon-eos-r100?dq=7766917&evt=ac Když by bylo potřeba přikoupit i ten ultraširokáč tak Canon má velice levný - https://objektivy.heureka.cz/canon-10-18mm-f-4_5-5_6-is-stm/#prehled/ Nebo třeba tenhle Panasonic za 18k, tohle je set bez teleobjektivu, ale jejich záklaďák má širší i delší konec, takže by mohl stačit na všechno a osobně myslím že by byl i lepší - https://www.fotoskoda.cz/panasonic-lumix-dmc-g80-12-60-mm-cerny/ Já jsem Nikoňák a ten má nejlevnější Z30, který není špatný a nad jeho vyšší verzí teď taky uvažuju jako něco skladnějšího na cesty, ale u něj by mi vadila nepřítomnost hledáčku - ale to by pro tebe možná problém nebyl.
887360
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Na rychlou dokumentaci, ne na prezentaci.

Já focení na mobil doporučuji při podobných dotazech po kompaktu často, ony fotí v pohodě - ale to když lidé chtějí něco za poloviční cenu. Za 20k bude foťák kvalitativně z úplně jiného světa. I bez dodatečných úprav fotek, ke kterým ale takhle máš taky možnost. Plus samozřejmě může zapomenout na focení sportu a na ergonomii ovládání, na pohodlný úchop se nic nevyrovná pořádnému gripu a fyzickým tlačítkům, to mobil jaksi nemá. Navíc jde i o životnost, mobil se někde na stavbě rozbije mnohem snadněji než masivní foťák.

Mobil je bezkonkurenční na rychlý výstup na socky, to jednoznačně, a v tom že ho sebou taháš prostě pořád.
887386
Na rychlou dokumentaci, ne na prezentaci. Já focení na mobil doporučuji při podobných dotazech po kompaktu často, ony fotí v pohodě - ale to když lidé chtějí něco za poloviční cenu. Za 20k bude foťák kvalitativně z úplně jiného světa. I bez dodatečných úprav fotek, ke kterým ale takhle máš taky možnost. Plus samozřejmě může zapomenout na focení sportu a na ergonomii ovládání, na pohodlný úchop se nic nevyrovná pořádnému gripu a fyzickým tlačítkům, to mobil jaksi nemá. Navíc jde i o životnost, mobil se někde na stavbě rozbije mnohem snadněji než masivní foťák. Mobil je bezkonkurenční na rychlý výstup na socky, to jednoznačně, a v tom že ho sebou taháš prostě pořád.
887356
4 -2
reagují: AndyKaufman, Snipsley
reagovat
reaguje na: TrDLo
Na marketingu jsme měli běžně iPhone v šuplíku pro všechny. Syncnuté to bylo na společný účet, což bylo naopak plus. Já tehdy iPhone neměl a bylo to absolutně foolproof a bylo to zrovna u developera (Real estate), takže technická kvalita byla důležitá. K tomu byl i Canon EOS a ten už si ani nikdo nebral. Bez postprodukce ti ten iPhone bude dělat hezčí fotky i za 10 let. 

Píšu to jako v té době iPhone hater, ale tohle prostě fungovalo. 
887362
Na marketingu jsme měli běžně iPhone v šuplíku pro všechny. Syncnuté to bylo na společný účet, což bylo naopak plus. Já tehdy iPhone neměl a bylo to absolutně foolproof a bylo to zrovna u developera (Real estate), takže technická kvalita byla důležitá. K tomu byl i Canon EOS a ten už si ani nikdo nebral. Bez postprodukce ti ten iPhone bude dělat hezčí fotky i za 10 let.  Píšu to jako v té době iPhone hater, ale tohle prostě fungovalo. 
887360
2 -2
reagují: Gonzi
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se