Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3681 - 3700 Napsat příspěvek

Thanksgiving

Nic prevratne ale ako pocta slasherom z 80tych rokov to funguje perfektne, ktora je navyse okorenena o originalne a brutalne umrtia. Sa cudujem, ze Roth neskusil slasher uz skor, pretoze jeho priserne napisane postavy sa do tohto zanru hodia. Skoda, ze "vecera" nebola dlhsia a film je po nej velmi skratkovity. Jeden z najlepsich slasherov za posledne roky a dufam v pokracovanie.

Disclaimer: Mam rad Cabin Fever a aj Hostel.
887849
Nic prevratne ale ako pocta slasherom z 80tych rokov to funguje perfektne, ktora je navyse okorenena o originalne a brutalne umrtia. Sa cudujem, ze Roth neskusil slasher uz skor, pretoze jeho priserne napisane postavy sa do tohto zanru hodia. Skoda, ze "vecera" nebola dlhsia a film je po nej velmi skratkovity. Jeden z najlepsich slasherov za posledne roky a dufam v pokracovanie. Disclaimer: Mam rad Cabin Fever a aj Hostel.
Thanksgiving
4 0
reagovat

Lásky jedné plavovlásky (1965)

Tohle byla spíš taková jednohubka (77 minut runtime, to je pomalu jak jedna epizoda nějaký Netflixoviny :D).
Forman každopádně měl filmový řemeslo v ruce očividně už od začátku.
Řekl bych, že se krásně podařilo vzít reálný lidský situace a jenom malinko je přehnat tak, aby byly o něco trapnější, vtipnější i smutnější, všechno najednou. A zároveň aby pořád byly dost realistický na to, aby se dalo se vším bez problému ztotožnit.
Jsou to vlastně jenom dvě povídky (Menšíkova trojice vysloužilých "playerů" a noc u rodičů), orámovaný úvodem, mezihrou a epilogem, ale ten začarovaný kruh "lásek" se posledním šeptaným dialogem podařilo uzavřít moc hezky, hlavně kvůli tomu, jak se zrcadlí s tím prvním, ale dokážeme si líp představit jeho realitu.
Tenhle film si budu asi navždy pamatovat jako ten, u kterýho jsem se smál nahlas, ale zároveň si zakrýval oči, protože už se na to nedalo koukat :D
887843
Tohle byla spíš taková jednohubka (77 minut runtime, to je pomalu jak jedna epizoda nějaký Netflixoviny *:D*). Forman každopádně měl filmový řemeslo v ruce očividně už od začátku. Řekl bych, že se krásně podařilo vzít reálný lidský situace a jenom malinko je přehnat tak, aby byly o něco trapnější, vtipnější i smutnější, všechno najednou. A zároveň aby pořád byly dost realistický na to, aby se dalo se vším bez problému ztotožnit. Jsou to vlastně jenom dvě povídky (Menšíkova trojice vysloužilých "playerů" a noc u rodičů), orámovaný úvodem, mezihrou a epilogem, ale ten začarovaný kruh "lásek" se posledním šeptaným dialogem podařilo uzavřít moc hezky, hlavně kvůli tomu, jak se zrcadlí s tím prvním, ale dokážeme si líp představit jeho realitu. Tenhle film si budu asi navždy pamatovat jako ten, u kterýho jsem se smál nahlas, ale zároveň si zakrýval oči, protože už se na to nedalo koukat *:D*
Lásky jedné plavovlásky (1965)
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Pipnuti, já fakt chci tu delší dobu na opravovani k Vánocům 8)
887836
Pipnuti, já fakt chci tu delší dobu na opravovani k Vánocům *8)*
887833
0 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Bez reklam jsem oba díly Sám doma nikdy neviděl a kino jsem bohužel propásl, i když jsem v době obou kinopremiér byl potenciálním divákem (na konci let 1991 a 1992 mi bylo šest a sedm let). Takže jsem to znal jenom z televize a s reklamními bloky. Když to bylo na Nově, tak se to ještě dalo, ale od té doby, co to v posledních - tipuji - patnácti letech vysílá výhradně Prima, tak jsou reklamní bloky častější a delší. :- Kvůli tomu jsem nabyl dojmu, že je jednička hrozně moc dlouhá, proto ten strašný šok po zhlédnutí na Blučku. Dnes večer si dám dvojku a to bude taky dost zajímavé. Blučko avizuje čisté dvě hodiny (včetně závěrečných titulků). 
887835
Bez reklam jsem oba díly Sám doma nikdy neviděl a kino jsem bohužel propásl, i když jsem v době obou kinopremiér byl potenciálním divákem (na konci let 1991 a 1992 mi bylo šest a sedm let). Takže jsem to znal jenom z televize a s reklamními bloky. Když to bylo na Nově, tak se to ještě dalo, ale od té doby, co to v posledních - tipuji - patnácti letech vysílá výhradně Prima, tak jsou reklamní bloky častější a delší. *:-* Kvůli tomu jsem nabyl dojmu, že je jednička hrozně moc dlouhá, proto ten strašný šok po zhlédnutí na Blučku. Dnes večer si dám dvojku a to bude taky dost zajímavé. Blučko avizuje čisté dvě hodiny (včetně závěrečných titulků). 
887830
0 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Jak po připnutí mikrovlnky není reklama, tak je to nekompletní :D
887833
Jak po připnutí mikrovlnky není reklama, tak je to nekompletní *:D*
887800
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: Disketa1
Taky záleží, kdy si to viděl naposledy bez reklam. Já takhle jednou zjistil jak je první Shrek a další staré animáky děsně krátkej, bez titulků nemá ani 90 min, zatímco dřív mně to přišlo dlouhý. A došlo mi, že jsem tenkrát jako děcko bral 1,5h jako třeba 2,5h dnes.

To proto Vánoce bývaly za takovou dobu, zatímco dnes jsou snad 2x do roka. :D
887830
Taky záleží, kdy si to viděl naposledy bez reklam. Já takhle jednou zjistil jak je první Shrek a další staré animáky děsně krátkej, bez titulků nemá ani 90 min, zatímco dřív mně to přišlo dlouhý. A došlo mi, že jsem tenkrát jako děcko bral 1,5h jako třeba 2,5h dnes. To proto Vánoce bývaly za takovou dobu, zatímco dnes jsou snad 2x do roka. *:D*
887800
0 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ten závěr bych několikrát podtrhnul souhlasnou vlnovkou. Reklamy byly zlo a spousto filmů hrozně zničily, jak mám jinak rád sentiment za tím kdy jsem první viděl na Nově jaký film, tak tohle mezi to nepatří. A pak skvělý film nemusí mít déle než 100 minut, to je hrozný zlo, co se s délkou filmu děje. :-
I ten Napoleon teďka. Já kurva nepotřebuju vidět encyklopedický přehled celého jeho života. Já chci vidět napřahaný maximálně 2 hodiny z jeho života a je mi jedno co tam bude. 
887815
Ten závěr bych několikrát podtrhnul souhlasnou vlnovkou. Reklamy byly zlo a spousto filmů hrozně zničily, jak mám jinak rád sentiment za tím kdy jsem první viděl na Nově jaký film, tak tohle mezi to nepatří. A pak skvělý film nemusí mít déle než 100 minut, to je hrozný zlo, co se s délkou filmu děje. *:-* I ten Napoleon teďka. Já kurva nepotřebuju vidět encyklopedický přehled celého jeho života. Já chci vidět napřahaný maximálně 2 hodiny z jeho života a je mi jedno co tam bude. 
887800
4 -2
reagovat
reaguje na: okkac
bude to zniet mozno bizarne ale ja by som tam
pokojne zaradil aj Baya
887809
bude to zniet mozno bizarne ale ja by som tam pokojne zaradil aj Baya
887798
5 -1
reagovat
reaguje na: okkac
amen
887808
amen
887798
0 0
reagovat

Sám doma (1990)

Poprvé viděno na Blučku. Je tu naštěstí klasický kinodabing, na kterém vyrostla minimálně jedna celá generace. Překvapila mě jiná věc - jak je první Sám doma krátký. Celé pasti zabírají dohromady asi jenom dvacet minut (!). Jak ten film každé Vánoce vysílá Prima a prokládá to asi pěti pěti dlouhými reklamními bloky, měl jsem celé roky pocit, že je Sám doma hodně dlouhý - a přitom čistě bez závěrečných titulků netrvá ani sto minut. Pro mě to byl šok. :o
887800
Poprvé viděno na Blučku. Je tu naštěstí klasický kinodabing, na kterém vyrostla minimálně jedna celá generace. Překvapila mě jiná věc - jak je první Sám doma krátký. Celé pasti zabírají dohromady asi jenom dvacet minut (!). Jak ten film každé Vánoce vysílá Prima a prokládá to asi pěti pěti dlouhými reklamními bloky, měl jsem celé roky pocit, že je Sám doma hodně dlouhý - a přitom čistě bez závěrečných titulků netrvá ani sto minut. Pro mě to byl šok. *:o*
Sám doma (1990)
8 -1
reagovat
reaguje na: Kostěj
Teď jsem si dělal jeho retrospektivu a i když ty filmy někdy hodnotím jako průměr, tak stále jsou z hlediska řemesla na špičkové úrovni, a to nemůže někdo jen tak říct z většiny režisérů. V podstatě moje obecná žijící TOP 5 je dle mne Spielberg, Scott, Scorsese, Cameron a poslední asi Tarantino, ale to už je dle každého gusta, Ale první 4 prostě zanechali v Hollywoodu největší stopu a nevim, kdo další se k nim jen přibližuje.
887798
Teď jsem si dělal jeho retrospektivu a i když ty filmy někdy hodnotím jako průměr, tak stále jsou z hlediska řemesla na špičkové úrovni, a to nemůže někdo jen tak říct z většiny režisérů. V podstatě moje obecná žijící TOP 5 je dle mne Spielberg, Scott, Scorsese, Cameron a poslední asi Tarantino, ale to už je dle každého gusta, Ale první 4 prostě zanechali v Hollywoodu největší stopu a nevim, kdo další se k nim jen přibližuje.
887790
1 -1
reagují: pepo, pepo
reagovat
reaguje na: Kostěj
tie filmy sú možno všeliaké /ja ich mám rád všetky/, ale rozhodne nejde o šedivý priemer
887794
tie filmy sú možno všeliaké /ja ich mám rád všetky/, ale rozhodne nejde o šedivý priemer
887790
4 0
reagovat
reaguje na: dreamy
Jo, špatně jsem se vyjádřil. Jsem trochu rozmrzelej, jak pořád doufám v návrat do formy na začátku nultých let, kdy to byl můj vůbec nejoblíbenější režisér. Za posledních deset let má ale za sebou všehovšudy dva filmy, který se vymykají šedivýmu průměru a na jeden ze svejch nejlepších zářezů už se dvakrát zvládl spektakulárně vykálet..
Každá neproměněná šance teď bolí dvojnásob, protože čas nečeká a moc pokusů už mu nezbývá.

Tak snad ten Gladiátor :+
887790
Jo, špatně jsem se vyjádřil. Jsem trochu rozmrzelej, jak pořád doufám v návrat do formy na začátku nultých let, kdy to byl můj vůbec nejoblíbenější režisér. Za posledních deset let má ale za sebou všehovšudy dva filmy, který se vymykají šedivýmu průměru a na jeden ze svejch nejlepších zářezů už se dvakrát zvládl spektakulárně vykálet.. Každá neproměněná šance teď bolí dvojnásob, protože čas nečeká a moc pokusů už mu nezbývá. Tak snad ten Gladiátor *:+*
887789
0 -4
reagují: okkac, pepo
reagovat
reaguje na: Kostěj
eh, what:D?
Pokud je Scott reference toho kdo by to měl zabalit, tak by v Hollywoodu točili tak tři lidi..
887789
eh, what*:D*? Pokud je Scott reference toho kdo by to měl zabalit, tak by v Hollywoodu točili tak tři lidi..
887784
7 -1
reagují: Kostěj
reagovat

Napoleon

Jak to psal Hlad k tý Duně? Takový hezký nablejskaný prd. Čtyřhodinovku třeba někdy časem. Možná. Že bych kvůli tomu nemohl dospat, to rozhodně ne.

Ridley by měl seriózně zvážit, jestli už to nepověsit na hřebík. Řemeslo má pořád v pazouře, ale ten zbytek už si ohlídat moc neumí. Joaquin boží, Vanessa boží, ale jako celek bída a zmar.
887784
Jak to psal Hlad k tý Duně? Takový hezký nablejskaný prd. Čtyřhodinovku třeba někdy časem. Možná. Že bych kvůli tomu nemohl dospat, to rozhodně ne. Ridley by měl seriózně zvážit, jestli už to nepověsit na hřebík. Řemeslo má pořád v pazouře, ale ten zbytek už si ohlídat moc neumí. Joaquin boží, Vanessa boží, ale jako celek bída a zmar.
Napoleon
3 -10
reagují: dreamy
reagovat
Kutí se další Terminátor i Bourne. 
887775
Kutí se další Terminátor i Bourne. 
6 0
reagovat

Filmová výzva -Five

Lepšie než by som od spojenia teenagerská francúzska buranská komédia čakal. Možno kvôli tej fajn civilnosti a veľkému feel good faktoru. Nie je to môj cup of tea, ale myslím, že veľa uživateľom tu by to mohlo spraviť veľkú radosť. 
6/10

ďakujem za tip:+
887713
Lepšie než by som od spojenia teenagerská francúzska buranská komédia čakal. Možno kvôli tej fajn civilnosti a veľkému feel good faktoru. Nie je to môj cup of tea, ale myslím, že veľa uživateľom tu by to mohlo spraviť veľkú radosť.  6/10 ďakujem za tip*:+*
Filmová výzva -Five
1 -1
reagovat
reaguje na: HAL
lol, to mi nikdy nedošlo:D:D:D  neviem prečo mám fixnuté, že Perfect sense je 2012. Takže asi klasická dvojička ako dantes peak vs sopka alebo Deep impact vs Armageddon

možno tento fail budú moje dve godzilly :D
887712
lol, to mi nikdy nedošlo*:D**:D**:D*  neviem prečo mám fixnuté, že Perfect sense je 2012. Takže asi klasická dvojička ako dantes peak vs sopka alebo Deep impact vs Armageddon [spoiler]možno tento fail budú moje dve godzilly *:D*[/spoiler]
887710
2 0
reagovat
reaguje na: pepo
Zní to tak že bych tomu i rád věřil, ale... Perfect Sense mělo premiéru měsíc před Turínským koněm (Sundance vs Berlín 2011)
887710
Zní to tak že bych tomu i rád věřil, ale... Perfect Sense mělo premiéru měsíc před Turínským koněm (Sundance vs Berlín 2011)
887709
1 0
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: HAL
V Perfect sense prichádzaš o zmysly, v koňovi príroda stráca svoje "dary". Ženský voiceover symbolizujúci zásah zhora, náladovo podobná hudba

na 90% to mali ako hlavnú eefenrenciu
887709
[spoiler]V Perfect sense prichádzaš o zmysly, v koňovi príroda stráca svoje "dary". Ženský voiceover symbolizujúci zásah zhora, náladovo podobná hudba [/spoiler] na 90% to mali ako hlavnú eefenrenciu
887705
1 0
reagují: HAL
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se