Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3881 - 3900 Napsat příspěvek

Fér hra

Dobře natočený a zahraný thriller. Film má velmi působivý trailer, který umí zaujmout a vyvolat touhu film vidět. Střihači trailerů odvedli luxusní práci, to se musí nechat. Problém je, že trailer lehce klame tělem, a my ve výsledku dostaneme trochu jiný film. Což, by samo osobě nevadilo, kdyby to, co dostaneme bylo zajímavější, než trailer, ale to bohužel není. Největší problém filmu je ten, že ve výsledku skoro ničím nepřekvapí. Prostě v určitém momentě vyloží karty na stůl a podle nich jede. Žádný zvrat, žádné velké překvapení, žádné šokující vyvrcholení, které by s námi otřáslo. Režisérka Chloe Domont odvedla parádní práci. Její režie je přesná, úderná, nemá problém udělat romantickou nebo fyzicky nepříjemnou scénu, parádně pracuje s atmosférou a napětím, umí dovést herce k výborným výkonů. Domont je hodně moc šikovná režisérka a má řemeslo v ruce, a ví jak natočit scénu, aby byla působivá. Jediný, co jí podráží nohy je její příběh, ke které mu si napsala scénář. Phoebe Dynevor předvedla z mého pohledu výborný výkon a hodně moc se mi líbilo jakým způsobem pojala svou postavu, a jak se v průběhu filmu vyvíjí až do samotného konce. Alden Ehrenreich odvedl moc dobrou práci a jeho herecký výkon je dost dobrý, bohužel scénář s jeho postavou pracuje tím nejpřímočařejším způsobem a je to velká škoda. Eddie Marsan nemá tolik prostoru, ale své si s přehledem odehraje. Film je vizuálně působivý, hezky se na něj kouká, a po technické stránce mu nelze nic vytknout. Fair Play je dobře natočený a zahraný thriller, který doplácí, na obyčejný a předvídatelný příběh. 6,5-7/10
886148
Dobře natočený a zahraný thriller. Film má velmi působivý trailer, který umí zaujmout a vyvolat touhu film vidět. Střihači trailerů odvedli luxusní práci, to se musí nechat. Problém je, že trailer lehce klame tělem, a my ve výsledku dostaneme trochu jiný film. Což, by samo osobě nevadilo, kdyby to, co dostaneme bylo zajímavější, než trailer, ale to bohužel není. Největší problém filmu je ten, že ve výsledku skoro ničím nepřekvapí. Prostě v určitém momentě vyloží karty na stůl a podle nich jede. Žádný zvrat, žádné velké překvapení, žádné šokující vyvrcholení, které by s námi otřáslo. Režisérka Chloe Domont odvedla parádní práci. Její režie je přesná, úderná, nemá problém udělat romantickou nebo fyzicky nepříjemnou scénu, parádně pracuje s atmosférou a napětím, umí dovést herce k výborným výkonů. Domont je hodně moc šikovná režisérka a má řemeslo v ruce, a ví jak natočit scénu, aby byla působivá. Jediný, co jí podráží nohy je její příběh, ke které mu si napsala scénář. Phoebe Dynevor předvedla z mého pohledu výborný výkon a hodně moc se mi líbilo jakým způsobem pojala svou postavu, a jak se v průběhu filmu vyvíjí až do samotného konce. Alden Ehrenreich odvedl moc dobrou práci a jeho herecký výkon je dost dobrý, bohužel scénář s jeho postavou pracuje tím nejpřímočařejším způsobem a je to velká škoda. Eddie Marsan nemá tolik prostoru, ale své si s přehledem odehraje. Film je vizuálně působivý, hezky se na něj kouká, a po technické stránce mu nelze nic vytknout. Fair Play je dobře natočený a zahraný thriller, který doplácí, na obyčejný a předvídatelný příběh. [b]6,5-7/10[/b]
Fér hra
0 0
reagovat
reaguje na: Leefko
Bohužel těm dnešním studiím ta imitace bohatě stačí.

"Vytvoř něco jako Čelisti, co by v létě, kdy nikdo nechodí do kina, vydělalo prachy a aby to podojilo taky Číňánky" - bum! MEG.
886133
Bohužel těm dnešním studiím ta imitace bohatě stačí. "Vytvoř něco jako Čelisti, co by v létě, kdy nikdo nechodí do kina, vydělalo prachy a aby to podojilo taky Číňánky" - bum! MEG.
886127
1 -1
reagovat
reaguje na: Leefko
To řekl dobře. Bohužel studia zaměstnávají spoustu "tvůrců", kteří taky jen imitují. A oni jim ten obsah vytvoří. A ta AI jim ho taky vygeneruje. Ti originální tvůrci mají prostoru čím dál míň. A AI jim ho ještě zmenší.
886129
To řekl dobře. Bohužel studia zaměstnávají spoustu "tvůrců", kteří taky jen imitují. A oni jim ten obsah vytvoří. A ta AI jim ho taky vygeneruje. Ti originální tvůrci mají prostoru čím dál míň. A AI jim ho ještě zmenší.
886127
3 0
reagovat
Michael Bay on Al - "It doesn't CREATE, it just IMITATES. And it will create a whole bunch of lazy people. So to all the original creators out there, have no fear!"

Baye nemusím, ale tohle řekl moc krásně a výstižně...
886127
Michael Bay on Al - "It doesn't CREATE, it just IMITATES. And it will create a whole bunch of lazy people. So to all the original creators out there, have no fear!" Baye nemusím, ale tohle řekl moc krásně a výstižně...
15 0
reagují: Cinefil, Haggar
reagovat

Haunting in Venice

Za mňa asi najlepší z Branaghovej trilógie. Asi hlavne preto, že sa to príliš nehralo na nič viac ako na tradičnú poirotovku. A je to strašne dobre natočené a zostrihané.
886095
Za mňa asi najlepší z Branaghovej trilógie. Asi hlavne preto, že sa to príliš nehralo na nič viac ako na tradičnú poirotovku. A je to strašne dobre natočené a zostrihané.
Haunting in Venice
17 -2
reagovat
The Marvelization of Cinema

Hezká videoesej.
886093
[url=https://www.youtube.com/watch?v=5tmxfVWDgMM]The Marvelization of Cinema [/url]Hezká videoesej.
3 -2
reagovat
reaguje na: the dark knight
Díky za upozornění, fakt mi to neskutečně sedlo. A to nejen gore, ale i ten svět. Takový ne post-apo, ale spíš pomalý apo, originálně vymyšlený. Jo, jasně, asi není těžký v tom najít nelogičnosti, ale já je nechtěl hledat a jen se nechal unášet tou atmosférou bezradnosti.
A to musím řict, že Atterados jsem dal pár dní před tím a přišlo mě to jako totální nuda. Tomu říkám progres.
886085
Díky za upozornění, fakt mi to neskutečně sedlo. A to nejen gore, ale i ten svět. Takový ne post-apo, ale spíš pomalý apo, originálně vymyšlený. Jo, jasně, asi není těžký v tom najít nelogičnosti, ale já je nechtěl hledat a jen se nechal unášet tou atmosférou bezradnosti. A to musím řict, že Atterados jsem dal pár dní před tím a přišlo mě to jako totální nuda. Tomu říkám progres.
885144
1 0
reagovat
reaguje na: Demonic8
Jo, tohle by mohlo být hodně zajímavé. Žel minimální naděje pro úspěch, pokud by neměnili vyloženě brutálně - je to totálně mimo mainstream.
886048
Jo, tohle by mohlo být hodně zajímavé. Žel minimální naděje pro úspěch, pokud by neměnili vyloženě brutálně - je to totálně mimo mainstream.
886037
1 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
To je soukromě vedle :D Abych to tady nezasíral.

Oh wait... :D
886047
To je soukromě vedle *:D* Abych to tady nezasíral. Oh wait... *:D*
886044
3 0
reagovat
reaguje na: verbst
Nevypadla ti z toho chvalozpěvu nějaká věta? Nějaké poděkování třeba... :D
886044
Nevypadla ti z toho chvalozpěvu nějaká věta? Nějaké poděkování třeba... *:D*
886034
7 0
reagují: verbst
reagovat

Obchodní s bolestí

Lepší než jsem čekal. Film stojí na Emily Blunt, která celý film táhne na svých bedrech. Po obsahové stránce zajímavé, po vizuální stránce hezky natočené a je vidět, že Yates umí pokud má scénář, který ho nedrží na vodítku. Víckrát to neuvidím, ale neurazilo mě to. 7/10
886038
Lepší než jsem čekal. Film stojí na Emily Blunt, která celý film táhne na svých bedrech. Po obsahové stránce zajímavé, po vizuální stránce hezky natočené a je vidět, že Yates umí pokud má scénář, který ho nedrží na vodítku. Víckrát to neuvidím, ale neurazilo mě to. [b]7/10[/b]
Obchodní s bolestí
2 0
reagovat

Astartes

Ok změníme téma. V tématu o Marvelu (zase) se probírají filmy na téma počitačových her.
Já svět Warhammeru moc neznám, ale nedávno jsem se díval na tenhle amatérský počin a dokážu si představit se dívat na něco podobného jako celý film. Vypadá to lákavě Astartes
886037
Ok změníme téma. V tématu o Marvelu (zase) se probírají filmy na téma počitačových her. Já svět Warhammeru moc neznám, ale nedávno jsem se díval na tenhle amatérský počin a dokážu si představit se dívat na něco podobného jako celý film. Vypadá to lákavě [url=https://youtu.be/O7hgjuFfn3A?si=NVV5JT9FwDZyp9Sz]Astartes[/url]
Astartes
1 0
reagují: Barv666
reagovat

The Nightmare Before Christmas

Wow. Kdo by to byl kdy řekl, že mě dostane něco takovýho!
... Možná já ... 
Jsem si totiž asi měl uvědomit, že Mrtvá Nevěsta a Frankenweenie mě kdysi úplně nadchly jako filmy. A něměl jsem tohleto tolik let oddalovat, respektive se tomu bránit... Nevěsty soundtrack mám dokonce originálku doma a svýho času to jelo tak. strašně. často.

Každopádně... Naprosto kouzelný. Úplně mě to chytlo a to dokonce tak, že jsem si to dal dvakrát po sobě...

Ta lehkost všeho (pohyby, atmoška, rýmy, zpěv, hudba), ta kouzelnost těch detailů ať už dialogovejch, v okolí kulis nebo na těch postavách!

Myslím, že za ty roky už o tomhle bylo napsaný dost, tak já je že to jako nerozporuju a zase se jednou s váma názorově shodnu :D:))8)

9/10
886034
Wow. Kdo by to byl kdy řekl, že mě dostane něco takovýho! ... Možná já ...  Jsem si totiž asi měl uvědomit, že Mrtvá Nevěsta a Frankenweenie mě kdysi úplně nadchly jako filmy. A něměl jsem tohleto tolik let oddalovat, respektive se tomu bránit... Nevěsty soundtrack mám dokonce originálku doma a svýho času to jelo tak. strašně. často. Každopádně... Naprosto kouzelný. Úplně mě to chytlo a to dokonce tak, že jsem si to dal dvakrát po sobě... Ta lehkost všeho (pohyby, atmoška, rýmy, zpěv, hudba), ta kouzelnost těch detailů ať už dialogovejch, v okolí kulis nebo na těch postavách! Myslím, že za ty roky už o tomhle bylo napsaný dost, tak já je že to jako nerozporuju a zase se jednou s váma názorově shodnu *:D**:))**8)* 9/10
The Nightmare Before Christmas
10 0
reagují: mkubalikova
reagovat
Disk napsal volovinu. Ne poprvé a jak ho znám, ne naposled. A ne obsahově, ale spíš formou. A já zas musím celé odpoledne hlídat diskusi, aby se to nezvrtlo, zatímco on si někam zmizí a zas bude týden nebo dva uraženej.

Nechci diskusi násilně ukončovat, k tomu nevidím důvod. Ale jsem z toho unavenej, protože tyhle výlevy jsou tu co dva měsíce a přitom by stačilo nenapsat je jako hňup. Nebo se alespoň neurážet, že to člověk schytá za to, že to jako hňup napsal a postavit se k tomu trochu čelem. 

Tak to ukončeme - z vlastní vůle - protože ten, kdo by si z toho měl vzít ponaučení, tohle už nejspíš nečte, nebo nebude reagovat, protože má moc práce s tím, aby se cítil nepochopen. 

Voda je mokrá, nebe je modrý. 
886032
Disk napsal volovinu. Ne poprvé a jak ho znám, ne naposled. A ne obsahově, ale spíš formou. A já zas musím celé odpoledne hlídat diskusi, aby se to nezvrtlo, zatímco on si někam zmizí a zas bude týden nebo dva uraženej. Nechci diskusi násilně ukončovat, k tomu nevidím důvod. Ale jsem z toho unavenej, protože tyhle výlevy jsou tu co dva měsíce a přitom by stačilo nenapsat je jako hňup. Nebo se alespoň neurážet, že to člověk schytá za to, že to jako hňup napsal a postavit se k tomu trochu čelem.  Tak to ukončeme - z vlastní vůle - protože ten, kdo by si z toho měl vzít ponaučení, tohle už nejspíš nečte, nebo nebude reagovat, protože má moc práce s tím, aby se cítil nepochopen.  Voda je mokrá, nebe je modrý. 
27 0
reagovat
A ještě jen malou poznámku: chápu námitku Diska, že se lidi moc nedokáží vcítit do obav minorit. Neměl jsem to jinak, než jsem se stal samoživitelem. A to samozřejmě není stejný level. Ale před deseti lety nebylo nic divného, že na některých místech s tátou samoživitelem vůbec nepočítali. A jak na vás kolikrát koukali, jaké kecy měli, jak často zapomněli atp. Změnilo se to v tomhle naštěstí hodně. Takže proto mě to asi i u jiných umí víc zaangažovat. 
886028
A ještě jen malou poznámku: chápu námitku Diska, že se lidi moc nedokáží vcítit do obav minorit. Neměl jsem to jinak, než jsem se stal samoživitelem. A to samozřejmě není stejný level. Ale před deseti lety nebylo nic divného, že na některých místech s tátou samoživitelem vůbec nepočítali. A jak na vás kolikrát koukali, jaké kecy měli, jak často zapomněli atp. Změnilo se to v tomhle naštěstí hodně. Takže proto mě to asi i u jiných umí víc zaangažovat. 
2 -1
reagovat
reaguje na: Barv666
Tak, no ideál je to pivo a diskuze o tomhle zkombinovat IRL - zrovna v sobotu jsem měl na halloweenské chlastačce s pár mladými genderfuid pankáči fajn debatu o pronouns a jak jsou občas hrozně nemístné a disrespectfull :)
886027
Tak, no ideál je to pivo a diskuze o tomhle zkombinovat IRL - zrovna v sobotu jsem měl na halloweenské chlastačce s pár mladými genderfuid pankáči fajn debatu o pronouns a jak jsou občas hrozně nemístné a disrespectfull *:)*
886024
2 0
reagovat
reaguje na: HAL
Jj, a určitě to tak silně nemyslí, vypjatá diskuse atd. On to bere víc osobně, logicky, ty zas máš střízlivý odstup. Oba máte kus pravdy a v klidu byste se, nepochybuji, dostali k hodně blízkému stanovisku.

Chápu, že nikdo nechcete v kecárně narušit tu diskusi o plzeňském pivu :D
886024
Jj, a určitě to tak silně nemyslí, vypjatá diskuse atd. On to bere víc osobně, logicky, ty zas máš střízlivý odstup. Oba máte kus pravdy a v klidu byste se, nepochybuji, dostali k hodně blízkému stanovisku. Chápu, že nikdo nechcete v kecárně narušit tu diskusi o plzeňském pivu *:D*
886023
4 -3
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Barv666
On nevyjadřuje jen oprávněné obavy, ale své lehce fašistické touhy trestat lidi za jejich názory, protože nekonvenují s těmi jeho. Na paragrafech mu nezáleží, on chce prostě trestat. 

"Projev homofobie" může, a nezřídka by měl, být trestný, pokud je za hranou kterou už dávno stanovují už ty jiné zmíněné zákony.
"homofobie" samotná trestná být nikdy nesmí, je to fobie, ne čin. O tom asi můžeme tak maximálně myslet že dotyčný je debil, nebo senilní produkt dávno mrtvé doby. 

A fakt pardon že to tu taky zasírám :(
886023
On nevyjadřuje jen oprávněné obavy, ale své lehce fašistické touhy trestat lidi za jejich názory, protože nekonvenují s těmi jeho. Na paragrafech mu nezáleží, on chce prostě trestat.  "Projev homofobie" může, a nezřídka by měl, být trestný, pokud je za hranou kterou už dávno stanovují už ty jiné zmíněné zákony. "homofobie" samotná trestná být nikdy nesmí, je to fobie, ne čin. O tom asi můžeme tak maximálně myslet že dotyčný je debil, nebo senilní produkt dávno mrtvé doby.  [spoiler]A fakt pardon že to tu taky zasírám :([/spoiler]
886015
13 0
reagují: Barv666
reagovat
Tak tu zase Diska na nějakou dobu neuvidíme, no. Furt dokola. :D
886022
Tak tu zase Diska na nějakou dobu neuvidíme, no. Furt dokola. *:D*
7 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jj, úplně stejně máme spoustu věcí k násilí na dětech, znásilnění, Romům atp. A v tom je ten můj point - že máme, ale realita jde jinudy. A já tady fakt pokračovat nebudu, kdyžtak to přehoď do kecárny.
886021
Jj, úplně stejně máme spoustu věcí k násilí na dětech, znásilnění, Romům atp. A v tom je ten můj point - že máme, ale realita jde jinudy. A já tady fakt pokračovat nebudu, kdyžtak to přehoď do kecárny.
886017
2 -2
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se