Nevím, jestli je to chutěma a tím, jak člověk stárne, nebo to šlo s kvalitou ruku v ruce s rostoucím výstavem dolů, ale pamatuju si, jak Svijany nebyly v každém marketu a jezdilo/chodilo se na ně do konkrétních hospod jako na lahůdku. Když se poštěstilo, tak jsme si na výšce dávali s kámošema degustační menu - začali jsme Rytířem, potom Máz, pak Kníže nebo Kněžna a někdy byl i Kvasničák. To pivo bylo plné, dneska mi připadá více ploché, ale taky ne vždycky.
Za mě z velkých hráčů Pilsner, Budvar a Radegast, pak i ty Svijany. Než pohřbili Uherský Brod, tak mi celkem chutnal Perun. Nebo třeba Rohozec taky jde. A potom se dají najít menší lokální poklady.
Co nemusím, tak to je Staropramen, Gambáč a vlastně i Kozel, kdysi ta piva měla podle mě více vlastní ksicht, dneska mi připadá, že to všechno chutná tak braníkovatě a nerozeznatelně (ale mluvím o lahváčích, na čepu jsem tyhle neměl hodně dlouho).
V posledních letech jsem ovšem hodně ujel IPA směrem, některé kousky menších pivovarníků jsou super, v marketech mě hodně překvapil Rebel IPA, cenově hodně příznivé a překvapivě pitelné.
reaguje na:
Attikus
reagují:
Haggar
|
reagovat
|