Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 3961 - 3980 Napsat příspěvek
Asi tak po dvou stech letech jsem se konečně znovu podíval na Věc (tu původní).  Poprvý to bylo ještě někdy v klasický TV, snad v minulým století. Pamatoval jsem si akorát zkoušku s krví, hlavu útěkářku a úplně poslední scénu a byla to teda vážně jízda :o:D:+. Až zase někdy budu číst o dokonale vyždímaným R-kovým ratingu, vzpomenu si na Věc a budu se uchechtávat. A nejlepší je, že ten film za čtyřicet let vizuálně prakticky vůbec nezestárl.

Každopádně proč to píšu: spousta teorií na webu rozebírá, jestli a kdo z dvou (dočasně) přeživších byl člověk. Osobně zastávám názor že oba, ale jedna věc mi zásadně nehraje: pokud chce Věc znovu zmrznout a počkat na záchrannou expedici... k čemu je vůbec dobrý vyhazovat do povětří základnu? Proč si Věc prostě nezaleze za nejbližší hromadu sněhu a nepočká si? Kdybych byl na místě těch posledních tří/čtyř, zabydlel bych se v základně, třikrát denně všechny testoval a pročesával nejbližší okolí, jestli tam nenajdu překvápko. A hlavně - až přiletí pomoc, nějak předám informaci, co se stalo. Uniklo mi něco?
885746
Asi tak po dvou stech letech jsem se konečně znovu podíval na Věc (tu původní).  Poprvý to bylo ještě někdy v klasický TV, snad v minulým století. Pamatoval jsem si akorát zkoušku s krví, hlavu útěkářku a úplně poslední scénu a byla to teda vážně jízda *:o**:D**:+*. Až zase někdy budu číst o dokonale vyždímaným R-kovým ratingu, vzpomenu si na Věc a budu se uchechtávat. A nejlepší je, že ten film za čtyřicet let vizuálně prakticky vůbec nezestárl. Každopádně proč to píšu: spousta teorií na webu rozebírá, jestli a kdo z dvou (dočasně) přeživších byl člověk. Osobně zastávám názor že oba, ale jedna věc mi zásadně nehraje: pokud chce Věc znovu zmrznout a počkat na záchrannou expedici... k čemu je vůbec dobrý vyhazovat do povětří základnu? Proč si Věc prostě nezaleze za nejbližší hromadu sněhu a nepočká si? Kdybych byl na místě těch posledních tří/čtyř, zabydlel bych se v základně, třikrát denně všechny testoval a pročesával nejbližší okolí, jestli tam nenajdu překvápko. A hlavně - až přiletí pomoc, nějak předám informaci, co se stalo. Uniklo mi něco?
6 -1
reagují: okkac
reagovat

Sly 2023

Životopisny dokument, který toho moc novýho neřekl. Zajímavý byly ty jeho vztahy s otcem a vzpomínky na syna Sage.
Potěšilo že se v dokumentu objevila Talia Shire:+
A samozřejmě se musel zmínit Stalloneho nejhorší film , Stůj nebo maminka vystřelí 8)
Každopádně je to taková fajn rekapitulace Slyova života/kariéry.
Arnold to měl více pestřejší ?)
Každopádně Arnold a Sly jsou legendy, ikony a takovýhle borci už tu nikdy nebudou.

Dalšího bych si dal Bruce Willise
885743
Životopisny dokument, který toho moc novýho neřekl. Zajímavý byly ty jeho vztahy s otcem a vzpomínky na syna Sage. Potěšilo že se v dokumentu objevila Talia Shire*:+* A samozřejmě se musel zmínit Stalloneho nejhorší film , Stůj nebo maminka vystřelí *8)* Každopádně je to taková fajn rekapitulace Slyova života/kariéry. Arnold to měl více pestřejší *?)* Každopádně Arnold a Sly jsou legendy, ikony a takovýhle borci už tu nikdy nebudou. Dalšího bych si dal Bruce Willise
Sly 2023
1 0
reagují: Disketa1, Ash_Black
reagovat

Halloween filmy část 6. první půlka

26.10. Phenomena (1985)
Jestli jsou tady fandové, tak ať se na mě nezlobí, ale kromě kamery, pěkných Švýcarských scenérií a nápadu je tohle jeden z nejhorších filmů, jaké jsem viděl. Herecké výkony jak kdyby někdo bez emocí odříkával dialogy, tak šustící papírem, že jsem ho pomalu slyšel. Většina zajímavých scén úplně zabitá nevhodným výběrem metalové hudby, nehledě na to, že se postavy chovají úplně dementně. A ta opice... S Argentem opravdu kamarád nebudu a jak jsem si chtěl zařadit resty od slavných filmařů žánru, tak tímto filmem s italským "mistrem" končím. Jestli je tohle v červených číslech, tak si nedovedu představit, jak vypadají ty filmy v modrých.

27.10. When Evil Lurks (2023)

Zpětně jsem se tady vypsal ve zbytečné nenávisti, ale doufal jsem, že si tím spravím chuť a byl jsem z toho hypeu tady spíš zklamaný. Aterrados je co se týká děsu a hnusných výjevů za mě dál. Oba filmy ale trpí tím, že mají pár nezapomenutelných scén, jen to mezi tím je prostě smysl nedávající paskvil. 
Na druhou stranu je to ale film, kterému dám ještě jednu šanci. V jiném rozpoložení, abych ho případně docenil.

28.10 Vertigo (1958)
Mě ten Hitchcock vždycky překvapí, jak je vlastně ústřední nápad jeho filmů odsunut na druhou kolej. U Psycha dostaneme v první části spíš krimi, u Ptáků romanci a u Vertiga? Tam se nějakým závratím věnuje v pár scénách. Jinak sledujeme romantickou detektivku, s výbornou rozuzlením. Ptáci mi minulý rok vůbec nesedli, tohle až na tu závěrečnou spíš úsměvnou tečku velmi (jestli to byl účel, tak se mistrovy omlouvám) 
Dost mě to nalákalo na další film v jeho režii, takže brzy sáhnu po Oknu do dvora. Snad tam bude mít James Stewart víc vděčnou roli.
885741
[b]26.10. Phenomena (1985)[/b] Jestli jsou tady fandové, tak ať se na mě nezlobí, ale kromě kamery, pěkných Švýcarských scenérií a nápadu je tohle jeden z nejhorších filmů, jaké jsem viděl. Herecké výkony jak kdyby někdo bez emocí odříkával dialogy, tak šustící papírem, že jsem ho pomalu slyšel. Většina zajímavých scén úplně zabitá nevhodným výběrem metalové hudby, nehledě na to, že se postavy chovají úplně dementně. A ta opice... S Argentem opravdu kamarád nebudu a jak jsem si chtěl zařadit resty od slavných filmařů žánru, tak tímto filmem s italským "mistrem" končím. Jestli je tohle v červených číslech, tak si nedovedu představit, jak vypadají ty filmy v modrých. [b] 27.10. When Evil Lurks (2023)[/b] Zpětně jsem se tady vypsal ve zbytečné nenávisti, ale doufal jsem, že si tím spravím chuť a byl jsem z toho hypeu tady spíš zklamaný. Aterrados je co se týká děsu a hnusných výjevů za mě dál. Oba filmy ale trpí tím, že mají pár nezapomenutelných scén, jen to mezi tím je prostě smysl nedávající paskvil.  Na druhou stranu je to ale film, kterému dám ještě jednu šanci. V jiném rozpoložení, abych ho případně docenil. [b]28.10 Vertigo (1958)[/b] Mě ten Hitchcock vždycky překvapí, jak je vlastně ústřední nápad jeho filmů odsunut na druhou kolej. U Psycha dostaneme v první části spíš krimi, u Ptáků romanci a u Vertiga? Tam se nějakým závratím věnuje v pár scénách. Jinak sledujeme romantickou detektivku, s výbornou rozuzlením. Ptáci mi minulý rok vůbec nesedli, tohle až na tu závěrečnou spíš úsměvnou tečku velmi (jestli to byl účel, tak se mistrovy omlouvám)  Dost mě to nalákalo na další film v jeho režii, takže brzy sáhnu po Oknu do dvora. Snad tam bude mít James Stewart víc vděčnou roli.
Halloween filmy část 6. první půlka
4 -2
reagovat
reaguje na: Adventurer
Ano, to máš pravdu. 

A taky je tam jeden příběh, který teď sedí na Izrael vs Palestina, ale ten bude sedět asi vždy na věky věků. 
885714
Ano, to máš pravdu.  A taky je tam jeden příběh, který teď sedí na Izrael vs Palestina, ale ten bude sedět asi vždy na věky věků. 
885710
0 0
reagovat
reaguje na: Exactly
Kniha je úplně jinde než film.
Ve filmu je ten dej takovej přímočařejší, jednodušší...

V knize to je rozděleno na více příběhu/epizod které dávají dohromady indicie proč a jak.
Navíc když to čteš v covidove době tak to má ještě větší přesah :D8)
885710
Kniha je úplně jinde než film. Ve filmu je ten dej takovej přímočařejší, jednodušší... V knize to je rozděleno na více příběhu/epizod které dávají dohromady indicie proč a jak. Navíc když to čteš v covidove době tak to má ještě větší přesah *:D**8)*
885677
2 0
reagují: Demonic8
reagovat

Míjení (2023)

Ira Sachs je po více než deseti letech zpět s novou vztahovkou a je to moc dobré. Skvělí herci, výborné dialogy a Ben Whishaw je i po deseti letech od Atlasu mraků stále hot. 
885704
Ira Sachs je po více než deseti letech zpět s novou vztahovkou a je to moc dobré. Skvělí herci, výborné dialogy a Ben Whishaw je i po deseti letech od Atlasu mraků stále hot. 
Míjení (2023)
0 -3
reagovat
Proč jsme nikdy nedostali pokračování The Girl with the Dragon Tattoo s Fincherem, Craigem a Mara.

link
885700
Proč jsme nikdy nedostali pokračování The Girl with the Dragon Tattoo s Fincherem, Craigem a Mara. https://www.youtube.com/watch?v=x2OObyS_QJo
3 0
reagovat
reaguje na: Exactly
885691
[url=https://youtu.be/BInwNMhuNUc?si=rb9Q3l5D35hIZ0zh]MovieZone Live Speciál: Světová válka Z[/url]
885677
0 0
reagovat
reaguje na: Exactly
Pokud  tě to bavilo, tak si přečti knížku, čtu ji podruhé a některé příběhy jsou fakt úžasné, trefné, mrazivé ....a tak dále 8)
885689
Pokud  tě to bavilo, tak si přečti knížku, čtu ji podruhé a některé příběhy jsou fakt úžasné, trefné, mrazivé ....a tak dále *8)*
885677
3 0
reagovat

Je mi ze sebe špatně

To jste mě nemohl sakra někdo varovat? Něco tak nepříjmnýho jsem dlouho neviděl.
Zároveň to ale bylo strašně dobrý.
8/10
885687
To jste mě nemohl sakra někdo varovat? Něco tak nepříjmnýho jsem dlouho neviděl. Zároveň to ale bylo strašně dobrý. 8/10
Je mi ze sebe špatně
2 0
reagovat

Barbie 7/10

V jednotlivostech bud genialni nebo zbytecne doslovne. Kazdopadne produkcne i rezijne spickove. Kdybych tehda v lete dal Barbenheimera a tohle videl jako druhy film, tak by mi to prislo mozna lepsi, nez to ve skutecnosti je.
885686
V jednotlivostech bud genialni nebo zbytecne doslovne. Kazdopadne produkcne i rezijne spickove. Kdybych tehda v lete dal Barbenheimera a tohle videl jako druhy film, tak by mi to prislo mozna lepsi, nez to ve skutecnosti je.
Barbie 7/10
4 -1
reagovat

World War Z

Ty vole je to (furt) sakra dobrý...že jo?!

Těch logickejch chybek tam teda je, ale šlape to za mě furt neskutečně. I to komorní finále jim žeru.

Pokračování bych bral hned. Teď.

Jsem teda nepolíbenej tou předlohou.

Drunk me, out. :)
885677
Ty vole je to (furt) sakra dobrý...že jo?! Těch logickejch chybek tam teda je, ale šlape to za mě furt neskutečně. I to komorní finále jim žeru. Pokračování bych bral hned. Teď. Jsem teda nepolíbenej tou předlohou. Drunk me, out. *:)*
World War Z
16 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Zrovna tenhle animak mám hodně rád a doufal jsem že sebevražedný oddíl bude něco podobné a dostali jsme no...

Paradoxně DC by se měli držet animaku v ratingu R, ty jim jdou skvěle 
885641
Zrovna tenhle animak mám hodně rád a doufal jsem že sebevražedný oddíl bude něco podobné a dostali jsme no... Paradoxně DC by se měli držet animaku v ratingu R, ty jim jdou skvěle 
885622
3 -1
reagovat
reaguje na: mkubalikova
To jsem rád, že Ti to sedlo. 

Kdybys měla někdy čas, tak zkus seriál Harley Quinn na HBO Max, ten je totiž taky skvělý, i když je více do komedie. 
885626
To jsem rád, že Ti to sedlo.  Kdybys měla někdy čas, tak zkus seriál Harley Quinn na HBO Max, ten je totiž taky skvělý, i když je více do komedie. 
885622
3 0
reagovat

Výzva - Batman: Útok na Arkham (2014)

Tak už jsem to stihla zkouknout třikrát, neskutečně mě to baví. Tam, kde ve většině případů hrané filmy od DC selhávají (scénář, tempo, vizuální stránka, sympatické postavy a chemie mezi nimi), umí animáky vytěžit do puntíku. Plus nejzábavnější Harley Quinn! Díky hroubku :+
885622
Tak už jsem to stihla zkouknout třikrát, neskutečně mě to baví. Tam, kde ve většině případů hrané filmy od DC selhávají (scénář, tempo, vizuální stránka, sympatické postavy a chemie mezi nimi), umí animáky vytěžit do puntíku. Plus nejzábavnější Harley Quinn! Díky hroubku *:+*
Výzva - Batman: Útok na Arkham (2014)
18 0
reagují: Demonic8, hroubek
reagovat

Ohňostroje (2023)

Viděno konečně na plátně na zahájení Mezipater a stále si stojím za tím, že jde v mých očích o film roku. Nádherné a křehké drama o dospívání na Sicílii počátku 80. let, kde jinakost je sprosté slovo. Fantastická kamera, skvělé ozvučení a úžasné herecké výkony obou protagonistů. Vzhledem k tomu, že jsem film viděl už podruhé, jsem věděl, jak to skončí, ale stejně to se mnou opět pohnulo. Natočit přesný konec je hodně těžké, ale u Ohňostrojů se to povedlo.
885593
Viděno konečně na plátně na zahájení Mezipater a stále si stojím za tím, že jde v mých očích o film roku. Nádherné a křehké drama o dospívání na Sicílii počátku 80. let, kde jinakost je sprosté slovo. Fantastická kamera, skvělé ozvučení a úžasné herecké výkony obou protagonistů. Vzhledem k tomu, že jsem film viděl už podruhé, jsem věděl, jak to skončí, ale stejně to se mnou opět pohnulo. Natočit přesný konec je hodně těžké, ale u Ohňostrojů se to povedlo.
Ohňostroje (2023)
0 -2
reagovat

Přišla v noci

Pamatujete, jak se tu a tam objevil český tvůrce, který halekal na americké filmy, že se jim těžko může rovnat? Vždycky mi to přišlo jako totální blbost, protože všechny filmy přeci nemusí (a nevypadají) jako americký letní blockbustery a i tak jsou super. No a to se s přihlédnutím k tomu sympaticky partyzánskýmu zákulisí vzniku filmu povedlo tady. Takhle nešustící dialogy ze života jsem naposledy slyšel v „Karel, já a ty“.

Pro mě za letošek zatím nej cz film. Simona Peková je objev div ne desetiletí, ale ono obecně - herecky je to super i do nejposlednější vedlejší role. To její přepínání z příliš starostlivý maminky na opravdu skoro horor postavu je skvělý. A je to pro mě ten typ filmu, ke kterýmu se rád opakovaně vrátim. Přeju tomu v kině každej dukát :+
885592
Pamatujete, jak se tu a tam objevil český tvůrce, který halekal na americké filmy, že se jim těžko může rovnat? Vždycky mi to přišlo jako totální blbost, protože všechny filmy přeci nemusí (a nevypadají) jako americký letní blockbustery a i tak jsou super. No a to se s přihlédnutím k tomu sympaticky partyzánskýmu zákulisí vzniku filmu povedlo tady. Takhle nešustící dialogy ze života jsem naposledy slyšel v „Karel, já a ty“. Pro mě za letošek zatím nej cz film. Simona Peková je objev div ne desetiletí, ale ono obecně - herecky je to super i do nejposlednější vedlejší role. To její přepínání z příliš starostlivý maminky na opravdu skoro horor postavu je skvělý. A je to pro mě ten typ filmu, ke kterýmu se rád opakovaně vrátim. Přeju tomu v kině každej dukát *:+*
Přišla v noci
1 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Letos pardubické krematorium, kde se film natáčel, slaví 100 let a při týhle příležitosti nejen, že jsou prohlídky, ale bylo i nějaké promítání Spalovače přímo uvnitř. Kdybych to nezjistil pozdě + že to bylo v týdnu asi v 14 a 17 odpo, viděl bych to na výlet do Pardubic :D

Ten film mám rád od prvního zkouknutí na škole. Tehdy jsme to měli v rámci semináře, že jsme si nejdřív měli přečíst knížku a pak se pustil film. Bylo to celkem pestrý a když přišel pan Koprfingl, vim, že místnost z toho byla spíš zhnusena a já chtěl vysomrovat placku a pustit si to hned znovu. S Happy Endem to mám někde v tý nejužší TOP cz filmů.:+
885591
Letos pardubické krematorium, kde se film natáčel, slaví 100 let a při týhle příležitosti nejen, že jsou prohlídky, ale bylo i nějaké promítání Spalovače přímo uvnitř. Kdybych to nezjistil pozdě + že to bylo v týdnu asi v 14 a 17 odpo, viděl bych to na výlet do Pardubic *:D* Ten film mám rád od prvního zkouknutí na škole. Tehdy jsme to měli v rámci semináře, že jsme si nejdřív měli přečíst knížku a pak se pustil film. Bylo to celkem pestrý a když přišel pan Koprfingl, vim, že místnost z toho byla spíš zhnusena a já chtěl vysomrovat placku a pustit si to hned znovu. S Happy Endem to mám někde v tý nejužší TOP cz filmů.*:+*
885470
1 0
reagovat

Přišla v noci

Dobré to bylo. Tenhle rok je silný na kvalitní české filmy. Má to super herce, scény, dialogy, humor i temnější momenty. Osobně mám trochu problém s koncem, který mi úplně nesedl, ale budiž. 8/10
885584
Dobré to bylo. Tenhle rok je silný na kvalitní české filmy. Má to super herce, scény, dialogy, humor i temnější momenty. Osobně mám trochu problém s koncem, který mi úplně nesedl, ale budiž. [b]8/10[/b]
Přišla v noci
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Same here :D Já to viděl pár minut po doposlouchani Filmu v síti, že kde Hlad s imfem řešili fake trailery. Tak si říkám ha ha, ha tady to máme a ono ne :)
885562
Same here *:D* Já to viděl pár minut po doposlouchani Filmu v síti, že kde Hlad s imfem řešili fake trailery. Tak si říkám ha ha, ha tady to máme a ono ne *:)*
885534
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se