Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 4221 - 4240 Napsat příspěvek
reaguje na: connor
Já bych na to raději neodpovídal. Spoustě diváků nesedne jedná konkrétní věc. 
879590
Já bych na to raději neodpovídal. Spoustě diváků nesedne jedná konkrétní věc. 
879589
1 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ale co to hodnocení třetí série na csfd? Jak si to vysvětluješ? Docela jsi mě teď zaujal, už na mě trailery nějaký ten týden na youtube vyskakují, jen jsem je ignoroval, protože jsem si myslel, že je to něco úplně jinýho... jenže pokud bych měl být pak úplně rozladěný z konce, tak to stejně raději začínat nebudu. 
879589
Ale co to hodnocení třetí série na csfd? Jak si to vysvětluješ? Docela jsi mě teď zaujal, už na mě trailery nějaký ten týden na youtube vyskakují, jen jsem je ignoroval, protože jsem si myslel, že je to něco úplně jinýho... jenže pokud bych měl být pak úplně rozladěný z konce, tak to stejně raději začínat nebudu. 
879580
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

Ragnarok s3

Přátelé, máme tu další skvost pod radarem, který vás tu většina vesele ignoruje. 
Seveřani si natočili malou komorní adaptaci svých legend a podařilo se jim to lépe než rozmáchlému Marvelu a adaptaci Gaimanových Amerických Bohů. A právě kvůli Gaimanovi jsem se před časem do studia severských legend ponořil. A tento seriál je až překvapivě vystihnul. Kdo by to byl řekl do kombinace středoškolské dramedy s nízkým rozpočtem. 
Vedle v bitvách by fajnšmekři ocenili nejlepší kombinaci matky s dcerou za hodně dlouhou dobu a i Disk by si tu přišel víckrát na své, je to kdyžtak na Netflixu kamaráde. 
Waititi se snažil o retro atmosféru pomocí kriklavosti a tady přitom stačí pár montáži s hudbou a zasněnou kamerou aby to bylo lepší. Ze spot on castingu musím vypíchnout Lokiho, který jednoznačně poráží Hiddlestona. 

Říkal jsem si, že je to povedená osmička a taková srdcová oddechovka, ale shiiiiiiiit co si dovolili v závěru. :o 9/10
879580
Přátelé, máme tu další skvost pod radarem, který vás tu většina vesele ignoruje.  Seveřani si natočili malou komorní adaptaci svých legend a podařilo se jim to lépe než rozmáchlému Marvelu a adaptaci Gaimanových Amerických Bohů. A právě kvůli Gaimanovi jsem se před časem do studia severských legend ponořil. A tento seriál je až překvapivě vystihnul. Kdo by to byl řekl do kombinace středoškolské dramedy s nízkým rozpočtem.  Vedle v bitvách by fajnšmekři ocenili nejlepší kombinaci matky s dcerou za hodně dlouhou dobu a i Disk by si tu přišel víckrát na své, je to kdyžtak na Netflixu kamaráde.  Waititi se snažil o retro atmosféru pomocí kriklavosti a tady přitom stačí pár montáži s hudbou a zasněnou kamerou aby to bylo lepší. Ze spot on castingu musím vypíchnout Lokiho, který jednoznačně poráží Hiddlestona.  Říkal jsem si, že je to povedená osmička a taková srdcová oddechovka, ale shiiiiiiiit co si dovolili v závěru. *:o* 9/10
Ragnarok s3
3 -4
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Gonzi
Spoiler z adaptovaného úvodu mangy (upozorňuji pro případ, že by někdo chtěl číst a porovnávat bez toho, aniž by si cokoliv z mangy vyzradil): Děda nahánějící Luffyho v manze na začátku příběhu vůbec nebyl. Byl jen v tzv. cover story (Oda relativně často dělá v rámci úvodních cover stránek na začátku jednotlivých kapitol takové mini příběhy, kde se dovídáme, jak to bylo dál s některými postavami, třeba i padouchy, kteří byli poraženi apod.), kde stejně jako v LA adaptaci nechal zavřít Morgana a vzal pod sebe Kobyho a Helmeppa, které pak trénoval. Ale se Straw Hats se vůbec nepotkal. 
K těm dalším výtkám, no ano, do určité míry se příběhové oblouky s různými variacemi opakují, ale děj se rozhodně posouvá, postavy přibývají (v masivních počtech) a svět se postupně otevírá do stále větší šíře. To je myslím výhoda OP - že má fakt neskutečně rozmanitý, veliký svět a Oda je mistrovský architekt. 
879577
Spoiler z adaptovaného úvodu mangy (upozorňuji pro případ, že by někdo chtěl číst a porovnávat bez toho, aniž by si cokoliv z mangy vyzradil): [spoiler]Děda nahánějící Luffyho v manze na začátku příběhu vůbec nebyl. Byl jen v tzv. cover story (Oda relativně často dělá v rámci úvodních cover stránek na začátku jednotlivých kapitol takové mini příběhy, kde se dovídáme, jak to bylo dál s některými postavami, třeba i padouchy, kteří byli poraženi apod.), kde stejně jako v LA adaptaci nechal zavřít Morgana a vzal pod sebe Kobyho a Helmeppa, které pak trénoval. Ale se Straw Hats se vůbec nepotkal.  [/spoiler]K těm dalším výtkám, no ano, do určité míry se příběhové oblouky s různými variacemi opakují, ale děj se rozhodně posouvá, postavy přibývají (v masivních počtech) a svět se postupně otevírá do stále větší šíře. To je myslím výhoda OP - že má fakt neskutečně rozmanitý, veliký svět a Oda je mistrovský architekt. 
879576
2 0
reagovat
reaguje na: connor
> Která manga to byla? Berserk?
Ne, knížka pohádek o Rákosníčkovi :D (Ano, Berserk. A vím :'(  )
> Fairy Tail a Sword Art...
Neřeším jejich kvalitu, ale to, že mě obojí (a ty další jmenované) bavilo jen do nějaké doby (myšleno třeba 100 epizod...). Ta nekonečnost u všech věcí způsobila telenoveloidní status quo, kdy ty seriály vlastně jdou odnikud nikam. Ono právě už i v One Piece Přežívají všechny postavy, záporáci jsou recyklovaní, linky jdou do ztracena jen aby se mohlo pokračovat (děda nahánějící Luffyho) atd. Tím to nutně nekritizuju, jen že mám vyzkoušeno, že to není pro mě.

Attack on Titan je samozřejmě super. Už se 5. poloviny třetího arcu druhého konce (z pěti) nemůžu dočkat :D;):+
879576
> Která manga to byla? Berserk? Ne, knížka pohádek o Rákosníčkovi *:D* (Ano, Berserk. A vím :'(  ) > Fairy Tail a Sword Art... Neřeším jejich kvalitu, ale to, že mě obojí (a ty další jmenované) bavilo jen do nějaké doby (myšleno třeba 100 epizod...). Ta nekonečnost u všech věcí způsobila telenoveloidní status quo, kdy ty seriály vlastně jdou odnikud nikam. Ono právě už i v One Piece [spoiler]Přežívají všechny postavy, záporáci jsou recyklovaní, linky jdou do ztracena jen aby se mohlo pokračovat (děda nahánějící Luffyho) atd. [/spoiler]Tím to nutně nekritizuju, jen že mám vyzkoušeno, že to není pro mě. Attack on Titan je samozřejmě super. Už se 5. poloviny třetího arcu druhého konce[spoiler] (z pěti)[/spoiler] nemůžu dočkat *:D**;)**:+*
879573
4 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Gonzi
Rozumím. Zásadní skok to určitě je. Ačkoliv po večerech by to za rok nebo třeba i dva šlo přečíst docela v klidu (v úplně pomalém tempu, s jakýmikoliv přestávkami). No, snad budou v takto povedené LA adaptaci pokračovat, ale aby to nezačalo vypadat jak něco od Asylum (protože už první série i přes údajně dost vysoký rozpočet viditelně v některých epizodách šetřila a stále to celé nevypadalo tak, jak bych si ve svých snech přál :))), budou muset každou sezonou nafukovat pořádně rozpočet. A nejsem si jistý, jestli do něčeho takového Netflix půjde. Vlastně momentálně stále těžko říct, jestli vůbec vznikne i přes nečekaně velký divácký a kritický úspěch druhá sezona.
Jinak z těch dlouhých "battle šónen" anime adaptací, co jsi vyjmenoval, za něco stál jen Naruto (který byl podle mě fakt výborný... až dokud Kishimoto nepodělal závěr), jen člověk musel přeskakovat filler epizody a přetrpět ty často se opakující flashbacky (což v manze taky samozřejmě tak časté nebylo). Bleach je uznávaný a vlastně poslední zástupce té klasické "Big Three" z přelomu tisíciletí, ale ten mi (a podle toho, co vidím na MyAnimeList a jinde nejen mně) přijde rozhodně nejslabší, hluboko pod OP i Narutem. I když zrovna tento rok dostal revival v podobě anime, které adaptuje poslední nejdelší arc, který do teď nikdy adaptaci neměl a ten se mně i dalším lidem líbí o něco více než vše předtím. Fairy Tail a Sword Art... nejsou anime série, u kterých bych kdykoliv ve svém životě chtěl ztratit jakýkoliv čas. A ty zbylé zmiňované jsou rozhodně i mnou milované klasiky. Na úrovni... One Piece. ;)
Která manga to byla? Berserk? Jestli jo... no ta taky není dodnes dokončená a žel ne tak dávno tragicky zemřel autor. :- Sice to na základě jeho poznámek převzal někdo jiný, ale momentálně to nečtu ani nesleduji, jak přijímané nové kapitoly jsou. Snad to přesto k nějakému uspokojivému konci dojde. Kdybys chtěl kouknout na nějaký další opravdu ve všech ohledech nádherný seinen, tak znovu doporučuji úžasnou adaptaci Vinland Ságy. Sice ještě její anime adaptace ukončená není (další sezony určitě budou) a momentálně není ukončená zatím ani manga, ale není to ani náhodou ten typ nekonečného šónenu a manga je už v posledním úseku. 
Jinak to vraždění není podáváno v manze/anime tak zřetelně a otevřeně jako tady (takže by se ti to asi více líbilo tam, no). To někdy fanoušci vtipkují, že tam nikdo vůbec neumírá i když samozřejmě při těch někdy opravdu masivních bitvách a soubojích hlavně background fodder dostává často pěknou bídu. Jen to tam většinou není tak viditelné. Nicméně tím, že OP rozhodně není jenom pro děti, jsem nemyslel jen samotné zabíjení. Ale postupně, jak se svět odhaluje, se tam objevuje mnoho hodně reálných a drsných témat. Vlastně na případě Nami a Arlonga (otroctví, vzájemný rasismus, korupce mezi mariňáky) něco z toho šlo vidět už i tady. 
Bonus: Žebříček top anime sérií a žebříček top manga sérií na MAL. Osobně stále nejlepší manga, anime co jsem zatím v životě viděl, četl, je Shingeki no Kyojin (Attack on Titan). Absolutní mistrovské dílo, které tě chytne, brutálně semele a už nikdy nepustí. Na úrovni skvělých/v pozdějších momentech i nejlepších HBO seriálů a fantasy literatury. Pozor, nic si o tom na internetu nehledat, je to série, která silně stojí na odhalování mystérií světa. A vzhledem k tomu, že už i anime adaptace se nachází na úplném konci příběhu (chybí už jen poslední film), je internet temný a plný spoilerů. 
879573
Rozumím. Zásadní skok to určitě je. Ačkoliv po večerech by to za rok nebo třeba i dva šlo přečíst docela v klidu (v úplně pomalém tempu, s jakýmikoliv přestávkami). No, snad budou v takto povedené LA adaptaci pokračovat, ale aby to nezačalo vypadat jak něco od Asylum (protože už první série i přes údajně dost vysoký rozpočet viditelně v některých epizodách šetřila a stále to celé nevypadalo tak, jak bych si ve svých snech přál *:))*), budou muset každou sezonou nafukovat pořádně rozpočet. A nejsem si jistý, jestli do něčeho takového Netflix půjde. Vlastně momentálně stále těžko říct, jestli vůbec vznikne i přes nečekaně velký divácký a kritický úspěch druhá sezona. Jinak z těch dlouhých "battle šónen" anime adaptací, co jsi vyjmenoval, za něco stál jen Naruto (který byl podle mě fakt výborný... až dokud Kishimoto nepodělal závěr), jen člověk musel přeskakovat filler epizody a přetrpět ty často se opakující flashbacky (což v manze taky samozřejmě tak časté nebylo). Bleach je uznávaný a vlastně poslední zástupce té klasické "Big Three" z přelomu tisíciletí, ale ten mi (a podle toho, co vidím na [url=https://myanimelist.net/]MyAnimeList[/url] a jinde nejen mně) přijde rozhodně nejslabší, hluboko pod OP i Narutem. I když zrovna tento rok dostal revival v podobě anime, které adaptuje poslední nejdelší arc, který do teď nikdy adaptaci neměl a ten se mně i dalším lidem líbí o něco více než vše předtím. Fairy Tail a Sword Art... nejsou anime série, u kterých bych kdykoliv ve svém životě chtěl ztratit jakýkoliv čas. A ty zbylé zmiňované jsou rozhodně i mnou milované klasiky. Na úrovni... One Piece. *;)* Která manga to byla? Berserk? Jestli jo... no ta taky není dodnes dokončená a žel ne tak dávno tragicky [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kentaro_Miura]zemřel autor[/url]. *:-* Sice to na základě jeho poznámek převzal někdo jiný, ale momentálně to nečtu ani nesleduji, jak přijímané nové kapitoly jsou. Snad to přesto k nějakému uspokojivému konci dojde. Kdybys chtěl kouknout na nějaký další opravdu ve všech ohledech nádherný seinen, tak znovu doporučuji úžasnou [url=https://www.csfd.cz/film/740726-vinland-saga/recenze/]adaptaci Vinland Ságy[/url]. Sice ještě její anime adaptace ukončená není (další sezony určitě budou) a momentálně není ukončená zatím ani manga, ale není to ani náhodou ten typ nekonečného šónenu a manga je už v posledním úseku.  Jinak to vraždění není podáváno v manze/anime tak zřetelně a otevřeně jako tady (takže by se ti to asi více líbilo tam, no). To někdy fanoušci vtipkují, že tam nikdo vůbec neumírá i když samozřejmě při těch někdy opravdu masivních bitvách a soubojích hlavně background fodder dostává často pěknou bídu. Jen to tam většinou není tak viditelné. Nicméně tím, že OP rozhodně není jenom pro děti, jsem nemyslel jen samotné zabíjení. Ale postupně, jak se svět odhaluje, se tam objevuje mnoho hodně reálných a drsných témat. Vlastně na případě [spoiler]Nami a Arlonga (otroctví, vzájemný rasismus, korupce mezi mariňáky)[/spoiler] něco z toho šlo vidět už i tady.  Bonus: [url=https://myanimelist.net/topanime.php]Ž[/url][url=https://myanimelist.net/topanime.php]ebříček top anime sérií[/url] a [url=https://myanimelist.net/topmanga.php]ž[/url][url=https://myanimelist.net/topmanga.php]ebříček top manga sérií[/url] na MAL. Osobně stále nejlepší manga, anime co jsem zatím v životě viděl, četl, je [url=https://www.csfd.cz/film/337874-singeki-no-kjodzin/recenze/]Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)[/url]. Absolutní mistrovské dílo, které tě chytne, brutálně semele a už nikdy nepustí. Na úrovni skvělých/v pozdějších momentech i nejlepších HBO seriálů a fantasy literatury. Pozor, nic si o tom na internetu nehledat, je to série, která silně stojí na odhalování mystérií světa. A vzhledem k tomu, že už i anime adaptace se nachází na úplném konci příběhu (chybí už jen poslední film), je internet temný a plný spoilerů. 
879554
3 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Cinefil
Však tak jsem to myslel:D
Ale napsal to jak dement.
879557
Však tak jsem to myslel*:D* Ale napsal to jak dement.
879548
1 0
reagovat
reaguje na: connor
Manga je jiný formát, a to takový, na který nemám "čas". Je šance, že si před spaním něco pustím, ale že bych chtěl číst, to už ne. Anime bych si pustil i rád ale na 1075 epizod taky nemám (dík za One Pace)... a to hlavně protože mě všechny tyhle natahované anime časem přestaly bavit (Naruto, Bleach, Fairy Tail, Sword Art Online...). Naopak, věci co mám rád jsou vesměs uzavřené celky (v čele FMA:Brotherhood, Death Note, GITS:SAC apod).
Mangu jsem četl u jediné věci a to čistě protože každá druhá stránka je jako umělecké dílo z ranku výjevů v Sixtínské kapli, plus mě to původní anime zaháčkovalo a pak skončilo :D.
Já jsem paradoxně strašně rád, za tu Netflix verzi, protože mi sedla a zároveň mi umožňuje nějak rozumně zkonzumovat One Piece, aniž bych tím měl strávit nesmysl času.
PS: To se nesnažím "oponovat z principu", jako spíš ilustrovat, že ten skok od "bylo to příjemných 5h s televizí" do "jdu číst 20 let mangy" je celkem zásadní.

> "Zdaleka to není jenom nějaká jednohubka a rozhodně ne jenom pro děti (i když tak kvůli "goofy" postavám a světu může na první pohled působit)."

Mno, s jakou lehkostí se tam vraždí mi úplně pro děti nepřišlo :D. Upřímně bych radši měl víc krve a větší vážnost smrti, nebo naopak podstatně míň krve. Ten zábavný goofy feel good seriál o pirátech, kde se jen tak mimochodem mečem půlí lidi (zoro první scéna) mi přišel docela kontrastní a vybavil jsem si nedávnou diskuzi na MZ. Přijde mi, že to nejvíc ocení až dospělí, pro které už není "cringe" ta pohádkovitost a zároveň snesou tu (nepřiznanou ale všudypřítomnou) brutalitu.
879554
Manga je jiný formát, a to takový, na který nemám "čas". Je šance, že si před spaním něco pustím, ale že bych chtěl číst, to už ne. Anime bych si pustil i rád ale na 1075 epizod taky nemám (dík za One Pace)... a to hlavně protože mě všechny tyhle natahované anime časem přestaly bavit (Naruto, Bleach, Fairy Tail, Sword Art Online...). Naopak, věci co mám rád jsou vesměs uzavřené celky (v čele FMA:Brotherhood, Death Note, GITS:SAC apod). Mangu jsem četl u jediné věci a to čistě protože každá druhá stránka je jako umělecké dílo z ranku výjevů v Sixtínské kapli, plus mě to původní anime zaháčkovalo a pak skončilo *:D*. Já jsem paradoxně strašně rád, za tu Netflix verzi, protože mi sedla a zároveň mi umožňuje nějak rozumně zkonzumovat One Piece, aniž bych tím měl strávit nesmysl času. PS: To se nesnažím "oponovat z principu", jako spíš ilustrovat, že ten skok od "bylo to příjemných 5h s televizí" do "jdu číst 20 let mangy" je celkem zásadní. [i] > "Zdaleka to není jenom nějaká jednohubka a rozhodně ne jenom pro děti (i když tak kvůli "goofy" postavám a světu může na první pohled působit)."[/i] Mno, s jakou lehkostí se tam vraždí mi úplně pro děti nepřišlo *:D*. Upřímně bych radši měl víc krve a větší vážnost smrti, nebo naopak podstatně míň krve. Ten zábavný goofy feel good seriál o pirátech, kde se jen tak mimochodem mečem půlí lidi [spoiler](zoro první scéna)[/spoiler] mi přišel docela kontrastní a vybavil jsem si nedávnou diskuzi na MZ. Přijde mi, že to nejvíc ocení až dospělí, pro které už není "cringe" ta pohádkovitost a zároveň snesou tu (nepřiznanou ale všudypřítomnou) brutalitu.
879551
5 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Gonzi

One Piece

Trochu delší okénko (ve srovnání s délkou OP je to ale stále jen "okénko" :D)
Ano, proto aspoň já osobně doporučuji spíše číst mangu, která je původní, nejpřístupnější a ve finále taky nejlepší verze příběhu. Proč?
Zaprvé - Přečteš ji mnohem rychleji (i když má momentálně 1091 kapitol, za hodinu můžeš klidně stihnout 10+ kapitol) než kdybys koukal na tisíc 20 minut dlouhých anime epizod.
Za druhé  - Anime je už starší (začalo v roce 1999), hlavně tedy ty první stovky epizod - kvůli tomu má slabší animaci a celkově omezenější rozpočet (což se po čase postupně mění k lepšímu, ale žel nastanou problémy, které popisuji v dalším odstavci) a to ve výsledku znamená, že některé scény nejsou zdaleka tak velkolepé nebo nemají takovou sílu jako v manze.
A zatřetí - Někdy kolem epizody 350 (podle některých, jiní říkají, že spíše až někdy kolem epizody 600) začne být anime ve srovnání s mangou neuvěřitelně natahované (např. není nic výjimečné, že jedna anime epizoda adaptuje méně než jednu kapitolu mangy - např. z 20 minut délky je 5 minut záběrů z minulé epizody, donekonečna opakované flashbacky, každou chvíli deset vteřin více či méně dramatických záběrů na obličeje všech postav, které se zrovna nacházejí na scéně apod.).
Proto pracovití fanoušci dokonce udělali i svou vlastní verzi anime (nazvanou "One Pace"), která mangu adaptuje věrněji a v svižnějším tempu (a anime je díky tomu prý zkráceno až o 45 % délky). Nicméně já tuhle verzi nezkoušel, takže nemůžu ručit za to, jak dobře udělaná je.
Asi tolik k anime vs manga. Osobně jsem četl mangu a mnohé momenty, které mi tam vyrazily dech, jsem si pak pustil v anime, abych to viděl v pohybu, s hudbou a dabingem (japonským samozřejmě :))). Tohle je myslím obecně nejčastěji doporučovaný způsob konzumace. Manga má prostě minimálně mnohem lepší tempo... a kresbu (často zejména detaily v pozadí panelů, to je něco, na čem si Oda dává extrémně záležet). 
Závěrem bych ještě napsal, že OP manga je bezesporu právem jedna z nejúspěšnějších fikcí všech dob. Zdaleka to není jenom nějaká jednohubka a rozhodně ne jenom pro děti (i když tak kvůli "goofy" postavám a světu může na první pohled působit). Věř mi - to, co adaptovala první sezona, je fakt úplnej start, seznámení s mírumilovnou a ještě skoro úplně normální částí oceánu. Až se Straw Hats dostanou do Grand Line a svět, plný tajemství a nezapomenutelných hrdinů, padouchů a všech mezi nimi se opravdu začne otevírat... Teprve pak se jedinečnost a výjimečnost OP začne odhalovat naplno (i když pár slabších příběhových úseků rozesetých napříč se najde i později, abych jenom nechválil). Jsem každopádně rád, že jsem OP po letech odmítání (právě kvůli obavám z monstrózní délky a kvůli "divné estetice a designu postav") dal šanci. Čtení této mangy (myslím, že mi ji přečíst až k tehdy aktuální kapitole trvalo celkem 24 dní, v průměru každý den 4 hodiny - nejsem nicméně úplně nejrychlejší čtenář a snažil jsem se při čtení dávat pozor na každý detail a pokud možno taky se kochat :D) byl jeden z nejlepších zážitků, co jsem měl za dlouhou dobu. A to říká někdo, kdo miluje temné fantasy ságy jako je Malazská kniha padlých nebo Píseň ledu a ohně. (Tím neříkám, že One Piece začne být podobně grimdark, ale jen to, že i někoho s tímto vkusem "infantilní" OP naprosto pohltil. Vlastně, možná alespoň jeden společný průsečík OP a zmíněné série mají - masivní a perfektní worldbuilding). :+
879551
Trochu delší okénko (ve srovnání s délkou OP je to ale stále jen "okénko" *:D*) Ano, proto aspoň já osobně doporučuji spíše číst mangu, která je původní, nejpřístupnější a ve finále taky nejlepší verze příběhu. Proč? Zaprvé - Přečteš ji mnohem rychleji (i když má momentálně 1091 kapitol, za hodinu můžeš klidně stihnout 10+ kapitol) než kdybys koukal na tisíc 20 minut dlouhých anime epizod. Za druhé  - Anime je už starší (začalo v roce 1999), hlavně tedy ty první stovky epizod - kvůli tomu má slabší animaci a celkově omezenější rozpočet (což se po čase postupně mění k lepšímu, ale žel nastanou problémy, které popisuji v dalším odstavci) a to ve výsledku znamená, že některé scény nejsou zdaleka tak velkolepé nebo nemají takovou sílu jako v manze. A zatřetí - Někdy kolem epizody 350 (podle některých, jiní říkají, že spíše až někdy kolem epizody 600) začne být anime ve srovnání s mangou neuvěřitelně natahované (např. není nic výjimečné, že jedna anime epizoda adaptuje méně než jednu kapitolu mangy - např. z 20 minut délky je 5 minut záběrů z minulé epizody, donekonečna opakované flashbacky, každou chvíli deset vteřin více či méně dramatických záběrů na obličeje všech postav, které se zrovna nacházejí na scéně apod.). Proto pracovití fanoušci dokonce udělali i svou vlastní verzi anime (nazvanou "One Pace"), která mangu adaptuje věrněji a v svižnějším tempu (a anime je díky tomu prý zkráceno až o 45 % délky). Nicméně já tuhle verzi nezkoušel, takže nemůžu ručit za to, jak dobře udělaná je. Asi tolik k anime vs manga. Osobně jsem četl mangu a mnohé momenty, které mi tam vyrazily dech, jsem si pak pustil v anime, abych to viděl v pohybu, s hudbou a dabingem (japonským samozřejmě *:))*). Tohle je myslím obecně nejčastěji doporučovaný způsob konzumace. Manga má prostě minimálně mnohem lepší tempo... a kresbu (často zejména detaily v pozadí panelů, to je něco, na čem si Oda dává extrémně záležet).  Závěrem bych ještě napsal, že OP manga je bezesporu právem jedna z nejúspěšnějších fikcí všech dob. Zdaleka to není jenom nějaká jednohubka a rozhodně ne jenom pro děti (i když tak kvůli "goofy" postavám a světu může na první pohled působit). Věř mi - to, co adaptovala první sezona, je fakt úplnej start, seznámení s mírumilovnou a ještě skoro úplně normální částí oceánu. Až se Straw Hats dostanou do Grand Line a svět, plný tajemství a nezapomenutelných hrdinů, padouchů a všech mezi nimi se opravdu začne otevírat... Teprve pak se jedinečnost a výjimečnost OP začne odhalovat naplno (i když pár slabších příběhových úseků rozesetých napříč se najde i později, abych jenom nechválil). Jsem každopádně rád, že jsem OP po letech odmítání (právě kvůli obavám z monstrózní délky a kvůli "divné estetice a designu postav") dal šanci. Čtení této mangy (myslím, že mi ji přečíst až k tehdy aktuální kapitole trvalo celkem 24 dní, v průměru každý den 4 hodiny - nejsem nicméně úplně nejrychlejší čtenář a snažil jsem se při čtení dávat pozor na každý detail a pokud možno taky se kochat *:D*) byl jeden z nejlepších zážitků, co jsem měl za dlouhou dobu. A to říká někdo, kdo miluje temné fantasy ságy jako je Malazská kniha padlých nebo Píseň ledu a ohně. (Tím neříkám, že One Piece začne být podobně grimdark, ale jen to, že i někoho s tímto vkusem "infantilní" OP naprosto pohltil. Vlastně, možná alespoň jeden společný průsečík OP a zmíněné série mají - masivní a perfektní worldbuilding). *:+*
One Piece
879512
10 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
To je tak, když running joke dvě Godzilly zajde tak daleko, že studio musí divákům přímo v názvu filmu vysvětlovat, že tam bude jen 1 Godzilla. :D
879548
To je tak, když running joke[i] dvě Godzilly[/i] zajde tak daleko, že studio musí divákům přímo v názvu filmu vysvětlovat, že tam bude jen 1 Godzilla. *:D*
879537
7 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ten trailer ma nedoelany sounddesign jak ten trailer na Cruisevu Mumii. Kazdopadne, smutne ze Japonci opisuji od Amiku v tomhle smeru.
879539
Ten trailer ma nedoelany sounddesign jak ten trailer na Cruisevu Mumii. Kazdopadne, smutne ze Japonci opisuji od Amiku v tomhle smeru.
879537
1 0
reagovat
Tak druhá Godzilla podle názvu nebude...
879537
Tak druhá [url=https://youtu.be/r7DqccP1Q_4?si=BwEl4QD0bUmKgq_V]Godzilla[/url] podle názvu nebude...
3 0
reagují: Cinefil, speta.jr
reagovat
reaguje na: Sigi
jj a popravdě, pro mě je to spíš "more than the sum of its parts", ale já si to jako oddychovku užíval náramně. Tak náramně, že jsem to zvládl za víkend, kdy normálně by mi to trvalo s aktuálním vytížením tak měsíc :D
879529
jj a popravdě, pro mě je to spíš "more than the sum of its parts", ale já si to jako oddychovku užíval náramně. Tak náramně, že jsem to zvládl za víkend, kdy normálně by mi to trvalo s aktuálním vytížením tak měsíc *:D*
879526
3 0
reagovat
reaguje na: Sigi
Určitě tomu dej šanci. Já se dívám na anime dost podobně. Přítelkyně snad ještě hůř, ale první 4 díly nás opravdu moc bavily. Chvilku jsem bojoval s abstraktností světa, ale nakonec super. :+
Myslím, že ideální lehká adaptace čehokoliv. 
879528
Určitě tomu dej šanci. Já se dívám na anime dost podobně. Přítelkyně snad ještě hůř, ale první 4 díly nás opravdu moc bavily. Chvilku jsem bojoval s abstraktností světa, ale nakonec super. *:+* Myslím, že ideální lehká adaptace čehokoliv. 
879526
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Hmm. Koukám že tam hraje i chodící továrna na charisma Vincent Regan. Anime mi nic neříká ale tohle vypadá na fajn oddychovku. :)
879526
Hmm. Koukám že tam hraje i chodící továrna na charisma Vincent Regan. Anime mi nic neříká ale tohle vypadá na fajn oddychovku. *:)*
879512
2 0
reagují: Gonzi, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
Až tak? Mně ty trailery a vůbec screeny z toho přišly dost infantilní. No dobrá, když už si to platím, tak bych si ten Netflix mohl jednou pustit :D
879514
Až tak? Mně ty trailery a vůbec screeny z toho přišly dost infantilní. No dobrá, když už si to platím, tak bych si ten Netflix mohl jednou pustit *:D*
879512
1 -1
reagovat

One Piece

Nedoporučuju.
Hrozí, že po osmi dílech dostanete silnou potřebu rozkoukat anime a to je altuálně na 1000+ dílech :D.
879512
Nedoporučuju. Hrozí, že po osmi dílech dostanete silnou potřebu rozkoukat anime a to je altuálně na 1000+ dílech *:D*.
One Piece
16 0
reagují: connor, Sigi, esmo
reagovat
reaguje na: Cinefil
Sledovanost půjde rychle dolu. V říjnu startuje StarDance, to to úplně převálcuje.
879459
Sledovanost půjde rychle dolu. V říjnu startuje StarDance, to to úplně převálcuje.
879458
6 0
reagovat

Šlápota a Damián

Teď vážně. Koho napadlo obsadit do hl. role českou Amber Heart a Christophera Lamberta z Alzy do historického seriálu, na němž je historické pouze to, že 65 minut se zdálo jako věčnost. 

Přivoňte k chlebu, obejměte pošťáka, sbírejte psí hovínka v parku, dělejte cokoliv užitečného než koukat na tuto sebemrskačskoi 12dílnou sračku.

Nejděsivější na tom je, že to může mít větší sledovanost než Ahsoka.

PS: Kazma mi dluží prachy a 65 min života.
879458
Teď vážně. Koho napadlo obsadit do hl. role českou Amber Heart a Christophera Lamberta z Alzy do historického seriálu, na němž je historické pouze to, že 65 minut se zdálo jako věčnost.  Přivoňte k chlebu, obejměte pošťáka, sbírejte psí hovínka v parku, dělejte cokoliv užitečného než koukat na tuto sebemrskačskoi 12dílnou sračku. Nejděsivější na tom je, že to může mít větší sledovanost než Ahsoka. PS: Kazma mi dluží prachy a 65 min života.
Šlápota a Damián
3 -1
reagují: fabec
reagovat

Osada 2

První Osadu protáčíme doma častěji než Chalupáře a Humoresky a na tohle jsme se fakt těšili. A to jsem se snad v životě netěší na žádnej CZ počin, natož televizní. 

ALE
Toto bylo hodně někde... 
Pryč byla "Záhořská pohoda", pryč byla uvolněnost a... jak to říct - opravdovost herců. Takový to trefný se strefování do chatařský mentality taky nikde, a všechno tak nějak uřvaně vyhnaný do extrému, na hony vzdálený tomu, proč mě i po několika shlídnutích furt baví ta "jednička"... 

Ani nevím, jestli se mi chce na další díly koukat... 
879456
První Osadu protáčíme doma častěji než Chalupáře a Humoresky a na tohle jsme se fakt těšili. A to jsem se snad v životě netěší na žádnej CZ počin, natož televizní.  ALE Toto bylo hodně někde...  Pryč byla "Záhořská pohoda", pryč byla uvolněnost a... jak to říct - opravdovost herců. Takový to trefný se strefování do chatařský mentality taky nikde, a všechno tak nějak uřvaně vyhnaný do extrému, na hony vzdálený tomu, proč mě i po několika shlídnutích furt baví ta "jednička"...  Ani nevím, jestli se mi chce na další díly koukat... 
Osada 2
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se