Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum HRY

příspěvky 1401 - 1420 Napsat příspěvek
reaguje na: Clavius
Hele přítelkyně dala 90ku, já skončil na 81. Ten end game je taková nuda, že to ani není možný. A Season 1 patch to ještě dokurvil imho. Jednou to bude super hra, asi. Někdy v Season 6.:D Early - mid game to vlastně super hra je. 
878661
Hele přítelkyně dala 90ku, já skončil na 81. Ten end game je taková nuda, že to ani není možný. A Season 1 patch to ještě dokurvil imho. Jednou to bude super hra, asi. Někdy v Season 6.*:D* Early - mid game to vlastně super hra je. 
878621
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Cos bral? Já dneska objednal 7800X3D, desku a DDR5 RAMky. Trochu jsem tu 4090 brzdil, tak už to snad nebude tak hrozné. A Starfield jsem dostal taky.:D
878660
Cos bral? Já dneska objednal 7800X3D, desku a DDR5 RAMky. Trochu jsem tu 4090 brzdil, tak už to snad nebude tak hrozné. A Starfield jsem dostal taky.*:D*
878558
2 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: HAL
> akorát já srovnávám s absolutní špičkou jaká kdy vyšla
Ano. A máš v tom pravdu. Pokud do optiky nezohledníš "AAA kvality" typu cutscény s voiceoverem apod. Je to ten rozdíl optiky, ale právě ta druhá je ten "obecný hype", kterému se "divíš". Jakobys nezohledňoval, že jsi v principu velmi artově/undergroundově založený a hodně vzdálený "průměrnému hráči".

>> "Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude."
>Jo, to je právě škoda, takový přístup, a rád bych ho lidi odnaučil.
Hry jsou extrémně mladé médium, které se velmi rychle vyvíjí. F2 má z dnešního pohledu spíš historickou/evoluční hodnotu, než aby byl vyloženě hratelný.
Chápu jak to myslíš, ale nepřijde mi jakkoli reálné tohle očekávat. Naše očekávání se posunuly dál. Proto naopak velmi vítám remaky. Zbožňoval jsem Maxe Paynea 1, ale zapnout jej dnes, tak si jen zkazím vzpomínky. Ostatně, osobně jsem cca 2 roky před remakem Mafie zkoušel originál a po nějakém krátkém čase vypnul. Naopak ten remake je víceméně kopie a jeho projetí mi připomnělo, jak si původní Mafii PAMATUJU, dokázalo to přiblížit ten ZÁŽITEK z hraní první Mafie.

PS: Osobně mi vadí, že není nějaký snadný způsob, jak zachovat ten zážitek ze starých her bez remakování/modování. Filmy tím trpěly taky (Nosferatu je při vší úctě dnes nekoukatelný pro běžného diváka), ale Casablanca či Raz Dva Tři jsou skoro "moderní filmy", byť jsou 80/60 let staré.
878648
[i]> [/i][i]akorát já srovnávám s absolutní špičkou jaká kdy vyšla[/i] Ano. A máš v tom pravdu. Pokud do optiky nezohledníš "AAA kvality" typu cutscény s voiceoverem apod. Je to ten rozdíl optiky, ale právě ta druhá je ten "obecný hype", kterému se "divíš". Jakobys nezohledňoval, že jsi v principu velmi artově/undergroundově založený a hodně vzdálený "průměrnému hráči". [i]>> "Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude." >Jo, to je právě škoda, takový přístup, a rád bych ho lidi odnaučil. [/i]Hry jsou extrémně mladé médium, které se velmi rychle vyvíjí. F2 má z dnešního pohledu spíš historickou/evoluční hodnotu, než aby byl vyloženě hratelný. Chápu jak to myslíš, ale nepřijde mi jakkoli reálné tohle očekávat. Naše očekávání se posunuly dál. Proto naopak velmi vítám remaky. Zbožňoval jsem Maxe Paynea 1, ale zapnout jej dnes, tak si jen zkazím vzpomínky. Ostatně, osobně jsem cca 2 roky před remakem Mafie zkoušel originál a po nějakém krátkém čase vypnul. Naopak ten remake je víceméně kopie a jeho projetí mi připomnělo, jak si původní Mafii PAMATUJU, dokázalo to přiblížit ten ZÁŽITEK z hraní první Mafie. PS: Osobně mi vadí, že není nějaký snadný způsob, jak zachovat ten zážitek ze starých her bez remakování/modování. Filmy tím trpěly taky (Nosferatu je při vší úctě dnes nekoukatelný pro běžného diváka), ale Casablanca či Raz Dva Tři jsou skoro "moderní filmy", byť jsou 80/60 let staré.
878642
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Hm, zrovna jsi přirovnal BG3 k Elden Ring a Zeldě. Absolutní špičce videoher, jaká kdy vyšla, do které jistě patří i ty starší hry, které zmiňuješ. Tak to se nakonec shodneme. ;):+
878643
Hm, zrovna jsi přirovnal BG3 k Elden Ring a Zeldě. Absolutní špičce videoher, jaká kdy vyšla, do které jistě patří i ty starší hry, které zmiňuješ. Tak to se nakonec shodneme. *;)**:+*
878642
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
"My doslova oslavujeme, že po vydání nevyjde omluvný dopis za stav hry. Tak je na tom totiž aktuální AAA scéna.Obdobně se vychvaloval i Elden Ring či Zelda."
Jo tak s tím souhlas, samozřejmě. A u toho Elden Ring a Zeldy to oceňuji ještě víc, protože ty neměly berličku v podobě dlouhého early accessu (ale o to je pak smutnější že i po něm jsou pak ve hře bugy a problémy s kamerou... které pak modeři během pár týdnů vyřeší).
Jasně, ty řešíš prostě jen srovnání s aktuálními AAA - a tam jiné RPG téhle kvality není. Krom asi té Zeldy a Elden Ringu. To ale neznamená že tu hru budu nekriticky uctívat.

Fakt mám pocit že říkáme skoro to samé, akorát já srovnávám s absolutní špičkou jaká kdy vyšla a na základě toho ten hypetrain krotím, zatímco vy a většina dnešních hráčů srovnáváte s hrami od Ubisoftu a EA (nikdo jiný snad mikrotransakce do singleplayer her nedává) a na základě toho ten hypetrain živíte.

Btw ke Cyberpunku - Přístup CDPR byl bezpochyby trochu na facku, ti by právě taky velmi potřebovali ten rok v early accessu, ale jinak jsem z něj byl hned po vydání dost nadšený, bugy i na shit hw na úrovni těch last gen konzolí jsem měl taky jen kosmetické, a nemohl jsem se od té hry odtrhnout a na první playthrough v ní strávil 150 hodin. U BG3 ale... mám pocit že jsem zatím strávil víc času bavením se o něm, než kolik jsem ho hrál (no možná ne, jsou to v něm taky už desítky hodin). A je mi jasné že ve chvíli kdy vyjde Phantom Liberty tak BG3 půjde k ledu, možná dokonce i do toho Starfieldu se aspoň na zkoušku pustím hned.

A ještě k tomuto: "Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude."
Jo, to je právě škoda, takový přístup, a rád bych ho lidi odnaučil. A taky by se měli přestat bát černobílých filmů :)
878642
"My doslova oslavujeme, že po vydání nevyjde omluvný dopis za stav hry. Tak je na tom totiž aktuální AAA scéna.Obdobně se vychvaloval i Elden Ring či Zelda." Jo tak s tím souhlas, samozřejmě. A u toho Elden Ring a Zeldy to oceňuji ještě víc, protože ty neměly berličku v podobě dlouhého early accessu (ale o to je pak smutnější že i po něm jsou pak ve hře bugy a problémy s kamerou... které pak modeři během pár týdnů vyřeší). Jasně, ty řešíš prostě jen srovnání s aktuálními AAA - a tam jiné RPG téhle kvality není. Krom asi té Zeldy a Elden Ringu. To ale neznamená že tu hru budu nekriticky uctívat. Fakt mám pocit že říkáme skoro to samé, akorát já srovnávám s absolutní špičkou jaká kdy vyšla a na základě toho ten hypetrain krotím, zatímco vy a většina dnešních hráčů srovnáváte s hrami od Ubisoftu a EA (nikdo jiný snad mikrotransakce do singleplayer her nedává) a na základě toho ten hypetrain živíte. Btw ke Cyberpunku - Přístup CDPR byl bezpochyby trochu na facku, ti by právě taky velmi potřebovali ten rok v early accessu, ale jinak jsem z něj byl hned po vydání dost nadšený, bugy i na shit hw na úrovni těch last gen konzolí jsem měl taky jen kosmetické, a nemohl jsem se od té hry odtrhnout a na první playthrough v ní strávil 150 hodin. U BG3 ale... mám pocit že jsem zatím strávil víc času bavením se o něm, než kolik jsem ho hrál (no možná ne, jsou to v něm taky už desítky hodin). A je mi jasné že ve chvíli kdy vyjde Phantom Liberty tak BG3 půjde k ledu, možná dokonce i do toho Starfieldu se aspoň na zkoušku pustím hned. A ještě k tomuto: "Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude." Jo, to je právě škoda, takový přístup, a rád bych ho lidi odnaučil. A taky by se měli přestat bát černobílých filmů *:)*
878636
2 0
reagují: Gonzi, connor
reagovat
reaguje na: HAL
Není to nejlepší hra ever, pouze jedna z nejlepších jak jsem už napsal níže. Proto jsem taky napsal "další LOTR", ne "LOTR". Tedy abys rozuměl, je to jako by po 10, 20 letech (po tebou zmiňovaném BG2) někdo přišel a udělal/natočil konečně zase něco tak brilantního jako byl onehdy v žánru fantasy LOTR (BG3). Nebo po 5, 10 letech někdo přišel a natočil tak kvalitní komiksový film jako byl Temný rytíř. BG3 tedy podle mě není nejlepší hra ever, ale pozici v top 50, (přinejhorším) v top 100 nejlepších her si zcela jistě zaslouží. 
878639
Není to nejlepší hra ever, pouze jedna z nejlepších jak jsem už napsal níže. Proto jsem taky napsal "[b]další[/b] LOTR", ne "LOTR". Tedy abys rozuměl, je to jako by po 10, 20 letech (po tebou zmiňovaném BG2) někdo přišel a udělal/natočil konečně zase něco tak brilantního jako byl onehdy v žánru fantasy LOTR (BG3). Nebo po 5, 10 letech někdo přišel a natočil tak kvalitní komiksový film jako byl Temný rytíř. BG3 tedy podle mě není nejlepší hra ever, ale pozici v top 50, (přinejhorším) v top 100 nejlepších her si zcela jistě zaslouží. 
878630
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
> Tak samozřejmě, Cyberpunk je rozhodně lepší hra než BG3.
Cyberpunk lhal před releasem, dával embarga apod. protože ten odpad (jmenovitě lastgen konzole) potřeboval prodat. Já to hrál hned po vydání, na výkonném PC a přišlo mi to v mnoha směrech výrazně slabší, než Witcher. Bugy jsem měl naštěstí spíše kosmetické, ale celkový dojem byl (kromě samotné hlavní linky) extrémně nedodělaný, svět prázdný atd. ... Funkční policii dodají možná, po dvou letech, v placeném DLC :D

To je to, co ti uniká. BG3 je dobrá hra. Kromě toho, že je to dobrá hra, tak je odladěná v den vydání. Neobsahuje tunu mikrotransakcí. Nepůsobí uspěchaně či levně. Nabízí poměrně široké spektrum možností, přičemž má pořád normální cutscény apod...

My se tady nebavíme o tom, která hra tě bavila víc, nebo přišla mechanicky lepší, nebo cokoli podobného... O tom se bavíš ty, protože ti uniká pointa. To celkové nadšení vychází z toho, že ta hra je po všech stránkách kvalitní. My doslova oslavujeme, že po vydání nevyjde omluvný dopis za stav hry. Tak je na tom totiž aktuální AAA scéna.

Obdobně se vychvaloval i Elden Ring či Zelda.

Jediné, co se ti nemusí líbit, je že se to hodnotí jako nejlepší RPG... Jenže i to je pravda z moderního AAA pohledu. Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude. Leda bys udělal remake na technické kvalitě... BG3 ;).
878636
[i]> Tak samozřejmě, Cyberpunk je rozhodně lepší hra než BG3.[/i] Cyberpunk lhal před releasem, dával embarga apod. protože ten odpad (jmenovitě lastgen konzole) potřeboval prodat. Já to hrál hned po vydání, na výkonném PC a přišlo mi to v mnoha směrech výrazně slabší, než Witcher. Bugy jsem měl naštěstí spíše kosmetické, ale celkový dojem byl (kromě samotné hlavní linky) extrémně nedodělaný, svět prázdný atd. ... Funkční policii dodají možná, po dvou letech, v placeném DLC *:D* To je to, co ti uniká. BG3 je dobrá hra. Kromě toho, že je to dobrá hra, tak je odladěná v den vydání. Neobsahuje tunu mikrotransakcí. Nepůsobí uspěchaně či levně. Nabízí poměrně široké spektrum možností, přičemž má pořád normální cutscény apod... My se tady nebavíme o tom, která hra tě bavila víc, nebo přišla mechanicky lepší, nebo cokoli podobného... O tom se bavíš ty, protože ti uniká pointa. To celkové nadšení vychází z toho, že ta hra je po všech stránkách kvalitní. My doslova oslavujeme, že po vydání nevyjde omluvný dopis za stav hry. Tak je na tom totiž aktuální AAA scéna. Obdobně se vychvaloval i Elden Ring či Zelda. Jediné, co se ti nemusí líbit, je že se to hodnotí jako nejlepší RPG... Jenže i to je pravda z moderního AAA pohledu. Fallout II může být nakrásně lepší RPG, ale dnes už to nikdo hrát nebude. Leda bys udělal remake na technické kvalitě... BG3 *;)*.
878622
2 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: connor
Toliko k tomu že mi uniká pointa resp. kontext toho hypeu a není to tom, že je to nejlepší hra ever :D

Samozřejmě že je to můj názor, tak jako to adorování je ten jejich.
Já osobně čekám že se to hodnocení časem srovná. Tak jako u Cyberpunku se srovnal ten naopak absolutní hate který k němu většina měla po vydání.
878630
Toliko k tomu že mi uniká pointa resp. kontext toho hypeu a není to tom, že je to nejlepší hra ever *:D* Samozřejmě že je to můj názor, tak jako to adorování je ten jejich. Já osobně čekám že se to hodnocení časem srovná. Tak jako u Cyberpunku se srovnal ten naopak absolutní hate který k němu většina měla po vydání.
878627
0 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: do_Od
Mám 99 a 1/4 done, tak už to doklepnu. A je to jak říkáš, točím dokola nightmare dungeony z S/A tieru do zblbnutí.
878628
Mám 99 a 1/4 done, tak už to doklepnu. A je to jak říkáš, točím dokola nightmare dungeony z S/A tieru do zblbnutí.
878625
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
"Není ani omylem." Takže všichni recenzenti (co hraji kdo vi kolik her rocne uz desitky let) a hráči nemají takové dlouholeté nebo hluboké zkušenosti s hraním jako ty. Ok. :)
Nebo je to jen tvůj názor, v tom případě na něj samozřejmě máš právo. Ale většina si myslí něco jiného a jejich názory mají stejnou, v mnoha případech i větší váhu než tvůj. Tahle hra pro videoherni svět není Dungeons and Dragons, ale jako další LOTR od Jacksona. :+
878627
"Není ani omylem." Takže všichni recenzenti (co hraji kdo vi kolik her rocne uz desitky let) a hráči nemají takové dlouholeté nebo hluboké zkušenosti s hraním jako ty. Ok. *:)* Nebo je to jen tvůj názor, v tom případě na něj samozřejmě máš právo. Ale většina si myslí něco jiného a jejich názory mají stejnou, v mnoha případech i větší váhu než tvůj. Tahle hra pro videoherni svět není Dungeons and Dragons, ale jako další LOTR od Jacksona. *:+*
878622
2 -1
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Clavius
Respekt, že si ten grind ustál. Já dal preseason 89 a season 75, ten necro build mě bavil, ale nemám na to chodit pořád dokola nm dungeony dalších 100 hodin. Leveling musí být rychlejší a 70-100 musí nabídnout nějakou smysluplnou motivaci, jinak je to ztráta času. Klidně se ale rád vrátím, když přijdou změny, navíc jsem pořád nehrál tři z pěti class.
878625
Respekt, že si ten grind ustál. Já dal preseason 89 a season 75, ten necro build mě bavil, ale nemám na to chodit pořád dokola nm dungeony dalších 100 hodin. Leveling musí být rychlejší a 70-100 musí nabídnout nějakou smysluplnou motivaci, jinak je to ztráta času. Klidně se ale rád vrátím, když přijdou změny, navíc jsem pořád nehrál tři z pěti class.
878621
1 0
reagují: Clavius
reagovat
reaguje na: Gonzi
Tak samozřejmě, Cyberpunk je rozhodně lepší hra než BG3 ;)
Ale nevytahoval jsem ho, protože to je přecejen trochu jiný žánr.

A nechápeš ty, o čem mluvím. Ten hype je "Tohle je nová laťka pro RPG!", takové jsou doslova titulky herních magazínů a výkřiky lidí na netu. 
A na to já říkám že není, ani omylem. Jen ty co tu laťku už dávno nastavily a opakovaně jí dosahují ten dav tak moc nezná, a BG3 nadhodnocuje.
Ten úspěch mu rozhodně moc přeju, právě už proto že vidím že se díky BG3 lidé dostávají i k té starší a v mnohém lepší dvojce.

Za "posledních 500 dní", to už je smysluplnější, to není "všech dob" a vlastně bych s tím snad i sám souhlasil. Ale to říkáš ty tady, ne ti lidé kteří tu hru chválí přímo nekriticky.
A já ji fakt nechci nijak hanět, je to dobrá hra. Ale tlumím to nadšení, stejně jako bych ho tlumil u lidí co by řekli že letošní Dungeons & Dragons nastavilo novou laťku fantasy filmům.

Btw bez bugů ta hra rozhodně není. Ale nejsou nijak tragické, u mě se projevují hlavně v tom že občas hra zapomene zobrazovat animace postav, občas spadne, a taky mi odmítá uložit nastavení antialiasingu.
878622
Tak samozřejmě, Cyberpunk je rozhodně lepší hra než BG3 *;)* Ale nevytahoval jsem ho, protože to je přecejen trochu jiný žánr. A nechápeš ty, o čem mluvím. Ten hype je "Tohle je nová laťka pro RPG!", takové jsou doslova titulky herních magazínů a výkřiky lidí na netu.  A na to já říkám že není, ani omylem. Jen ty co tu laťku už dávno nastavily a opakovaně jí dosahují ten dav tak moc nezná, a BG3 nadhodnocuje. Ten úspěch mu rozhodně moc přeju, právě už proto že vidím že se díky BG3 lidé dostávají i k té starší a v mnohém lepší dvojce. Za "posledních 500 dní", to už je smysluplnější, to není "všech dob" a vlastně bych s tím snad i sám souhlasil. Ale to říkáš ty tady, ne ti lidé kteří tu hru chválí přímo nekriticky. A já ji fakt nechci nijak hanět, je to dobrá hra. Ale tlumím to nadšení, stejně jako bych ho tlumil u lidí co by řekli že letošní Dungeons & Dragons nastavilo novou laťku fantasy filmům. Btw bez bugů ta hra rozhodně není. Ale nejsou nijak tragické, u mě se projevují hlavně v tom že občas hra zapomene zobrazovat animace postav, občas spadne, a taky mi odmítá uložit nastavení antialiasingu.
878616
1 0
reagují: Gonzi, connor
reagovat

D4

Hrajete to ještě někdo? Já možná o víkendu dorazím první 100ku a pak uvolním na PS5 uložiště. Po počátečním nadšení bych řekl, že tohle bude patřit k těm hrám, kde byl hodně promarněný potenciál.
878621
Hrajete to ještě někdo? Já možná o víkendu dorazím první 100ku a pak uvolním na PS5 uložiště. Po počátečním nadšení bych řekl, že tohle bude patřit k těm hrám, kde byl hodně promarněný potenciál.
D4
1 0
reagují: Godlike, do_Od
reagovat
Takže BG jako Fallout? Jiná, ale pořád dobrá hra...
878620
Takže BG jako Fallout? Jiná, ale pořád dobrá hra...
2 0
reagovat
Omlouvám se, co jsou svou předobjednávkou MK1 zde rozpoutal ?)
878619
Omlouvám se, co jsou svou předobjednávkou MK1 zde rozpoutal *?)*
2 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: HAL
Chápeš, že BG2 je 23 let stará hra, že? Pillars of Eternity je 8 let stará hra a Pentiment vypadá jako něco, co nikdy masu neosloví. Outer worlds už mají 4 roky a pokud vím, tak byly přijaté poměrně pozitivně.
> tahle hra dokázala zasáhnout mainstream, což jiné na podobné úrovni nedokázaly
Které jiné hry, třeba za posledních 500 dní toho dosáhnout měly a nedokázaly? Tzn jsou poctivé, kvalitní, bez bugů, a nepůsobí v jakémkoli směru tak, že se na nich šetřilo, přesto se o nich nijak víc nemluvilo a jen prošuměly?
PS: že vůbec vytáhneš (boží) Disco Elysium je krásná ukázka toho, že nechápeš o čem mluvíš... ty srovnáváš hru, kterou udělalo pár lidí na koleně, takže má pár obrazovek, dialogy jsou namluvené ale bez animací atd., s něčím, co má mimiku, cutscény atd. Že tě rozpočet nebo produkční hodnoty nezajímají tě šlechtí (opravdu), ale tady se bavíme o AAA produkci, která v provedení Larianu je výrazně kvalitnější než u většiny konkurence. Když třeba taháš Witchera 3 (8 let stará hra), co kdybys radši vytáhl Cyberpunk ;)
878616
Chápeš, že BG2 je 23 let stará hra, že? Pillars of Eternity je 8 let stará hra a Pentiment vypadá jako něco, co nikdy masu neosloví. Outer worlds už mají 4 roky a pokud vím, tak byly přijaté poměrně pozitivně. > [i]tahle hra dokázala zasáhnout mainstream, což jiné na podobné úrovni nedokázaly[/i] Které jiné hry, třeba za posledních 500 dní toho dosáhnout měly a nedokázaly? Tzn jsou poctivé, kvalitní, bez bugů, a nepůsobí v jakémkoli směru tak, že se na nich šetřilo, přesto se o nich nijak víc nemluvilo a jen prošuměly? PS: že vůbec vytáhneš (boží) Disco Elysium je krásná ukázka toho, že nechápeš o čem mluvíš... ty srovnáváš hru, kterou udělalo pár lidí na koleně, takže má pár obrazovek, dialogy jsou namluvené ale bez animací atd., s něčím, co má mimiku, cutscény atd. Že tě rozpočet nebo produkční hodnoty nezajímají tě šlechtí (opravdu), ale tady se bavíme o AAA produkci, která v provedení Larianu je výrazně kvalitnější než u většiny konkurence. Když třeba taháš Witchera 3 (8 let stará hra), co kdybys radši vytáhl Cyberpunk *;)*
878606
4 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ne, to jen tahle hra dokázala zasáhnout mainstream, což jiné na podobné úrovni nedokázaly - a na to se pak váže velký zájem médií, poslední dobou nevidím z herních webů pomalu nic jiného než že BG3 je nejlepší věc od vynálezu krájeného chleba. A mainstream je z toho logicky paf, protože jsou to lidé hrající obvykle mnohem primitivnější hry a nemají s čím srovnávat. Srovnání s průměrem typu Diablo 4 nic neznamená.

Nemusím přirovnávat jen k absolutnímu etalonu jako BG2 - i skoro všechny ostatní hry od Obsidianu včetně těch nejnovějších bych hodnotil přinejhorším stejně jako BG3, ale holt Pillars of Eternity nebo Pentiment tolik lidí nehrálo, natož pak třeba Disco Elysium které je na poměry roleplay z úplně jiného vesmíru.
878606
Ne, to jen tahle hra dokázala zasáhnout mainstream, což jiné na podobné úrovni nedokázaly - a na to se pak váže velký zájem médií, poslední dobou nevidím z herních webů pomalu nic jiného než že BG3 je nejlepší věc od vynálezu krájeného chleba. A mainstream je z toho logicky paf, protože jsou to lidé hrající obvykle mnohem primitivnější hry a nemají s čím srovnávat. Srovnání s průměrem typu Diablo 4 nic neznamená. Nemusím přirovnávat jen k absolutnímu etalonu jako BG2 - i skoro všechny ostatní hry od Obsidianu včetně těch nejnovějších bych hodnotil přinejhorším stejně jako BG3, ale holt Pillars of Eternity nebo Pentiment tolik lidí nehrálo, natož pak třeba Disco Elysium které je na poměry roleplay z úplně jiného vesmíru.
878593
1 -1
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ale i proto to jedna z nejlepších her ever je. Což si myslí většina hráčů i recenzentů. :+
878598
Ale i proto to jedna z nejlepších her ever je. Což si myslí většina hráčů i recenzentů. *:+*
878593
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
> ten aktuální hype na netu je těžce přestřelený
To ti, IMHO, jen uniká pointa resp. kontext toho hypeu. Není o tom, že je to nejlepší hra ever. Jen je její kvalitativní standard řádově výš, než co do světa vypouští AAA studia. Je to mnohem "poctivější" produkt, než třeba Diablo 4.
878593
> [i]ten aktuální hype na netu je těžce přestřelený[/i] To ti, IMHO, jen uniká pointa resp. kontext toho hypeu. Není o tom, že je to nejlepší hra ever. Jen je její kvalitativní standard řádově výš, než co do světa vypouští AAA studia. Je to mnohem "poctivější" produkt, než třeba Diablo 4.
878578
2 0
reagují: HAL, connor
reagovat
reaguje na: KARLOS
> Tak ale to ti bude platit úplně u všeho a se vším, co si předobjednáš.
Ano, proto nemám rád předobjednávání obecně (ne jen u her). U her je to ale o to komičtější, že není doslova žádný rozdíl mezi předobjednávkou 12h předem a předobjednávkou měsíc předem (když už tak strašně chceš preorder bonusy).
> herní recenze mají tendence polarizovat
Tak to už je o tom, jestli máš "své" recenzenty nebo ne.
> Potom mi nějak ztrácí smysl tady moralizovat.
Ano, já tak jen reaguju automaticky, když se někdo preorderem chlubí, protože IMHO moc není čím. Že si pak někdo předobjedná Starfield mi už hlava nebere, ale není potřeba asi víc rozmazávat.
Každopádně se zbytkem a tvým pohledem obecně vlastně i celkem souhlasím.
878580
> [i]Tak ale to ti bude platit úplně u všeho a se vším, co si předobjednáš. [/i] Ano, proto nemám rád předobjednávání obecně (ne jen u her). U her je to ale o to komičtější, že není doslova žádný rozdíl mezi předobjednávkou 12h předem a předobjednávkou měsíc předem (když už tak strašně chceš preorder bonusy). > [i]herní recenze mají tendence polarizovat[/i] Tak to už je o tom, jestli máš "své" recenzenty nebo ne. >[i] Potom mi nějak ztrácí smysl tady moralizovat.[/i] Ano, já tak jen reaguju automaticky, když se někdo preorderem chlubí, protože IMHO moc není čím. Že si pak někdo předobjedná Starfield mi už hlava nebere, ale není potřeba asi víc rozmazávat. Každopádně se zbytkem a tvým pohledem obecně vlastně i celkem souhlasím.
878551
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se