Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Duna: Část druhá: Trailer 2

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Trailer skvělej. Jen mám pocit, že se tam toho už děje nějak moc a tím pádem začínám mít strach, že se zrychlí tempo a to bych fakt nerad. Ale uvidíme...
872288
Trailer skvělej. Jen mám pocit, že se tam toho už děje nějak moc a tím pádem začínám mít strach, že se zrychlí tempo a to bych fakt nerad. Ale uvidíme...
1 0
reagovat
Hezký obrázky, ale Lynchova Duna zůstane bohužel nepřekonána. 
872279
Hezký obrázky, ale Lynchova Duna zůstane bohužel nepřekonána. 
1 -29
reagují: Slaaneth, Muf, Cinefil
reagovat
Trailer výborný, ale skutočne sa obávam, že toto diváci v kinách nedocenia a opening weekend bude tristní. Nie je okolo toho žiaden buzz a aj čísla prvého traileru sú úplne slabé, snáď sa im do novembra podarí ešte vybudovať nejaký ten záujem aj u general public, než len u filmových (a knižných) nadšencov, lebo iba tí ten film po finančnej stránke bohužiaľ nezaplatia.
872277
Trailer výborný, ale skutočne sa obávam, že toto diváci v kinách nedocenia a opening weekend bude [i]tristní[/i]. Nie je okolo toho žiaden [i]buzz[/i] a aj čísla prvého traileru sú úplne slabé, snáď sa im do novembra podarí ešte vybudovať nejaký ten záujem aj u [i]general public[/i], než len u filmových (a knižných) nadšencov, lebo iba tí ten film po finančnej stránke bohužiaľ nezaplatia.
1 0
reagují: vladimirbartos9
reagovat

4/5

Solídne trailerové remeslo, ale trailerom roku nateraz pre mňa aj naďalej zostáva Openhaimer.
Čo sa materiálu týka nemôžem sa dočkať jesene. Bude to náhul. 
872276
Solídne trailerové remeslo, ale trailerom roku nateraz pre mňa aj naďalej zostáva Openhaimer. Čo sa materiálu týka nemôžem sa dočkať jesene. Bude to náhul. 
4/5
2 -1
reagovat
connor:
Ten úryvek dokazuje schopnost sebekontroly. Chápeš rozdíl mezi vnitřním pocitem úlevy "Můj syn žije, můj syn žije" a projevenou emocí navenek? Z toho co píšeš, asi ne.

gonzo:
Z otázky co jsi položil, chápu dobře, že si předehry nečetl? Pokud tomu tak je, na základě jaké zkušenosti, autory označuješ za amatéry? Mne se trilogie předeher Duny líbila a i když postrádala osobitou atmosféru originálu, jako žánrová literatura fungovala překvapivě na výbornou a Duně nedělala ostudu. Ovšem trilogii historie Duny jsem po pár stránkách přestal číst.
872275
[b]connor:[/b] Ten úryvek dokazuje schopnost sebekontroly. Chápeš rozdíl mezi vnitřním pocitem úlevy[i] "Můj syn žije, můj syn žije" [/i]a projevenou emocí navenek? Z toho co píšeš, asi ne. [b]gonzo:[/b] Z otázky co jsi položil, chápu dobře, že si předehry nečetl? Pokud tomu tak je, na základě jaké zkušenosti, autory označuješ za amatéry? Mne se trilogie předeher Duny líbila a i když postrádala osobitou atmosféru originálu, jako žánrová literatura fungovala překvapivě na výbornou a Duně nedělala ostudu. Ovšem trilogii historie Duny jsem po pár stránkách přestal číst.
1 -5
reagovat
reaguje na: Slaaneth
Ten úryvek má dokazovat Jessicu projevující emoce? Protože tam zcela jasně projevuje emoce (i to "Můj syn žije, můj syn žije"). Ne do takové míry jako ve filmu, ale zase nebudeme lpět na každé malinkaté odchylce, že jo? ;)
872271
Ten úryvek má dokazovat Jessicu projevující emoce? Protože tam zcela jasně projevuje emoce (i to "Můj syn žije, můj syn žije"). Ne do takové míry jako ve filmu, ale zase nebudeme lpět na každé malinkaté odchylce, že jo? *;)*
872258
8 0
reagovat
reaguje na: gonzo
Přesně tak to je.
872264
Přesně tak to je.
872262
3 0
reagovat
reaguje na: Slaaneth
To s tou baronovou DNA je hádám originální výmysl těch dvou amatérů parazitujících na Herbertově odkazu, že? Ještě mi tam chybí, že z něj ta sestra kromě jedlíka udělala homosexuála.
Mmchdm, na to nemusí mít holka BG školu, aby tě zdeptala tak, že začneš chlastat a přejídat se.
872262
To s tou baronovou DNA je hádám originální výmysl těch dvou amatérů parazitujících na Herbertově odkazu, že? Ještě mi tam chybí, že z něj ta sestra kromě jedlíka udělala homosexuála. Mmchdm, na to nemusí mít holka BG školu, aby tě zdeptala tak, že začneš chlastat a přejídat se.
872252
6 -1
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: kfk
Úsilí, láska, um, odhodlání, nadšení, krev, pot a slzy vložené stovkami zúčastněných lidí do tvorby Dune part 1 a Dune part 2 mi braní pokračovat v této bláhové roztržce o tom, zda herečka neztvárňuje svou postavu náhodou až moc emotivně. Řadovému divákovi je to jedno zatímco inteligentní čtenář si je vědom toho, že ne vše lze ze stránek knih přenést na filmové plátno. Lynchovu Dunu zbožňuji kvůli Lynche, ale byl bych opatrný ji vychvalovat pro to, že něco z originálního materiálu adaptovala přesněji. Naopak je stará Duna dobrá příkladová studie toho, jak některé věci adaptovat nelze a jak se to dělat nemá (např. vnitřní monology).
872261
Úsilí, láska, um, odhodlání, nadšení, krev, pot a slzy vložené stovkami zúčastněných lidí do tvorby Dune part 1 a Dune part 2 mi braní pokračovat v této bláhové roztržce o tom, zda herečka neztvárňuje svou postavu náhodou až moc emotivně. Řadovému divákovi je to jedno zatímco inteligentní čtenář si je vědom toho, že ne vše lze ze stránek knih přenést na filmové plátno. Lynchovu Dunu zbožňuji kvůli Lynche, ale byl bych opatrný ji vychvalovat pro to, že něco z originálního materiálu adaptovala přesněji. Naopak je stará Duna dobrá příkladová studie toho, jak některé věci adaptovat nelze a jak se to dělat nemá (např. vnitřní monology).
872246
12 0
reagují: kfk
reagovat
Z jeho hlasu zněla harmonická schopnost, potvrzená opakovanou zkouškou. Rozpoznala ji a řekla: „Snad jsi skutečně Kwisatz Haderach. Posaď se, bratříčku, zde k mým nohám.“ „Raději stojím.“ „Tvoje matka u mých nohou kdysi seděla.“ „Nejsem moje matka.“ „Ty nás tak trochu nenávidíš, že?“ Pohlédla ke dveřím a zvolala: „Jessiko!“ Dveře se rozlétly dokořán. Stanula v nich Paulova matka s chladným pohledem upřeným do místnosti. Roztála však, jakmile zahlédla Paula. Dokonce se téměř neznatelně usmála. „Jessiko, přestala jsi mě vůbec někdy nenávidět?“ otázala se stařena. „Mám vás ráda, a současně vás nenávidím,“ řekla Jessica. „Nenávist - pramení z bolestí, které nesmím nikdy zapomenout. Láska - ta je...“ „Pouhá základní skutečnost,“ doplnila stařena, ale její hlas zněl vlídně. „Můžeš už vejít dovnitř, ale zůstaň zticha. Zavři ty dveře a dbej, aby nás nikdo nevyrušoval.“ Jessica vstoupila do místnosti, zavřela za sebou dveře a postavila se k nim zády. Můj syn žije, vířilo jí hlavou. Můj syn žije a je... člověkem. Věděla jsem, že je..., ale... žije. Teď už nemusím zemřít. Zády se opírala o dveře, cítila, že jsou tvrdé a skutečné. Celá místnost dýchala bezprostředností a doléhala na její smysly. Můj syn žije. Paul pohlédl na svou matku. Pronesla pravdu. Toužil po tom, aby odtud mohl uprchnout, zůstat sám a důkladně si ten zážitek promyslet, ale věděl, že nemůže odejít, dokud mu to stařena nedovolí. Ta stařena nad ním měla nějakou moc. Obě hovořily pravdu. Tu zkoušku prodělala jeho matka již dřív. Musí v ní být nějaké děsivé poslání... bolest a strach děsivé byly. Děsivým posláním rozuměl. Byly namířeny proti všem pravděpodobnostem. Byly nezbytné samy o sobě. Paul cítil, že ho děsivé poslání infikovalo, jen ještě nevěděl, jaké to děsivé poslání je. „Jednoho dne, mládenče,“ pronesla stařena, „budeš třeba také muset stát za dveřmi. Chce to určitou sebekázeň v jednání.
872258
[i]Z jeho hlasu zněla harmonická schopnost, potvrzená opakovanou zkouškou. Rozpoznala ji a řekla: „Snad jsi skutečně Kwisatz Haderach. Posaď se, bratříčku, zde k mým nohám.“ „Raději stojím.“ „Tvoje matka u mých nohou kdysi seděla.“ „Nejsem moje matka.“ „Ty nás tak trochu nenávidíš, že?“ Pohlédla ke dveřím a zvolala: „Jessiko!“ Dveře se rozlétly dokořán. [b]Stanula v nich Paulova matka s chladným pohledem upřeným do místnosti. Roztála však, jakmile zahlédla Paula. Dokonce se téměř neznatelně usmála.[/b] „Jessiko, přestala jsi mě vůbec někdy nenávidět?“ otázala se stařena. „Mám vás ráda, a současně vás nenávidím,“ řekla Jessica. „Nenávist - pramení z bolestí, které nesmím nikdy zapomenout. Láska - ta je...“ „Pouhá základní skutečnost,“ doplnila stařena, ale její hlas zněl vlídně. „Můžeš už vejít dovnitř, ale zůstaň zticha. Zavři ty dveře a dbej, aby nás nikdo nevyrušoval.“ Jessica vstoupila do místnosti, zavřela za sebou dveře a postavila se k nim zády. Můj syn žije, vířilo jí hlavou. Můj syn žije a je... člověkem. Věděla jsem, že je..., ale... žije. Teď už nemusím zemřít. Zády se opírala o dveře, cítila, že jsou tvrdé a skutečné. Celá místnost dýchala bezprostředností a doléhala na její smysly. Můj syn žije. Paul pohlédl na svou matku. Pronesla pravdu. Toužil po tom, aby odtud mohl uprchnout, zůstat sám a důkladně si ten zážitek promyslet, ale věděl, že nemůže odejít, dokud mu to stařena nedovolí. Ta stařena nad ním měla nějakou moc. Obě hovořily pravdu. [b]Tu zkoušku prodělala jeho matka již dřív.[/b] Musí v ní být nějaké děsivé poslání... bolest a strach děsivé byly. Děsivým posláním rozuměl. Byly namířeny proti všem pravděpodobnostem. Byly nezbytné samy o sobě. Paul cítil, že ho děsivé poslání infikovalo, jen ještě nevěděl, jaké to děsivé poslání je. „Jednoho dne, mládenče,“ pronesla stařena, „budeš třeba také muset stát za dveřmi. [b]Chce to určitou sebekázeň v jednání.[/b]“[/i]
2 -1
reagují: connor
reagovat
Emoce projevující konkubína Leta Atreida, Jessica Atreides, je s přihlédnutím k její podstatě, výcviku a významu v daném světe, stejně smysluplné, jako kdyby Rocky každé ráno po cardiu, pozřel pizzu namazanou sádlem. Ostatně Paul je i tímto výcvikem obohacen a transformován. A jaká, že je pointa zkoušky "Gom Jabbar"? O to více je emocí zmítaná Jessica nesmysl. 

Díky výcviku v řádu Bene Gesserit* dosahuje Lady těchto schopnosti:

- cílený šepot zaručující, že její slova nezaslechne nikdo nežádoucí
- Hlas skrze něj dokáže ovládat činy ostatních
- rozeznání pravdy
- umění hlubokého transu i krátkodobé zástavy srdce
- dokonalá kontrola nad chemismem vlastního těla
- potlačení bolestí

Jedna z postav která poznala sílu řádu je i Vladimir Harkonnen, který
byl původně atletický, ale po souloži s členkou řádu, mu jako mstu,
pozměnila DNA, vedoucí k jeho groteskní obezitě.

* "dobře vychovaný"
872252
Emoce projevující konkubína Leta Atreida, Jessica Atreides, je s přihlédnutím k její podstatě, výcviku a významu v daném světe, stejně smysluplné, jako kdyby Rocky každé ráno po cardiu, pozřel pizzu namazanou sádlem. Ostatně Paul je i tímto výcvikem obohacen a transformován. A jaká, že je pointa zkoušky "Gom Jabbar"? O to více je emocí zmítaná Jessica nesmysl.  Díky výcviku v řádu Bene Gesserit* dosahuje Lady těchto schopnosti: - cílený šepot zaručující, že její slova nezaslechne nikdo nežádoucí - Hlas skrze něj dokáže ovládat činy ostatních - rozeznání pravdy - umění hlubokého transu i krátkodobé zástavy srdce - dokonalá kontrola nad chemismem vlastního těla - potlačení bolestí Jedna z postav která poznala sílu řádu je i Vladimir Harkonnen, který byl původně atletický, ale po souloži s členkou řádu, mu jako mstu, pozměnila DNA, vedoucí k jeho groteskní obezitě. * "dobře vychovaný"
3 -7
reagují: gonzo
reagovat
reaguje na: gonzo
To není pravda. Jen v jedné scéně pří útěku, což bylo přirozený.
872246
To není pravda. Jen v jedné scéně pří útěku, což bylo přirozený.
872232
1 -1
reagují: gonzo
reagovat
reaguje na: JAKLA
Ona v předloze taky není z kamene. Jen se Herbert většinou uchyluje k popisům myšlenkových pochodů a míň jejich vnějších projevů. Pokud jde o slzy, z fleku si vybavím dvě scény: ve stanu po útoku Harkonnenů a pak při Gurneyho pokusu o pomstu, kde ztratí sebevládu úplně. A co si pamatuju, Hawat a Idaho jí dali v Arrakénu taky pěkně zabrat ?)
872235
Ona v předloze taky není z kamene. Jen se Herbert většinou uchyluje k popisům myšlenkových pochodů a míň jejich vnějších projevů. Pokud jde o slzy, z fleku si vybavím dvě scény: ve stanu po útoku Harkonnenů a pak při [spoiler]Gurneyho pokusu o pomstu, [/spoiler]kde ztratí sebevládu úplně. A co si pamatuju, Hawat a Idaho jí dali v Arrakénu taky pěkně zabrat *?)*
872226
8 0
reagovat
reaguje na: JAKLA
símtě Jessica v Lynchově Duně taky festovně bulila. 
872232
símtě Jessica v Lynchově Duně taky festovně bulila. 
872226
2 0
reagují: kfk
reagovat
reaguje na: JAKLA
Jo, to byla pro mě asi největší slabina jedničky, jak moc emotivní lady Jessica byla. Naštěstí to je jedna z mála výtek, jinak je ten film perfektní. 
872231
Jo, to byla pro mě asi největší slabina jedničky, jak moc emotivní lady Jessica byla. Naštěstí to je jedna z mála výtek, jinak je ten film perfektní. 
872226
3 -3
reagovat
reaguje na: Disketa1
Až čas ukáže.

Trailer je excelentní, ale Dennis určitě zase pojede ten svůj povrchní formalistický fetiš.
872228
Až čas ukáže. Trailer je excelentní, ale Dennis určitě zase pojede ten svůj povrchní formalistický fetiš.
872174
1 -10
reagovat
reaguje na: Kostěj
Členka sesterstva ktorá tak okato  a spontánne prejavuje svoje city? Tebe to možno nevadí,mne ale áno. Druhú časť si pozriem, ale nadšené očakávanie sa nekoná. 
872226
Členka sesterstva ktorá tak okato  a spontánne prejavuje svoje city? Tebe to možno nevadí,mne ale áno. Druhú časť si pozriem, ale nadšené očakávanie sa nekoná. 
872182
1 -8
reagují: Kostěj, gonzo, Hairy_Ass
reagovat
Videl som to asi 20x a vyzera to stale neskutocne dobre. Po tych rokoch co som na TrailerMoviezone mam z tohoto podobne pocity ako som mal kedysi z trailerov na Navrat Krala, Troju, Sin City, 300, Inception .... etc. Az si musim zakazovat ten self-hype :D 
872215
Videl som to asi 20x a vyzera to stale neskutocne dobre. Po tych rokoch co som na [s]Trailer[/s]Moviezone mam z tohoto podobne pocity ako som mal kedysi z trailerov na Navrat Krala, Troju, Sin City, 300, Inception .... etc. Az si musim zakazovat ten self-hype *:D* 
9 0
reagovat
takový zimomriavky jsem dlouho neměl, bych těma chlupama mohl loupat kůru ze stromu
872211
takový zimomriavky jsem dlouho neměl, bych těma chlupama mohl loupat kůru ze stromu
4 0
reagovat
Jako trailer podle mě nic moc (první část je měla imho údernější). Zbytečně moc dlouhý, díky čemuž ukázka chytá dech teprve až v poslední třetině, která to začne do diváka konečně pumpovat pod tlakem. Ale tak či tak se na to neuvěřitelně těším:+
872210
Jako trailer podle mě nic moc (první část je měla imho údernější). Zbytečně moc dlouhý, díky čemuž ukázka chytá dech teprve až v poslední třetině, která to začne do diváka konečně pumpovat pod tlakem. Ale tak či tak se na to neuvěřitelně těším*:+*
1 -5
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se