Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 17061 - 17080 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Čistě Howardův Conan tu vyšel několikrát ve dvou, respektive třech knihách. Už se dost blbě shánějí, ale stojí za to to zkusit. Lepší než se pokoušet zorientovat v té hromadě povídkových sbírek. Já mám doma tyhle a nedávno jsem si to dal celé znovu. Je to pořád skvělé. 
803955
Čistě Howardův Conan tu vyšel několikrát ve dvou, respektive třech knihách. Už se dost blbě shánějí, ale stojí za to to zkusit. Lepší než se pokoušet zorientovat v té hromadě povídkových sbírek. Já mám doma [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/conan-knizni-serie-conan-i-3033]tyhle[/url] a nedávno jsem si to dal celé znovu. Je to pořád skvělé. 
803933
5 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

AudioBookZone

CONAN z Cimerie načtený Jiřím Schwarzem od nakladatelství Tympanum je naprostý skvost link

Knižního Conana jsem nikdy nečetl, ale asi je čas to napravit. Už audioknižní obálka je nádherná a posadilo mne na zadek, jaká pecka jsou všechny povídky. Velká škoda, že je to jediná česká audio conanovka. Nečekal jsem že to bude tak lyricko-epické a o dost kvalitnější literatura než se zdá. Howard to měl evidentně v paži. Opravdu jsem byl překvapený. Asi kvůli tomu všech x desítek knih nenačtu, ale to nejkvalitnější si asi vyhledám. 

Dal jsem to při běhání a procházkách s pivem u Vltavy :)
803933
[b]CONAN z Cimerie[/b] načtený Jiřím Schwarzem od nakladatelství Tympanum je naprostý skvost https://www.tympanum.cz/detail/tbooks-634985-conan-z-cimmerie Knižního Conana jsem nikdy nečetl, ale asi je čas to napravit. Už audioknižní obálka je nádherná a posadilo mne na zadek, jaká pecka jsou všechny povídky. Velká škoda, že je to jediná česká audio conanovka. Nečekal jsem že to bude tak lyricko-epické a o dost kvalitnější literatura než se zdá. Howard to měl evidentně v paži. Opravdu jsem byl překvapený. Asi kvůli tomu všech x desítek knih nenačtu, ale to nejkvalitnější si asi vyhledám.  Dal jsem to při běhání a procházkách s pivem u Vltavy :)
AudioBookZone
3 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: SteKi
Sezóna je to úžasná :+. Doháním kdy můžu (zpětně) a třeba když Verstapen dostal defekt ma 1. pozici, tak já dostal infarkt... aby při rozjezdu do zbytku závodu Hamilton spadl z 2. na 16.+ pozici :o:D Zatím ignoruju dnešní víkend ale už se na mě všude válí "chudák Lando", tak se těším, co to zas bude :D:+
803905
Sezóna je to úžasná *:+*. Doháním kdy můžu (zpětně) a třeba když Verstapen dostal defekt ma 1. pozici, tak já dostal infarkt... aby při rozjezdu do zbytku závodu Hamilton spadl z 2. na 16.+ pozici *:o**:D* Zatím ignoruju dnešní víkend ale už se na mě všude válí "chudák Lando", tak se těším, co to zas bude *:D**:+*
803889
4 -1
reagovat

F1

Táto sezóna mi dáva pekne zabrať :D To keby chcel NETFLIX všetko obsiahnuť ,tak by len na tento víkend potreboval dva samostatné diely. A ten Lando..... Mne bolo na konci do plaču. Tak hrozne som mu to prial....fakt zdrvujúce. To by bolo fenomenálne víťazstvo po tak dobre zvládnutej kvalifikácií a dokonalom závode....škoda. 
803889
Táto sezóna mi dáva pekne zabrať *:D* To keby chcel NETFLIX všetko obsiahnuť ,tak by len na tento víkend potreboval dva samostatné diely. A ten Lando..... Mne bolo na konci do plaču. Tak hrozne som mu to prial....fakt zdrvujúce. To by bolo fenomenálne víťazstvo po tak dobre zvládnutej kvalifikácií a dokonalom závode....škoda. 
F1
4 0
reagují: Gonzi
reagovat

Keanu Reeves

Tak toto bol asi celkom zábavný deň v práci :D link
803815
Tak toto bol asi celkom zábavný deň v práci *:D* https://www.youtube.com/watch?v=lksyNJhgyyE
Keanu Reeves
6 0
reagovat
reaguje na: Clavius
Taky jsem měl loňského Maxe a prostě to vzal na protiúčet. Budu to tak dělat asi každý rok. Nechtěl jsem, ale pak cinkla haluzácky Fortuna a už to šlo samo.:D

AOD jsem čekal podle počátečních oznamovacích obrázků toho keynotu. Jak bylo to datum modře svítivé ve tmě někde v lese. A nakonec ten obrázek snad nenaznačoval vůbec nic.
803718
Taky jsem měl loňského Maxe a prostě to vzal na protiúčet. Budu to tak dělat asi každý rok. Nechtěl jsem, ale pak cinkla haluzácky Fortuna a už to šlo samo.*:D* AOD jsem čekal podle počátečních oznamovacích obrázků toho keynotu. Jak bylo to datum modře svítivé ve tmě někde v lese. A nakonec ten obrázek snad nenaznačoval vůbec nic.
803690
1 -1
reagovat

Surstromming Challenge

link

Brečel jsem u toho smíchy. Hlavně týpek se star wars trikem to zabíjí
Zkusili jste to někdo? 
803709
https://youtu.be/I0HhoV4zcMU Brečel jsem u toho smíchy. Hlavně týpek se star wars trikem to zabíjí Zkusili jste to někdo? 
Surstromming Challenge
1 -1
reagovat
reaguje na: Godlike
Gratz, ale regulace mohla začít na 1 Hz a ne na 10ti, aby byl i AOD. Je přeci pomalu konec 2021.

Já mám loňského maxe a vidím to opět na iteraci za 4-5 let.
803690
Gratz, ale regulace mohla začít na 1 Hz a ne na 10ti, aby byl i AOD. Je přeci pomalu konec 2021. Já mám loňského maxe a vidím to opět na iteraci za 4-5 let.
803687
1 -1
reagují: Godlike
reagovat

iPhone 13 Pro Max

Jo, ten upgrade byl zase minimální, ale bože můj já na ten ProMotion display čekal tak dlouho. A je to úplně boží.
803687
Jo, ten upgrade byl zase minimální, ale bože můj já na ten ProMotion display čekal tak dlouho. A je to úplně boží.
iPhone 13 Pro Max
3 -9
reagují: Clavius
reagovat
Kdyz už tady byla odvaha nemít rád HP, tak ja se přiznám k horšímu hříchu - mám to tak i s LoTRem. Knihy i filmy - ty tedy víc, protože nesnáším Jacksonův styl.
803686
Kdyz už tady byla odvaha nemít rád HP, tak ja se přiznám k horšímu hříchu - mám to tak i s LoTRem. Knihy i filmy - ty tedy víc, protože nesnáším Jacksonův styl.
4 -4
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Viděl bych ho spíš na nějaký flastenecký režim, takoví ti Orbáni atp. :D
803685
Viděl bych ho spíš na nějaký flastenecký režim, takoví ti Orbáni atp. *:D*
803679
2 -3
reagovat
Nenajdeme nějaký fond podporující opozici v komunistických zemích? Osobně tam pošlu stovku za každý agitační politický post jhr Danteho. 
803679
Nenajdeme nějaký fond podporující opozici v komunistických zemích? Osobně tam pošlu stovku za každý agitační politický post jhr Danteho. 
5 -2
reagují: Barv666
reagovat
Harry Potter je skvele odvypraveny a ukonceny pribeh o vyrovnavani se se smrti blizkeho, prijeti vlastni smrtelnosti, o sile laskavosti, lasky a pratelstvi, sem tam i s nejakou tou sikanou ci neschopnosti autorit. Vubec se nestydim, ze to povazuju za top dilo.
803676
Harry Potter je skvele odvypraveny a ukonceny pribeh o vyrovnavani se se smrti blizkeho, prijeti vlastni smrtelnosti, o sile laskavosti, lasky a pratelstvi, sem tam i s nejakou tou sikanou ci neschopnosti autorit. Vubec se nestydim, ze to povazuju za top dilo.
12 -1
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Hele, nevím, proč to tady píšeš, nicméně historickou zkušenost Evropy, respektive západní civilizace, nelze aplikovat na Čínu, ani na Čínu 21. století, protože každá taková zkušenost je unikátní a není univerzálně platná a aplikovatelná pro celou zeměkouli.

Citlivé otázky svobod v našem chápaní slova smyslu v běžném životě dozrají časem, úměrně s rostoucí silou střední třídy.

Hovno tam dozraje. Tam, kde režim vymýtil z genofondu pravé elity a svobodomyslné občany, podchytil celou společnost odspodu až navrch, využil tradičního čínského nastavení společnosti a svázal ho totalitním režimem, nemůže nic dozrát. Tam nic nedozrává, tam se stavějí velkokapacitní krematoria. U nás ty čistky proběhly taky, ale ne v takové míře a navíc my už tu historickou zkušenost s demokracií a humanismem máme, takže tady i v horších obdobích můžeme pořád fungovat nějakým samospádem.

Píšeš, že ten systém je funkční a neuvěřitelně produktivní. Ten systém je funkční a produktivní na úkor prostředí a budoucnosti. Jsou tam oblasti, oproti kterým je Mostecko nebo Karvinsko docela pěkná krajina, ekologická zátěž je brutální (i přesto, že se s tou ekologií snaží Čína už i něco dělat). K tomu připočti bezohledné plundrování dosud panenských oblastí (jak Číny, tak sousedů, některé živočišné druhy budou asi dřív sežrány než vědecky popsány). Neúcta k přírodě a životu zvířat, projevovaná např. vařením psů zaživa, jejich bitím před vařením, aby se uvolnily stresové hormony a maso bylo pro místní strávníky chutnější, stahování z kůže zaživa, protože "fresh meat", živá zvířata v plastových kapslích jako přívěsky na klíče...) se pak zákonitě projevuje i v neúctě k životu lidském (zvláště, pokud nejsi Chan).

Tenhle totalitní kapitalistický hybrid řízený jednou vševědoucí stranou podporuje ve společnosti sobecký individualismus, snahu něco urvat na úkor kohokoliv, zároveň třeba i strach upozornit na problém. Technologie 21. století pak mohou zajistit věčný zámek státního zřízení s přemírou checkpointů a systémem sociálního kreditu. Nějaké přání na demokratizaci je naivní.
803670
Hele, nevím, proč to tady píšeš, nicméně historickou zkušenost Evropy, respektive západní civilizace, nelze aplikovat na Čínu, ani na Čínu 21. století, protože každá taková zkušenost je unikátní a není univerzálně platná a aplikovatelná pro celou zeměkouli. [i]Citlivé otázky svobod v našem chápaní slova smyslu v běžném životě dozrají časem, úměrně s rostoucí silou střední třídy.[/i] Hovno tam dozraje. Tam, kde režim vymýtil z genofondu pravé elity a svobodomyslné občany, podchytil celou společnost odspodu až navrch, využil tradičního čínského nastavení společnosti a svázal ho totalitním režimem, nemůže nic dozrát. Tam nic nedozrává, tam se stavějí velkokapacitní krematoria. U nás ty čistky proběhly taky, ale ne v takové míře a navíc my už tu historickou zkušenost s demokracií a humanismem máme, takže tady i v horších obdobích můžeme pořád fungovat nějakým samospádem. Píšeš, že ten systém je funkční a neuvěřitelně produktivní. Ten systém je funkční a produktivní na úkor prostředí a budoucnosti. Jsou tam oblasti, oproti kterým je Mostecko nebo Karvinsko docela pěkná krajina, ekologická zátěž je brutální (i přesto, že se s tou ekologií snaží Čína už i něco dělat). K tomu připočti bezohledné plundrování dosud panenských oblastí (jak Číny, tak sousedů, některé živočišné druhy budou asi dřív sežrány než vědecky popsány). Neúcta k přírodě a životu zvířat, projevovaná např. vařením psů zaživa, jejich bitím před vařením, aby se uvolnily stresové hormony a maso bylo pro místní strávníky chutnější, stahování z kůže zaživa, protože "fresh meat", živá zvířata v plastových kapslích jako přívěsky na klíče...) se pak zákonitě projevuje i v neúctě k životu lidském (zvláště, pokud nejsi Chan). Tenhle totalitní kapitalistický hybrid řízený jednou vševědoucí stranou podporuje ve společnosti sobecký individualismus, snahu něco urvat na úkor kohokoliv, zároveň třeba i strach upozornit na problém. Technologie 21. století pak mohou zajistit věčný zámek státního zřízení s přemírou checkpointů a systémem sociálního kreditu. Nějaké přání na demokratizaci je naivní.
803644
14 -2
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Protože vzhledem ke klesajícím tržbám v USA doufám, že se studia zčásti zahojí na trhu v Číně. Ale v pořádku, když si to přeješ Ty jako člen redakce a zakladatel TZ/MZ, tak se tak stane.
803669
Protože vzhledem ke klesajícím tržbám v USA doufám, že se studia zčásti zahojí na trhu v Číně. Ale v pořádku, když si to přeješ Ty jako člen redakce a zakladatel TZ/MZ, tak se tak stane.
803658
3 -11
reagovat
Uz by to fakt chtelo funkci ignore. I za cenu toho, ze me extremne vtipne prispevky uvidi jen mi multaci.
803662
Uz by to fakt chtelo funkci ignore. I za cenu toho, ze me extremne vtipne prispevky uvidi jen mi multaci.
17 0
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Proč sem tyhle věci dáváš? Máš pocit, že to někoho zajímá? Kohokoliv? Že o tom s tebou chce někdo debatovat? 
803658
Proč sem tyhle věci dáváš? Máš pocit, že to někoho zajímá? Kohokoliv? Že o tom s tebou chce někdo debatovat? 
803644
20 -1
reagují: DanteAlighieri
reagovat
Ahoj já jsem Pytlik a je mi 30. S Harry Potterem jsem vyrostl (jak knížky tak filmy) a na svůj dopis do Bradavic budu čekat celý život 8):D
803646
Ahoj já jsem Pytlik a je mi 30. S Harry Potterem jsem vyrostl (jak knížky tak filmy) a na svůj dopis do Bradavic budu čekat celý život *8)**:D*
9 -1
reagovat
reaguje na: DanteAlighieri
Ach jo, já to s tebou vzdávám. 
To jsi vážně tak retardovaný? Proč tady pořád spamuješ? Proč s tímhle neotravuješ někde na novinkách? 
803645
Ach jo, já to s tebou vzdávám.  To jsi vážně tak retardovaný? Proč tady pořád spamuješ? Proč s tímhle neotravuješ někde na novinkách? 
803644
21 -1
reagovat
Čím dál častěji se i zde objevují články vztahující se k Čínské lidové republice a to především zde pro nás klíčové téma: koupěschopnosti střední třídy v dané zemi. Přirozeně, a plně tomu rozumím, i s velmi vášnivými reakcemi, že jde o komunistický režim. Le Monde diplomatique (oficiálně v anglické edici!) vydal na dané na téma článek: What’s left of communism in China? (Co zbylo z komunismu v Číně?) - výtažek:

Od zavedení Deng Xiaopingových ekonomických liberalizačních reforem před 40 lety se více než 800 milionů lidí vymanilo z chudoby a stát jedné strany nyní vede druhou největší ekonomiku světa - největší, pokud se počítá podle parity kupní síly, s 18 % světového HDP. Zavedení tržního hospodářství a zrychlení růstu šlo ruku v ruce s exponenciálním nárůstem nerovnosti: Giniho koeficient, který měří míru nerovnosti, vzrostl mezi lety 1990 a 2015 (poslední dostupné údaje) o 15 bodů. Tyto změny usnadnily růst soukromého sektoru, ale stát si zachovává přímou kontrolu nad velkou částí ekonomiky - veřejný sektor tvoří přibližně 30 % - což z Číny činí učebnicový příklad státního kapitalismu. ČKS (5 milionů členů - cca 6,5 % obyvatelstva) se navíc do značné míry podařilo kooptovat elity, které tato liberalizovaná ekonomika vytvořila. Jestliže však komunistická ideologie již neovlivňuje nábor členů strany, její leninská organizační struktura zůstává ústředním prvkem vztahu mezi státem a kapitálem. Vybraní podnikatelé a podnikatelky se stávají členy politické elity, což zajišťuje, že jejich podniky jsou alespoň částečně chráněny před dravými úředníky. Jejich přijímání do KSČ se za prezidenta Si Ťin-pchinga (od roku 2013) urychlilo s cílem vytvořit "skupinu osobností z podnikatelské sféry, které jsou odhodlány kráčet se stranou".

Vlastní závěr: Model ekonomiky je kapitalistický a co více, je funkční a neuvěřitelně produktivní. Citlivé otázky svobod v našem chápaní slova smyslu v běžném životě dozrají časem, úměrně s rostoucí silou střední třídy. Je to přirozený proces, který se odehrál i v Evropě. V otázce zahraniční politiky si pramálo osobností i v ČR uvědomuje, že i Čína má své historické traumata - období Opiových válek v 19 století, které byly i snahou o rozdrobení země (divide et impera), proto pro nás mnohdy nepochopitelné přepjaté reakce Číny především k Taiwanu. A dále: Posuzovat Čínu na základě z komunistické zkušenosti v ČSSR (V době Nixna a Kissingera  měla Čína mnohem blíže k USA než k SSSR, kdy mezi Čínou a SSSR došlo i k vojenském střetu. Čína i odsoudila invazi do ČSSR roku 1968)  je chybné, vždyť i historicky hrají zásadnější roli myšlenky konfucianismus.  Co více - Čína není ani socialistická (viz defacto neexistují dny dovolené, tuším že na několik dní máte v Číně nárok po odpracovaných X letech), ten je v mnohem větší míře zakořeněn v EU. 

Snad zde většina pochopí, že nejde o obhajobu čehokoliv, ale o snahu pochopit princip fungování velmi unikátní a nejstaršího kontinuálního kulturního vzorce v historii s  přáním, aby se Čína stala více demokratickou a skrze svůj kapitál pomohla i střední třídě v USA a v EU, včetně ČR a i z tržeb v této zemi profitoval filmový průmysl zejména Hollywoodský.

A přímo ve vztahu k Číně doporučuji i text: Is an Asian NATO imminent?
803644
Čím dál častěji se i zde objevují články vztahující se k Čínské lidové republice a to především zde pro nás klíčové téma: koupěschopnosti střední třídy v dané zemi. Přirozeně, a plně tomu rozumím, i s velmi vášnivými reakcemi, že jde o komunistický režim. [b]Le Monde diplomatique[/b] (oficiálně v anglické edici!) vydal na dané na téma článek: [url=https://mondediplo.com/2021/09/08china]What’s left of communism in China?[/url] (Co zbylo z komunismu v Číně?) - výtažek: [i]Od zavedení Deng Xiaopingových ekonomických liberalizačních reforem před 40 lety se více než 800 milionů lidí vymanilo z chudoby a stát jedné strany nyní vede druhou největší ekonomiku světa - největší, pokud se počítá podle parity kupní síly, s 18 % světového HDP. Zavedení tržního hospodářství a zrychlení růstu šlo ruku v ruce s exponenciálním nárůstem nerovnosti: Giniho koeficient, který měří míru nerovnosti, vzrostl mezi lety 1990 a 2015 (poslední dostupné údaje) o 15 bodů. Tyto změny usnadnily růst soukromého sektoru, ale stát si zachovává přímou kontrolu nad velkou částí ekonomiky - veřejný sektor tvoří přibližně 30 % - [b]což z Číny činí učebnicový příklad státního kapitalismu[/b]. ČKS (5 milionů členů - cca 6,5 % obyvatelstva) se navíc do značné míry podařilo kooptovat elity, které tato [b]liberalizovaná ekonomika[/b] vytvořila. Jestliže však komunistická ideologie již neovlivňuje nábor členů strany, její leninská organizační struktura zůstává ústředním prvkem vztahu mezi státem a kapitálem. [/i][i][b]Vybraní podnikatelé a podnikatelky se stávají členy politické elity[/b], což zajišťuje, že jejich podniky jsou alespoň částečně chráněny před dravými úředníky. Jejich přijímání do KSČ se za prezidenta Si Ťin-pchinga (od roku 2013) urychlilo s cílem vytvořit "skupinu osobností z podnikatelské sféry, které jsou odhodlány kráčet se stranou".[/i] Vlastní závěr: Model ekonomiky je kapitalistický a co více, je funkční a neuvěřitelně produktivní. Citlivé otázky svobod v našem chápaní slova smyslu v běžném životě dozrají časem, úměrně s rostoucí silou střední třídy. Je to přirozený proces, který se odehrál i v Evropě. V otázce zahraniční politiky si pramálo osobností i v ČR uvědomuje, že i Čína má své historické traumata - období Opiových válek v 19 století, které byly i snahou o rozdrobení země ([i]divide et impera)[/i], proto pro nás mnohdy nepochopitelné přepjaté reakce Číny především k Taiwanu. A dále: Posuzovat Čínu na základě z komunistické zkušenosti v ČSSR (V době Nixna a Kissingera  měla Čína mnohem blíže k USA než k SSSR, kdy mezi Čínou a SSSR došlo i k vojenském střetu. [b]Čína i odsoudila invazi do ČSSR roku 1968[/b])  je chybné, vždyť i historicky hrají zásadnější roli myšlenky konfucianismus.  Co více - Čína není ani socialistická (viz defacto neexistují dny dovolené, tuším že na několik dní máte v Číně nárok po odpracovaných X letech), ten je v mnohem větší míře zakořeněn v EU.  Snad zde většina pochopí, že nejde o obhajobu čehokoliv, ale o snahu pochopit princip fungování velmi unikátní a nejstaršího kontinuálního kulturního vzorce v historii s  přáním, aby se Čína stala více demokratickou a skrze svůj kapitál pomohla i střední třídě v USA a v EU, včetně ČR a i z tržeb v této zemi profitoval filmový průmysl zejména Hollywoodský. A přímo ve vztahu k Číně doporučuji i text: [url=https://mondediplo.com/2021/06/08bulard]Is an Asian NATO imminent?[/url]
2 -27
reagují: Vault_13, Mr. Hlad, HAL
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se