Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 13181 - 13200 Napsat příspěvek

What If... S01E07

Dost povedený díl. Sedlo mi jak se to nebere vážně a Thor je zde fakt vocas. Udělalo mi radost kolik se zde ukáže postav z vesmíru a jak dobře to fungovalo.
803625
Dost povedený díl. Sedlo mi jak se to nebere vážně a Thor je zde fakt vocas. Udělalo mi radost kolik se zde ukáže postav z vesmíru a jak dobře to fungovalo.
What If... S01E07
2 -4
reagovat

What if e07

Doufám že se podobně ptákoviny budou objevovat častěji. Přesně využili ten sandbox podle možností. Borec kdo tohle vymyslel :D
803511
Doufám že se podobně ptákoviny budou objevovat častěji. Přesně využili ten sandbox podle možností. Borec kdo tohle vymyslel *:D*
What if e07
4 -3
reagovat

Sex Education S03

Opět jsem dost spokojený. Nicméně musím přiznat, že to není, tak "bezchybné" jako minulé řady. Tvůrci jsou v této řadě rozhodně nejambicióznější a chtějí nám toho mnoho říci. Osobně jsem překvapený, že se jim to povedlo ukočírovat, aniž by seriál měl nějaké výrazné hluché místo. Velkou pochvalu si rozhodně zaslouží za práci s postavami a jejich propracovanost. Snad každá postava si tady projde nějakým vývojem, zvratem, rozhodnutím, který danou postavu posune dál. A je radost to sledovat, protože tvůrci svým postavám rozumí a jejich vývoj je až na drobné výjimky přirozený, zábavný a hodně uvěřitelný. Velmi mně potěšilo, že se seriál věnuje vedlejším postavám a předvádí nám je v novém světle (Ruby, Adamův otec, nebo nová postava ředitelky Hope).

Bohužel, zde se ukazuje největší problém této řady. Těch linek a postav je hodně a ne všechny dostanou tolik prostoru, kolik by si zasloužily. Buď měl mít seriál o pár dílů více nebo to měli tvůrci lehce osekat. Nejvíce na to doplácí linka, na kterou jsme se všichni po konci druhé řady těšily, a to linka kolem Otise a Maeve. Asi nebudu jediný, kterým tato linka přišla dost nevyužitá. A o to více zamrzí, že jsme díky tomu, aby se seriál věnoval hlavní dvojici, přišli o výbornou linku s jednou postavou (Ruby). Problém je, že to scénáristicky není udělaný moc dobře. A těch scénáristických lapsů je zde více. Já chápu, že je potřeba diváky a fanoušky nalákat na další řady, ale určitě to šlo udělat lépe, než formou "vynucených zvratů" a různých rozhodnutích, které postavy udělají. Tady mně tvůrci lehce zklamali.

I přes všechny mé kritické výtky jsem hodně spokojený. Seriál mi sedl a dost jsem si ho užil. Líbil se mi soundtrack, herecké výkony byli špičkové, nové postavy jsou zajímavé, mělo to správnou feel good atmosféru a po technické stránce tomu nebylo, co vytknout. Velký palec nahoru si tvůrci zaslouží za díly, které se neodehrávají v Anglii (Nigérie a Francie) a taky za to jaké myšlenky předávají a jak se snaží pracovat s tématikou LGBTQ+. Jsem spokojený. 8/10
803435
Opět jsem dost spokojený. Nicméně musím přiznat, že to není, tak "bezchybné" jako minulé řady. Tvůrci jsou v této řadě rozhodně nejambicióznější a chtějí nám toho mnoho říci. Osobně jsem překvapený, že se jim to povedlo ukočírovat, aniž by seriál měl nějaké výrazné hluché místo. Velkou pochvalu si rozhodně zaslouží za práci s postavami a jejich propracovanost. Snad každá postava si tady projde nějakým vývojem, zvratem, rozhodnutím, který danou postavu posune dál. A je radost to sledovat, protože tvůrci svým postavám rozumí a jejich vývoj je až na drobné výjimky přirozený, zábavný a hodně uvěřitelný. Velmi mně potěšilo, že se seriál věnuje vedlejším postavám a předvádí nám je v novém světle ([b]Ruby[/b], [b]Adamův otec[/b], nebo nová postava ředitelky [b]Hope[/b]). Bohužel, zde se ukazuje největší problém této řady. Těch linek a postav je hodně a ne všechny dostanou tolik prostoru, kolik by si zasloužily. Buď měl mít seriál o pár dílů více nebo to měli tvůrci lehce osekat. Nejvíce na to doplácí linka, na kterou jsme se všichni po konci druhé řady těšily, a to linka kolem [b]Otise[/b] a [b]Maeve[/b]. Asi nebudu jediný, kterým tato linka přišla dost nevyužitá. A o to více zamrzí, že jsme díky tomu, aby se seriál věnoval hlavní dvojici, přišli o výbornou linku s jednou postavou (Ruby). Problém je, že to scénáristicky není udělaný moc dobře. A těch scénáristických lapsů je zde více. Já chápu, že je potřeba diváky a fanoušky nalákat na další řady, ale určitě to šlo udělat lépe, než formou "vynucených zvratů" a různých rozhodnutích, které postavy udělají. Tady mně tvůrci lehce zklamali. I přes všechny mé kritické výtky jsem hodně spokojený. Seriál mi sedl a dost jsem si ho užil. Líbil se mi soundtrack, herecké výkony byli špičkové, nové postavy jsou zajímavé, mělo to správnou feel good atmosféru a po technické stránce tomu nebylo, co vytknout. Velký palec nahoru si tvůrci zaslouží za díly, které se neodehrávají v [b]Anglii[/b] (Nigérie a Francie) a taky za to jaké myšlenky předávají a jak se snaží pracovat s tématikou [b]LGBTQ+[/b]. Jsem spokojený. [b]8/10[/b]
Sex Education S03
6 -2
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Najnenávidenejšia ženská postava od Breaking Bad bola manželka z Walking Dead, ale úplne všetky ich hravo prekonáva kráľovná zo See. Celý čas si predstavujem, že ju Momoa v jednej scéne chytí a jednoducho zlomí cez koleno... a potom na ňu naserie.
803400
Najnenávidenejšia ženská postava od Breaking Bad bola manželka z Walking Dead, ale úplne všetky ich hravo prekonáva kráľovná zo See. Celý čas si predstavujem, že ju Momoa v jednej scéne chytí a jednoducho zlomí cez koleno... a potom na ňu naserie.
803334
8 -1
reagovat

Sex Ed

No... Jo, jsou tam prostě mega sympatický herci (lidi), má to Erica a pár dalších božích postav, kvůli kterejm na to člověk rád kouká a je to taková pohodička, co podtrhuje ten playlist.... ale vážně vlastně potřetí to stejný? Furt dokola. A ty charaktery taky vlastně furt stojí na místě, i když se tvůrci tváří, že ne (až
na Ruby a je mi jasný, že s ní OT neskončí, páč my chlapi jsme prostě vocasové, nicméně ty tahanice s Maeve jsou už taky zaměnitelný). Jsem někde u třetího - čtvrtýho dílu (doslova nevim, protože jsou všechny stejný - a snadno by se motaly i řady) a mám trošku problém udržet pozornost... Nebejt tam Eric a Adam, tak se nezasměju, nebejt tam Ruby, tak tam není skoro nic zajímavýho z hlediska rozvoje a vztahů (dobře a Jakob s Jean, trošku). Militantní ředitelka je spíš nuda.

Dřív to bylo freš (v první řadě), ale to je dávno pryč a je to spíš takový trošku jak staged (čim víc tam toho navíc naházíme tim líp, ale o progres se nestarejme, nebude čas si všímat), což je paradox, protože se to snáží tvářit jako nejvíc freš věc na pultě... Dokoukám, ale další řada už nevím. 
803398
No... Jo, jsou tam prostě mega sympatický herci (lidi), má to Erica a pár dalších božích postav, kvůli kterejm na to člověk rád kouká a je to taková pohodička, co podtrhuje ten playlist.... ale vážně vlastně potřetí to stejný? Furt dokola. A ty charaktery taky vlastně furt stojí na místě, i když se tvůrci tváří, že ne (až na Ruby a je mi jasný, že s ní OT neskončí, páč my chlapi jsme prostě vocasové, nicméně ty tahanice s Maeve jsou už taky zaměnitelný). Jsem někde u třetího - čtvrtýho dílu (doslova nevim, protože jsou všechny stejný - a snadno by se motaly i řady) a mám trošku problém udržet pozornost... Nebejt tam Eric a Adam, tak se nezasměju, nebejt tam Ruby, tak tam není skoro nic zajímavýho z hlediska rozvoje a vztahů (dobře a Jakob s Jean, trošku). Militantní ředitelka je spíš nuda. Dřív to bylo freš (v první řadě), ale to je dávno pryč a je to spíš takový trošku jak staged (čim víc tam toho navíc naházíme tim líp, ale o progres se nestarejme, nebude čas si všímat), což je paradox, protože se to snáží tvářit jako nejvíc freš věc na pultě... Dokoukám, ale další řada už nevím. 
Sex Ed
1 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
Ty asi nemáš srdce, protože Modern Love je výborná. Ještě jsem to nedokoukala celé a jo, jsou tam silnější a slabší epizody, ale v celku to k vyumělkovanému woke kousku má docela daleko. 

@Tony Taky jsem se tam poznala. 
803378
Ty asi nemáš srdce, protože Modern Love je výborná. Ještě jsem to nedokoukala celé a jo, jsou tam silnější a slabší epizody, ale v celku to k vyumělkovanému woke kousku má docela daleko.  [b]@Tony[/b] Taky jsem se tam poznala. 
803365
5 -4
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tak ja jsem asi nejaky netolerantni, protoze Sex Education i Modern Love mi pripadaji jako strasne vyumelkovany woke kousky. SE jsem vzdal rychle, z Love videl par dilu S1 a ten s Patelem dost kvalitni, zbytek ale celkem hruza.



Jinak...
Halston - Je fajn ze se Ewan McGregor konecne dockal nejake herecke ceny a je naprosto zjevny jak tuhle miniserii silene zveda. Zbytek je takovej dost generickej + Murphyho camp, hrozne by to melo a chtelo byt stylove, ale fakt strasne to tam neni. 6-7/10
803365
Tak ja jsem asi nejaky netolerantni, protoze Sex Education i Modern Love mi pripadaji jako strasne vyumelkovany woke kousky. SE jsem vzdal rychle, z Love videl par dilu S1 a ten s Patelem dost kvalitni, zbytek ale celkem hruza. Jinak... [b]Halston[/b] - Je fajn ze se Ewan McGregor konecne dockal nejake herecke ceny a je naprosto zjevny jak tuhle miniserii silene zveda. Zbytek je takovej dost generickej + Murphyho camp, hrozne by to melo a chtelo byt stylove, ale fakt strasne to tam neni. 6-7/10
803259
3 -2
reagují: mkubalikova
reagovat

Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu

Konspirace stranou. Tenhle dokument není o nich, místo toho se opírá o podložená fakta, která paradoxně konspirátorům přidají další munici. Po 20 letech nemůže snad nikdo pochybovat o tom, že by válka v Afgánistánu byla jakýmkoliv úspěchem pro USA. Většina dokumentu, s výjimkou prvních 2 dílů, se právě válce a následujícím 20 rokům věnuje a pohodhaluje, jak moc Bushova vláda jednala iracionálně, až protiústavně a spousta toho se obrátilo spíše proti obyvatelům USA než proti teroristům.

O to zajímavější zjistění to je přímo z úst Bushových posluhovačů, poradců, pracovníků Pentagonu, generálů atd. Jestliže to nebylo naplánované, pak Amerika jednoznačně jednala bez rozmyslu, v agresi a bez jakéhokoliv cíle, což je zde i řečeno vrchním vojenským generálem: "Máme taktiku, ale nemáme strategii." Kam se hrabe Vietnam.

Co se týče audiovizuálu první dvě epizody jsou velmi strhující díky zrestaurovaným záběrům z 11. září do HD/4K, takže i ten, kdo pád dvojčat tehdy zažil v přímém přenosu, si ho prožije znovu, intenzivněji. Jako katastrofická událost se to (snad) nikdy nevyrovná žádnému hollywoodskému filmu, takže jde o úchvatnou, nervy drásající podívanou s epickým měřítkem srovnatelnou jedině s populárním Černobylem (jako událost i seriál).

V rámci aktuálního dění (odchodu USA ze středního východu a "ukončení" této zbytečné války) je to dobré (smutné) shrnutí všeho, na co se za 20 let postupně zapomnělo.
8/10
803363
Konspirace stranou. Tenhle dokument není o nich, místo toho se opírá o podložená fakta, která paradoxně konspirátorům přidají další munici. Po 20 letech nemůže snad nikdo pochybovat o tom, že by válka v Afgánistánu byla jakýmkoliv úspěchem pro USA. Většina dokumentu, s výjimkou prvních 2 dílů, se právě válce a následujícím 20 rokům věnuje a pohodhaluje, jak moc Bushova vláda jednala iracionálně, až protiústavně a spousta toho se obrátilo spíše proti obyvatelům USA než proti teroristům. O to zajímavější zjistění to je přímo z úst Bushových posluhovačů, poradců, pracovníků Pentagonu, generálů atd. Jestliže to nebylo naplánované, pak Amerika jednoznačně jednala bez rozmyslu, v agresi a bez jakéhokoliv cíle, což je zde i řečeno vrchním vojenským generálem: [i]"Máme taktiku, ale nemáme strategii."[/i] Kam se hrabe Vietnam. Co se týče audiovizuálu první dvě epizody jsou velmi strhující díky zrestaurovaným záběrům z 11. září do HD/4K, takže i ten, kdo pád dvojčat tehdy zažil v přímém přenosu, si ho prožije znovu, intenzivněji. Jako katastrofická událost se to (snad) nikdy nevyrovná žádnému hollywoodskému filmu, takže jde o úchvatnou, nervy drásající podívanou s epickým měřítkem srovnatelnou jedině s populárním Černobylem (jako událost i seriál). V rámci aktuálního dění (odchodu USA ze středního východu a "ukončení" této zbytečné války) je to dobré (smutné) shrnutí všeho, na co se za 20 let postupně zapomnělo. [b]8/10[/b]
Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu
11 0
reagovat
Boha ja jsem ocas... :D Kluci pardon...
803342
Boha ja jsem ocas... *:D* Kluci pardon...
3 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Tiež mám ten pocit, že si ich pletie, ale už som sa v tom nechcel rýpať. 
803336
Tiež mám ten pocit, že si ich pletie, ale už som sa v tom nechcel rýpať. 
803333
4 0
reagovat

Sex Education s03

Asi to nepovažuji za tak geniální jako první řadu, ale zábavnost si to udrželo a konec docela osudový a úderný. 

Maeve je nejnenáviděnější ženská postava od dob Breaking Bad.

Co se týká wokeismu, tak ten seriál je super v tom, že i minority ukazuje s chybama a jako absolutní kretény, prostě jako všechny ostatní. Ale pak je stejně u non binary osob propaganda preprala a udělali z nich nejvíc special snowflake co to jde, nechápu. 
803334
Asi to nepovažuji za tak geniální jako první řadu, ale zábavnost si to udrželo a konec docela osudový a úderný.  Maeve je nejnenáviděnější ženská postava od dob Breaking Bad. Co se týká wokeismu, tak ten seriál je super v tom, že i minority ukazuje s chybama a jako absolutní kretény, prostě jako všechny ostatní. Ale pak je stejně u non binary osob propaganda preprala a udělali z nich nejvíc special snowflake co to jde, nechápu. 
Sex Education s03
2 -1
reagují: duro
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Nepleteš s Aimee s Ruby. Aimee osahávaly v autobuse, Ruby byla/je nejhezčí a bohužel nejnamyšlenější holka ze školy. 
803333
Nepleteš s Aimee s Ruby. Aimee osahávaly v autobuse, Ruby byla/je nejhezčí a bohužel nejnamyšlenější holka ze školy. 
803330
7 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: SteKi
Od toho osahani v autobuse je právě taková.
803330
Od toho [spoiler]osahani v autobuse je právě taková.[/spoiler]
803327
1 -1
reagují: hroubek
reagovat
Počkať ja som zmätený. To čo píšeš v spoilery, je bez toho aby si videl tretiu sériu? Lebo ja som si z Ruby pamätal práve iba to, že je to totálna bitch... No nechcem ti to hajpovať, ale túto sériu budeš milovať :)
803327
Počkať ja som zmätený. To čo píšeš v spoilery, je bez toho aby si videl tretiu sériu? Lebo ja som si z Ruby pamätal práve iba to, že je to totálna bitch... No nechcem ti to hajpovať, ale túto sériu budeš milovať *:)*
1 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Proměna Ruby je to nejlepší na celém seriálu. Tu postavu fakt zbožňuju - z totální bitch se z ní stalo takové to naivní trdlo, se srdcem na správném místě a musí ji milovat snad každý8)
Třetí fakt dám až ve středu, tak mě těší, že ji vychvalujete.
803325
Proměna Ruby je to nejlepší na celém seriálu. Tu postavu fakt zbožňuju -[spoiler] z totální bitch se z ní stalo takové to naivní trdlo, se srdcem na správném místě a musí ji milovat snad každý*8)*[/spoiler] Třetí fakt dám až ve středu, tak mě těší, že ji vychvalujete.
2 -1
reagovat
Ok, uz jste ctyri, takze treti serie bude :+
803321
Ok, uz jste ctyri, takze treti serie bude *:+*
1 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Vždycky byla cool.
803320
Vždycky byla cool.
803313
2 -2
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Maeve je v pohode, ale Ruby je tam fakt dobrá! :D 
803319
Maeve je v pohode, ale Ruby je tam fakt dobrá! :D 
803313
2 -2
reagovat
reaguje na: Disketa1
Maeve znovu nejvic cool?
803313
Maeve znovu nejvic cool?
803310
3 -2
reagují: Disketa1, SteKi
reagovat
mne sa zdala tretia lepsia. ano je tam kopec LGBT a ineho co tu uz dakto spominal, ale posobi to velmi organicky a cela serka ma lepsie tempo aj dejove linie ako dvojka.

a navyse musim podpisat kyllera. v podstate pocas celej druhej a tretej serie Otis a Maeve jebu na seba. A zatial co Maeve riesi primarne svoju rodinu a vztahy, Otis riesi vztahy a potom rodinu. A nasiel Ruby, s ktorou tvorili bozi par 8)  normalne by som si musel asi dat znova prvu serku aby som pochopil, preco by na konci mal byt s Maeve a nie radsej s Ruby.

Edit: 'Ak by autori ubrali na tých neustálych hádkach a následných ospravedlnení medzi zamilovanými, tak by to bolo za jasných 5*' a toto musim podpisat tiez. Ono to je mozno tym teenagerskym prostredim, ale ubrat z tohto v 4. serii - poprosim.
803311
mne sa zdala tretia lepsia. ano je tam kopec LGBT a ineho co tu uz dakto spominal, ale posobi to velmi organicky a cela serka ma lepsie tempo aj dejove linie ako dvojka. a navyse musim podpisat kyllera. v podstate pocas celej druhej a tretej serie [spoiler]Otis a Maeve jebu na seba. A zatial co Maeve riesi primarne svoju rodinu a vztahy, Otis riesi vztahy a potom rodinu. A nasiel Ruby, s ktorou tvorili bozi par *8)*  normalne by som si musel asi dat znova prvu serku aby som pochopil, preco by na konci mal byt s Maeve a nie radsej s Ruby. [/spoiler]Edit: [i]'Ak by autori ubrali na tých neustálych hádkach a následných ospravedlnení medzi zamilovanými, tak by to bolo za jasných 5*' [/i]a toto musim podpisat tiez. Ono to je mozno tym teenagerskym prostredim, ale ubrat z tohto v 4. serii - poprosim.[spoiler] [/spoiler]
4 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se