Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 12021 - 12040 Napsat příspěvek

Pán prstenů

Po Hobitovi jsem nemohl jinak, než pokračovat dál. Už je to přes dva tejdny (a jednu další dokoukanou ságu) za mnou a furt to po letech ve mě rezonuje jak sviňa.

Společenstvo je furt strašně krásný, těch paralel s prvním Hobitem je habaděj. Ale vítěz může být jen jeden a tady je to jasný. Je naprosto neuvěřitelný, že i po letech to dokáže člověka tak neuvěřitelně vtáhnout a zabavit a "get invested in the characters"... Jako já nikdy neměl problém s trpaslíkama z Hobita, ale tady je to fakt jiná liga. Nevím jestli hercama, předlohou, elánem Jacksona nebo kombinací všeho ale opravdu mi záleží na každým jednom z těch protagonistů. 
Je to neuvěřitelný jak moc to šlape. Včetně hudby, emocí (celá Moria tyvole) a ten konec na Amon Henu. Uff. 
10/10

Dvě věže pro mě pokračujou dál. To rozbití společenstva je tady tak krásně rozvedený. Glum naprosto geniální. Vystřízlivění naivních Smíška a Pipina, ta naléhavost side questu Aragorna, Legolase a Gimliho. Rohan a hudba. Vymýtání Sarumana, poslední pochod Entů,... no dyť to znáte.
Zase prostě pecka. ROHIRRIM! TO THE KING!
10/10

Návrat krále krásně zužitkovává všechno, co rozjely předchozí díly. Faramira a jeho kvality. Aragornovu nerozhodnost přijmout svoji roli, Sama a jeho neuvěřitelnou statečnost. Froda a to, jak ho ničí Prsten a tu hobití vnitřní sílu. Poprvé (shame on me) jsem si uvědomil, že Gandalf je takovej trošku zmrdeček, jak všechny rozestavuje kolem a docela nedbá jestli žijou nebo umřou, ale někdo takovej byl proti Sauronovi potřeba.
No, zase bych mohl psát do aleluja, ale všechno už bylo dávno řečený.
Konce mi nevadí. Slzy jsou u každýho dílu.
10/10

P.S.: Neumím se na to dívat třeba jen na Společenstvo. Nebo jen na Návrat Krále, nebo si jen pustit kousek ze Dvou věží.
Buď všechno, nebo nic. Tak za pár let zase nashle.

A teda dodneška si myslím, že tohle filmový score nebude za mýho života překonaný. Něco tak neuvěřitelně komplexního, neustále stavějícího na motivech, který už jsi sice asi v jedničce slyšel, ale jo, prdnem tam trošku jinej twist. Shore se tady překonal a byť mu to nemusí bejt asi příjemný, tak nic lepšího už v životě nesloží. A já pochybuju, že ještě nějakou dobu se něco takovýho povede. Je to epický, komorní, oldschool, vtahující, emotivní a ty filmy by bez toho byly poloviční.
Když už nemám čas na filmy, tak ty Complete Recordings fakt několikrát do roka protočím. A neohraje se to.
796378
Po [i]Hobitovi [/i]jsem nemohl jinak, než pokračovat dál. Už je to přes dva tejdny (a jednu další dokoukanou ságu) za mnou a furt to po letech ve mě rezonuje jak sviňa. [b]Společenstvo[/b] je furt strašně krásný, těch paralel s prvním Hobitem je habaděj. Ale vítěz může být jen jeden a tady je to jasný. Je naprosto neuvěřitelný, že i po letech to dokáže člověka tak neuvěřitelně vtáhnout a zabavit a "get invested in the characters"... Jako já nikdy neměl problém s trpaslíkama z Hobita, ale tady je to fakt jiná liga. Nevím jestli hercama, předlohou, elánem Jacksona nebo kombinací všeho ale opravdu mi záleží na každým jednom z těch protagonistů.  Je to neuvěřitelný jak moc to šlape. Včetně hudby, emocí (celá Moria tyvole) a ten konec na Amon Henu. Uff.  10/10 [b]Dvě věže[/b] pro mě pokračujou dál. To rozbití společenstva je tady tak krásně rozvedený. Glum naprosto geniální. Vystřízlivění naivních Smíška a Pipina, ta naléhavost side questu Aragorna, Legolase a Gimliho. Rohan a hudba. Vymýtání Sarumana, poslední pochod Entů,... no dyť to znáte. Zase prostě pecka. ROHIRRIM! TO THE KING! 10/10 [b]Návrat krále [/b]krásně zužitkovává všechno, co rozjely předchozí díly. Faramira a jeho kvality. Aragornovu nerozhodnost přijmout svoji roli, Sama a jeho neuvěřitelnou statečnost. Froda a to, jak ho ničí Prsten a tu hobití vnitřní sílu. Poprvé (shame on me) jsem si uvědomil, že Gandalf je takovej trošku zmrdeček, jak všechny rozestavuje kolem a docela nedbá jestli žijou nebo umřou, ale někdo takovej byl proti Sauronovi potřeba. No, zase bych mohl psát do aleluja, ale všechno už bylo dávno řečený. Konce mi nevadí. Slzy jsou u každýho dílu. 10/10 P.S.: Neumím se na to dívat třeba jen na Společenstvo. Nebo jen na Návrat Krále, nebo si jen pustit kousek ze Dvou věží. Buď všechno, nebo nic. Tak za pár let zase nashle. A teda dodneška si myslím, že tohle filmový score nebude za mýho života překonaný. Něco tak neuvěřitelně komplexního, neustále stavějícího na motivech, který už jsi sice asi v jedničce slyšel, ale jo, prdnem tam trošku jinej twist. Shore se tady překonal a byť mu to nemusí bejt asi příjemný, tak nic lepšího už v životě nesloží. A já pochybuju, že ještě nějakou dobu se něco takovýho povede. Je to epický, komorní, oldschool, vtahující, emotivní a ty filmy by bez toho byly poloviční. Když už nemám čas na filmy, tak ty Complete Recordings fakt několikrát do roka protočím. A neohraje se to.
Pán prstenů
20 0
reagovat
A já si celou dobu říkal, koho mi ta "old" přeživší campu připomíná, a ona to byla Gillian Jacobs :)
796359
A já si celou dobu říkal, koho mi ta "old" přeživší campu připomíná, a ona to byla Gillian Jacobs :)
2 0
reagovat
Ta Fear street 2 opravdu hodně fajn, jednička se nechyta. Dík za doporučení.
796358
Ta Fear street 2 opravdu hodně fajn, jednička se nechyta. Dík za doporučení.
4 -1
reagovat

Fear Street 1978

Tak teda klobouček, protože jsem čekal jen další variaci na Pátek 13. a dostal jsem atmosférický, vymazlený old school horor, s šikovným napojením na minulý díl a závěrem, po kterém jsem na další díl hodně zvědavy.
Na tohle se American Horor Story 84 nechyta ani trochu.
Jo a jak už psal kolega pode mnou, Sadie je boží!
Mnohem lepší, než první díl. Kazí to zase jen ty charakterové zpovědi, kterých je tam zbytečně moc a nefungují ani trochu.
796313
Tak teda klobouček, protože jsem čekal jen další variaci na Pátek 13. a dostal jsem atmosférický, vymazlený old school horor, s šikovným napojením na minulý díl a závěrem, po kterém jsem na další díl hodně zvědavy. Na tohle se American Horor Story 84 nechyta ani trochu. Jo a jak už psal kolega pode mnou, Sadie je boží! Mnohem lepší, než první díl. Kazí to zase jen ty charakterové zpovědi, kterých je tam zbytečně moc a nefungují ani trochu.
Fear Street 1978
3 -1
reagovat

Possessor

Synáček se potatil - je to cronenbergovsky divné a nechutné, vizuálně zajímavé... vlastně tam je tak nějak všechno, co na tom mám rád, ale stejně něco není úplně dobře, nějak to nesedí dokupy, občas je to až moc utahané.
796312
Synáček se potatil - je to cronenbergovsky divné a nechutné, vizuálně zajímavé... vlastně tam je tak nějak všechno, co na tom mám rád, ale stejně něco není úplně dobře, nějak to nesedí dokupy, občas je to až moc utahané.
Possessor
3 0
reagovat

Part Two

Tak to už malo väčšie grády, ten letný tábor tomu dodal šťavu, Sadie Sink mám po Stranger Things veľmi rád a tu bola tiež super, soundtrack je parádny a gore je opäť fajnové. 8/10
796306
Tak to už malo väčšie grády, ten letný tábor tomu dodal šťavu, Sadie Sink mám po Stranger Things veľmi rád a tu bola tiež super, soundtrack je parádny a gore je opäť fajnové.[b] 8/10[/b]
Part Two
3 0
reagovat

Fear Street: Part One

Postavy mi neprišli extra sympatické, ale neboli ani otravné (najviac ma sere, že Mayu Hawke odrovnali hneď na začiatku?)), ale zase atmosféru to má super a keď príde na rad zabíjanie, tak to som si veľmi užil. Celkom solídny prvý diel. 6/10
796288
Postavy mi neprišli extra sympatické, ale neboli ani otravné ([spoiler]najviac ma sere, že Mayu Hawke odrovnali hneď na začiatku*?)*[/spoiler]), ale zase atmosféru to má super a keď príde na rad zabíjanie, tak to som si veľmi užil. Celkom solídny prvý diel. [b]6/10[/b]
Fear Street: Part One
3 -1
reagovat

Fear Street Part 1

Takhle, já nedávno omylem viděl pár let starý „Vadí, nevadí“, takže o to větší je tohle klenot :D ... vidět třeba už jen cast, co mě nijak neštval. Teď vážně, když pominu takový ty drobnosti, co mě i v tomhle typu filmů praští do očí, jakože děcka v pohodě šlohnou sanitku a nikdo nic, tak to je takovejch Slávko Bourovskejch příjemnejch SEDUUUM, s tím, že mě určitě zajímají dva zbylé díly.
796286
Takhle, já nedávno omylem viděl pár let starý „Vadí, nevadí“, takže o to větší je tohle klenot *:D* ... vidět třeba už jen cast, co mě nijak neštval. Teď vážně, když pominu takový ty drobnosti, co mě i v tomhle typu filmů praští do očí, jakože [spoiler]děcka v pohodě šlohnou sanitku a nikdo nic[/spoiler], tak to je takovejch Slávko Bourovskejch příjemnejch SEDUUUM, s tím, že mě určitě zajímají dva zbylé díly.
Fear Street Part 1
2 0
reagovat
Jelikož stále marně čekám, než Netflix koupí licenci na AHS 1984 :( tak bych si čas mohl zkrátit aspoň tím Fear Street. 
796273
Jelikož stále marně čekám, než Netflix koupí licenci na AHS 1984 *:(* tak bych si čas mohl zkrátit aspoň tím Fear Street. 
3 0
reagovat

Black Widow

Mnohem lepší, než jsem čekal. Škoda, že to nemá více komorní akce a na konci musí přijít digibordel. Jinak by to klidně mohlo být za slušných 8/10, takhle je to lepší 7/10.
796269
Mnohem lepší, než jsem čekal. Škoda, že to nemá více komorní akce a na konci musí přijít digibordel. Jinak by to klidně mohlo být za slušných 8/10, takhle je to lepší [b]7/10[/b].
Black Widow
2 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
Ok, diky. :+
796264
Ok, diky. *:+*
796262
1 0
reagovat
reaguje na: slord
Záleží na tobě. V tom prvním se dozvíš hodně o mytologii toho prokletého městečka. Ta se ovšem řeší i v tom druhém. Takže první můžeš klidně jen proklikat. 
796262
Záleží na tobě. V tom prvním se dozvíš hodně o mytologii toho prokletého městečka. Ta se ovšem řeší i v tom druhém. Takže první můžeš klidně jen proklikat. 
796260
1 0
reagují: slord
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ten konec prvního dílu mě spíše nezklamal než nas...al. Ale moment, kdy se hlavní hrdinka otočila a její holka posedlá zlou čarodějnicí jí vrazila nůž do břicha mi to vykompenzoval. Tomu se říká karma. 8)
796261
Ten konec prvního dílu mě spíše nezklamal než nas...al. Ale moment, [spoiler]kdy se hlavní hrdinka otočila a její holka posedlá zlou čarodějnicí jí vrazila nůž do břicha mi to vykompenzoval. [/spoiler]Tomu se říká karma. *8)*
796256
1 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
Treba vidieť aj prvý diel? :)
796260
Treba vidieť aj prvý diel? *:)*
796248
1 0
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: DarkSith
Mě strašne nas.al konec prvniho dilu....
 Mám kamarády (kteří jsou sympatičtější, než hlavní hrdinové) Položí život za hlavní hrdinku (Jak se ukáže, tak úplně zbytečně) a oni z nich udělají fetaky a vrahy? Tvl a fandi jim v dalších dílech:D
Ale další díl dám, protože Zrzka ze Stranger Things a ten maly hnusak vrahoun mi po dlouhé dobe přijde jako desivy zaporak.
796256
Mě strašne nas.al konec prvniho dilu.... [spoiler] Mám kamarády (kteří jsou sympatičtější, než hlavní hrdinové) Položí život za hlavní hrdinku (Jak se ukáže, tak úplně zbytečně) a oni z nich udělají fetaky a vrahy? Tvl a fandi jim v dalších dílech*:D*[/spoiler][spoiler] [/spoiler]Ale další díl dám, protože Zrzka ze Stranger Things a ten maly hnusak vrahoun mi po dlouhé dobe přijde jako desivy zaporak.
796248
2 0
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: DarkSith
"rezavé holky a prostředí letního tábora..."

Ok, sold
796253
"rezavé holky a prostředí letního tábora..." Ok, sold
796252
11 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
První díl je slabší o tom není pochyb. Ale pár výživných moment se tam najde. 
Druhý díl má podle mě štěstí na lepší casting (rezavé holky nikdy nezklamou) a prostředí letního tábora je zajímavější než střední škola.  
796252
První díl je slabší o tom není pochyb. Ale pár výživných moment se tam najde.  Druhý díl má podle mě štěstí na lepší casting (rezavé holky nikdy nezklamou) a prostředí letního tábora je zajímavější než střední škola.  
796249
2 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Mňa to najprv nebavilo, ale v druhej polovici sa to pekne rozbehlo, aj gore je celkom solídne, hlava v krájači na chleba potešila. Idem na dvojku.
796251
Mňa to najprv nebavilo, ale v druhej polovici sa to pekne rozbehlo, aj gore je celkom solídne, hlava v krájači na chleba potešila. Idem na dvojku.
796249
7 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
První díl mě teda vůbec nebavil, ale druhej dám....
796249
První díl mě teda vůbec nebavil, ale druhej dám....
796248
2 0
reagují: DarkSith, duro
reagovat

Fear Street Part 1: 1994 a Fear Street Part 2: 1978

Náhodou jsem si na Netflixu všiml této letní hororové pocty filmům jako je Pátek třináctého a dalším slasherům a upřímně jsem se u toho opravdu bavil. Celá zápletka o prokletém městečku a jeho obyvatelných, které trápí jedna pořádně naštvaná čarodějnice, kterou před stovkami let oběsili a tak se mstí tím, že vždy po čase posedne někoho z místních a z něho se stane vraždící monstrum, sice není nijak originální, ale to vůbec nevadí. Koho baví filmy o partě teenagerů, které postupně brutálně a krvavě likviduje tajemné zlo, ten jistě nebude zklamaný. 
Prvnímu dílu bych vytknul zbytečnou LGBT linku, která se do podobného žánru moc nehodí. Naopak krvavé gore scény se hodně povedli stejně jako tajemná atmosféra. Ovšem druhý díl odehrávající se na letním táboře je po všech stránkách lepší a zábavnější. Zatím co v tom prvním mě hlavní hrdinka nijak nezaujala ve dvojce, která se odehrává v roce 1978, máme v hlavní roli skvělou Sadie Sink, která je ve svých 19 letech nejen sexy, ale nechybí jí ani charizma. 

Moje hodnocení: Fear Street Part 1: 1994: 6/10
Fear Street Part 2: 1978: 8/10

PS: Za týden dorazí na Netflix finálový třetí díl pod názvem Fear Street Part 3: 1666 a už teď mohu říct, že u toho nebudu chybět. 
796248
Náhodou jsem si na Netflixu všiml této letní hororové pocty filmům jako je Pátek třináctého a dalším slasherům a upřímně jsem se u toho opravdu bavil. Celá zápletka o prokletém městečku a jeho obyvatelných, které trápí jedna pořádně naštvaná čarodějnice, kterou před stovkami let oběsili a tak se mstí tím, že vždy po čase posedne někoho z místních a z něho se stane vraždící monstrum, sice není nijak originální, ale to vůbec nevadí. Koho baví filmy o partě teenagerů, které postupně brutálně a krvavě likviduje tajemné zlo, ten jistě nebude zklamaný.  Prvnímu dílu bych vytknul zbytečnou LGBT linku, která se do podobného žánru moc nehodí. Naopak krvavé gore scény se hodně povedli stejně jako tajemná atmosféra. Ovšem druhý díl odehrávající se na letním táboře je po všech stránkách lepší a zábavnější. Zatím co v tom prvním mě hlavní hrdinka nijak nezaujala ve dvojce, která se odehrává v roce 1978, máme v hlavní roli skvělou Sadie Sink, která je ve svých 19 letech nejen sexy, ale nechybí jí ani charizma.  Moje hodnocení: Fear Street Part 1: 1994: 6/10 Fear Street Part 2: 1978: 8/10 PS: Za týden dorazí na Netflix finálový třetí díl pod názvem Fear Street Part 3: 1666 a už teď mohu říct, že u toho nebudu chybět. 
Fear Street Part 1: 1994 a Fear Street Part 2: 1978
4 0
reagují: slord, (=LIFTY=), TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se