Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum HRY

příspěvky 3981 - 4000 Napsat příspěvek
reaguje na: do_Od
Ty ze mě nepřímo uděláš debila neschopnýho pochopit videohru, před tím povýšenecky cpeš věci lidem do úst, to mi to ještě nepřijde tak strašný, co jsem ti řek. :) 

Každopádně dobře, osobně si to tedy neberu.

A spousta kritiků a lidí tomu zase takové hodnocení nedala. Já jak jsem řekl, je to skvělá hra, co má ale spousty mezer a umí je výborně skrýt. 

EDIT: A to s tím make-upem vedle sedlo hodně, to se na mě nezlob.:D
786191
Ty ze mě nepřímo uděláš debila neschopnýho pochopit videohru, před tím povýšenecky cpeš věci lidem do úst, to mi to ještě nepřijde tak strašný, co jsem ti řek. :)  Každopádně dobře, osobně si to tedy neberu. A spousta kritiků a lidí tomu zase takové hodnocení nedala. Já jak jsem řekl, je to skvělá hra, co má ale spousty mezer a umí je výborně skrýt.  EDIT: A to s tím make-upem vedle sedlo hodně, to se na mě nezlob.*:D*
786176
7 0
reagovat
Ono je to asi zbytečné ty spory tady... Někomu to dokonale sedlo, někomu ne... Já si ten gameplay užil na maximum, prošel jsem každý kout (skoro každý, některé kartičky a mince jsem nedal) a hrozně si užíval i ty boční příběhy, vyprávěné skrze dopisy. Při šplhání po jeřábu jsem měl poprvé u hry závratě (a to jsem hral všechny Uncharted i Tomb Raidery) a ten průjezd s koněm válkou byl hodně silný. Líbilo se mi i to postupne chápání Abby, kde ve výsledku je Ellie mnohem větší mrcha, jen nezabila lidmi milovanou postavu... Stejně jako to, že nejdřív zabíjíte no name postavy a pak je poznáváte, až znáte jejich osudy, které jsou už nezvratné. I ten nadstaveny konec je hezký vykřičník k tomu, že mstít se za kazdou cenu se fakt nevyplácí (Ellie prisla o všechno, i o posledni svoji radost - hru na kytaru)
Navíc konečně představil i jiné místo a jiné přeživší skupiny (Chřestýši jsou hezká možnost pro datadisk nebo pokračování) 
Ono má i velký vliv to, že jedničku jsem hrál na PS3, kde jsem ji ani nedohrál a vrátil se k ni až tak o tři roky později na PS4, chvilku před vydáním dvojky.Takže jsem nebyl ultra fanda jedničky a nebral jsem si tak určitý zvrat moc osobně...
Jediná věc, co mi tam nesedla, byla sexuální scéna Abby:D A vadilo mi, že z Tommyho, jinak mojí oblíbené postavy, udělali slepý stroj na zabíjení, poháněný pomstou... To měl raději umřít s Joelem...
786182
Ono je to asi zbytečné ty spory tady... Někomu to dokonale sedlo, někomu ne... Já si ten gameplay užil na maximum, prošel jsem každý kout (skoro každý, některé kartičky a mince jsem nedal) a hrozně si užíval i ty boční příběhy, vyprávěné skrze dopisy.[spoiler] Při šplhání po jeřábu jsem měl poprvé u hry závratě (a to jsem hral všechny Uncharted i Tomb Raidery) a ten průjezd s koněm válkou byl hodně silný. Líbilo se mi i to postupne chápání Abby, kde ve výsledku je Ellie mnohem větší mrcha, jen nezabila lidmi milovanou postavu... Stejně jako to, že nejdřív zabíjíte no name postavy a pak je poznáváte, až znáte jejich osudy, které jsou už nezvratné. I ten nadstaveny konec je hezký vykřičník k tomu, že mstít se za kazdou cenu se fakt nevyplácí (Ellie prisla o všechno, i o posledni svoji radost - hru na kytaru) Navíc konečně představil i jiné místo a jiné přeživší skupiny (Chřestýši jsou hezká možnost pro datadisk nebo pokračování)  [/spoiler]Ono má i velký vliv to, že jedničku jsem hrál na PS3, kde jsem ji ani nedohrál a vrátil se k ni až tak o tři roky později na PS4, chvilku před vydáním dvojky.Takže jsem nebyl ultra fanda jedničky a nebral jsem si tak určitý zvrat moc osobně...[spoiler] Jediná věc, co mi tam nesedla, byla sexuální scéna Abby*:D* A vadilo mi, že z Tommyho, jinak mojí oblíbené postavy, udělali slepý stroj na zabíjení, poháněný pomstou... To měl raději umřít s Joelem...[/spoiler]
3 0
reagovat
reaguje na: Godlike
Vymýšlím? Prosím, takže všichni kritici co té hře dali desítková hodnocení přesně kvůli těm věcem, co jsem zmínil, si to vymysleli taky? :)

P.S. v jedné debatě jsem woke bojovník v druhé dobytek, to je zase pondělí... Já chápu, že si některý věci bereš osobně (neber), ale určitě jsem ti neudělal nic tak strašnýho, abys mi musel takhle nadávat.
786176
Vymýšlím? Prosím, takže všichni kritici co té hře dali desítková hodnocení přesně kvůli těm věcem, co jsem zmínil, si to vymysleli taky? *:)* P.S. v jedné debatě jsem woke bojovník v druhé dobytek, to je zase pondělí... Já chápu, že si některý věci bereš osobně (neber), ale určitě jsem ti neudělal nic tak strašnýho, abys mi musel takhle nadávat.
786171
1 -2
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: do_Od
EDIT: Já to smažu, ať nejsem stejnej jako on.

Hezky si vymýšlíš věci, které v té hře nejsou, ale ty sis je tam dosadil. Paráda. A opět mluvíš o něčem jiném než já, opět dosazuješ něco, co někde není. To pak chápu, že jsi z té hry nadšený. Ještě že jsem takovej debil, co to absolutně nechápe (LEČ TOMU PŘESNĚ TU CHYBÍCÍ VRSTEVNATOST, KTEROU TY SIS TAM DOSADIL ZA TVŮRCE, VYČÍTÁM). 

Příklad toho, jak vůbec nečteš a dosazuješ neexistující proměnné: Ano, lidi umírají náhodně, tady nikdo nechce žádné loučení, ale katarzi, která se nedostavuje. Jen bizarní snaha šokovat. Že mě hra nechává vychladnout je neskutečná pičovina, když mi zabijou postavu jako Joela, nevychladnu do konce hry a OBZVLÁŠTĚ ne poté, když mi gameplay pro vychladnutí nenabízí jedinou věc, naopak posílá mě do totálního revenge frenzy, kdy zabíjím vše, co mi přijde pod ruku. 

Nicméně je to naposledy, co na tebe reaguju. Jsi regulérní dobytek.

EDIT2: Ono je spíš vtipný, že někomu vyčítáš neochotu nebo neschopnost "vidění" komplexnosti a vrstev, a přitom jsi sám absolutně neschopný přijmout jakýkoliv jiný pohled, aniž bys ho neoznačil za mylný nebo rovnou za omezený, protože ti někdo sáhnul na hračku. Geniální ironie.
EDIT3: Do nejmenšího detailu propracované je to technicky. Skutečně si myslíš, že postavy jako Dina, Jesse nebo Manny jsou propracované? To nemůžeš myslet vážně ne? Dina by měla být nejsilnější charakter celé hry, protože je to někdo, koho Ellie miluje, nahrazuje Joela, měla by poskytovat další rozšíření Ellie jako charakteru a my o ní nevíme VUBEC NIC. Jen že je těhotná. Otec dítěte pro jistotu dostane kulku do ksichtu a uz NIKDY neni zminen. Mega promyšlená a lidská hra. 
786171
EDIT: Já to smažu, ať nejsem stejnej jako on. Hezky si vymýšlíš věci, které v té hře nejsou, ale ty sis je tam dosadil. Paráda. A opět mluvíš o něčem jiném než já, opět dosazuješ něco, co někde není. To pak chápu, že jsi z té hry nadšený. Ještě že jsem takovej debil, co to absolutně nechápe (LEČ TOMU PŘESNĚ TU CHYBÍCÍ VRSTEVNATOST, KTEROU TY SIS TAM DOSADIL ZA TVŮRCE, VYČÍTÁM).  Příklad toho, jak vůbec nečteš a dosazuješ neexistující proměnné: Ano, lidi umírají náhodně, tady nikdo nechce žádné loučení, ale katarzi, která se nedostavuje. Jen bizarní snaha šokovat. Že mě hra nechává vychladnout je neskutečná pičovina, když mi zabijou postavu jako Joela, nevychladnu do konce hry a OBZVLÁŠTĚ ne poté, když mi gameplay pro vychladnutí nenabízí jedinou věc, naopak posílá mě do totálního revenge frenzy, kdy zabíjím vše, co mi přijde pod ruku.  Nicméně je to naposledy, co na tebe reaguju. Jsi regulérní dobytek. EDIT2: Ono je spíš vtipný, že někomu vyčítáš neochotu nebo neschopnost "vidění" komplexnosti a vrstev, a přitom jsi sám absolutně neschopný přijmout jakýkoliv jiný pohled, aniž bys ho neoznačil za mylný nebo rovnou za omezený, protože ti někdo sáhnul na hračku. Geniální ironie. EDIT3: Do nejmenšího detailu propracované je to technicky. Skutečně si myslíš, že postavy jako Dina, Jesse nebo Manny jsou propracované? To nemůžeš myslet vážně ne? Dina by měla být nejsilnější charakter celé hry, protože je to někdo, koho Ellie miluje, nahrazuje Joela, měla by poskytovat další rozšíření Ellie jako charakteru a my o ní nevíme VUBEC NIC. Jen že je těhotná. Otec dítěte pro jistotu dostane kulku do ksichtu a uz NIKDY neni zminen. Mega promyšlená a lidská hra. 
786169
6 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Godlike
Podívej, když nerozumíš tomu, proč jsou v té hře flashbacky s Joelem až potom, co umře, nebo proč Joel umře hned na začátku, zatímco má s Ellie nedořešený spor, a ona ho v tom momentě "nenávidí", nebo proč má Abby takový vztek, že pomstí svého tátu (plus desítky dalších co tam ten den umřeli) takovou brutální vraždou, tak se pak ale nemá cenu bavit o čemkoli dalším. To jsou naprosto zásadní věci, díky nimž je ta zápletka funkční. Ty máš jako hráč cítit frustraci, smutek, vztek, šok i nepochopení. To jsou naprosto přirozené emoce v tu chvíli. A proč se pak ta hra po čase vrací a ukazuje ti plno věcí z opačné perspektivy? No přece logicky nemůžeš nikdy pochopit druhou stranu, dokud si procházíš všemi těmi výše zmíněnými emocemi. Jinými slovy tě nechává vychladnout... zároveň to ale nikdy není černobílé, proto tam jsou ty flashbacky, nikoliv random, ale na pečlivě zvolených místech, aby sis připomněl, proč to Ellie všechno dělá, zároveň abys pochopil jakou bolest cítila v momentě, kdy Joel umřel, protože z počátku nevíš, kvůli čemu byli pohádaní. A ano, je to všechno perfektně vymyšlené, protože přesně takhle to chodí i v životě. Lidé umírají náhodně, někdy prostě člověk nemá šanci usmířit se se svým tátou předtím, než umře na infarkt. A že zlo může plodit někdy ještě větší zlo? To je kurevsky zajímává myšlenka, kterou stojí za to rozvést na desítky hodin hraní.

A proč píšu, že to je lepší než jednička? No protože zkrátka je, je to ambicióznější, dospělejší, věnuje se to daleko více tématům, řeší to následky, rozvíjí charaktery, otevírá to svět, a to jsme furt jen u příběhových věcí - bokem toho se vyleštil gameplay, animace postav jsou daleko za hranicema toho, co dělají ostatní hry, skvělý level design, nasvícení, hudba, v té hře je věnován čas každičkému detailu, protože je to jednoduše precizní mistrovský kousek od jednoho z největších puntičkářů v herním průmyslu.

Jediné, co tohle všechno dokazuje, že podobně dospělé komplexní hry prostě nemá smysl "prodávat" mainstreamu, protože většina lidí není ochotná přemýšlet o hrách na tolika úrovních, jako je u TLoU 2 potřeba.
786169
Podívej, když nerozumíš tomu, proč jsou v té hře flashbacky s Joelem až potom, co umře, nebo proč Joel umře hned na začátku, zatímco má s Ellie nedořešený spor, a ona ho v tom momentě "nenávidí", nebo proč má Abby takový vztek, že pomstí svého tátu (plus desítky dalších co tam ten den umřeli) takovou brutální vraždou, tak se pak ale nemá cenu bavit o čemkoli dalším. To jsou naprosto zásadní věci, díky nimž je ta zápletka funkční. Ty máš jako hráč cítit frustraci, smutek, vztek, šok i nepochopení. To jsou naprosto přirozené emoce v tu chvíli. A proč se pak ta hra po čase vrací a ukazuje ti plno věcí z opačné perspektivy? No přece logicky nemůžeš nikdy pochopit druhou stranu, dokud si procházíš všemi těmi výše zmíněnými emocemi. Jinými slovy tě nechává vychladnout... zároveň to ale nikdy není černobílé, proto tam jsou ty flashbacky, nikoliv random, ale na pečlivě zvolených místech, aby sis připomněl, proč to Ellie všechno dělá, zároveň abys pochopil jakou bolest cítila v momentě, kdy Joel umřel, protože z počátku nevíš, kvůli čemu byli pohádaní. A ano, je to všechno perfektně vymyšlené, protože přesně takhle to chodí i v životě. Lidé umírají náhodně, někdy prostě člověk nemá šanci usmířit se se svým tátou předtím, než umře na infarkt. A že zlo může plodit někdy ještě větší zlo? To je kurevsky zajímává myšlenka, kterou stojí za to rozvést na desítky hodin hraní. A proč píšu, že to je lepší než jednička? No protože zkrátka je, je to ambicióznější, dospělejší, věnuje se to daleko více tématům, řeší to následky, rozvíjí charaktery, otevírá to svět, a to jsme furt jen u příběhových věcí - bokem toho se vyleštil gameplay, animace postav jsou daleko za hranicema toho, co dělají ostatní hry, skvělý level design, nasvícení, hudba, v té hře je věnován čas každičkému detailu, protože je to jednoduše precizní mistrovský kousek od jednoho z největších puntičkářů v herním průmyslu. Jediné, co tohle všechno dokazuje, že podobně dospělé komplexní hry prostě nemá smysl "prodávat" mainstreamu, protože většina lidí není ochotná přemýšlet o hrách na tolika úrovních, jako je u TLoU 2 potřeba.
786157
2 -10
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Podívej se na toto: link
je to GDC talk od někoho kdo hry dělá (konkrétně tedy píše) a mluví tam o hodně zajímavých věcech velmi úzce souvisejících s TLOU2. Co bych vypíchnul je jeho vmímání vztahu hráče a hrdiny (mám to velmi obdobně). Stejně tak bych zdůraznil, že vůbec nemluví o Last of Us 2, neboť talk je z roku 2014.

Byl bych asi velmi rád, kdyby toto viděl i do_Od, pokud by tedy někdy chtěl chápat, co někomu může vadit na TLOU2 a nemluvit jen o "zbytečným hejtu" a tom spoileru (který třeba mě byl naprosto ukradený).

Godlike, jj, díky. To mě na té hře štve nejvíc - že se o ní nedá bavit i když máš věcnou kritiku. Dozvíš se, že jsi hater, proti ženským, ukřivděný gamer a nevím co ještě a to je vše.
786159
Podívej se na toto: https://www.youtube.com/watch?v=4mgK2hL33Vw je to GDC talk od někoho kdo hry dělá (konkrétně tedy píše) a mluví tam o hodně zajímavých věcech velmi úzce souvisejících s TLOU2. Co bych vypíchnul je jeho vmímání vztahu hráče a hrdiny (mám to velmi obdobně). Stejně tak bych zdůraznil, že vůbec nemluví o Last of Us 2, neboť talk je z roku 2014. Byl bych asi velmi rád, kdyby toto viděl i [b]do_Od[/b], pokud by tedy někdy chtěl chápat, co někomu může vadit na TLOU2 a nemluvit jen o "zbytečným hejtu" a tom spoileru (který třeba mě byl naprosto ukradený). [b]Godlike[/b], jj, díky. To mě na té hře štve nejvíc - že se o ní nedá bavit i když máš věcnou kritiku. Dozvíš se, že jsi hater, proti ženským, ukřivděný gamer a nevím co ještě a to je vše.
786147
6 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Hele do_Ode začínáš mě trošku srát, nezlob se.
Nevkládej mi slova do úst a nepovyšuj se. Nikdy jsem nic takový neřek.

Předem upozorňuju, že v textu budu spoilerovat, ta hra je venku už jakou dobu.

Nerozepsal jsem se, protože jsem tu s tím nechtěl otravovat, ale evidentně mi nedáváš na výběr. Smrt hlavní postavy je naprosto v pořádku a je za mě naprosto jasným vyústěním celého prvního dílu, protože to, co všechno Joel udělal, mělo masivní a tragické následky. Takže tohle je úplně v pohodě. Že je ta smrt napsaná a hlavně ukázaná dost divně, to je druhá věc. Joel v té hře pomalu není, jediné, co slyšíme, tak je Ellie, jak na něj nadává. A najednou umře. Golfovou holí, což doteď nevím, jestli je adekvátní nebo fakt zbytečně over the top. (Abbyina tátu nikdo nemučil a ještě jí Joel snad pět minut před tím 2x zachránil život. Ale to ještě můžu přejít.). A to je můj hlavní problém s hrou. Kromě flashbacků je tam všechno napsaný hrozně na sílu a celková myšlenka se neustále opakuje "násilí vyvolává další násilí / pomsta je špatná". Samotný flashbacky jsou dle mého úplně super, ale zároveň pak režijně naprosto nezvládnutý. To jak jsou tam skoro až random poházený, kdy se jim to hodí, že člověk zapomněl, koho že to surově umlátil mačetou a teď ho vidí na druhé straně, jak mluví o své ženě atd. A toho je tam víc. Jak to má mít jakýkoliv dopad, když se to stalo před pěti hodinama hraní tvl? Bitka v baru, o které slyšíš na začátku, samotná Abby, za kterou jsi imho měl hrát třeba hned, co Joel umřel. Nebo výborný flashbacky s Ellie a Joelem, který jsou nepochopitelně až poté, co umře. Místo toho, aby se to na nich vystavělo k tak zásadnímu bodu ve hře. 

Vlastně se opakuju jako poprvé. Joelova smrt je správná, způsob jakým je podána ale nikoliv. V ničem jiném s tou hrou problém nemám (skvělých myšlenek je tam strašná spousta, ale jsou zabalený do generickýho revenge flicku). Způsob, kterým prezentuje. Ať už příběh, tak nové charaktery. To jak zachází s Jessem, Mannym, Dinou, ale i samotnou Abby nemá s prvním dílem absolutně nic společného. Jsou to ploché a nezajímavé charaktery, které kdybys je vyměnil za koholiv jiného, nic se nezmění. I kdybys je vymazal úplně (dobře, krom Abby), příběh a poselství hry zůstane úplně stejný. To je hroznej rozdíl oproti tomu, jak s charakterama pracovala jednička. Každá postava tam měla jasný místo a zásadně utvářela další cestu a vývoj hrdinů i příběhu. Tady Druckman snad 2x zahraje těhotenskou kartu, protože s těma postavama neumí jinak vyvolat emoce. A já se mu nedivím, když jsou tak plochý.

A pak je tam já nevim kolik herního času za Abby, která někam chodí, ale tebe to moc nezajímá, protože se v její části hry z příběhové nebo arc hlediska skoro nic neděje, je to zkratkovité, ty ani nevíš, proč děláš půlku věcí, jen tě někdo někam pošle a ty jdeš. To je všechno. Hra to brilantně maskuje za skoro až chaotický gameplay plný výjevů a scén, o kterých se Ellie v první půlce může nechat jen zdát. Abbyina část se hraje a vypadá fantasticky, ale je bezmála prázdná. No a závěr nevim, to se mi ani nechce hodnotit. Pomsta je špatná. Zatímco jsem brutálně zamordovala pravděpodobně 200 nebo 300 lidí (jo a co je taky dobrý, já skoro zapomněl, že jsme v zombie světě, tady od nich v příběhu nehrozí skoro žádný nebezpečí, snad krom začátku, kdy Joel zachrání Abby, ale dějově je mu to úplně k hovnu) a jsem vykreslována jako totální sociopat, tak na konci uhnu. A já bych s tím asi neměl problém, kdyby Abbyna byla vystavěná a představená jinak. Ne po 10 hodinách jasnýho cíle. Jo, Yara a Lev jsou pravděpodobně dvě nejlepší postavy celé hry a strašně moc téhle lince a Abby pomáhají a upřímně doufám, že dostaneme sequel s nima dvěma. 
To jsou totiž výborně napsaný postavy. 

Ta hra je skvělá, ale kromě jmen a světa nemá s jedničkou moc společnýho. Má výborný myšlenky, snaží se být kreativnější, ale dle mého selhává v tom, jak je rozvíjí, jak pracuje s charaktery a jak se celek rozhašeně prezentuje. Tedy v tom, co tak miluju na prvním dílu. 

Takže ne, bro, fakt mi nevadí, že zabili Joela - vadí mi, jak k tomu došlo.
Nevadí mi, že Ellie je lesbička - vadí mi, že její love interest je plochá a nezajímavá postava (stejně jako pan oplodnitel).
Ani mi nevadí, že hraju za holky - vadí mi, že s tu druhou chci 10 hodin skutečně ze všech sil zabít (stejně jako ona chtěl Joela) a pak je mi až příliš pozdě podsunuto něco, co ani dle mého pořádně nefunguje. 

I tak jsem si tu hru fakt užil, leč ten gameplay možná mohli posunout trochu dál. Alespoň o ždibec. Ale jako vypilovaná, komplexní a emocemi nabitá Last of Us hra to u mě neustojí. 

Hrál jsem to dvakrát a dvakrát jsem měl stejný dojem. Jen jsem snáze přešel některá dle mého nefunkční rozhodnutí. A upřímně se trošku bojí zahrát si Uncharted 4, protože je mi jasný, že nebylo ušitý horkou jehlou a bude fungovat...
786157
Hele do_Ode začínáš mě trošku srát, nezlob se. Nevkládej mi slova do úst a nepovyšuj se. Nikdy jsem nic takový neřek. [b]Předem upozorňuju, že v textu budu spoilerovat, ta hra je venku už jakou dobu.[/b] Nerozepsal jsem se, protože jsem tu s tím nechtěl otravovat, ale evidentně mi nedáváš na výběr. Smrt hlavní postavy je naprosto v pořádku a je za mě naprosto jasným vyústěním celého prvního dílu, protože to, co všechno Joel udělal, mělo masivní a tragické následky. Takže tohle je úplně v pohodě. Že je ta smrt napsaná a hlavně ukázaná dost divně, to je druhá věc. Joel v té hře pomalu není, jediné, co slyšíme, tak je Ellie, jak na něj nadává. A najednou umře. Golfovou holí, což doteď nevím, jestli je adekvátní nebo fakt zbytečně over the top. (Abbyina tátu nikdo nemučil a ještě jí Joel snad pět minut před tím 2x zachránil život. Ale to ještě můžu přejít.). A to je můj hlavní problém s hrou. Kromě flashbacků je tam všechno napsaný hrozně na sílu a celková myšlenka se neustále opakuje "násilí vyvolává další násilí / pomsta je špatná". Samotný flashbacky jsou dle mého úplně super, ale zároveň pak režijně naprosto nezvládnutý. To jak jsou tam skoro až random poházený, kdy se jim to hodí, že člověk zapomněl, koho že to surově umlátil mačetou a teď ho vidí na druhé straně, jak mluví o své ženě atd. A toho je tam víc. Jak to má mít jakýkoliv dopad, když se to stalo před pěti hodinama hraní tvl? Bitka v baru, o které slyšíš na začátku, samotná Abby, za kterou jsi imho měl hrát třeba hned, co Joel umřel. Nebo výborný flashbacky s Ellie a Joelem, který jsou nepochopitelně až poté, co umře. Místo toho, aby se to na nich vystavělo k tak zásadnímu bodu ve hře.  Vlastně se opakuju jako poprvé. Joelova smrt je správná, způsob jakým je podána ale nikoliv. V ničem jiném s tou hrou problém nemám (skvělých myšlenek je tam strašná spousta, ale jsou zabalený do generickýho revenge flicku). Způsob, kterým prezentuje. Ať už příběh, tak nové charaktery. To jak zachází s Jessem, Mannym, Dinou, ale i samotnou Abby nemá s prvním dílem absolutně nic společného. Jsou to ploché a nezajímavé charaktery, které kdybys je vyměnil za koholiv jiného, nic se nezmění. I kdybys je vymazal úplně (dobře, krom Abby), příběh a poselství hry zůstane úplně stejný. To je hroznej rozdíl oproti tomu, jak s charakterama pracovala jednička. Každá postava tam měla jasný místo a zásadně utvářela další cestu a vývoj hrdinů i příběhu. Tady Druckman snad 2x zahraje těhotenskou kartu, protože s těma postavama neumí jinak vyvolat emoce. A já se mu nedivím, když jsou tak plochý. A pak je tam já nevim kolik herního času za Abby, která někam chodí, ale tebe to moc nezajímá, protože se v její části hry z příběhové nebo arc hlediska skoro nic neděje, je to zkratkovité, ty ani nevíš, proč děláš půlku věcí, jen tě někdo někam pošle a ty jdeš. To je všechno. Hra to brilantně maskuje za skoro až chaotický gameplay plný výjevů a scén, o kterých se Ellie v první půlce může nechat jen zdát. Abbyina část se hraje a vypadá fantasticky, ale je bezmála prázdná. No a závěr nevim, to se mi ani nechce hodnotit. Pomsta je špatná. Zatímco jsem brutálně zamordovala pravděpodobně 200 nebo 300 lidí (jo a co je taky dobrý, já skoro zapomněl, že jsme v zombie světě, tady od nich v příběhu nehrozí skoro žádný nebezpečí, snad krom začátku, kdy Joel zachrání Abby, ale dějově je mu to úplně k hovnu) a jsem vykreslována jako totální sociopat, tak na konci uhnu. A já bych s tím asi neměl problém, kdyby Abbyna byla vystavěná a představená jinak. Ne po 10 hodinách jasnýho cíle. Jo, Yara a Lev jsou pravděpodobně dvě nejlepší postavy celé hry a strašně moc téhle lince a Abby pomáhají a upřímně doufám, že dostaneme sequel s nima dvěma.  To jsou totiž výborně napsaný postavy.  Ta hra je skvělá, ale kromě jmen a světa nemá s jedničkou moc společnýho. Má výborný myšlenky, snaží se být kreativnější, ale dle mého selhává v tom, jak je rozvíjí, jak pracuje s charaktery a jak se celek rozhašeně prezentuje. Tedy v tom, co tak miluju na prvním dílu.  Takže ne, bro, fakt mi nevadí, že zabili Joela - vadí mi, jak k tomu došlo. Nevadí mi, že Ellie je lesbička - vadí mi, že její love interest je plochá a nezajímavá postava (stejně jako pan oplodnitel). Ani mi nevadí, že hraju za holky - vadí mi, že s tu druhou chci 10 hodin skutečně ze všech sil zabít (stejně jako ona chtěl Joela) a pak je mi až příliš pozdě podsunuto něco, co ani dle mého pořádně nefunguje.  I tak jsem si tu hru fakt užil, leč ten gameplay možná mohli posunout trochu dál. Alespoň o ždibec. Ale jako vypilovaná, komplexní a emocemi nabitá Last of Us hra to u mě neustojí.  Hrál jsem to dvakrát a dvakrát jsem měl stejný dojem. Jen jsem snáze přešel některá dle mého nefunkční rozhodnutí. A upřímně se trošku bojí zahrát si Uncharted 4, protože je mi jasný, že nebylo ušitý horkou jehlou a bude fungovat...
786139
9 0
reagují: do_Od
reagovat
Největší bojovník tady proti TLoU2 je člověk, který viděl gameplay a ani hru nehrál...
786147
Největší bojovník tady proti TLoU2 je člověk, který viděl gameplay a ani hru nehrál...
7 -3
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: do_Od
"ten zbytečnej hejt na to, že si scenáristi dovolili..." Pekné vidieť, že si ideš stále dokola to isté, aj keď už bolo miliónkrát vysvetlené, čo všetko je tam zlé a že to nemá nič spoločné s týmto. :) Inak zľavy určite dávajú, ale po pár mesiacoch  -50% a bazáry preplnené, že už ani nechceli vykupovať ďalšie kópie, to je proste nezvyčajné na taký hit.
786145
"ten zbytečnej hejt na to, že si scenáristi dovolili..." Pekné vidieť, že si ideš stále dokola to isté, aj keď už bolo miliónkrát vysvetlené, čo všetko je tam zlé a že to nemá nič spoločné s týmto. *:)* Inak zľavy určite dávajú, ale po pár mesiacoch  -50% a bazáry preplnené, že už ani nechceli vykupovať ďalšie kópie, to je proste nezvyčajné na taký hit.
786139
5 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Ja myslim, ze za ty dve Godzilly bysme se mu meli vsichni omluvit.

Ony tam totiz opravdu jsou :D
786140
Ja myslim, ze za ty dve Godzilly bysme se mu meli vsichni omluvit. Ony tam totiz opravdu jsou *:D*
786139
3 0
reagovat
reaguje na: kyller
Lol, všechny Sony hry dostanou po pár měsících slevu. Potkalo to God of War, Horizon, i Tsushimu. Ale nice try od člověka, co se tu bil za dvě Godzilly.

Jinak když už tady po pár měsících zase zazněl ten zbytečnej hejt na to, že si scenáristi dovolili zabít hlavní postavu jedničky (aka "špatně napsaný"), tak jen znovu podotknu, že ta hra byl naprostej masterpiece a lepší jak jednička. 
786139
Lol, všechny Sony hry dostanou po pár měsících slevu. Potkalo to God of War, Horizon, i Tsushimu. Ale nice try od člověka, co se tu bil za dvě Godzilly. Jinak když už tady po pár měsících zase zazněl ten zbytečnej hejt na to, že si scenáristi dovolili [spoiler]zabít hlavní postavu jedničky[/spoiler] (aka "špatně napsaný"), tak jen znovu podotknu, že ta hra byl naprostej masterpiece a lepší jak jednička. 
786134
3 -3
reagují: Godlike, kyller, TedGeorge
reagovat
reaguje na: Godlike
"je to špatně napsaná a špatně poskládaná slátanina." Súhlas. Inak je zaujímavé ako tú hru všade predávali za výpredajové ceny už po pár mesiacoch od vydania a pritom komerčný hit, ktorý zlámal všetky rekordy a údajne hra roka. Divné... :)
786134
"je to špatně napsaná a špatně poskládaná slátanina." Súhlas. Inak je zaujímavé ako tú hru všade predávali za výpredajové ceny už po pár mesiacoch od vydania a pritom komerčný hit, ktorý zlámal všetky rekordy a údajne hra roka. Divné... *:)*
786131
4 -4
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Godlike
Nejde mi to editnout, tak:

Jop, nemýlil jsem se, je to špatně napsaná a špatně poskládaná slátanina. Je to pořád skvělá hra, ale s prvním The Last of Us nemá z hlediska charakterů, emocí a příběhu nic společnýho. Ale umí to hrozně hezky maskovat. Kor v pasážích s Abby. 

Podruhé prostě stejné pocity, leč některé pasáže jsem možná vstřebal s více přivřenýma očima. Stejně ten svět a ústřední dvojici miluju a jestli doprasej ten seriál, tak ať si mě nepřejou. 

Uncharted 4 next a něco mi říká, že si zásadně spravím chuť. 

edit: a neprovokuju ani nepotřebuju reakci. Jen jsem si musel vydechnout i podruhé a svěřit se:D
786131
Nejde mi to editnout, tak: Jop, nemýlil jsem se, je to špatně napsaná a špatně poskládaná slátanina. Je to pořád skvělá hra, ale s prvním The Last of Us nemá z hlediska charakterů, emocí a příběhu nic společnýho. Ale umí to hrozně hezky maskovat. Kor v pasážích s Abby.  Podruhé prostě stejné pocity, leč některé pasáže jsem možná vstřebal s více přivřenýma očima. Stejně ten svět a ústřední dvojici miluju a jestli doprasej ten seriál, tak ať si mě nepřejou.  Uncharted 4 next a něco mi říká, že si zásadně spravím chuť.  edit: a neprovokuju ani nepotřebuju reakci. Jen jsem si musel vydechnout i podruhé a svěřit se*:D*
785854
6 -2
reagují: kyller
reagovat
reaguje na: SteKi
Děkuju moc!

Jinak no flame intended, hraju podruhý TLOU2, protože mi přišlo, že sem byl moc přísnej. Jsem na začátku v části po TOM zvratu a furt si myslim, že to mohlo být napsaný o dost líp. A obzvlášť když vím, co se stane dál. Tak strašně bych chtěl. Ale ne prostě. A to jinak je to naprostej fakin hype, co z toho dostali audiovizuálně i herně. Uvidíme na konci. Třeba mě to ještě otočí. Těšim se i podruhé.:+
785854
Děkuju moc! Jinak no flame intended, hraju podruhý TLOU2, protože mi přišlo, že sem byl moc přísnej. Jsem na začátku v části po TOM zvratu a furt si myslim, že to mohlo být napsaný o dost líp. A obzvlášť když vím, co se stane dál. Tak strašně bych chtěl. Ale ne prostě. A to jinak je to naprostej fakin hype, co z toho dostali audiovizuálně i herně. Uvidíme na konci. Třeba mě to ještě otočí. Těšim se i podruhé.*:+*
785837
4 -1
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: Godlike
Áno všetky porty sú 2.1 akurát číslo dva má aj ARC. Pribalený kábel k psku kľudne používaj, je to kvalitná 2.1. 
Inak pokiaľ ide o nastavenie obrazu k PS5, ja som sa dopracoval k tomuto link
Základ je mať režim obrazu nastavený na hru (viem že je asi zbytočné to písať, ale pre istotu). Chcel som ti to tu písať krok po kroku, ale radšej som ti to nafotil ako to mám nastavené. Choď krok po kroku ako je to nafotené. Dôležité je aby si upravoval HDR na psku až na konci.
785837
Áno všetky porty sú 2.1 akurát číslo dva má aj ARC. Pribalený kábel k psku kľudne používaj, je to kvalitná 2.1.  Inak pokiaľ ide o nastavenie obrazu k PS5, ja som sa dopracoval k tomuto https://imgur.com/a/yz5t4et Základ je mať režim obrazu nastavený na hru (viem že je asi zbytočné to písať, ale pre istotu). Chcel som ti to tu písať krok po kroku, ale radšej som ti to nafotil ako to mám nastavené. Choď krok po kroku ako je to nafotené. Dôležité je aby si upravoval HDR na psku až na konci.
785705
2 0
reagují: Godlike
reagovat
reaguje na: Vardant
Nevím jak plošně, ale třeba Vortex na to upozorňoval už před oficiální recenzí...
785793
Nevím jak plošně, ale třeba Vortex na to upozorňoval už před oficiální recenzí...
785754
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ten zvukový profil prostě stojí za prd. Tiché to sice relativně je, ale ten zvuk je protivný a v rest režimu je to dokonce hlučnější než PS4 nebo to tak aspoň působí kvůli té frekvenci.

Mechanika řve, to se nedá nazvat jinak. Kdyby to bylo jen při instalaci, tak neřeknu, ale ona se roztáčí každou hodinu a kontroluje disk i při hraní digitálních verzí her. Ví o tom a za půl roku to ještě nebyli schopní opravit. 
785754
Ten zvukový profil prostě stojí za prd. Tiché to sice relativně je, ale ten zvuk je protivný a v rest režimu je to dokonce hlučnější než PS4 nebo to tak aspoň působí kvůli té frekvenci. Mechanika řve, to se nedá nazvat jinak. Kdyby to bylo jen při instalaci, tak neřeknu, ale ona se roztáčí každou hodinu a kontroluje disk i při hraní digitálních verzí her. Ví o tom a za půl roku to ještě nebyli schopní opravit. 
785741
3 0
reagují: KARLOS
reagovat
Mně to jede tiše. Testováno několika hodinami Mortal Komba 11 a Miles Morales. Mechanika hlučí, to ano, ale to sem asi jinak nečekal. Jinak to přede jak kotě. Aspoň zatím.
785742
Mně to jede tiše. Testováno několika hodinami Mortal Komba 11 a Miles Morales. Mechanika hlučí, to ano, ale to sem asi jinak nečekal. Jinak to přede jak kotě. Aspoň zatím.
1 -1
reagovat
reaguje na: Vardant
Můžeš to nějak rozvinout? Já viděl jen videa jako toto a na první dobrou to působilo rozumně tiše (na malou krabičku s jedním větráčkem). Tobě to hučí jinak?
785741
Můžeš to nějak rozvinout? Já viděl jen videa jako [url=https://www.youtube.com/watch?v=aMji7lDTxTg]toto[/url] a na první dobrou to působilo rozumně tiše (na malou krabičku s jedním větráčkem). Tobě to hučí jinak?
785730
1 0
reagují: Vardant
reagovat
reaguje na: Godlike
Tu "tichost" PS5 asi taky museli testovat někde u letiště. Celkově jsem z těch recenzentů dost zklamaný, protože tohle taky nikdo nezmiňoval. Stěžují si na to všichni v okolí co PS5 mají(6 lidí).
785730
Tu "tichost" PS5 asi taky museli testovat někde u letiště. Celkově jsem z těch recenzentů dost zklamaný, protože tohle taky nikdo nezmiňoval. Stěžují si na to všichni v okolí co PS5 mají(6 lidí).
785720
6 0
reagují: Gonzi
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se