Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 15461 - 15480 Napsat příspěvek
reaguje na: do_Od
K téhle debatě se znovu už vracet fakt nechci, ale... o tom jak moc je Luke Skywalker hlavně v prvním díle Mary Sue a jestli je v tomhle horší on nebo Rey se internety hádají odjakživa, takže sis možná nevybral úplně dobrý příklad... on je Luke u toho termínu uvedený i ve slovníku :))

(btw od dětství mi jako mnohem zajímavější postava připadal Han Solo, a když nad tím tak přemýšlím, tohle bude nevědomky nejspíš jeden z důvodů proč)
775743
K téhle debatě se znovu už vracet fakt nechci, ale... o tom jak moc je Luke Skywalker hlavně v prvním díle Mary Sue a jestli je v tomhle horší on nebo Rey se internety hádají odjakživa, takže sis možná nevybral úplně dobrý příklad... on je Luke u toho termínu uvedený i ve slovníku *:))* (btw od dětství mi jako mnohem zajímavější postava připadal Han Solo, a když nad tím tak přemýšlím, tohle bude nevědomky nejspíš jeden z důvodů proč)
775739
9 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Jo a taky na něj náhodou dohlíží jeden z nejmocnějších Jediů všech dob celé dospívání a výcvik mu zajistí ještě mocnější Jedi.
Oproti tomu Rey potká prvního Jedie po dost dlouhé době a šachistka velmistry poráží od začátku do konce. 
Budu se opakovat, ale původní Mary Sue byla studentka ;-)
775742
Jo a taky na něj náhodou dohlíží jeden z nejmocnějších Jediů všech dob celé dospívání a výcvik mu zajistí ještě mocnější Jedi. Oproti tomu Rey potká prvního Jedie po dost dlouhé době a šachistka velmistry poráží od začátku do konce.  Budu se opakovat, ale původní Mary Sue byla studentka ;-)
775739
5 -5
reagovat
Luke Skywalker strávil celý život na farmě, v životě neseděl v X-Wingu, natož aby střílel po Stromtrooperech nebo máchal světelnými meči, letání ho "baví", ale to je tak vše, přesto na konci filmu nejenže už má za sebou inflitraci Hvězdy smrti, ale ještě navíc ji zvládne na jeden pokus celou zničit tou nejméně pravděpodobnou trefou všech dob. Jasně, Síla, ale cmon. 
775739
Luke Skywalker strávil celý život na farmě, v životě neseděl v X-Wingu, natož aby střílel po Stromtrooperech nebo máchal světelnými meči, letání ho "baví", ale to je tak vše, přesto na konci filmu nejenže už má za sebou inflitraci Hvězdy smrti, ale ještě navíc ji zvládne na jeden pokus celou zničit tou nejméně pravděpodobnou trefou všech dob. Jasně, Síla, ale cmon. 
8 -5
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Hospodská Maggie je taky cool
775738
Hospodská Maggie je taky cool
775661
2 -1
reagovat
Asi jsme každý sledovali jiný seriál, tahle debata už je ale fakt unavující. Tím pádem by totiž Mary Sue byla každá druhá hlavní postava (a je úplně jedno, jestli má pindíka, nebo pipinku) ve filmu či seriálu. Pak ten pojem pozbývá významu.
775737
Asi jsme každý sledovali jiný seriál, tahle debata už je ale fakt unavující. Tím pádem by totiž Mary Sue byla každá druhá hlavní postava (a je úplně jedno, jestli má pindíka, nebo pipinku) ve filmu či seriálu. Pak ten pojem pozbývá významu.
11 -2
reagovat
reaguje na: Gonzi
Pokud pojem Mary Sue nejde pouzivat v kontextu jedne jedine discipliny a vzdy je podminen tomu, ze hrdinka vynika absolutne ve vsem, tak tim debata tady konci a je to muj omyl, za ktery si nasledne budu muset nasypat popel na hlavu.

Pokud bysme ale akceptovali, ze se to takhle pouzit da, tak je Mary Sue proto, ze ve vsem exceluje kvuli sve genialite, ne kvuli tvrde praci. V te predchozi debate se operovalo i s tim, ze sachum neco "obetovala". Neobetovala jim vubec nic, protoze ji nic jineho nezajima... tam nikdy zadna dilemata (leda s chlastem) nejsou ani naznakem.

Sachy studuje, to ano, ale stejne se nekolikrat za serii dikce vraci k tomu, ze pouziva fakt jen maloco (krom tech nezbytnych zakladu) z toho, co precetla a naprosto zamerne se do popredi tlaci jeji intuitivnost. Pribehove se tam prece i nekolikrat naschval ukazuje, ze o sachu formalne nevi temer nic, prestoze valcuje mistni elitu. 

Veskere jeji prohry jsou tam v ramci zachovani klasicke pribehove struktury jako hybatel deje, nezavisle na jakychkoliv (ne)kvalitach jeji postavy a z kazdeho pruseru se stejne zase dostane svou genialitou. Vyhrava kvuli drogam, pak vyhrava bez nich, pak vyhrava PROTO, ze na nich neni. Vybuduje se velky zvrat, kdy je odkazana na studium a metody, kterymi driv pohrdala, jen aby se o minutu pozdeji ukazalo, ze stejne zase jednou bude muset byt genialni.

Ja znovu rikam, ze s tim v zasade zadny problem nemam (resim to ted jen v navaznosti na tu predchozi debatu), protoze je to cele odvypravene tak, ze to nijak nerusi. Ale proste to tam je.
775732
Pokud pojem Mary Sue nejde pouzivat v kontextu jedne jedine discipliny a vzdy je podminen tomu, ze hrdinka vynika absolutne ve vsem, tak tim debata tady konci a je to muj omyl, za ktery si nasledne budu muset nasypat popel na hlavu. Pokud bysme ale akceptovali, ze se to takhle pouzit da, tak je Mary Sue proto, ze ve vsem exceluje kvuli sve genialite, ne kvuli tvrde praci. V te predchozi debate se operovalo i s tim, ze sachum neco "obetovala". Neobetovala jim vubec nic, protoze ji nic jineho nezajima... tam nikdy zadna dilemata (leda s chlastem) nejsou ani naznakem. Sachy studuje, to ano, ale stejne se nekolikrat za serii dikce vraci k tomu, ze pouziva fakt jen maloco (krom tech nezbytnych zakladu) z toho, co precetla a naprosto zamerne se do popredi tlaci jeji intuitivnost. Pribehove se tam prece i nekolikrat naschval ukazuje, ze o sachu formalne nevi temer nic, prestoze valcuje mistni elitu.  Veskere jeji prohry jsou tam v ramci zachovani klasicke pribehove struktury jako hybatel deje, nezavisle na jakychkoliv (ne)kvalitach jeji postavy a z kazdeho pruseru se stejne zase dostane svou genialitou. Vyhrava kvuli drogam, pak vyhrava bez nich, pak vyhrava PROTO, ze na nich neni. Vybuduje se velky zvrat, kdy je odkazana na studium a metody, kterymi driv pohrdala, jen aby se o minutu pozdeji ukazalo, ze stejne zase jednou bude muset byt genialni. Ja znovu rikam, ze s tim v zasade zadny problem nemam (resim to ted jen v navaznosti na tu predchozi debatu), protoze je to cele odvypravene tak, ze to nijak nerusi. Ale proste to tam je.
775711
5 -4
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Spazz
Vzhledem k tomu, že mě to žralo tehdy i teď... psal jsem toto: link a toto: link
A můj problém byl v tom, že ona věnovala šachu vše a zároveň je to to jediné, v čem vynikala. Mary sue umí vše (nejchytřejší a zároveň nejsilnější a zároveň nejlepší pilot a zároveň...), Kdežto tady je to dívka, která šachu věnuje defacto vše.
Proto se tedy znovu ptám, co z ní dělá Mary Sue, resp. jak by to mělo být podáno, aby Mary Sue nebyla? Samotný fakt, že vyhraje většinu zápasů (po tréningu ve sklepě) to totiž rozhodně není a nic jiného jsem tam neviděl.
775711
Vzhledem k tomu, že mě to žralo tehdy i teď... psal jsem toto: https://www.moviezone.cz/komentar/772363 a toto: https://www.moviezone.cz/komentar/772423 A můj problém byl v tom, že ona věnovala šachu vše a zároveň je to to jediné, v čem vynikala. Mary sue umí vše (nejchytřejší a zároveň nejsilnější a zároveň nejlepší pilot a zároveň...), Kdežto tady je to dívka, která šachu věnuje defacto vše. Proto se tedy znovu ptám, co z ní dělá Mary Sue, resp. jak by to mělo být podáno, aby Mary Sue nebyla? Samotný fakt, že vyhraje většinu zápasů (po tréningu ve sklepě) to totiž rozhodně není a nic jiného jsem tam neviděl.
775701
6 -4
reagují: Spazz
reagovat

Queen’s Gambit

Je to fajn, a da se to sjet na posezeni, aniz by clovek registroval jakoukoliv slabdi chvilku, ale nevsiml jsem si tam niceho, co by mi osvetlilo ten povyk, ktery kolem toho vsude na netu byl. :)

Zaroven nechapu, na zaklade ceho se tu Tonymu nekteri snazili vyvracet tu Mary Sue. Osobne mi to tu neprijde automaticky jako negativum, nicmene “it is what it is...”
775701
Je to fajn, a da se to sjet na posezeni, aniz by clovek registroval jakoukoliv slabdi chvilku, ale nevsiml jsem si tam niceho, co by mi osvetlilo ten povyk, ktery kolem toho vsude na netu byl. *:)* Zaroven nechapu, na zaklade ceho se tu Tonymu nekteri snazili vyvracet tu Mary Sue. Osobne mi to tu neprijde automaticky jako negativum, nicmene “it is what it is...”
Queen’s Gambit
6 -8
reagují: Gonzi
reagovat
Bridgertonovi na Netflixu nemohu doporučit, pokud vám vadí některá z těchto věcí: pohled na tuto slečnu, cokoliv od Shondalandu, cokoliv od Jane Austen, Gossip Girl, sex nebo černá anglická královna. Já s tím měla problém půlku prvního dílu, protože jsem čekala úplně něco jiného. Pak mě to chytlo a jestli bude druhá série, tak se zlobit nebudu.
775680
Bridgertonovi na Netflixu nemohu doporučit, pokud vám vadí některá z těchto věcí: pohled na [url=https://instagram.com/phoebedynevor?igshid=skhohbyuj3oc]tuto[/url] slečnu, cokoliv od Shondalandu, cokoliv od Jane Austen, Gossip Girl, sex nebo černá anglická královna. Já s tím měla problém půlku prvního dílu, protože jsem čekala úplně něco jiného. Pak mě to chytlo a jestli bude druhá série, tak se zlobit nebudu.
3 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jo, po prvnim dile dobry :)
775663
Jo, po prvnim dile dobry :)
775661
2 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Má to takový ten lehký tón jako Panství, tak věřím že ano. :)
Zrovna ona je tam vrchní femme fatale.
775661
Má to takový ten lehký tón jako Panství, tak věřím že ano. *:)* Zrovna ona je tam vrchní femme fatale.
775652
1 -1
reagují: TedGeorge, TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
To je ten novej britskej serial, kde hraje tahle slecna? Bude se mi to libit? link
775652
To je ten novej britskej serial, kde hraje tahle slecna? Bude se mi to libit? https://www.instagram.com/rachelshenton/?hl=cs
775647
2 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat

Všechny velké a malé bytosti s01e07

Jestli něco v Británii umí, tak jsou to vánoční epizody. :+ 
775647
Jestli něco v Británii umí, tak jsou to vánoční epizody. *:+* 
Všechny velké a malé bytosti s01e07
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Musel jsem :D
775646
Musel jsem *:D*
775641
4 -1
reagovat
reaguje na: verbst
775641
https://i.ytimg.com/vi/fV1w11DH56Q/maxresdefault.jpg
775639
7 -1
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: Disketa1
Je to na HBO GO... 
775639
Je to na HBO GO... 
775620
12 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat

We are who we are (2020)

Viděl jsem tedy pouze první polovinu seriálu, ale už teď vím, že je to obrovská pecka. Strašně se mi to líbí. Luca Guadagnino je Pan režisér a podobně jako Call me by your name mě rozebral na molekuly. Snad HBO vydá na domácích nosičích celý seriál.
775620
Viděl jsem tedy pouze první polovinu seriálu, ale už teď vím, že je to obrovská pecka. Strašně se mi to líbí. Luca Guadagnino je Pan režisér a podobně jako Call me by your name mě rozebral na molekuly. Snad HBO vydá na domácích nosičích celý seriál.
We are who we are (2020)
4 -3
reagují: verbst
reagovat
"I know it's early days; are we the stupidest so far?"

Kdyby to někoho zajímalo, na YouTube jsou oficiálně celý epizody Taskmastera. link :+
775463
[i]"I know it's early days; are we the stupidest so far?" [/i]Kdyby to někoho zajímalo, na YouTube jsou oficiálně celý epizody Taskmastera. [url=https://www.youtube.com/channel/UCT5C7yaO3RVuOgwP8JVAujQ]link[/url] *:+*
1 0
reagovat
Jsem v S01E19:D
775257
Jsem v S01E19*:D*
5 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
to dáš :D8):+:+:+:+
775256
to dáš *:D**8)**:+**:+**:+**:+*
775248
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se