Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 14421 - 14440 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Jedna slabší scéna špatný film nedělá :)). Emmu mám rád, je to jednohubka, ale skvěle vyladěná. Chápu, že to není kultivované a vznosné jako top romaňťárny, ale Isn’t it romantic bylo mnohem, mnohem horší a Srážka s láskou těch vtipných pádů obsahovala podstatně víc, takže si nehraj na gurmána a neohrnuj nos 8);)!
770973
Jedna slabší scéna špatný film nedělá *:))*. Emmu mám rád, je to jednohubka, ale skvěle vyladěná. Chápu, že to není kultivované a vznosné jako top romaňťárny, ale Isn’t it romantic bylo mnohem, mnohem horší a Srážka s láskou těch vtipných pádů obsahovala podstatně víc, takže si nehraj na gurmána a neohrnuj nos *8)**;)*!
770972
3 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Me teda Holidate prislo strasny - radeji toho Domestika :)

Ale nemusim Emmu Roberts a vazne me nebavily sceny typu "poseru se ve vytahu, haha"...
770972
Me teda Holidate prislo strasny - radeji toho Domestika :) Ale nemusim Emmu Roberts a vazne me nebavily sceny typu "poseru se ve vytahu, haha"...
770970
3 0
reagují: KARLOS
reagovat

Domestik psychic therapy challenge: Holidate (2020)

Včera jsem slíbila, že v rámci terapie po zhlédnutí Domestika budu do konce měsíce nakoukávat jen vánoční filmy od Hallmarku a Netflixu a poctivě vás o tom tady informovat, protože vás to určitě hrozně zajímá. :D A nezačala jsem vůbec špatně. Holidate má celkem zajímavý nápad a sympatické herce a ani chvilku nenudí. Emma Roberts roste do krásy a v některých momentech mi připomínala tetičku. Jinak ale do puntíku souhlasím s recenzí od do_Oda. 70%
770970
Včera jsem slíbila, že v rámci terapie po zhlédnutí Domestika budu do konce měsíce nakoukávat jen vánoční filmy od Hallmarku a Netflixu a poctivě vás o tom tady informovat, protože vás to určitě hrozně zajímá. *:D* A nezačala jsem vůbec špatně. Holidate má celkem zajímavý nápad a sympatické herce a ani chvilku nenudí. Emma Roberts roste do krásy a v některých momentech mi připomínala tetičku. Jinak ale do puntíku souhlasím s [url=https://film.moviezone.cz/svatecni-rande/recenze]recenzí[/url] od do_Oda. 70%
Domestik psychic therapy challenge: Holidate (2020)
4 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: pytlik
No vznikají tak, že ti to třeba řekne učitel ve škole a ty to bereš jako dané. Takhle jsem si na střední málem zadělala na ředitelskou důtku. Když pan profesor na češtinu tvrdil, že Zvoník od Matky Boží končí skokem Quasimoda ze zvonice, naprosto vážně jsem se ho před celou třídou zeptala, jestli to opravdu četl a neplete si to s animovaným filmem od Disneyho. :D:D Musím dodat, že jsme s panem profesorem měli velmi dobré vztahy.
770960
No vznikají tak, že ti to třeba řekne učitel ve škole a ty to bereš jako dané. Takhle jsem si na střední málem zadělala na ředitelskou důtku. Když pan profesor na češtinu tvrdil, že Zvoník od Matky Boží končí skokem Quasimoda ze zvonice, naprosto vážně jsem se ho před celou třídou zeptala, jestli to opravdu četl a neplete si to s animovaným filmem od Disneyho. *:D**:D* Musím dodat, že jsme s panem profesorem měli velmi dobré vztahy.
770954
10 -1
reagovat
reaguje na: pytlik
Ve stejném domnění jsem žil i já, respektive tenkrát nám to ve škole učitelka takto presentovala (asi to taky nedokoukala :D). Došlo mi to tak nějak v půlce, kdy ne a ne žádný Holokaust. Jenomže ono ani ten trojúhelník není zrovna zajímavý, přitom potenciál tam je. Přesněji mi chybí nějaká myšlenka a rozuzlení než jen smrt. Tomu filmu určitě chybí důležité části z knihy. Jinak nevím, proč bylo tak důležité, že hl. hrdina píše knihu o zemřelé matce a...a nic. Pochopil bych, kdyby ji nakonci přepsal o Sophii, ale místo toho se jen vrátil do Texasu a...zase nic.
770956
Ve stejném domnění jsem žil i já, respektive tenkrát nám to ve škole učitelka takto presentovala (asi to taky nedokoukala *:D*). Došlo mi to tak nějak v půlce, kdy ne a ne žádný Holokaust. Jenomže ono ani ten trojúhelník není zrovna zajímavý, přitom potenciál tam je. Přesněji mi chybí nějaká myšlenka a rozuzlení než jen [spoiler]smrt[/spoiler]. Tomu filmu určitě chybí důležité části z knihy. Jinak nevím, proč bylo tak důležité, že hl. hrdina píše knihu o zemřelé matce a...a nic. Pochopil bych, kdyby ji nakonci přepsal o Sophii, ale místo toho se jen vrátil do Texasu a...zase nic.
770954
2 0
reagovat
reaguje na: Cinefil

Sophiina volba

Mě se film velice líbil a knížku řadím mezi to nejlepší co jsem kdy četl :+ Ale imho si myslím, že je to jedno z děl o kterém má většina populace absolutně mylné povědomí co se týče děje :D Protože to opravdu není drama o holokaustu. Já sám jsem v tomhle omylu žil mnoho let :) Napadá někoho jak takhle kolikrát zkreslené představy u knížek, filmů vznikají?
770954
Mě se film velice líbil a knížku řadím mezi to nejlepší co jsem kdy četl *:+* Ale imho si myslím, že je to jedno z děl o kterém má většina populace absolutně mylné povědomí co se týče děje *:D* Protože to opravdu není drama o holokaustu. Já sám jsem v tomhle omylu žil mnoho let *:)* Napadá někoho jak takhle kolikrát zkreslené představy u knížek, filmů vznikají?
Sophiina volba
770944
3 0
reagují: mkubalikova, Cinefil
reagovat
reaguje na: Ne__Ty

Challenge accepted

Občana jsem chtěl (a měl bych) už dávno vidět, ale pořád ne a ne se k němu dostat. A ano, s Monkem se to aspoň krásně spojí a budu moct machrovat, že jsem viděl i prequel. :D:D:+
770953
Občana jsem chtěl (a měl bych) už dávno vidět, ale pořád ne a ne se k němu dostat. A ano, s Monkem se to aspoň krásně spojí a budu moct machrovat, že jsem viděl i prequel. *:D**:D**:+*
Challenge accepted
770945
3 0
reagovat
reaguje na: Ne__Ty
Klause doma rozhodně udám :+:+:+
770947
Klause doma rozhodně udám *:+**:+**:+*
770945
2 0
reagovat

Člověk obojživelník

Děkuji CAPS_LOCKOVI za nominaci. Nejednou jsem si vzpomněl na Tvář vody. Oba filmy jsou stejně naivní, všechny postavy jsou černobílé a oba filmy jsou přiznaně pohádkové, takže jim člověk leccos odpustí. Výprava kupodivu zas tolik nezestárla a některé scény pořád vypadají krásně. Naproti tomu se příběh táhne, vyústění je od půlky jasné, ale gradace chybí. Aspoň že to má jen hodinu a půl. Milostný čtverec je pak ozvláštněním.
6/10 (jak pro Člověka, tak pro Tvář)

Jako protinominaci bych navrhl Děkujeme, že kouříte (2005). Tentokrát se podíváš na jiný břeh Ty a najdeš Aarona Eckharta v životní formě.

Dále bych nominoval:
Cinefil: Občane Kane (1941) - Jeden z pilířů filmografie, který nestárne. Navíc se to vyplatí vidět jako přípravu na Manka.
AndyKaufman: Klec (2019) - Nedávno jsi, tuším, zmiňoval, že nových českých filmů, které stojí za pozornost, je málo. Tohle je jedna z jehel v kupce sena.
Barv666 - Klaus (2019) - Nádherný vánoční film. Možná se něco rodinného bude hodit. Plus to je nejlepší animák od Netflixu, Kde je moje tělo? promine.
770945
Děkuji [b]CAPS_LOCKOVI[/b] za nominaci. Nejednou jsem si vzpomněl na [b]Tvář vody[/b]. Oba filmy jsou stejně naivní, všechny postavy jsou černobílé a oba filmy jsou přiznaně pohádkové, takže jim člověk leccos odpustí. Výprava kupodivu zas tolik nezestárla a některé scény pořád vypadají krásně. Naproti tomu se příběh táhne, vyústění je od půlky jasné, ale gradace chybí. Aspoň že to má jen hodinu a půl. Milostný čtverec je pak ozvláštněním. [b]6/10 [/b](jak pro Člověka, tak pro Tvář) Jako protinominaci bych navrhl [b]D[/b][b]ěkujeme, že kouříte[/b] (2005). Tentokrát se podíváš na jiný břeh Ty a najdeš Aarona Eckharta v životní formě. Dále bych nominoval: [b]Cinefil[/b]: [b]Občane Kane[/b] (1941) - Jeden z pilířů filmografie, který nestárne. Navíc se to vyplatí vidět jako přípravu na Manka. [b]AndyKaufman:[/b] [b]Klec [/b](2019) - Nedávno jsi, tuším, zmiňoval, že nových českých filmů, které stojí za pozornost, je málo. Tohle je jedna z jehel v kupce sena. [b]Barv666[/b] - [b]Klaus [/b](2019) - Nádherný vánoční film. Možná se něco rodinného bude hodit. Plus to je nejlepší animák od Netflixu, [b]Kde je moje tělo?[/b] promine.
Člověk obojživelník
4 0
reagovat

Corona MZ Challenge - Sophiina volba

Hned na úvod říkám, že je to slabé a nenadchlo mě to, přestože film znám a kdysi jsem ho ne úplně celý viděl.

Film notoricky známý pro nejemotivnější scénu v historii Hollywoodu nenabízí nic moc navíc kromě flashbacků na 2. světovou válku. Meryl Streep má Oscara právoplatně nejen kvůli té scéně, ale za celkovou věrohodnou proměnu v polskou holku. Hleděl jak je její polština a němčina dokonalá, až jsem si myslel, že snad má předky v Polsku. A protože jsem ve flashbacích neměl titulky, aspoň jsem něco málo pochytil :D.

Bohužel ostatní herci a jejich postavy nejsou dvakrát zajímaví nebo dobře zahraní. Je to jen o 3 postavách, kde 2 znich tají ošklivou minulost a jedna, která ji odhalí. Možná je moje chyba, že jsem čekal spíš Sophiiny vzpomínky na Holokaust a místo toho dostal drama romantického trojúhelníku na ploše 2,5h zavřené vesměs v jednom domě a jednom pokoji.

Domnívám se, že za to může tipický doslovný převod knižní předlohy na plátno a nekoneční boj "kniha vs film". Vyprávění je totiž ryze knižní s nekonečnou expozicí a prohlubováním postav bez režisérské inovace, dynamiky, změn prostředí a budování napětí. Možná chci po tom filmu moc, ale zkrátka to na mě nefungovalo tak, jak by mělo. Existuje hromada jiných filmů na pozadí 2.sv.v, které nabízejí omnoho víc.
5/10
770944
[i]Hned na úvod říkám, že je to slabé a nenadchlo mě to, přestože film znám a kdysi jsem ho ne úplně celý viděl.[/i] Film notoricky známý pro nejemotivnější scénu v historii Hollywoodu nenabízí nic moc navíc kromě flashbacků na 2. světovou válku. Meryl Streep má Oscara právoplatně nejen kvůli té scéně, ale za celkovou věrohodnou proměnu v polskou holku. Hleděl jak je její polština a němčina dokonalá, až jsem si myslel, že snad má předky v Polsku. A protože jsem ve flashbacích neměl titulky, aspoň jsem něco málo pochytil *:D*. Bohužel ostatní herci a jejich postavy nejsou dvakrát zajímaví nebo dobře zahraní. Je to jen o 3 postavách, kde 2 znich tají ošklivou minulost a jedna, která ji odhalí. Možná je moje chyba, že jsem čekal spíš Sophiiny vzpomínky na Holokaust a místo toho dostal drama romantického trojúhelníku na ploše 2,5h zavřené vesměs v jednom domě a jednom pokoji. Domnívám se, že za to může tipický doslovný převod knižní předlohy na plátno a nekoneční boj "kniha vs film". Vyprávění je totiž ryze knižní s nekonečnou expozicí a prohlubováním postav bez režisérské inovace, dynamiky, změn prostředí a budování napětí. Možná chci po tom filmu moc, ale zkrátka to na mě nefungovalo tak, jak by mělo. Existuje hromada jiných filmů na pozadí 2.sv.v, které nabízejí omnoho víc. [b]5/10[/b]
Corona MZ Challenge - Sophiina volba
2 0
reagují: pytlik
reagovat
To je mimochodem naprosto úžasná knížka jako předloha.
770929
To je mimochodem naprosto úžasná knížka jako předloha.
1 -2
reagovat
reaguje na: Snipsley
dik za tip na The Fountainhead8)
770928
dik za tip na The Fountainhead*8)*
770903
2 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Díky za nominaci! :) 

Casablancu jsem viděl, ale jen před mnoha a mnoha (20+) lety v TV, takže tu si vlastně docela rád dám znovu, dnešníma očima... :+

The Fountainhead jsem neznal a vypadá určitě lákavě, takže minimálně za ten tip rozhodně děkuji, ale bohužel jsem na britském Amazonu (můj standardní zdroj) našel toliko poněkud drahé DVD, u kterého mám navíc podezření, že bude Region 1 only...:- Pokud někdo ví, jak jinak se k tomu oficiálně dostat (v UK) , uvítám tuto informaci (alternativní zdroje nepoužívám, je mi líto) - jinak to tedy buď necháme na té Casablance (alespoň prozatím), nebo můžeš případně navrhnout ještě něco jiného, kdyby se ti chtělo... 

P.S. ČSFD profil je skutečně můj - a ano, uvědomuji si, že to, že jsem tam nějakých pět let nepáchl, ti tu nominaci asi úplně neusnadnilo...;)
770918
Díky za nominaci! *:)*  Casablancu jsem viděl, ale jen před mnoha a mnoha (20+) lety v TV, takže tu si vlastně docela rád dám znovu, dnešníma očima... *:+* The Fountainhead jsem neznal a vypadá určitě lákavě, takže minimálně za ten tip rozhodně děkuji, ale bohužel jsem na britském Amazonu (můj standardní zdroj) našel toliko poněkud drahé DVD, u kterého mám navíc podezření, že bude Region 1 only...*:-* Pokud někdo ví, jak jinak se k tomu oficiálně dostat (v UK) , uvítám tuto informaci (alternativní zdroje nepoužívám, je mi líto) - jinak to tedy buď necháme na té Casablance (alespoň prozatím), nebo můžeš případně navrhnout ještě něco jiného, kdyby se ti chtělo...  P.S. ČSFD profil je skutečně můj - a ano, uvědomuji si, že to, že jsem tam nějakých pět let nepáchl, ti tu nominaci asi úplně neusnadnilo...*;)*
770903
3 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Super, dík...
770911
Super, dík...
770903
1 -1
reagovat

MZ Corona Challenge

Marvinem nominovane Zabiti posvatneho jelena videno. Tam jsou vsechny postavy od zacatku tak divne :D ze kdyz si Colin Farrell do sve divne rodinky prizve divneho kluka a zacnou se dit divne veci, nema to emocne az takove koule, jako kdybych mel duvod ty postavy mit aspon rad. Ale props za to, ze ma koule to skoncit neortodoxne, ale netusim, co vsechno tam mam brat jako metaforu a co tim tvurci vlastne chteli rict. Po procteni par clanku na netu to podle vseho netusi nikdo. Krasne herectvi i neprijemna atmosfera. Zvlastne skloubena fantasticnost a soucasne pevne ukotveni v realismu. Zvuky a kamera to dost vytahuji. Poselstvi, jestli tam nejake bylo, jde vsak mimo me. 3*

Jako protinominaci si MarvinP zaslouzi Good Time (2017) s Robertem Pattinsonem. Podobny neprijemny pocit po celou dobu snimku, ale jeste vic stresujici. Cisty realismus. Je to rezisersky pocin bratru, co po tomhle natocili ten film s diamantem a Adamem Sandlerem.

Nominuji:
SeldomSeen - Zda se, ze mas rad i stare filmy. Ja jich moc nevidel, ale na csfd (jestli je to tvuj profil) nemas ohodnocenou Casablancu. Pokud jsi ji fakt nevidel, tak je to rest! Osobne me prekvapilo, ze ten filmovy jazyk byl uz tehdy tak promakany. Slape to jak nic. Kdyby jsi ji videl, dej si podobne romanticky The Fountainhead (1949). Ten je o sile umeni oproti kalkulu.

the dark knight -
musim trochu podvadet, protoze ty jsi podle csfd videl uplne vsechno. Takze volim muzikal Hamilton (2020) - vim, ze technicky to neni film, ale ty songy jsou zabavne jak blazen a i pribeh je pecka. Doporucuju si v pulce dat prestavku.

departed - libil se ti animovany Spider-Man, tak ti s blizicimi se Vánoci nadeluji Klause (2019). Spolu se srdceryvnou pohadkovosti je to taky originalne nakreslene - rucne 2D, ale kompl dopocital stiny, takze to vypada 3D. Nebo tak nějak. Kazdopadne je to příběhově krasna filmarina. :)
770903
Marvinem nominovane Zabiti posvatneho jelena videno. Tam jsou vsechny postavy od zacatku tak divne *:D* ze kdyz si Colin Farrell do sve divne rodinky prizve divneho kluka a zacnou se dit divne veci, nema to emocne az takove koule, jako kdybych mel duvod ty postavy mit aspon rad. Ale props za to, ze ma koule to skoncit neortodoxne, ale netusim, co vsechno tam mam brat jako metaforu a co tim tvurci vlastne chteli rict. Po procteni par clanku na netu to podle vseho netusi nikdo. Krasne herectvi i neprijemna atmosfera. Zvlastne skloubena fantasticnost a soucasne pevne ukotveni v realismu. Zvuky a kamera to dost vytahuji. Poselstvi, jestli tam nejake bylo, jde vsak mimo me. 3* Jako protinominaci si [b]MarvinP[/b] zaslouzi [b]Good Time (2017) [/b]s Robertem Pattinsonem. Podobny neprijemny pocit po celou dobu snimku, ale jeste vic stresujici. Cisty realismus. Je to rezisersky pocin bratru, co po tomhle natocili ten film s diamantem a Adamem Sandlerem. Nominuji: [b]SeldomSeen[/b] - Zda se, ze mas rad i stare filmy. Ja jich moc nevidel, ale na csfd (jestli je to tvuj profil) nemas ohodnocenou [b]Casablancu[/b]. Pokud jsi ji fakt nevidel, tak je to rest! Osobne me prekvapilo, ze ten filmovy jazyk byl uz tehdy tak promakany. Slape to jak nic. Kdyby jsi ji videl, dej si podobne romanticky [b]The Fountainhead (1949)[/b]. Ten je o sile umeni oproti kalkulu. [b] the dark knight - [/b]musim trochu podvadet, protoze ty jsi podle csfd videl uplne vsechno. Takze volim muzikal [b]Hamilton (2020) - [/b]vim, ze technicky to neni film, ale ty songy jsou zabavne jak blazen a i pribeh je pecka. Doporucuju si v pulce dat prestavku. [b]departed - [/b]libil se ti animovany Spider-Man, tak ti s blizicimi se Vánoci nadeluji [b]Klause (2019)[/b]. Spolu se srdceryvnou pohadkovosti je to taky originalne nakreslene - rucne 2D, ale kompl dopocital stiny, takze to vypada 3D. Nebo tak nějak. Kazdopadne je to příběhově krasna filmarina. *:)*
MZ Corona Challenge
7 -1
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Moc se Ti omlouvám. Jsi statečná, že si do toho šla a nevzdala to. Příště vyberu něco milejšího. Slibuji. 
770825
Moc se Ti omlouvám. Jsi statečná, že si do toho šla a nevzdala to. Příště vyberu něco milejšího. Slibuji. 
770783
4 -2
reagovat
reaguje na: mkubalikova
To Kwaidan ode mě je povídkový film, můžeš to dávat po částech :D (což bych snad i doporučil, vzhledem k tomu že je to relativně dlouhé) 
770809
To Kwaidan ode mě je povídkový film, můžeš to dávat po částech *:D* (což bych snad i doporučil, vzhledem k tomu že je to relativně dlouhé) 
770783
2 0
reagovat

Star Wars holiday Special 2

770795
https://www.youtube.com/watch?v=-bZxO5Dn9x0
Star Wars holiday Special 2
3 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
:D - a každopádně poklona za příkladný přístup! :+
770786
*:D* - a každopádně poklona za příkladný přístup! *:+*
770783
5 -1
reagovat

Corona challenge - protinominace od hroubka: Domestik

Bála jsem se toho naprosto oprávněně. Něco takhle depresivního, klaustrofobního, chvílemi až odporného v aktuální situaci nepotřebuju. Přestože čokoládu normálně nejím, tak jsem po dokoukání do sebe natlačila celou tabulku, protože jsem měla pocit, že sebou seknu. Pak mi ještě bylo blbě od žaludku. Takže hroubkovi moc děkuju. Zvažuju, že prodám rotoped, a zbytek měsíce budu koukat jen na nové vánoční filmy od Netflixu a Hallmarku a v diskově stylu vám sem o každém poctivě napíšu. Japonský horor (či co to je) od HALa si nechám na prosinec. :D
770783
Bála jsem se toho naprosto oprávněně. Něco takhle depresivního, klaustrofobního, chvílemi až odporného v aktuální situaci nepotřebuju. Přestože čokoládu normálně nejím, tak jsem po dokoukání do sebe natlačila celou tabulku, protože jsem měla pocit, že sebou seknu. Pak mi ještě bylo blbě od žaludku. Takže hroubkovi moc děkuju. Zvažuju, že prodám rotoped, a zbytek měsíce budu koukat jen na nové vánoční filmy od Netflixu a Hallmarku a v diskově stylu vám sem o každém poctivě napíšu. Japonský horor (či co to je) od HALa si nechám na prosinec. *:D*
Corona challenge - protinominace od hroubka: Domestik
9 -1
reagují: hroubek, HAL, SeldomSeen
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se