Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 16701 - 16720 Napsat příspěvek

Veliká

U Veliké mi černý ruský šlechtic nevadí. Ten seriál je tak historicky mimo, že to opravdu beru jen jako politickou satiru a tím spíš mi tam sedne :)
759765
U Veliké mi černý ruský šlechtic nevadí. Ten seriál je tak historicky mimo, že to opravdu beru jen jako politickou satiru a tím spíš mi tam sedne *:)*
Veliká
2 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Je pro tebe větší rasismus, když hledají do seriálu bílého detektiva, protože je ta postava tak napsaná nebo Artuš, kterého hledají apriori černého, aby byli inkluzivní ? 

Jinak je to samozřejmě jako vždycky kontraproduktivní, mezi rytíři kulatého stolu byl minimálně jeden černoch - Sir Morien. Ten příběh je strašně cool. Takhle se přišlo o možnost ukázat, že byl ikonický Artuš smířlivý a integroval menšiny ještě za krále klacka. V seriálovém Artušovi tohle v light verzi bylo, Guineveru tam hrála dokonce krásná mulatka a nevadilo to vůbec nikomu, protože to nemlátilo diváky SJW pérem přes ksicht. 
759763
Je pro tebe větší rasismus, když hledají do seriálu bílého detektiva, protože je ta postava tak napsaná nebo Artuš, kterého hledají apriori černého, aby byli inkluzivní ?  Jinak je to samozřejmě jako vždycky kontraproduktivní, mezi rytíři kulatého stolu byl minimálně jeden černoch - Sir Morien. Ten příběh je strašně cool. Takhle se přišlo o možnost ukázat, že byl ikonický Artuš smířlivý a integroval menšiny ještě za krále klacka. V seriálovém Artušovi tohle v light verzi bylo, Guineveru tam hrála dokonce krásná mulatka a nevadilo to vůbec nikomu, protože to nemlátilo diváky SJW pérem přes ksicht. 
759760
5 -3
reagovat
reaguje na: DarkSith
Opravdu tomu nerozumíš? Tak to jsme na tom úplně stejně. Protože zatímco vy řešíte pigment, já na tom seriálu našel desítky jiných mnohem větších problémů. Ale pro ostatní je nejzásadnější barva kůže, což tady schovávají za slušnější jazyk ve jménu historické věrohodnosti, přitom je to v základu jen obyčejný rasismus. A jestli mi chceš tvrdit, že není, tak mi řekni, co je v tom případě.

Kdyby to aspoň mělo nějaký přínos. V čem ale spočívá výhoda, že odsoudíte volbu tvůrců obsadit do vedlejší role Artuše černocha? Zjevně všichni vidí něco co já ne, tak se ptám.

A speciálně pro vZeč: To fakt není o nějakém kopání. Jsou věci, které bychom mohli snadno tolerovat všichni, a jsou věci, které by neměl tolerovat nikdo. Historická zkušenost. Jenže se to neděje, v praxi je pak nablito nejen v diskuzích na Facebooku, Novinkách, ale už i v komentových sekcích ČSFD, a pomalu se to přenáší i sem. Vám to možná nevadí, budiž, já tady přece nikomu nebráním v říkání jeho názoru, ale snažím se o tom diskutovat, abych tyhle tendence aspoň trochu pochopil. Bohužel to zatím moc nejde, viz. moje otázka z konce druhého odstavce.
759760
Opravdu tomu nerozumíš? Tak to jsme na tom úplně stejně. Protože zatímco vy řešíte pigment, já na tom seriálu našel desítky jiných mnohem větších problémů. Ale pro ostatní je nejzásadnější barva kůže, což tady schovávají za slušnější jazyk ve jménu historické věrohodnosti, přitom je to v základu jen obyčejný rasismus. A jestli mi chceš tvrdit, že není, tak mi řekni, co je v tom případě. Kdyby to aspoň mělo nějaký přínos. V čem ale spočívá výhoda, že odsoudíte volbu tvůrců obsadit do vedlejší role Artuše černocha? Zjevně všichni vidí něco co já ne, tak se ptám. A speciálně pro vZeč: To fakt není o nějakém kopání. Jsou věci, které bychom mohli snadno tolerovat všichni, a jsou věci, které by neměl tolerovat nikdo. Historická zkušenost. Jenže se to neděje, v praxi je pak nablito nejen v diskuzích na Facebooku, Novinkách, ale už i v komentových sekcích ČSFD, a pomalu se to přenáší i sem. Vám to možná nevadí, budiž, já tady přece nikomu nebráním v říkání jeho názoru, ale snažím se o tom diskutovat, abych tyhle tendence aspoň trochu pochopil. Bohužel to zatím moc nejde, viz. moje otázka z konce druhého odstavce.
759751
3 -8
reagují: DarkSith, AndyKaufman
reagovat
Můžu potvrdit co píše duro o seriálu the Great. Jde to tam neuvěřitelně do absurdna. Ale je tam digitální medvěd, tak je to v podstatě fantasy a bylo by hloupé řešit barvu kůže ruských šlechticů a taky Ruské impérium určitě nemělo vlastní etnické menšiny. ;)

Ještě to bylo vtipné v jinak skvělém seriálu Dickinson od Applu. Kde byla vtipná konfrontace generátoru náhodného rozmístění etnických postav s rasistickou linkou.
759759
Můžu potvrdit co píše duro o seriálu the Great. Jde to tam neuvěřitelně do absurdna. Ale je tam digitální medvěd, tak je to v podstatě fantasy a bylo by hloupé řešit barvu kůže ruských šlechticů a taky Ruské impérium určitě nemělo vlastní etnické menšiny. *;)* Ještě to bylo vtipné v jinak skvělém seriálu Dickinson od Applu. Kde byla vtipná konfrontace generátoru náhodného rozmístění etnických postav s rasistickou linkou.
3 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Nezlob se na mě, ale to co píšeš je mimo realitu. Třeba Pán prstenů vychází z nějaké dobové mytologie a bylo by dost divé, kdyby Gandalf byl třeba Číňan, Aragorn černoch a Frodo Arab. To není o nenávisti, ale o zdravém rozumu. To samé platí i u Artuše. Když se podíváš na Game of Thrones tam je to vyřešeno logicky dobře. Západozemí je v podstatě Evropa obývaná lidmi, kteří vypadají jako Evropané a v Essosu naopak žijí lidé jako v Africe a na Blízkém a Středním východě.
Opravdu nerozumím tomu, proč nechápeš, že ve fantasy, které jsou primárně zasazeny do doby temného středověku, opravdu moderní multikulturalismus nemá co dělat. V jiných žánrech odehrávající se v dnešní době to samozřejmě není problém. 
759751
Nezlob se na mě, ale to co píšeš je mimo realitu. Třeba Pán prstenů vychází z nějaké dobové mytologie a bylo by dost divé, kdyby Gandalf byl třeba Číňan, Aragorn černoch a Frodo Arab. To není o nenávisti, ale o zdravém rozumu. To samé platí i u Artuše. Když se podíváš na Game of Thrones tam je to vyřešeno logicky dobře. Západozemí je v podstatě Evropa obývaná lidmi, kteří vypadají jako Evropané a v Essosu naopak žijí lidé jako v Africe a na Blízkém a Středním východě. Opravdu nerozumím tomu, proč nechápeš, že ve fantasy, které jsou primárně zasazeny do doby temného středověku, opravdu moderní multikulturalismus nemá co dělat. V jiných žánrech odehrávající se v dnešní době to samozřejmě není problém. 
759740
10 -3
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Gonzi
Jo, nad pyramidou bych se asi podivoval.

okkac: Extrémnější příklady bys neměl? Řešíme tu jednoho černýho zloděje a jeho sestru, kteří v příběhu ani nemají tu samou krevní linii co v jiných předlohách, tzn. nejsou urození. To je trošku rozdíl než Wakanda plná bělochů :)

Jsou žánry, kde tohle budu řešit, a pak jsou žánry, kde mi tohle je ukradený. Teda, ono mi to je ukradený v drtivě většině případů, ale aspoň pro ty námitky mám větší pochopení. Tady ho nemám ani trochu.
759748
Jo, nad pyramidou bych se asi podivoval. okkac: Extrémnější příklady bys neměl? Řešíme tu jednoho černýho zloděje a jeho sestru, kteří v příběhu ani nemají tu samou krevní linii co v jiných předlohách, tzn. nejsou urození. To je trošku rozdíl než Wakanda plná bělochů :) Jsou žánry, kde tohle budu řešit, a pak jsou žánry, kde mi tohle je ukradený. Teda, ono mi to je ukradený v drtivě většině případů, ale aspoň pro ty námitky mám větší pochopení. Tady ho nemám ani trochu.
759745
3 -8
reagovat

Dood

Vsichni, co s tebou nesouhlasime, se ti omlouvame za to, ze jsme kreteni, ale dekujeme, ze muzeme s timto smutnym pohledem dal zit.
Chces byt tolerantni? Tak ku*va bud, ne? Nemusis hned kopat kolem sebe. Cekal jsem od tebe vic
759747
Vsichni, co s tebou nesouhlasime, se ti omlouvame za to, ze jsme kreteni, ale dekujeme, ze muzeme s timto smutnym pohledem dal zit. Chces byt tolerantni? Tak ku*va bud, ne? Nemusis hned kopat kolem sebe. Cekal jsem od tebe vic
Dood
14 -2
reagovat
Jeho logikou v podstatě by vůbec nemělo vadit kdyby osazenstvo Wakandy v Black Panther byli sami běloši a Asiati . Protože je to vlastně fiktivní země s fiktivní historií. Ale tím že je v Africe tak nějak čekáme tam asi budou černosi a běloch,Asiat nebo latino by mne tam teda prekvapili.
759746
Jeho logikou v podstatě by vůbec nemělo vadit kdyby osazenstvo Wakandy v Black Panther byli sami běloši a Asiati . Protože je to vlastně fiktivní země s fiktivní historií. Ale tím že je v Africe tak nějak čekáme tam asi budou černosi a běloch,Asiat nebo latino by mne tam teda prekvapili.
8 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Reálie. Pokud točím něco ze středověké Evropy, tak je naprosto v pořádku, že budu vycházet z historie u všeho, co autoři aktivně nezmění. Tzn můžu mít "český středověk" a v něm pak draky, protože autor řekl, že má české reálie, ale s draky (nebo čerty, nebo ... ). Pokud se to autorům nelíbí, tak můžou celý příběh upravit pro jiné reálie (viz zkrocení zlé ženy převedené na americkou střední v 10 důvodech proč tě nenávidím), nebo natočit slátaninu.

Černý Artuš v Anglii je pravděpodobně B, protože úplně stejným způsobem by vedle Kamelotu mohl být palmový les, nebo by Kamelot mohl být pyramida na britských útesech... Pokud by ti to u zeleně a budov vadilo, tak nevím proč by ti to nemělo vadit i u postav.
759745
Reálie. Pokud točím něco ze středověké Evropy, tak je naprosto v pořádku, že budu vycházet z historie u všeho, co autoři [b]aktivně nezmění[/b]. Tzn můžu mít "český středověk" a v něm pak draky, protože autor řekl, že má české reálie, ale s draky (nebo čerty, nebo ... ). Pokud se to autorům nelíbí, tak můžou celý příběh upravit pro jiné reálie (viz zkrocení zlé ženy převedené na americkou střední v 10 důvodech proč tě nenávidím), nebo natočit slátaninu. Černý Artuš v Anglii je pravděpodobně B, protože úplně stejným způsobem by vedle Kamelotu mohl být palmový les, nebo by Kamelot mohl být pyramida na britských útesech... Pokud by ti to u zeleně a budov vadilo, tak nevím proč by ti to nemělo vadit i u postav.
759726
9 -1
reagují: do_Od
reagovat
Nech už bol úmysel tvorcov akýkoľvek, ale artuš je legendárna Britská mytologická postava z 5. storočia a oni túto rolu dajú nejakému princovi z Perzie. To je ako keby do role Jánošíka obsadili cigána. Fantasy nefantasy, je to výsmech.
759743
Nech už bol úmysel tvorcov akýkoľvek, ale artuš je legendárna Britská mytologická postava z 5. storočia a oni túto rolu dajú nejakému princovi z Perzie. To je ako keby do role Jánošíka obsadili cigána. Fantasy nefantasy, je to výsmech.
8 -2
reagovat
reaguje na: do_Od
Takže whitewashing ti nevadí stejne jako blackwashing teda?
759742
Takže whitewashing ti nevadí stejne jako blackwashing teda?
759733
5 -2
reagovat
reaguje na: DarkSith
Ne, sorry, ale tenhle argument já nikdy nepřijmu. Protože nedává smysl. Fantasy - žánr pojednávající o fiktivních světech plných nadpřirozena, bájných tvorech a magii - nemusí respektovat absolutně nic. Protože je to fantasy. Cítíš tam ten význam toho slova? Fantazie?

Chápu, když lidi nadávají na nepřesnosti ve válečných filmech. Beru, když je serou nepřesnosti v historických filmech. Ale v žánru fantasy řešit barvu pleti, jenom protože se něco odehrává v Anglii, která je ale jinak zaplněná mystickými bytostmi a vlastně se starověkou Anglii nemá absolutně nic společného - to nikdy nepochopím. Je to ten nejmalichernější nejzbytečnější problém, co by lidi mohli řešit. A je to jen v jejich hlavě.

A tím posledním prohlášením jsi chtěl říct co? Že když Hollywood bude dál obsazovat do podobných projektů různá etnika, poroste proti nim nenávist? Takže by se měli nechat zastrašit, ideálně třeba vůbec nevylejzat z baráku, aby se náhodou někdo na ulici necítil špatně? Kam až bys s touhle "hloupou diverzitou, co je pro všechny menšiny škodlivá a kontraproduktivní" zašel? 

Hele sorry, já vím, že mínuskama to tady projedu na plný čáře, ale aspoň vím, že mám v sobě dost pochopení a tolerance pro ostatní, aby mi podobný píčoviny v životě nijak nepřekážely, abych si dokázal věci užívat ať už jsou diverzní nebo ne, a fakt, že si to tu dokážu obhájit aniž bych si připadal jako kretén, mi bohatě stačí. Ale klidně si v tomhle svým smutným pohledu jeďte dál...
759740
Ne, sorry, ale tenhle argument já nikdy nepřijmu. Protože nedává smysl. Fantasy - žánr pojednávající o fiktivních světech plných nadpřirozena, bájných tvorech a magii - nemusí respektovat absolutně nic. Protože je to fantasy. Cítíš tam ten význam toho slova? Fantazie? Chápu, když lidi nadávají na nepřesnosti ve válečných filmech. Beru, když je serou nepřesnosti v historických filmech. Ale v žánru fantasy řešit barvu pleti, jenom protože se něco odehrává v Anglii, která je ale jinak zaplněná mystickými bytostmi a vlastně se starověkou Anglii nemá absolutně nic společného - to nikdy nepochopím. Je to ten nejmalichernější nejzbytečnější problém, co by lidi mohli řešit. A je to jen v jejich hlavě. A tím posledním prohlášením jsi chtěl říct co? Že když Hollywood bude dál obsazovat do podobných projektů různá etnika, poroste proti nim nenávist? Takže by se měli nechat zastrašit, ideálně třeba vůbec nevylejzat z baráku, aby se náhodou někdo na ulici necítil špatně? Kam až bys s touhle "hloupou diverzitou, co je pro všechny menšiny škodlivá a kontraproduktivní" zašel?  Hele sorry, já vím, že mínuskama to tady projedu na plný čáře, ale aspoň vím, že mám v sobě dost pochopení a tolerance pro ostatní, aby mi podobný píčoviny v životě nijak nepřekážely, abych si dokázal věci užívat ať už jsou diverzní nebo ne, a fakt, že si to tu dokážu obhájit aniž bych si připadal jako kretén, mi bohatě stačí. Ale klidně si v tomhle svým smutným pohledu jeďte dál...
759730
5 -8
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: okkac
Mělo by? Ten film byl sračka tak jako tak. A jestli narážíš na to, že existují lidi, co by etnické postavy rádi obsazovali herci příslušného etnika atd. - tak to mi je docela volný. Jsou to herci, pro mě za mě ať si Scarlett hraje transexuály, s tímhle fakt problém nemám.
759733
Mělo by? Ten film byl sračka tak jako tak. A jestli narážíš na to, že existují lidi, co by etnické postavy rádi obsazovali herci příslušného etnika atd. - tak to mi je docela volný. Jsou to herci, pro mě za mě ať si Scarlett hraje transexuály, s tímhle fakt problém nemám.
759729
2 -6
reagují: okkac
reagovat
reaguje na: do_Od
Fantasy odehrávající se ve středověké Evropě by měla respektovat skutečnost, že jiná etnika než ta Evropská v té době žili jinde než na území Anglie nebo na kontinentu a tak tam prostě nemohou být. Naopak různé nadpřirozené postavy všeho druhu a magie do fantasy v pohodě patří. Nemá nejmenší smysl na toto téma diskutovat, protože podobná hloupá diverzita je pro všechny menšiny jen škodlivá a kontraproduktivní. 
759730
Fantasy odehrávající se ve středověké Evropě by měla respektovat skutečnost, že jiná etnika než ta Evropská v té době žili jinde než na území Anglie nebo na kontinentu a tak tam prostě nemohou být. Naopak různé nadpřirozené postavy všeho druhu a magie do fantasy v pohodě patří. Nemá nejmenší smysl na toto téma diskutovat, protože podobná hloupá diverzita je pro všechny menšiny jen škodlivá a kontraproduktivní. 
759721
7 -2
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: do_Od
Takže teda vůbec ti absolutně nevadí že v Gods of Egypt coz je fantasy hrají egyptské bohy Skot a blonďatý Dán? Já jen jestli svůj názor aplikujes i z druhé strany.
759729
Takže teda vůbec ti absolutně nevadí že v Gods of Egypt coz je fantasy hrají egyptské bohy Skot a blonďatý Dán? Já jen jestli svůj názor aplikujes i z druhé strany.
759726
9 -2
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: do_Od
Len som kontroval rovnako debilným argumentom, aký si dal ty. 
759727
Len som kontroval rovnako debilným argumentom, aký si dal ty. 
759726
15 -2
reagovat
reaguje na: duro
Co to je za logiku? :) Jakože když Šemík bude místo koně drak, tak bys neřekl ani popel, ale jakmile by Přemysla měl hrát černoch, už je to nereálné?

Buď je to fantasy, nebo je to historie. Pakliže je to fantasy, proč by mělo záležet na rase? Artuš má navíc už tolik adaptací kde se ta legenda do velké míry ohýbala podle potřeb autora, že fakt nevidím jediný důvod, proč by zrovna tady měli být problémoví černoši. Není to na hlavu? 

Čekal jsem od tebe víc Duro.
759726
Co to je za logiku? *:)* Jakože když Šemík bude místo koně drak, tak bys neřekl ani popel, ale jakmile by Přemysla měl hrát černoch, už je to nereálné? Buď je to fantasy, nebo je to historie. Pakliže je to fantasy, proč by mělo záležet na rase? Artuš má navíc už tolik adaptací kde se ta legenda do velké míry ohýbala podle potřeb autora, že fakt nevidím jediný důvod, proč by zrovna tady měli být problémoví černoši. Není to na hlavu?  Čekal jsem od tebe víc Duro.
759724
4 -12
reagují: Gonzi, okkac, duro
reagovat
reaguje na: do_Od
Čiže keď natočia Staré povestí české a Přemysla bude hrať Kevin Hart, tak je to ok, pretože sa tam deje aj mágia, čiže je to fantasy svet, kde je všetko možné?
759724
Čiže keď natočia Staré povestí české a Přemysla bude hrať Kevin Hart, tak je to ok, pretože sa tam deje aj mágia, čiže je to fantasy svet, kde je všetko možné?
759721
13 -2
reagují: do_Od
reagovat
Nezačal Netflix pouštět seriály z nějakého důvodu v různé dny ?

Mám pocit že dřív to bylo vše v pátek a teď ve středu NorSemen , díky duro :+

A v úterý druhá řada vynikajícího , How to sell online drugs fast.
759722
Nezačal Netflix pouštět seriály z nějakého důvodu v různé dny ? Mám pocit že dřív to bylo vše v pátek a teď ve středu NorSemen , díky duro *:+* A v úterý druhá řada vynikajícího , How to sell online drugs fast.
2 -1
reagovat
reaguje na: duro
V rané středověké Anglii poletovaly víly? V tom seriálu má papež stráž ve stylu Palpatina ze Star Wars, hlavní postavě co deset minut do ksichtu lezou kořínky, jsou tam hadí lidi, beraní lidi, upíří lidi a my fakt budeme řešit, že je Artuš černoch? Já nevím, mně to přijde fakt jako ten nejmenší problém na tom seriálu. Oprava, vlastně je to dost možná jediná věc, se kterou vůbec problém nemám. 
759721
V rané středověké Anglii poletovaly víly? V tom seriálu má papež stráž ve stylu Palpatina ze Star Wars, hlavní postavě co deset minut do ksichtu lezou kořínky, jsou tam hadí lidi, beraní lidi, upíří lidi a my fakt budeme řešit, že je Artuš černoch? Já nevím, mně to přijde fakt jako ten nejmenší problém na tom seriálu. Oprava, vlastně je to dost možná jediná věc, se kterou vůbec problém nemám. 
759712
8 -11
reagují: DarkSith, duro
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se