Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 16101 - 16120 Napsat příspěvek

Kopfplatzen (2019)

Snad nejtěžší role Maxe Riemelta, ale popral se s ní opravdu se ctí a znovu potvrdil, že patří k největším hereckým talentům své generace. Snímek nijak neospravedlňuje nezákonné a nepřípustné jednání, ale rozhodně nedělá z Riemeltovy postavy démona, což je jenom dobře. Formálně film působí jako nějaké chladné skandinávské drama, ale emoce zde vzhledem k tématu naštěstí nechybí.

Jo a ten film vůbec není na ČSFD.
752458
Snad nejtěžší role Maxe Riemelta, ale popral se s ní opravdu se ctí a znovu potvrdil, že patří k největším hereckým talentům své generace. Snímek nijak neospravedlňuje nezákonné a nepřípustné jednání, ale rozhodně nedělá z Riemeltovy postavy démona, což je jenom dobře. Formálně film působí jako nějaké chladné skandinávské drama, ale emoce zde vzhledem k tématu naštěstí nechybí. Jo a ten film vůbec není na ČSFD.
Kopfplatzen (2019)
0 -1
reagovat
reaguje na: GuidoA.
ale zas tleskam ze nekdo k takovymu sranci byl schopnej vyartikulovat tohle
752448
ale zas tleskam ze nekdo k takovymu sranci byl schopnej vyartikulovat [url=https://letterboxd.com/willwill/film/youth-without-youth/1/]tohle[/url]
752427
1 -1
reagovat
youth without youth (2007)
35% - 170 hodin materialu a pritom to vypada ze mel tak hodinu a montazema to nastavoval dokud to nemelo dvojnasobek aby to moh hodit do sveta. tahle ezo picovina ocividne ani nikoho z hercu nebavila. klepu se na tetro :))
752427
youth without youth (2007) 35% - 170 hodin materialu a pritom to vypada ze mel tak hodinu a montazema to nastavoval dokud to nemelo dvojnasobek aby to moh hodit do sveta. tahle ezo picovina ocividne ani nikoho z hercu nebavila. klepu se na tetro *:))*
1 -2
reagují: GuidoA.
reagovat
Přesně tak. Jsme dospělí lidé a nic se nestalo.
752426
Přesně tak. Jsme dospělí lidé a nic se nestalo.
2 -3
reagovat
reaguje na: Gorecki
Nic nebylo, jsme dospělí lidé. link
752423
Nic nebylo, jsme dospělí lidé. [url=https://www.youtube.com/watch?v=l4NpXR2ESnA]https://www.youtube.com/watch?v=l4NpXR2ESnA[/url]
752420
0 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Já jednou chcal na benzince vedle ožralýho Kaisera :D Taky zážitek.
752422
Já jednou chcal na benzince vedle ožralýho Kaisera *:D* Taky zážitek.
752408
1 -1
reagovat
"...jsem pana režiséra potkal u vedlejšího pisoáru. Od té doby mu fandím..."
Disk by urcite chcel detaily.:D
752420
"...jsem pana režiséra potkal u vedlejšího pisoáru. Od té doby mu fandím..." Disk by urcite chcel detaily.*:D*
3 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat

La Terre et le sang (2020)

Podle mne se na csfd všichni s tím nízkým hodnocením posrali. Tenhle francouzský film od Netflixu si zaslouží mnohem víc. Je to v podstatě nepřiznaný remake geniálního Heroinu z Jeanem Gabinem. Má to 80 minut, mluví se tam minimálně a má to naprosto boží kameru a hrátky se zvukem. Tohle by v podstatě stačilo i od posledního Ramba. Přitom to muselo stát pár EUR, odehrává se to asi na dvou místech a není to přehnaně opulentní. Měl jsem vcelku nahnáno ze záporáků, což nejsou žádní vyvonění rappeři, ale docela syrový černošský gang z ranku Kapitána Philipse. 
8/10 a díky klukům za jeden z koronatypů :+

Vytáhni v karanténě:
Až v závěrečných titulcích jsem si všimnul, že to natočil Julien Leclercq, režisér skvělého L'Assaut, který před 9 lety uváděl v premiéře v pražském Světozoru, což by samo o sobě byl super zážitek vzhledem k tomu, že jsme ta šli náhodou, když nebyly lístky na původně vybraný film do Lucerny. Kdyby to vzápětí netrumflo to, že jsem pana režiséra potkal u vedlejšího pisoáru. Od té doby mu fandím, doufám že dosáhne na Oscara a já pak budu mít cool název pro svou knihu ala Obsluhoval jsem Anglického krále: Chcal jsem vedle oscarového režiséra aneb můj pohled na současnou kinematografii. 
752408
Podle mne se na csfd všichni s tím nízkým hodnocením posrali. Tenhle francouzský film od Netflixu si zaslouží mnohem víc. Je to v podstatě nepřiznaný remake geniálního Heroinu z Jeanem Gabinem. Má to 80 minut, mluví se tam minimálně a má to naprosto boží kameru a hrátky se zvukem. Tohle by v podstatě stačilo i od posledního Ramba. Přitom to muselo stát pár EUR, odehrává se to asi na dvou místech a není to přehnaně opulentní. Měl jsem vcelku nahnáno ze záporáků, což nejsou žádní vyvonění rappeři, ale docela syrový černošský gang z ranku Kapitána Philipse.  [b]8/10[/b] a díky klukům za jeden z koronatypů *:+* [b]Vytáhni v karanténě: [/b]Až v závěrečných titulcích jsem si všimnul, že to natočil Julien Leclercq, režisér skvělého L'Assaut, který před 9 lety uváděl v premiéře v pražském Světozoru, což by samo o sobě byl super zážitek vzhledem k tomu, že jsme ta šli náhodou, když nebyly lístky na původně vybraný film do Lucerny. Kdyby to vzápětí netrumflo to, že jsem pana režiséra potkal u vedlejšího pisoáru. Od té doby mu fandím, doufám že dosáhne na Oscara a já pak budu mít cool název pro svou knihu ala Obsluhoval jsem Anglického krále: Chcal jsem vedle oscarového režiséra aneb můj pohled na současnou kinematografii. 
La Terre et le sang (2020)
3 -1
reagují: verbst
reagovat

Pí a jeho život (2012)

Myslel jsem, že se film bude více zaobírat smyslem náboženství, jenže tak se bohužel nestalo. Všechno mi to přišlo banální a jdoucí po povrchu, a jestli snímek měl říct, že náboženství je prostě sebeklam, ve který lidé věří, protože mají rádi příběhy a s dobře odvyprávěnými příběhy se zkrátka lépe žije, tak to mi prostě připadá dosti povrchní. A taky nemám moc rád filmy, ve kterých se na konci ukáže, že všechno to, co jsme doposud viděli, mohlo být nakonec úplně jinak. Co se týče zpracování, tak větší kýč jsem asi ještě neviděl, na mě až příliš pestrobarevné a umělé, a kvůli tomu tento biják už asi nikdy v životě nechci vidět.

Mimochodem, největší myšlenka filmu byla řečena asi ve 20. minutě a to tato: "Věřit ve stejnou chvíli všemu je to samé, jako nevěřit vůbec ničemu." Pravdivá to věta, ale stejně mi to připadá dost málo. 

Mé hodnocení je možná až příliš nízké, ale bohužel nemůžu jinak: 5/10
752375
Myslel jsem, že se film bude více zaobírat smyslem náboženství, jenže tak se bohužel nestalo. Všechno mi to přišlo banální a jdoucí po povrchu, a jestli snímek měl říct, že náboženství je prostě sebeklam, ve který lidé věří, protože mají rádi příběhy a s dobře odvyprávěnými příběhy se zkrátka lépe žije, tak to mi prostě připadá dosti povrchní. A taky nemám moc rád filmy, ve kterých se na konci ukáže, že všechno to, co jsme doposud viděli, mohlo být nakonec úplně jinak. Co se týče zpracování, tak větší kýč jsem asi ještě neviděl, na mě až příliš pestrobarevné a umělé, a kvůli tomu tento biják už asi nikdy v životě nechci vidět. Mimochodem, největší myšlenka filmu byla řečena asi ve 20. minutě a to tato: "Věřit ve stejnou chvíli všemu je to samé, jako nevěřit vůbec ničemu." Pravdivá to věta, ale stejně mi to připadá dost málo.  Mé hodnocení je možná až příliš nízké, ale bohužel nemůžu jinak: 5/10
Pí a jeho život (2012)
3 -5
reagovat
atlantics (2019)
65% - virgin atlantides (65%). stejne jako jeji vzor me i ona utahla na soundtrack. #fatimaalqadiri #nightslugs.
752316
atlantics (2019) 65% - virgin atlantides (65%). stejne jako jeji vzor me i ona utahla na soundtrack. #fatimaalqadiri #nightslugs.
1 -1
reagovat
reaguje na: GuidoA.
Je to tak, vynikající věc. A jeden z nejlepších trailerů, co jsem za poslední dobu viděl.
752292
Je to tak, vynikající věc. A jeden z nejlepších [url=https://www.youtube.com/watch?v=nMUtltCOsAE]trailer[/url]ů, co jsem za poslední dobu viděl.
752280
2 0
reagovat
the wild goose lake (2019)
85% - ten se o radnej kus posunul dal (75%). uhrancivej vizual a elegantni vypraveni. ostrejsi nuzky se taky jen tak nevidej. to live and die in china (85%) :+
752280
the wild goose lake (2019) 85% - ten se o radnej kus posunul dal (75%). uhrancivej vizual a elegantni vypraveni. ostrejsi nuzky se taky jen tak nevidej. to live and die in [url=https://i.pinimg.com/originals/f3/b5/df/f3b5df6845c7e921dfd47c81521edabe.jpg]china[/url] (85%) *:+*
2 0
reagují: Phil cze
reagovat
21 Bridges (2019)
Bál jsem se Bosemana, ale nakonec v té dušínovské roli nebyl tak příšerný. Akorát to prostě není Freeman nebo Washington, pro které by tohle jejich času přímo bylo. A hlavně jak se na obrazovce objeví JK Simmons, perfektní Taylor Kitsch nebo Alexander Siddig, tak je to herecky docela jasné. Škoda té druhé linky, od které to byla docela nuda, do té doby fajn béčko.
5,5/10

Braven (2018)
Škoda scénáře, protože námět, prostředí, Momoa a Stephen lang jsou tu prostě super. Akční béčko z ranku Cliffhangera nebo Kráčející skály. Momoa  je sympaťák, umí hrát a opravdu jsem mu to věřil. Fakt ušel od StarGate Atlantis velký kus cesty, je navíc i obstojný tvůrce. Těžký machr je tu Stephen Lang, který si v podstatě střihnul Nicka Nolteho z Angel has Fallen. 
Přesně film, který kdybych si ve 12 domů přinesl na VHS, tak jsem nadšený a pak se o přestávce s kamarádama bavíme o tom koho jak Momoa killnul.  Do jisté chvíle je to podobně kvalitní béčko jako 21 bridges, akorát to tam ke konci nenaprcá konspirančně twistovou linku, což je ke cti. 
6,5/10
752269
[b]21 Bridges (2019) [/b]Bál jsem se Bosemana, ale nakonec v té dušínovské roli nebyl tak příšerný. Akorát to prostě není Freeman nebo Washington, pro které by tohle jejich času přímo bylo. A hlavně jak se na obrazovce objeví JK Simmons, perfektní Taylor Kitsch nebo Alexander Siddig, tak je to herecky docela jasné. Škoda té druhé linky, od které to byla docela nuda, do té doby fajn béčko. [b]5,5/10 [/b] [b]Braven (2018)[/b] Škoda scénáře, protože námět, prostředí, Momoa a Stephen lang jsou tu prostě super. Akční béčko z ranku Cliffhangera nebo Kráčející skály. Momoa  je sympaťák, umí hrát a opravdu jsem mu to věřil. Fakt ušel od StarGate Atlantis velký kus cesty, je navíc i obstojný tvůrce. Těžký machr je tu Stephen Lang, který si v podstatě střihnul Nicka Nolteho z Angel has Fallen.  Přesně film, který kdybych si ve 12 domů přinesl na VHS, tak jsem nadšený a pak se o přestávce s kamarádama bavíme o tom koho jak Momoa killnul.  Do jisté chvíle je to podobně kvalitní béčko jako 21 bridges, akorát to tam ke konci nenaprcá konspirančně twistovou linku, což je ke cti.  [b]6,5/10[/b]
4 -1
reagovat

Muž bez stínu (2000)

Paul Verhoeven po premiéře Muže beze stínu tvrdil, že se mu do svého posledního hollywoodského filmu nepodařilo otisknout sebe sama. Rozhodně s ním nemůžu souhlasit. Původního Neviditelného muže neznám, ale Verhoeven se rozhodně nemá za co stydět. Scénář a práce s postavami je výborná (Baconův Sebastian se skvělým způsobem mění ze sympaťáka na ultrazáporáka), opět je tu odkaz na Alfreda Hitchcocka (Okno do dvora), opět je tu spousta krve, která ale má smysl, opět je tu výborná práce s nahotou (Kevin Bacon se opravdu nemá za co stydět, i když není vyloženě můj typ) a práce s napětím a atmosférou je opět bezchybná (hodně pomáhají staří známí Jerry Goldsmith a Jost Vacano). Triková stránka za dvacet let příliš nezestárla a celý snímek je stále výbornou podívanou, i když svému režisérovi přinesl hlubokou tvůrčí krizi.
752259
Paul Verhoeven po premiéře Muže beze stínu tvrdil, že se mu do svého posledního hollywoodského filmu nepodařilo otisknout sebe sama. Rozhodně s ním nemůžu souhlasit. Původního Neviditelného muže neznám, ale Verhoeven se rozhodně nemá za co stydět. Scénář a práce s postavami je výborná (Baconův Sebastian se skvělým způsobem mění ze sympaťáka na ultrazáporáka), opět je tu odkaz na Alfreda Hitchcocka (Okno do dvora), opět je tu spousta krve, která ale má smysl, opět je tu výborná práce s nahotou (Kevin Bacon se opravdu nemá za co stydět, i když není vyloženě můj typ) a práce s napětím a atmosférou je opět bezchybná (hodně pomáhají staří známí Jerry Goldsmith a Jost Vacano). Triková stránka za dvacet let příliš nezestárla a celý snímek je stále výbornou podívanou, i když svému režisérovi přinesl hlubokou tvůrčí krizi.
Muž bez stínu (2000)
6 -3
reagovat

Muž, který zabil Dona Quijota

Nemůžu říci, že by to nemělo své kvality. Ať už jde o technickou stránku, kameru, nápady či herecké výkony. Jen to na mě jako celek nefunguje. V jednotlivých momentech velmi dobrý, přesto jsem se místy nudil a občas jsem nechápal co se děje. Či je to sen, realita a nebo něco mezi tím. Gilliam si splnil svůj sen, ale já z toho nadšený moc nejsem. 6/10
752252
Nemůžu říci, že by to nemělo své kvality. Ať už jde o technickou stránku, kameru, nápady či herecké výkony. Jen to na mě jako celek nefunguje. V jednotlivých momentech velmi dobrý, přesto jsem se místy nudil a občas jsem nechápal co se děje. Či je to sen, realita a nebo něco mezi tím. Gilliam si splnil svůj sen, ale já z toho nadšený moc nejsem. 6/10
Muž, který zabil Dona Quijota
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Hodne lidi nevidelo od Verhoeena jak Cernou knihu, tak Elle. Oboje velmi dobre i kdyz Elle nebyla uplne kladne prijata.
752228
Hodne lidi nevidelo od Verhoeena jak Cernou knihu, tak Elle. Oboje velmi dobre i kdyz Elle nebyla uplne kladne prijata.
752204
2 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Jedu čistě jeho hollywoodské filmy, tedy od Robocopa po Muže bez stínu.
752206
Jedu čistě jeho hollywoodské filmy, tedy od Robocopa po Muže bez stínu.
752204
1 -8
reagovat
reaguje na: Disketa1
Mimochodem, minul jsem to, nebo jsi vynechal Flesh and Blood?
752204
Mimochodem, minul jsem to, nebo jsi vynechal [i]Flesh and Blood[/i]?
752186
6 0
reagují: MeaCulpa, Disketa1
reagovat
reaguje na: Memphis
IMHO je super zábavný i Muž bez stínu, za mne lepší jak nynější ultra přeceňovaný Neviditelný....
752203
IMHO je super zábavný i Muž bez stínu, za mne lepší jak nynější ultra přeceňovaný Neviditelný....
752198
3 -3
reagovat
reaguje na: Memphis
jj, Zwartboek je velka pecka  a mam pocit, ze ji u nas moc lidi nevidelo. Ja byl kdysi v kine :)
752200
jj, Zwartboek je velka pecka  a mam pocit, ze ji u nas moc lidi nevidelo. Ja byl kdysi v kine :)
752198
6 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se