Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 19041 - 19060 Napsat příspěvek

Love, Simon (2018)

Ten film vidím snad popáté a ani jednou se mi neomrzel, i když už ho znám prakticky nazpaměť. Je to zkrátka trvalka a fakt nevím, co k tomu víc napsat. Snad osobní vzpomínku, když jsem na to minule koukal s přítelem, tak právě zamilované dvojice (bez ohledu na pohlaví) jsou jasnou cílovkou. Když na to koukáte sami, není to úplně ono, na což brzy taky přijdete. Nicka Robinsona tady miluju, protože je tu veeelmi cute, ale musím vyzdvihnout rodiče v podání Jennifer Garner a Joshe Duhamela, kteří tu ve svých rolích excelují, zvláště rozhovor Nicka a Jennifer patří k vrcholům snímku, přičemž tahle scéna vznikla hereckou improvizací, klobouk dolů. :+ Písničkový soundtrack perfektní, montáž s hetero coming outy výborná (jo, taky si myslím, že je nefér, když coming out dělají jen gayové a lesby). Je to zkrátka skvělý romantický film na sobotní večer a ten závěr mě vždycky potěší, protože... mám rád šťastné konce, což v případě LGBT snímků bohužel stále není běžné. Kéž by takových snímků jako Love, Simon bylo mnohem více.
715628
Ten film vidím snad popáté a ani jednou se mi neomrzel, i když už ho znám prakticky nazpaměť. Je to zkrátka trvalka a fakt nevím, co k tomu víc napsat. Snad osobní vzpomínku, když jsem na to minule koukal s přítelem, tak právě zamilované dvojice (bez ohledu na pohlaví) jsou jasnou cílovkou. Když na to koukáte sami, není to úplně ono, na což brzy taky přijdete. Nicka Robinsona tady miluju, protože je tu veeelmi cute, ale musím vyzdvihnout rodiče v podání Jennifer Garner a Joshe Duhamela, kteří tu ve svých rolích excelují, zvláště rozhovor Nicka a Jennifer patří k vrcholům snímku, přičemž tahle scéna vznikla hereckou improvizací, klobouk dolů. *:+* Písničkový soundtrack perfektní, montáž s hetero coming outy výborná (jo, taky si myslím, že je nefér, když coming out dělají jen gayové a lesby). Je to zkrátka skvělý romantický film na sobotní večer a ten závěr mě vždycky potěší, protože... mám rád šťastné konce, což v případě LGBT snímků bohužel stále není běžné. Kéž by takových snímků jako Love, Simon bylo mnohem více.
Love, Simon (2018)
5 -4
reagovat

matka!

Panebože ten Aronfosky je takovej čurák pánbíčkářskej, až jsem nevěděl jestli při tom víc nadávat a nebo brečet.

V závěru jsem se teda hlavně smál.
Jednak proto že to co ten film ve výsledku předvádí je vlastně směšné, jednak proto, že natočit Ježíše jak močí na davy svých uctívačů je vždycky k popukání.

Největší fail je samozřejmě můj vlastní - film jsem měl v hledáčku už od premiéry čistě na základě kontroverzní pověsti a jména režiséra, cíleně o něm vůbec nic jinak nezjišťoval a kdovíproč jsem si, já retard, myslel že bude Matka! stylově navázáním na Wrestler a Black Swan. Což podpořil i jeho autor s tím jak předkládal minimum a k tomu záměrně matoucích vodítek k tomu jak film uchopit.
Úplně jsem zapomněl že on potom natočil i Noe a předtím Fontánu, a nečekal že tady pojede dál čistě v této linii symbolické alegorie a židovské/křesťanské metafyziky. No hlavně že jsem před pěti lety v komentáři k Noemu napsal "Aronofsky je tak trochu píča, a Bůh (očividně i podle něj) taky." - to jsem měl zjevně moment dokonalé jasnozřivosti, protože doslovnější potvrzení tohoto faktu mi teď s Matkou! podat nemohl.

Bohužel, tady se symbolikou v první půlce filmu dost krotí a podává vše jako normální horor, smysl příliš nedávající variaci na Funny Games s poněkud psychotickou hlavní hrdinkou. Nehezký trolling diváka, který k filmu nemá předem žádný hint.
To až v polovině druhé se najednou přepne do módu alegorií šíleně přehrocených, všechna ta bizarnost zapadne do sebe, a paradoxně, po pochopení o co jde, už je i ta symbolika na začátku zjevná, ba primitivní. Jestli se ovšem s jeho pohledem na svět, lidstvo, přírodu a Boha dá souhlasit, to už je věc jiná.

Za to že něco takového se mu povedlo s takovými hvězdami poslat do kin, to tedy respekt, čekal jsem že filmy jako tento byly možné jen v sedmdesátých letech jako u Svaté Hory, a u té to šlo jen pro to že ji celou zaplatili tehdy permanentně zhoubičkovaní členové Beatles. Ale na rozdíl od oné Svaté Hory, tady jde myšlenkově dost jiným směrem, a navíc bez špetky nadhledu, a se mnou se v tomto ani trochu neschází. Já tyhle všeodsuzující ezo-enviromentalisty prostě nemám rád.

Btw jo Tede, tady  Jennifer Lawrence hraje dobře. Haleluja.

(omlouvám se za vulgarismy, emoce musely ven)
715625
Panebože ten Aronfosky je takovej čurák pánbíčkářskej, až jsem nevěděl jestli při tom víc nadávat a nebo brečet. V závěru jsem se teda hlavně smál. Jednak proto že to co ten film ve výsledku předvádí je vlastně směšné, jednak proto, že natočit Ježíše jak močí na davy svých uctívačů je vždycky k popukání. Největší fail je samozřejmě můj vlastní - film jsem měl v hledáčku už od premiéry čistě na základě kontroverzní pověsti a jména režiséra, cíleně o něm vůbec nic jinak nezjišťoval a kdovíproč jsem si, já retard, myslel že bude Matka! stylově navázáním na Wrestler a Black Swan. Což podpořil i jeho autor s tím jak předkládal minimum a k tomu záměrně matoucích vodítek k tomu jak film uchopit. Úplně jsem zapomněl že on potom natočil i Noe a předtím Fontánu, a nečekal že tady pojede dál čistě v této linii symbolické alegorie a židovské/křesťanské metafyziky. No hlavně že jsem před pěti lety v komentáři k Noemu napsal "Aronofsky je tak trochu píča, a Bůh (očividně i podle něj) taky." - to jsem měl zjevně moment dokonalé jasnozřivosti, protože doslovnější potvrzení tohoto faktu mi teď s Matkou! podat nemohl. Bohužel, tady se symbolikou v první půlce filmu dost krotí a podává vše jako normální horor, smysl příliš nedávající variaci na Funny Games s poněkud psychotickou hlavní hrdinkou. Nehezký trolling diváka, který k filmu nemá předem žádný hint. To až v polovině druhé se najednou přepne do módu alegorií šíleně přehrocených, všechna ta bizarnost zapadne do sebe, a paradoxně, po pochopení o co jde, už je i ta symbolika na začátku zjevná, ba primitivní. Jestli se ovšem s jeho pohledem na svět, lidstvo, přírodu a Boha dá souhlasit, to už je věc jiná. Za to že něco takového se mu povedlo s takovými hvězdami poslat do kin, to tedy respekt, čekal jsem že filmy jako tento byly možné jen v sedmdesátých letech jako u Svaté Hory, a u té to šlo jen pro to že ji celou zaplatili tehdy permanentně zhoubičkovaní členové Beatles. Ale na rozdíl od oné Svaté Hory, tady jde myšlenkově dost jiným směrem, a navíc bez špetky nadhledu, a se mnou se v tomto ani trochu neschází. Já tyhle všeodsuzující ezo-enviromentalisty prostě nemám rád. Btw jo Tede, tady  Jennifer Lawrence hraje dobře. Haleluja. (omlouvám se za vulgarismy, emoce musely ven)
matka!
6 -5
reagovat

T - 34 (2018)

Ruské Fury? Moc dobré a moc zábavné. Tuny patosu a vlastenectví, ale psal jsem FURY, tam toho byl taky kýbl 8/10 politika nepolitika ruskou filmovou poetiku mám moc rád.

Kdybyste měli tip na něco moderního ruského, podobně zábavného, dejte vědět :)
715483
Ruské Fury? Moc dobré a moc zábavné. Tuny patosu a vlastenectví, ale psal jsem FURY, tam toho byl taky kýbl 8/10 politika nepolitika ruskou filmovou poetiku mám moc rád. Kdybyste měli tip na něco moderního ruského, podobně zábavného, dejte vědět :)
T - 34 (2018)
0 -4
reagovat
avengers: endgame (2019)
70% - jako udrzet tohle na uzde je fakt sila, ale stejne se toho tam za ty tri hodiny zas tolik nestane. dokonce me prekvapilo, ze v kine neprobehly zadny nerdgasmy. z velky casti je to zas standardni bzunda, pri ktery jen tak mimochodem de o zachranu celyho vesmiru jako u guardians of the galaxy vol. 2 (75%). ty me ale opravdu bavili a rad si je zas nekdy pustim. tady sem si podobne uzil akorat setkani tonyho s otcem. jinak mi tohle vseobjimajici smireni vsech se vsema prislo az nuceny. holt si tohle dojimani nad miliardama v kapse zas tak neuziju.
715296
avengers: endgame (2019) 70% - jako udrzet tohle na uzde je fakt sila, ale stejne se toho tam za ty tri hodiny zas tolik nestane. dokonce me prekvapilo, ze v kine neprobehly zadny nerdgasmy. z velky casti je to zas standardni bzunda, pri ktery jen tak mimochodem de o zachranu celyho vesmiru jako u guardians of the galaxy vol. 2 (75%). ty me ale opravdu bavili a rad si je zas nekdy pustim. tady sem si podobne uzil akorat setkani [spoiler]tonyho s otcem[/spoiler]. jinak mi tohle vseobjimajici smireni vsech se vsema prislo az [url=https://twitter.com/Ser_Jon_Arryn/status/1113094238898720770]nuceny[/url]. holt si tohle dojimani nad miliardama [url=https://twitter.com/mattzollerseitz/status/1121023186311761920]v kapse[/url] zas tak neuziju.
5 -2
reagovat
BOND 25 Live Reveal

Edit: Ani název neřekli.:(
715197
[url=https://www.youtube.com/watch?v=niiS0uBs9ec]BOND 25 Live Reveal [/url] Edit: Ani název neřekli.*:(*
0 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Tak lidi na to taky chodili kvůli endgame - třeba já :D
715120
Tak lidi na to taky chodili kvůli endgame - třeba já *:D*
715112
1 -1
reagovat

Captain Marvel

Uf, true definition of "full retard". Ale Jackson to dobře táhne. A ta demogorgon kočka. 

Každopádně Avatar teď určitě padne - jestli tohle dokázalo přitáhnout dost lidí na miliardu, tak Endgame musí dát tři. 
715112
Uf, true definition of "full retard". Ale Jackson to dobře táhne. A ta demogorgon kočka.  Každopádně Avatar teď určitě padne - jestli tohle dokázalo přitáhnout dost lidí na miliardu, tak Endgame musí dát tři. 
Captain Marvel
3 -3
reagují: Gonzi
reagovat
V sobotu  v Aeru maratón všech 4 dílů Mad Maxe link :+
715091
V sobotu  v Aeru maratón všech 4 dílů Mad Maxe https://www.facebook.com/events/551802961983812/ *:+*
2 0
reagovat

Captain Marvel

Před Endgame jsem chtěl dohnat tenhle restík a celkem dost mě překvapilo, jakým způsobem se podařilo vykreslit hlavní hrdinku. Nevím jak to popsat, ale působí tak nějak "svěžím" dojmem, okouzluje specifickým stylem humoru, chováním se vymyká zaběhnutým šablonkám, ... za mě hodně :+ Námět filmu taky docela fajn - pěkný origin a odhalení dalších střípků do skládačky. Jen provedení některých scén a scénář se občas propadají k běžné marvelácké šedi.

V kontextu ostatních sólovek z phase III, které se vesměs potácejí někde mezi nudou a znechucením, celkem příjemná změna. Podruhé to asi neuvidím, ale na Endgame se těším zase o trochu víc.

8/10 za odlehčenou atmosféru, devadesátky, Top Gun a Brie Larson.
715069
Před Endgame jsem chtěl dohnat tenhle restík a celkem dost mě překvapilo, jakým způsobem se podařilo vykreslit hlavní hrdinku. Nevím jak to popsat, ale působí tak nějak "svěžím" dojmem, okouzluje specifickým stylem humoru, chováním se vymyká zaběhnutým šablonkám, ... za mě hodně *:+* Námět filmu taky docela fajn - pěkný origin a odhalení dalších střípků do skládačky. Jen provedení některých scén a scénář se občas propadají k běžné marvelácké šedi. V kontextu ostatních sólovek z phase III, které se vesměs potácejí někde mezi nudou a znechucením, celkem příjemná změna. Podruhé to asi neuvidím, ale na Endgame se těším zase o trochu víc. [b]8/10[/b] za odlehčenou atmosféru, devadesátky, Top Gun a Brie Larson.
Captain Marvel
4 -4
reagovat

Avengers: Infinity War

Dál jsem si opáčko před Endgame, a i na potřetí jsem spokojený. Jediný co mě stále vadí jsou ty vtipy, které tam jsou místy zbytečně tlačené do popředí. Nicméně, akce je skvělá a epická, postavy fungují skvěle a Thanos je perfektní záporák. Těším se na Endgame a doufám, že čelist budu hledat na podlaze. 8,5-9/10
715026
Dál jsem si opáčko před Endgame, a i na potřetí jsem spokojený. Jediný co mě stále vadí jsou ty vtipy, které tam jsou místy zbytečně tlačené do popředí. Nicméně, akce je skvělá a epická, postavy fungují skvěle a Thanos je perfektní záporák. Těším se na Endgame a doufám, že čelist budu hledat na podlaze. 8,5-9/10
Avengers: Infinity War
3 -2
reagovat
Co se to tu nedávno psalo za kokotinu s definicí epičnosti? ">link
714969
Co se to tu nedávno psalo za kokotinu s definicí epičnosti? [url=https://www.youtube.com/watch?v=jrETX2eDhL8]https://www.youtube.com/watch?v=jrETX2eDhL8[/url] *:D*
0 -3
reagovat

'Burbs 10/10

Tenhle film nemá chybu. Patrně nejlepší film Joe Danteho, který lavíruje na pomezí komedie, hororu a parodie.
714968
Tenhle film nemá chybu. Patrně nejlepší film Joe Danteho, který lavíruje na pomezí komedie, hororu a parodie.
'Burbs 10/10
2 0
reagovat
reaguje na: pepo
Rewatchol som - je bombovy. Ale osobne je stále Prestige TOP 8)
714964
Rewatchol som - je bombovy. Ale osobne je stále Prestige TOP *8)*
714958
1 -2
reagovat

Leonardo DiCaprio in Talks to Lead Guillermo del Toro’s ‘Nightmare Alley’

714962
http://collider.com/leonardo-dicaprio-guillermo-del-toro-nightmare-alley/
Leonardo DiCaprio in Talks to Lead Guillermo del Toro’s ‘Nightmare Alley’
0 0
reagovat
reaguje na: Mr.FREAKE
Takze lepsie ako schindlerov zoznam? :D uvidim zajtra. Tesim sa
714958
Takze lepsie ako schindlerov zoznam? *:D* uvidim zajtra. Tesim sa
714951
3 0
reagují: Mr.FREAKE
reagovat

Shazam ----------> Captain Marvel

Ten film má přes chyby srdíčko, škoda, že tržby jsou v této nerovnici naopak od kvality....
714952
Ten film má přes chyby srdíčko, škoda, že tržby jsou v této nerovnici naopak od kvality....
Shazam ----------> Captain Marvel
1 -1
reagovat

ENDGAME

Musím si to ešte poriadne premyslieť ale za mňa lepšie než Infinity War, ktorá na druhý krát už bola dosť neucelená. Endgame je ovela prízemnejšia a dramatickejšia. V tej ohromnej stopáži sa chvala bohu našlo dosť (vážne dosť) miesta na konverzačné scény a trochu z tej depky dokonca siaha aj z plátna. Samozrejme posledná tretina zrejme bude prirovnávaná ku Návratu kráľa a nedivím sa. Pre mňa jedna z najlepších marvelovie a zrejme druhá v poradí čo odomňa (po Winter Soldierovy) dostane 9/10. Možno budem časom hodnotenie znižovať a nachádzať ďalšie plotholes (ktorých som pár zaregistroval už počas premietania) Ale aktuálne je to krásna bodka za 10 rokmi MCU.
9/10
714951
Musím si to ešte poriadne premyslieť ale za mňa lepšie než Infinity War, ktorá na druhý krát už bola dosť neucelená. Endgame je ovela prízemnejšia a dramatickejšia. V tej ohromnej stopáži sa chvala bohu našlo dosť (vážne dosť) miesta na konverzačné scény a trochu z tej depky dokonca siaha aj z plátna. Samozrejme posledná tretina zrejme bude prirovnávaná ku Návratu kráľa a nedivím sa. Pre mňa jedna z najlepších marvelovie a zrejme druhá v poradí čo odomňa (po Winter Soldierovy) dostane 9/10. Možno budem časom hodnotenie znižovať a nachádzať ďalšie plotholes (ktorých som pár zaregistroval už počas premietania) Ale aktuálne je to krásna bodka za 10 rokmi MCU. [b]9/10[/b]
ENDGAME
1 -1
reagují: pepo
reagovat

Haunting of Sharon Tate (2019)

Amaterština o tom, jak Sharon Tate a její kámoši zamordují Mansonovu rodinu, která příjde na onu nezvanou návštěvu.
Tvl, ještě že to bylo tak krátký. 20%
Pamatuje ještě někdo na Hillary Duff? :D
Ještě nás letos čeká Charlie Says a ten Tarantino. 
714946
Amaterština o tom, jak Sharon Tate a její kámoši zamordují Mansonovu rodinu, která příjde na onu nezvanou návštěvu. Tvl, ještě že to bylo tak krátký. 20% Pamatuje ještě někdo na Hillary Duff? *:D* Ještě nás letos čeká Charlie Says a ten Tarantino. 
Haunting of Sharon Tate (2019)
1 0
reagovat
arctic (2018)
40% - produkt jak od netflixu. neslo to minout. styx me zajima mnohem vic.
714924
arctic (2018) 40% - produkt jak od netflixu. neslo to minout. [url=https://youtu.be/IPHvMn8dwi8]styx[/url] me zajima mnohem vic.
1 -2
reagovat
reaguje na: dawko
Jestli ten film bude špatný, tak minimálně ruluje ve všech ukázkách, které jsou na 4-5*. Minimálně zde někdo odvedl skvělou práci :+
714912
Jestli ten film bude špatný, tak minimálně ruluje ve všech ukázkách, které jsou na 4-5*. Minimálně zde někdo odvedl skvělou práci *:+*
714883
1 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se