Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 23201 - 23220 Napsat příspěvek

Handsome Devil (2016)

Miluju dojáky a tahle středoškolská sportovní romance je zatraceně kvalitní a zároveň zdravě nahořklá. A jako bonus je tu Andrew Scott. Jasně, ze začátku si člověk trochu hůř zvyká na přemíru split screenů, ale nakonec je Handsome Devil snímkem, po jehož skončení se budete krásně usmívat. Víc takových oddychovek. :+

8/10
667215
Miluju dojáky a tahle středoškolská sportovní romance je zatraceně kvalitní a zároveň zdravě nahořklá. A jako bonus je tu Andrew Scott. Jasně, ze začátku si člověk trochu hůř zvyká na přemíru split screenů, ale nakonec je Handsome Devil snímkem, po jehož skončení se budete krásně usmívat. Víc takových oddychovek. *:+* 8/10
Handsome Devil (2016)
2 -8
reagovat
reaguje na: pepo
Mno, já myslím, že Dunkirk překonal v leteckých scénách nejen Pearl Harbor (mimochodem guilty pleasure jak řemen), ale třebas i takovej Tmavomodrej svět.

Dunkirk není shit, jen moh bejt lepší.
667175
Mno, já myslím, že Dunkirk překonal v leteckých scénách nejen Pearl Harbor (mimochodem guilty pleasure jak řemen), ale třebas i takovej Tmavomodrej svět. Dunkirk není shit, jen moh bejt lepší.
667167
6 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Rozumím, co tím chceš říct. Ovšem jeden ze stavebních prvků jakéhokoli hodnocení je přece porovnání. Bez něj bys mohl o připálené svíčkové říct, že je sice hořká, ale protože nechceš srovnávat s jinou kuchyní, tak je vlastně super. Ona je to přece jenom svíčková, žejo. Analogicky to překlop - "Můžeš říct, že je to sračka, protože to není tak dobré, jako jiné věci". Funkčně ti to haprovat nebude.
Jenže hodnocení jako takové (alespoň filmové) ti nesestává pouze ze vzájemného porovnání. Pokud si nabyl toho dojmu, že Dunkerk považuju za průměrný film (což samo o sobě neznamená, že bych kdekoliv napsal, že je to sračka - tohle hodnotící výrazivo z plného srdce nesnáším a zásadově ho nepoužívám) jen kvůli tomu, že v mých očích nedosáhl kvalit Pokání a Pearl Harboru, pak je to chybný dojem.
Dunkerk ve srovnání s ostatními válečnými filmy vychází naopak ještě celkem obstojně - protože se nesnaží za každou cenu kopírovan Vojínův model. Naopak ta odtažitost a jistá umírněnost na tom byla obvzláštňující. Že pak podrážela nohy vyprávění je věc druhá. Ty srovnání jsou použity záměrně ke vztahu k látce. Navíc u Pokání nejde prvoplánově o válečný film, přesto jak vypravěčsky, tak filmařsky je na tom celý film podstatně lépe.
Ale pokud to chceš ještě jinak - a mohl bych porovnávat i mezi Nolanovými kousky a stejně by na tom Dunkerk nebyl moc dobře - jen letos jsem viděl řadu nápaditějších, chytlavějších/napínavějších/zábavnějších, s mnohem lepší filmařskou vizí, odvahou a představivostí. Naopak moc filmů, které by byly tak zahleděny samy do sebe už ne a to pózerství filmařů mě vysloveně iritovalo. Že ten film vypráví o byť významné, ale příběhově chudé historii považuju úplně za ten nejmenší problém. Jak už jsem tu nedávno řekl - Nolan ve velkém hřeší na to, že je považovaný na number one hollywoodsou persónu a úplně blbě nabyl dojmu, že za to vděčí věcem, které se u Dunkerku sešly v míře vrchovaté. Až zapomněl, že za to může poctivá filmařská dřina, ale do detailu promyšlená a výborné vypravěčské schopnosti, které sice dokážou ustát hrátky s časovými rovinami, ale ony samy za to nejsou vůbec zodpovědné.
667174
Rozumím, co tím chceš říct. Ovšem jeden ze stavebních prvků jakéhokoli hodnocení je přece porovnání. Bez něj bys mohl o připálené svíčkové říct, že je sice hořká, ale protože nechceš srovnávat s jinou kuchyní, tak je vlastně super. Ona je to přece jenom svíčková, žejo. Analogicky to překlop - "Můžeš říct, že je to sračka, protože to není tak dobré, jako jiné věci". Funkčně ti to haprovat nebude. Jenže hodnocení jako takové (alespoň filmové) ti nesestává pouze ze vzájemného porovnání. Pokud si nabyl toho dojmu, že Dunkerk považuju za průměrný film (což samo o sobě neznamená, že bych kdekoliv napsal, že je to sračka - tohle hodnotící výrazivo z plného srdce nesnáším a zásadově ho nepoužívám) jen kvůli tomu, že v mých očích nedosáhl kvalit Pokání a Pearl Harboru, pak je to chybný dojem. Dunkerk ve srovnání s ostatními válečnými filmy vychází naopak ještě celkem obstojně - protože se nesnaží za každou cenu kopírovan Vojínův model. Naopak ta odtažitost a jistá umírněnost na tom byla obvzláštňující. Že pak podrážela nohy vyprávění je věc druhá. Ty srovnání jsou použity záměrně ke vztahu k látce. Navíc u Pokání nejde prvoplánově o válečný film, přesto jak vypravěčsky, tak filmařsky je na tom celý film podstatně lépe. Ale pokud to chceš ještě jinak - a mohl bych porovnávat i mezi Nolanovými kousky a stejně by na tom Dunkerk nebyl moc dobře - jen letos jsem viděl řadu nápaditějších, chytlavějších/napínavějších/zábavnějších, s mnohem lepší filmařskou vizí, odvahou a představivostí. Naopak moc filmů, které by byly tak zahleděny samy do sebe už ne a to pózerství filmařů mě vysloveně iritovalo. Že ten film vypráví o byť významné, ale příběhově chudé historii považuju úplně za ten nejmenší problém. Jak už jsem tu nedávno řekl - Nolan ve velkém hřeší na to, že je považovaný na number one hollywoodsou persónu a úplně blbě nabyl dojmu, že za to vděčí věcem, které se u Dunkerku sešly v míře vrchovaté. Až zapomněl, že za to může poctivá filmařská dřina, ale do detailu promyšlená a výborné vypravěčské schopnosti, které sice dokážou ustát hrátky s časovými rovinami, ale ony samy za to nejsou vůbec zodpovědné.
667167
2 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
A ktory film prekonal pearl harbor v leteckych scenach? Rovnako mozem napisat, ze Dunkurk je shit, lebo nie je tak super ako ryan alebo longest day;)snad vies ako to myslim
667167
A ktory film prekonal pearl harbor v leteckych scenach? Rovnako mozem napisat, ze Dunkurk je shit, lebo nie je tak super ako ryan alebo longest day*;)*snad vies ako to myslim
667158
1 0
reagují: Memphis, KARLOS
reagovat

Kingsman : Golden Circle (2017)

Přidávám se ke chvalozpěvům. Vaughn je borec a tohle byla prvotřídní zábava. Bavil jsem se od začátku do konce a možná líp než u jedničky. Recyklát ? Pche.
9/10
p.s. Elton :D
667166
Přidávám se ke chvalozpěvům. Vaughn je borec a tohle byla prvotřídní zábava. Bavil jsem se od začátku do konce a možná líp než u jedničky. Recyklát ? Pche. 9/10 p.s. Elton *:D*
Kingsman : Golden Circle (2017)
1 -1
reagovat
reaguje na: pepo
Určitě ne. Gravity je filmařsky naprsto na špici, zatímco Dunkerk spoléhá na to, že "to natočíme na IMAX a real a lidi v tom uvidí masterpeace". V tomto ohledu opravdu očekávám víc. O dost víc.
ps: Samotná dějová linie Dunkerku mi špatná nepřišla. Lodičky i Pláž bych chtěl v jiném podání vidět hrozně rád... Počkat - pláž jsem dostal v Pokání, teď už jen ty lodičky z druhé světové...
pps: I Bay v Pearl Harboru dokázal stonásobně překonat to, co bylo u Nolana Ve vzduchu.
8)8)8)
667158
Určitě ne. Gravity je filmařsky naprsto na špici, zatímco Dunkerk spoléhá na to, že "to natočíme na IMAX a real a lidi v tom uvidí masterpeace". V tomto ohledu opravdu očekávám víc. O dost víc. ps: Samotná dějová linie Dunkerku mi špatná nepřišla. Lodičky i Pláž bych chtěl v jiném podání vidět hrozně rád... Počkat - pláž jsem dostal v Pokání, teď už jen ty lodičky z druhé světové... pps: I Bay v Pearl Harboru dokázal stonásobně překonat to, co bylo u Nolana Ve vzduchu. *8)**8)**8)*
667154
5 -3
reagují: pepo
reagovat
Dunkirk je samozřejmě boží. Pošli to dál.
667157
Dunkirk je samozřejmě boží. Pošli to dál.
5 -3
reagovat
reaguje na: kubqo
ja som to v IMAXE videl a nuda to bolo tak ci tak. 
btw. Gravity je sranda a United 93 je dokonalost!!!
667156
ja som to v IMAXE videl a nuda to bolo tak ci tak.  btw. Gravity je sranda a United 93 je dokonalost!!!
667152
5 -2
reagovat
reaguje na: kubqo
je to podobný problém ako pri Gravity alebo United 93
667154
je to podobný problém ako pri Gravity alebo United 93
667152
0 -1
reagují: KARLOS
reagovat

Dunkirk

Tak ja som to nevidel v IMAXE a mám pocit, že to fungovalo len prvú polhodinu, potom som sa už len nudil. Neprišiel žiadno nový vizuány nápad. A keď všetko o čo sa ten film snaží je len po štýlovej stránke, to je strašný problém. Ale možno je to podobný problé ako pri Gravity. ľudia čo to nevideli v 3D nemajú šajnu o čo prichádzali.
667152
Tak ja som to nevidel v IMAXE a mám pocit, že to fungovalo len prvú polhodinu, potom som sa už len nudil. Neprišiel žiadno nový vizuány nápad. A keď všetko o čo sa ten film snaží je len po štýlovej stránke, to je strašný problém. Ale možno je to podobný problé ako pri Gravity. ľudia čo to nevideli v 3D nemajú šajnu o čo prichádzali.
Dunkirk
2 0
reagují: SteKi, pepo
reagovat
reaguje na: KARLOS
to je smutné;)
667151
to je smutné*;)*
667150
1 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ne a ne, respektive u druhého nemůžu s čistým svědomím soudit, ale velmi o tom pochybuju... A ano, ten film mi nabídl extrémně málo přes průměr, v jakémkoli myslitelném směru.
667150
Ne a ne, respektive u druhého nemůžu s čistým svědomím soudit, ale velmi o tom pochybuju... A ano, ten film mi nabídl extrémně málo přes průměr, v jakémkoli myslitelném směru.
667145
3 -1
reagují: pepo
reagovat
reaguje na: speta.jr
Hunt for the Wilderpeople?

Mě What We Do in the Shadows docela bavilo, ale tohle mi sedlo mnohem víc.
667146
Hunt for the Wilderpeople? Mě What We Do in the Shadows docela bavilo, ale tohle mi sedlo mnohem víc.
667137
1 -2
reagovat
Dunkirk je jeden z nejintenzivnějších filmových a IMAXových zážitků. A někomu je to pořád málo... :D
667145
Dunkirk je jeden z nejintenzivnějších filmových a IMAXových zážitků. A někomu je to pořád málo... *:D*
4 -4
reagují: KARLOS
reagovat
coriolanus (2011)
65% - pro fiennese mam slabost.
667141
coriolanus (2011) 65% - pro fiennese mam slabost.
0 0
reagovat
vidz. diskusia V.I.M. Underground :D
667140
vidz. diskusia V.I.M. Underground *:D*
0 0
reagovat

GuidoA.

Zoznam najväčších sračiek, čo som v živote videl bude inokedy. Vlastne ani tam sa Happy End nedostane, pretože som z neho odišiel z kina a nedokukal to, čo sa mi ešte v živote nestalo. Ten film je pre mňa podobný miľník ako Star Wars a Kusturicov Underground :D:D:D
667138
Zoznam najväčších sračiek, čo som v živote videl bude inokedy. Vlastne ani tam sa Happy End nedostane, pretože som z neho odišiel z kina a nedokukal to, čo sa mi ešte v živote nestalo. Ten film je pre mňa podobný miľník ako Star Wars a Kusturicov Underground *:D**:D**:D*
GuidoA.
1 0
reagovat

Whatwe do in shadows

Vcelku zklamání, chystal jsem se na to pár let, ale nikdy nebyla nálada. Po Thorovi 3 jsem na to vlítl a musím uznat, že herci se do rolí vžili a oldschool VFX jsou supr, ale nějak mě to nebavilo. Asi chybělo víc humoru nebo nějaký větší konflikt.
667137
Vcelku zklamání, chystal jsem se na to pár let, ale nikdy nebyla nálada. Po Thorovi 3 jsem na to vlítl a musím uznat, že herci se do rolí vžili a oldschool VFX jsou supr, ale nějak mě to nebavilo. Asi chybělo víc humoru nebo nějaký větší konflikt.
Whatwe do in shadows
2 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: pepo
chybi mi tam happy end. 
667136
chybi mi tam happy end. 
667099
2 0
reagovat
Kam sme sa to dopracovali......ach jaj8)8)8)
667130
Kam sme sa to dopracovali......ach jaj*8)**8)**8)*
2 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se