Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 17241 - 17260 Napsat příspěvek
reaguje na: HAL
Inovativní nápad, u kterého se bojím, že se z toho stane alternativa k Saw a s každým dalším dílem to půjde kvalitativně do hajzlu. Konec jsem nějak nepochopil, ale jinak fakt zajímavej kousek. 
753991
Inovativní nápad, u kterého se bojím, že se z toho stane alternativa k Saw a s každým dalším dílem to půjde kvalitativně do hajzlu. Konec jsem nějak nepochopil, ale jinak fakt zajímavej kousek. 
753971
3 0
reagují: HAL
reagovat

Platform

Jeden z nejzábavnějších hororů za poslední roky, tak akorát k nedělnímu obědu. Škoda že se to v závěru rozplizlo do mlácení prázdné slámy bez smysluplné pointy.
753971
Jeden z nejzábavnějších hororů za poslední roky, tak akorát k nedělnímu obědu. Škoda že se to v závěru rozplizlo do mlácení prázdné slámy bez smysluplné pointy.
Platform
8 -2
reagují: departed
reagovat
reaguje na: Disketa1
Neee, ten film zapadnul především pro to, protože v době vzniku už nebyl nic jiného než meh sázka na jistotu. Škoda, protože Polívka tam hraje fantasticky. 
753965
Neee, ten film zapadnul především pro to, protože v době vzniku už nebyl nic jiného než meh sázka na jistotu. Škoda, protože Polívka tam hraje fantasticky. 
753926
1 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Však komu by chybělo maso a alkohol, když máš nekonečnou zásobu drog.
753964
Však komu by chybělo maso a alkohol, když máš nekonečnou zásobu drog.
753958
6 -2
reagovat
reaguje na: Muf
Progresivní individua jsou podle mě blázni. Asi by si měli uvědomit, že nejslavnější vegetarián a abstinent na světě byl Hitler. 8)
753958
Progresivní individua jsou podle mě blázni. Asi by si měli uvědomit, že nejslavnější vegetarián a abstinent na světě byl Hitler. *8)*
753943
3 -3
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Takový vzorný soudruh :+
753943
Takový vzorný soudruh *:+*
753894
4 0
reagují: DarkSith
reagovat

Anthropoid

Tento film jsem viděl už v době premiéru. Ale dnes jsem na něj náhodou narazil na Nově (běžně se této televizi vyhýbám, abych si zachoval duševní zdraví) a musím říct, že na rozdíl od The Man with the Iron Heart (Smrtihlav) je to opravdu dobrý film. U toho jsem naopak místy docela trpěl a jediné větší plus pro mě byla Mia Wasikowska. U Anthropoidu mi naopak vadila Aňa Geislerová, která už prostě nemůže hrát mladé holky a taky byla dost nesympatická. Ovšem samotný film se dost povedl. Představitelé parašutistů jsou vybraní bezchybně a nejvýraznější z nich je Cillian Murphy. Ani Jamie Dornan nezklamal. Scéna atentátu na Heydricha je o něco dynamičtější než ta z filmu Atentát, ale obě jsou si celkem podobné. Závěrečná pasáž v kostele na mě udělala velký dojem a člověka až zamrazí, když si uvědomí, že nebýt obětí Gabčíka, Kubiše a dalších parašutistů Československo by po válce pravděpodobně nebylo obnoveno v předmnichovských hranicích. Anthropoid není dokonalý film a je jasné, že film Atentát z roku 1964 se snad ani překonat nedá, ale přesto stojí za to ho vidět. 
PS: Kdo si myslí, že si Němci na území Protektorátu nezasloužili po válce jen to nejhorší, měl by si uvědomit, co s námi měli v plánu udělat, pokud by ji náhodu vyhráli. 
Moje honocení: 8/10
753930
Tento film jsem viděl už v době premiéru. Ale dnes jsem na něj náhodou narazil na Nově (běžně se této televizi vyhýbám, abych si zachoval duševní zdraví) a musím říct, že na rozdíl od The Man with the Iron Heart (Smrtihlav) je to opravdu dobrý film. U toho jsem naopak místy docela trpěl a jediné větší plus pro mě byla Mia Wasikowska. U Anthropoidu mi naopak vadila Aňa Geislerová, která už prostě nemůže hrát mladé holky a taky byla dost nesympatická. Ovšem samotný film se dost povedl. Představitelé parašutistů jsou vybraní bezchybně a nejvýraznější z nich je Cillian Murphy. Ani Jamie Dornan nezklamal. Scéna atentátu na Heydricha je o něco dynamičtější než ta z filmu Atentát, ale obě jsou si celkem [url=https://www.youtube.com/watch?v=mefUi9mrCwo]podobné[/url]. Závěrečná pasáž v kostele na mě udělala velký dojem a člověka až zamrazí, když si uvědomí, že nebýt obětí Gabčíka, Kubiše a dalších parašutistů Československo by po válce pravděpodobně nebylo obnoveno v předmnichovských hranicích. Anthropoid není dokonalý film a je jasné, že film Atentát z roku 1964 se snad ani překonat nedá, ale přesto stojí za to ho vidět.  PS: Kdo si myslí, že si Němci na území Protektorátu nezasloužili po válce jen to nejhorší, měl by si uvědomit, co s námi měli v plánu udělat, pokud by ji náhodu vyhráli.  Moje honocení: 8/10
Anthropoid
3 -1
reagovat

Musíme si pomáhat (2000)

Film, který především kvůli závěru nikdy nebude plně doceněn. Nepříznivé hodnocení bylo nejspíš už v době premiéry a ani po dvaceti letech to na nějaké zlepšení nevypadá. Přitom jde o Hřebejkův a Jarchovského tvůrčí vrchol, který tato dvojice už asi nikdy nepřekoná. Snímek, který nabourává tradiční černobílé klišé o hodných Češích (a zvláště o jejich chování po skončení druhé světové války) a zlých Němcích, musel vytočit nejednoho "vlastence", který rád vytahuje kecy o sudetských Němcích a současném údajně nacistickém Německu. A přitom zapomíná, jak si Češi po válce vyřizovali účty nejen s domnělými nepřáteli. Jojo, chcete po Německu neustálé ponížení, ale před vlastním prahem si zapomenete zamést, protože jste se nedokázali vyrovnat s vlastními kostlivci (viz třeba debaty o postoloprtském masakru). Musíme si pomáhat je skvělý počin a stále má co říct i novým diváckým generacím.
753926
Film, který především kvůli závěru nikdy nebude plně doceněn. Nepříznivé hodnocení bylo nejspíš už v době premiéry a ani po dvaceti letech to na nějaké zlepšení nevypadá. Přitom jde o Hřebejkův a Jarchovského tvůrčí vrchol, který tato dvojice už asi nikdy nepřekoná. Snímek, který nabourává tradiční černobílé klišé o hodných Češích (a zvláště o jejich chování po skončení druhé světové války) a zlých Němcích, musel vytočit nejednoho "vlastence", který rád vytahuje kecy o sudetských Němcích a současném údajně nacistickém Německu. A přitom zapomíná, jak si Češi po válce vyřizovali účty nejen s domnělými nepřáteli. Jojo, chcete po Německu neustálé ponížení, ale před vlastním prahem si zapomenete zamést, protože jste se nedokázali vyrovnat s vlastními kostlivci (viz třeba debaty o postoloprtském masakru). Musíme si pomáhat je skvělý počin a stále má co říct i novým diváckým generacím.
Musíme si pomáhat (2000)
3 -10
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Sub-Zero
Thanks Bro. :+
753913
Thanks Bro. *:+*
753912
4 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Ver tomu že zaujímalo!
Burtonovský Forrest Gump, na konci jedno oko nezostalo suché. :+
753912
Ver tomu že zaujímalo! Burtonovský Forrest Gump, na konci jedno oko nezostalo suché. *:+*
753910
4 0
reagují: hroubek
reagovat
Lehce jsme zavzpomínali na Velkou rybu. Jen kdyby to někoho zajímalo.

Velká ryba
753910
Lehce jsme zavzpomínali na Velkou rybu. Jen kdyby to někoho zajímalo. [url=https://plotpoint.sk/velka-ryba-filmove-pecky-na-ktere-jsme-zapomneli/]Velká ryba[/url]
5 0
reagují: Sub-Zero
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Vegan? Tak to bychom si nerozuměli. 8)
753896
Vegan? Tak to bychom si nerozuměli. *8)*
753894
5 0
reagovat
reaguje na: DarkSith
Tak to se seznam se mnou, celoživotní etický vegan, abstinent a nekuřák
753894
Tak to se seznam se mnou, celoživotní etický vegan, abstinent a nekuřák
753860
3 -6
reagují: Muf, DarkSith
reagovat

nuda

mohl by leaknout nějakej ačkovej film co se chystal do kin ...:D8)?)
753882
mohl by leaknout nějakej ačkovej film co se chystal do kin ...*:D**8)**?)*
nuda
2 0
reagovat
No, každopádně jsou Želary stále nejlepším Trojanovým filmem, i když pro mě pořád průměrným, ale když je srovnám s nedávným Tomanem, tak ční do výšin. Trojan jako režisér/producent se musel úplně zbláznit, když Tomana pustil do kin, poněvadž ten byl už úplně televizní taškařicí. Celovečerní verze Českého století, to se fakt nedalo.

Poznámka: Nechápejte mě špatně, České století se mi líbilo, poněvadž bylo rozděleno do cca hodinových epizod s jen a pouze edukativním charakterem, což na platformu České televize myslím patří. Ale u Tomana si pamatuji, že Trojan před premiérou někde tvrdil, že by se rád zase podíval na předávání Oscarů, jestli opravdu měl s Tomanem až takové plány, tak mu bezpochyby hráblo.
753880
No, každopádně jsou Želary stále nejlepším Trojanovým filmem, i když pro mě pořád průměrným, ale když je srovnám s nedávným Tomanem, tak ční do výšin. Trojan jako režisér/producent se musel úplně zbláznit, když Tomana pustil do kin, poněvadž ten byl už úplně televizní taškařicí. Celovečerní verze Českého století, to se fakt nedalo. [b]Poznámka[/b]: Nechápejte mě špatně, České století se mi líbilo, poněvadž bylo rozděleno do cca hodinových epizod s jen a pouze edukativním charakterem, což na platformu České televize myslím patří. Ale u Tomana si pamatuji, že Trojan před premiérou někde tvrdil, že by se rád zase podíval na předávání Oscarů, jestli opravdu měl s Tomanem až takové plány, tak mu bezpochyby hráblo.
3 -2
reagovat
Mne se to velmi líbilo i po letech. Škoda že za tu dobu Trojan nenatočil tak o 5 filmů víc. 

Akorát mi fest vadilo herectví Donutila, Duška a Geislerové. Oni fakt umí za těch 20 let jenom tuhle polohu? Fakt příšerný, když jsem srovnal Geislerovou s defacto nehereckou Bittovou.
753869
Mne se to velmi líbilo i po letech. Škoda že za tu dobu Trojan nenatočil tak o 5 filmů víc.  Akorát mi fest vadilo herectví Donutila, Duška a Geislerové. Oni fakt umí za těch 20 let jenom tuhle polohu? Fakt příšerný, když jsem srovnal Geislerovou s defacto nehereckou Bittovou.
3 -3
reagovat

Želary ?

Hej tak trochu nedobrovolně jsem to taky včera po 15 letech viděl a souhlasím Jagodou + teda mi přišel scénář velmi průměrný, neznám předlohu, ale úplně tam do očí bije ta zbytečná (pro film) rozmáchlost vyprávění na několika pod-příbězích, které jsou zkratkovité a ještě je to na úkor zajímavějšího dráma ústřední dvojice. Několikrát jsem si při sledování říkal, že bych si radši přečetl knížku... škoda že nečtu :D
753866
Hej tak trochu nedobrovolně jsem to taky včera po 15 letech viděl a souhlasím Jagodou + teda mi přišel scénář velmi průměrný, neznám předlohu, ale úplně tam do očí bije ta zbytečná (pro film) rozmáchlost vyprávění na několika pod-příbězích, které jsou zkratkovité a ještě je to na úkor zajímavějšího dráma ústřední dvojice. Několikrát jsem si při sledování říkal, že bych si radši přečetl knížku... škoda že nečtu *:D*
Želary ?
5 0
reagovat
Je rozdíl pravidelně v pátek jít s kamosema na 2, nebo pravidelně každej den vylejt před vecerkou / doma 10 lagvacovejch Primusů a láhev tuzemsku/pražský vodky/ ferneta
753862
Je rozdíl pravidelně v pátek jít s kamosema na 2, nebo pravidelně každej den vylejt před vecerkou / doma 10 lagvacovejch Primusů a láhev tuzemsku/pražský vodky/ ferneta
2 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
V této zemi se pije všude. A neznám nikoho, kdo by pravidelně nepil už od prváku na střední. Jo asi to není tradice, na kterou můžeme být hrdí, ale je to tak. :D
753860
V této zemi se pije všude. A neznám nikoho, kdo by pravidelně nepil už od prváku na střední. Jo asi to není tradice, na kterou můžeme být hrdí, ale je to tak. *:D*
753850
2 -3
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
reaguje na: HAL
No, já bych se tím fakt nechlubil, ale to je jen osobní postoj, žejo. ?)8)
753859
No, já bych se tím fakt nechlubil, ale to je jen osobní postoj, žejo. *?)**8)*
753854
1 -2
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se