Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 16461 - 16480 Napsat příspěvek
reaguje na: Gorecki

Payback

Kinoverze: Úvod začíná "operací" u "doktora", který Porterovi vytahuje kulky (náboje :D). Má mužského záporáka, který je ukazaný. Porter mu unese syna a požaduje 70 táců, které si předají ve skladu. Porter pak odpálí zkorumpované poldy ve svém bytě, kde mu mafiáni předtím nastražili bombu pod postelí, čímž se zbaví posledních padouchů načež odjíždí se bývalou (prostitutkou) za lepšími časy. Je tam víc vtipů, jiná hudba, modrý filtr, voiceover a přesříhaná chronologie, kdy ho Val zradí a postřelí.
Režisérská verze: 2/3 jsou podobné jen jinak sestříhané. Hl. padouch je žena (hlava syndikátu), která není ukázaná a nezemře. Policajti mají mnohem menší roli stejně jako Lucy Liu (Pearl). V úvodu se Porter popere se svou bývalou (prostitutka). Končí to předáním peněz na zastávce Chicagské nadzemky, kde Porter postupně postřílí nepřítele, ale sám schytá několik ran a téměř umíra. Jeho holka ho tedy odváží za doktorem a film končí (překvapivě v New Yorku?). Je to o 10m kratčí čili mnohem rychlejší tempo.
758404
Kinoverze: [spoiler]Úvod začíná "operací" u "doktora", který Porterovi vytahuje kulky (náboje *:D*). Má mužského záporáka, který je ukazaný. Porter mu unese syna a požaduje 70 táců, které si předají ve skladu. Porter pak odpálí zkorumpované poldy ve svém bytě, kde mu mafiáni předtím nastražili bombu pod postelí, čímž se zbaví posledních padouchů načež odjíždí se bývalou (prostitutkou) za lepšími časy. Je tam víc vtipů, jiná hudba, modrý filtr, voiceover a přesříhaná chronologie, kdy ho Val zradí a postřelí.[/spoiler] Režisérská verze: [spoiler]2/3 jsou podobné jen jinak sestříhané. Hl. padouch je žena (hlava syndikátu), která není ukázaná a nezemře. Policajti mají mnohem menší roli stejně jako Lucy Liu (Pearl). V úvodu se Porter popere se svou bývalou (prostitutka). Končí to předáním peněz na zastávce Chicagské nadzemky, kde Porter postupně postřílí nepřítele, ale sám schytá několik ran a téměř umíra. Jeho holka ho tedy odváží za doktorem a film končí (překvapivě v New Yorku?). Je to o 10m kratčí čili mnohem rychlejší tempo.[/spoiler]
Payback
758397
2 -2
reagují: Vincent
reagovat
reaguje na: MarvinP
Yop, hlavně tím posunem do válečných let Pasolini film oproti docela nudné knize dost povýšil (de Sade má lepší, je velká škoda že Salo nedokončil/nemohl vydat tak jak původně zamýšlel) 
758402
Yop, hlavně tím posunem do válečných let Pasolini film oproti docela nudné knize dost povýšil (de Sade má lepší, je velká škoda že Salo nedokončil/nemohl vydat tak jak původně zamýšlel) 
758392
3 -2
reagovat
reaguje na: Gorecki
Počkej na Justice League. :D
758399
Počkej na Justice League. *:D*
758397
4 -2
reagovat
reaguje na: Sub-Zero
Na lacny zaludok zase neodporucam pozerat dalsiu klasiku filmovych klubov Velku zranicu.:D
758398
Na lacny zaludok zase neodporucam pozerat dalsiu klasiku filmovych klubov Velku zranicu.*:D*
758396
3 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Asi nepoznam film, ktory by mal odlisnejsiu oficialnu a rezisersku verziu. Ak si niekto spomenie, sem s tym.

Toto je idealny vyukovy material do filmovej skoly aky sa uz asi tak skoro nezopakuje.

Zach Snyder si prave niekde v pozadi odkaslal a podal niekomu svoje pivo...;)
758397
Asi nepoznam film, ktory by mal odlisnejsiu oficialnu a rezisersku verziu. Ak si niekto spomenie, sem s tym. Toto je idealny vyukovy material do filmovej skoly aky sa uz asi tak skoro nezopakuje. [spoiler]Zach Snyder si prave niekde v pozadi odkaslal a podal niekomu svoje pivo...;)[/spoiler]
758395
3 -2
reagují: pepo, Cinefil, do_Od
reagovat
reaguje na: MarvinP
Labužník :D :+
Upresním: nedal celé = posúval niekt. (ob)scénky
Odporúčam: pozerať na lačný žalúdok
758396
Labužník *:D* *:+* Upresním: nedal celé = posúval niekt. (ob)scénky [b]Odporúčam: [/b]pozerať na lačný žalúdok
758392
1 -1
reagují: Gorecki
reagovat

Payback (1999) a Payback: Straight Up (2006)

Payback
Škoda, že je Odplata u nás poměrně zapomenutý thriller. Gibsonovi tyhle role šluší, zápletka je jednoduchá, ale ne pitomá a zpracované je to zábavně, čímž stopáž uteče jako nic. Protože se jedná o přestříhanou verzi s jiným záporákem, jde o trochu větší béčko a závěr na mě příliš optimistický a doslovný. Ale zase je tu pár "fikaných" scén (bomba pod postelí, únos), vtipů a lepší hudba, které v režisérské verzi neuvidíte. Obě dvě tedy stojí za zhlédnutí a obě si vedou v hodnocení překvapivě dobře.
7/10

Payback: Straight Up
U režisérské (původně zamýšlené) verzi jde o čistokrevný thriller bez vtípků, voiceoveru a s tajemnějším záporákem. Paradoxně zmizel modrý filtr, který by se tu hodil víc, ale aspoň hudba hraje víc dramaticky. Celá druhá půlka jede v jiném duchu a hlavně poslední třetina je úplně nová. Zmizel tedy únos a výbuch bomby v Porterově bytě. Některé linky sice stále vyznívají do prázdna (policajti, Pearl), ale nejde o nic podstatného. Závěr na zastávce metra je mnohem napínavější a nečekaný, ale trochu zbrklý kvůli kratší stopáži o 10 minut. Troufnu si tvrdit, že pro plné pochopení příběhu jsou potřeba obě verze, které sice končí podobně, ale vyvýjejí se odlišně. Režisérská verze je však o chlup lepší. Docela škoda, že ani jedna z nich není u nás přiliš známá.
7,5/10
758395
[b][i]Payback[/i][/b] Škoda, že je [url=https://plotpoint.sk/rezisersky-sestrih-vylepsujici-kinoverzi-3/][i]Odplata[/i][/url] u nás poměrně zapomenutý thriller. Gibsonovi tyhle role šluší, zápletka je jednoduchá, ale ne pitomá a zpracované je to zábavně, čímž stopáž uteče jako nic. [spoiler]Protože se jedná o přestříhanou verzi s jiným záporákem, jde o trochu větší béčko a závěr na mě příliš optimistický a doslovný. Ale zase je tu pár "fikaných" scén (bomba pod postelí, únos), vtipů a lepší hudba, které v režisérské verzi neuvidíte.[/spoiler] Obě dvě tedy stojí za zhlédnutí a obě si vedou v hodnocení překvapivě dobře. [b]7/10[/b] [i] [b]Payback: Straight Up[/b] [/i]U režisérské (původně zamýšlené) verzi jde o čistokrevný thriller bez vtípků, voiceoveru a s tajemnějším záporákem. Paradoxně zmizel modrý filtr, který by se tu hodil víc, ale aspoň hudba hraje víc dramaticky. [spoiler]Celá druhá půlka jede v jiném duchu a hlavně poslední třetina je úplně nová. Zmizel tedy únos a výbuch bomby v Porterově bytě. Některé linky sice stále vyznívají do prázdna (policajti, Pearl), ale nejde o nic podstatného. Závěr na zastávce metra je mnohem napínavější a nečekaný, ale trochu zbrklý kvůli kratší stopáži o 10 minut.[/spoiler] Troufnu si tvrdit, že pro plné pochopení příběhu jsou potřeba obě verze, které sice končí podobně, ale vyvýjejí se odlišně. Režisérská verze je však o chlup lepší. Docela škoda, že ani jedna z nich není u nás přiliš známá. [b]7,5/10[/b]
Payback (1999) a Payback: Straight Up (2006)
6 -1
reagují: Gorecki
reagovat

Výzva

Blok 99
Důvod nezájmu: rozšlapané hlavy, rozlámané nohy a mnoho dalšího
Zjištění: nejlepší role Vince Vaughna, jeden z nejatmosféričtějších filmů, co jsem kdy viděl + na Vykoupení se už nebudu dívat stejnýma očima :D

Horizont událostí
Důvod nezájmu: Peklo.
Zjištění: Velmi atmosférická 1/2 filmu s hodně hutnou myšlenkou a docela dobrými efekty. Druhá půlka je fakt "mazec". U závěrečného techno songu jsem prskal smíchy. :D
758393
[i][b]Blok 99[/b] [/i][b]Důvod nezájmu:[/b] rozšlapané hlavy, rozlámané nohy a mnoho dalšího [b]Zjištění[/b]: nejlepší role Vince Vaughna, jeden z nejatmosféričtějších filmů, co jsem kdy viděl + na Vykoupení se už nebudu dívat stejnýma očima *:D* [b][i]Horizont událostí[/i][/b] [b]Důvod nezájmu: [/b][url=https://plotpoint.sk/horizont-udalosti-specialni-edice/]Peklo[/url]. [b]Zjištění:[/b] Velmi atmosférická 1/2 filmu s hodně hutnou myšlenkou a docela dobrými efekty. Druhá půlka je fakt "mazec". U závěrečného techno songu jsem prskal smíchy. *:D*
Výzva
758389
6 -2
reagovat

Saló

je nádherný film a těch pár hovínek jen podtrhuje krásu všeho ostatního... nedal-lis to do konce, přišel jsi o hodně (v dobrém i ve zlém)
758392
je nádherný film a těch pár hovínek jen podtrhuje krásu všeho ostatního... nedal-lis to do konce, přišel jsi o hodně (v dobrém i ve zlém)
Saló
758389
4 -4
reagují: HAL, Sub-Zero
reagovat

VÝZVA - Daj film/y, do kt. sa Ti vôbec nechcelo

Saló alebo 120 dní Sodomy
dôvod nezáujmu: no lebo viem o čom!!! :D
zistenie: talianska kuchyňa mi dlhšie nebude šmakovať
- nedal som to celé, na toto nemám "chuťové bunky", ozaj len pre tých najvyberanejších "labužníkov". Idea mi neunikla, ale nešlo ju spracovať inak?! KAKO!

Transformers: Posledný rytier
dôvod nezáujmu: piaty-x ten istý Bayov fetiš
zistenie: mať 10 rokov, bol by to asi môj prvý orgazmický zážitok
- úplne zbytočný a aj v rámci značky prehnaný digifest. :-
758389
[i][b]Saló alebo 120 dní Sodomy[/b] [/i][b]dôvod nezáujmu: [/b]no lebo viem o čom!!! *:D* [b]zistenie: [/b]talianska kuchyňa mi dlhšie nebude šmakovať - nedal som to celé, na toto nemám "chuťové bunky", ozaj len pre tých najvyberanejších "labužníkov". Idea mi neunikla, ale nešlo ju spracovať inak?! KAKO! [b][i]Transformers: Posledný rytier[/i][/b] [b]dôvod nezáujmu: [/b]piaty-x ten istý Bayov fetiš [b]zistenie: [/b]mať 10 rokov, bol by to asi môj prvý orgazmický zážitok - úplne zbytočný a aj v rámci značky prehnaný digifest. *:-*
VÝZVA - Daj film/y, do kt. sa Ti vôbec nechcelo
8 0
reagují: Cinefil, MarvinP
reagovat
Šprtky to chtějí taky

Dal jsem si to podruhé a opět jsem se skvěle bavil. Parádní komedie, kde funguje přátelství, chytré dialogy a jistá přepálenost. 8/10

Lásky čas

Krásná romantická komedie. Dobře využitá zápletka, skvěle napsané postavy, a moc krásná myšlenka. Viděl jsem to po letech a udělalo mě to velkou radost. 8/10
758352
[b]Šprtky to chtějí taky [/b]Dal jsem si to podruhé a opět jsem se skvěle bavil. Parádní komedie, kde funguje přátelství, chytré dialogy a jistá přepálenost. 8/10 [b]Lásky čas [/b]Krásná romantická komedie. Dobře využitá zápletka, skvěle napsané postavy, a moc krásná myšlenka. Viděl jsem to po letech a udělalo mě to velkou radost. 8/10
8 0
reagovat

Lost Bullet (2020)

Malé francouzské netflixí Rychle a zběsile. V podstatě velký argument do MZ speciálu a chtěl bych vidět recku od imfa, protože mi to ve své syrovosti hoooodně sedlo. :+ Hlavně i všechny vedlejší postavy neuvěřitelně charismatičtí sympaťáci. A to že jsou všechny auta v podstatě starý a hnusný bylo osvěžující. Nic geniálního to není, ale slupnul jsem to jako malinu. Jednoduchý plot a mrzí mne, že to není pilot seriálu. 8/10
758350
Malé francouzské netflixí Rychle a zběsile. V podstatě velký argument do MZ speciálu a chtěl bych vidět recku od imfa, protože mi to ve své syrovosti hoooodně sedlo. *:+* Hlavně i všechny vedlejší postavy neuvěřitelně charismatičtí sympaťáci. A to že jsou všechny auta v podstatě starý a hnusný bylo osvěžující. Nic geniálního to není, ale slupnul jsem to jako malinu. Jednoduchý plot a mrzí mne, že to není pilot seriálu. 8/10
Lost Bullet (2020)
3 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Je to folklor, mame to aj v Irsku. Deti to stavaju a nechavaju v lese. Take minihobit domceky.
758325
Je to folklor, mame to aj v Irsku. Deti to stavaju a nechavaju v lese. Take minihobit domceky.
758320
4 0
reagovat

Eurovision

Celou dobu jsem se neskutečně bavil. Film má v sobě sympatickou pozitivní energii a jako pohodová oddechovka funguje skvěle. Humor, atmosféra a hlavně povedené písničky jsou na tom to nejlepší. Ferrell a McAdams se snaží a je mezi nimi dobrá chemie. Vážně by mě zajímalo jestli na Islandu věří na malé elfy. :D
Moje hodnocení: 7/10
758320
Celou dobu jsem se neskutečně bavil. Film má v sobě sympatickou pozitivní energii a jako pohodová oddechovka funguje skvěle. Humor, atmosféra a hlavně povedené písničky jsou na tom to nejlepší. Ferrell a McAdams se snaží a je mezi nimi dobrá chemie. Vážně by mě zajímalo jestli na Islandu věří na malé elfy. *:D* Moje hodnocení: 7/10
Eurovision
5 -1
reagují: xnewstedx
reagovat

Eurovision

Pridavam se ke spokojenym. Dan Stevens vylozene k sezrani a ta prehlidka byvalych ucastniku/vitezu. Ja u toho chvilemi brecela smichy. :+
758315
Pridavam se ke spokojenym. Dan Stevens vylozene k sezrani a ta prehlidka byvalych ucastniku/vitezu. Ja u toho chvilemi brecela smichy. *:+*
Eurovision
5 -2
reagovat
reaguje na: Gonzi
Nope, neznalost remesla me nikdy nezastavila :D
758292
Nope, neznalost remesla me nikdy nezastavila *:D*
758290
4 -2
reagovat
reaguje na: DarkSith
jj, řídím se tím, na co jsem kdysi dááávno narazil u focení: "Člověk by měl znát pravidla, než je začne porušovat". Podle mě musíš umět cokoli dělat jako řemeslo a až pak můžeš řešit, co tím chceš vyjádřit.
758290
jj, řídím se tím, na co jsem kdysi dááávno narazil u focení: "Člověk by měl znát pravidla, než je začne porušovat". Podle mě musíš umět cokoli dělat jako řemeslo a až pak můžeš řešit, co tím chceš vyjádřit.
758281
9 -1
reagují: TedGeorge
reagovat

ANNA

když pominu že prvních 20 minut jsem přeskočil, protože mě to absolutně nezajímalo a chtěl jsem to vypnout tak mě to nakonec neurazilo, znovu bych si to pustit nechtěl a ani bych to nikomu nedoporučil ... Bessonovky jsou cool - nikoho neurazí/nenadchnou, ale tady podle mě hodně šlápl vedle a chtěl to mít "alá Nolan style over the top". Je to škoda, casting nebyl k zahození ... 5/10
758282
když pominu že prvních 20 minut jsem přeskočil, protože mě to absolutně nezajímalo a chtěl jsem to vypnout tak mě to nakonec neurazilo, znovu bych si to pustit nechtěl a ani bych to nikomu nedoporučil ... Bessonovky jsou cool - nikoho neurazí/nenadchnou, ale tady podle mě hodně šlápl vedle a chtěl to mít "alá Nolan style over the top". Je to škoda, casting nebyl k zahození ... 5/10
ANNA
4 -4
reagovat
reaguje na: Gonzi
I umění by mohlo dávat smysl. 8)
758281
I umění by mohlo dávat smysl. *8)*
758272
2 -1
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: xnewstedx

když jsme u těch přírodopisných dokumentů

link

já se vždycky rád díval jako malej na dokumenty od Albyho Mangelse 8):+
Wold safari 1-3 byly a jsou pořád skvělý.
758273
https://www.youtube.com/watch?v=tveSq3dnEa8 já se vždycky rád díval jako malej na dokumenty od Albyho Mangelse *8)**:+* Wold safari 1-3 byly a jsou pořád skvělý.
když jsme u těch přírodopisných dokumentů
758260
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se