Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 14421 - 14440 Napsat příspěvek
reaguje na: hroubek
K těm dalším filmům už nemám takový osobní vztah. Viděl jsem je jednou, líbily se mi, ale to je všechno. Samozřejmě s výjimkou Vězně z Azkabanu, kterého jsem pochopitelně viděl víckrát, dnes ale poprvé v angličtině. Jinak podle mě výborná je Roma. Sice jsem ji taky viděl jednou, ale na tu se opravdu nedá zapomenout. Ostatně má nejblíže k Mexické jízdě.
779933
K těm dalším filmům už nemám takový osobní vztah. Viděl jsem je jednou, líbily se mi, ale to je všechno. Samozřejmě s výjimkou Vězně z Azkabanu, kterého jsem pochopitelně viděl víckrát, dnes ale poprvé v angličtině. Jinak podle mě výborná je Roma. Sice jsem ji taky viděl jednou, ale na tu se opravdu nedá zapomenout. Ostatně má nejblíže k Mexické jízdě.
779931
2 -3
reagovat
reaguje na: Disketa1
Dobře tohle beru. Jen by mě teď zajímalo jaký postoj máš k další filmům, co Cuaron natočil. A jaký mají pro Tebe význam, jak je vnímáš v kontrastu s Mexickou jízdou s odstupem času.

Za mě osobně je HP3 - nejlepší potterovka, Potomci lidí - skvělý film s velkou myšlenkou o smyslu lidství a mateřství, Gravitace - výborný sci-fi s parádní Sandrou a Georgem, Roma - velmi osobitý film, který se mi líbil, ale je na mě moc hutný a ne tak "divácky vděčný" a proto ho mockrát v životě neuvidím, na rozdíl od jeho ostatních filmů.
779931
Dobře tohle beru. Jen by mě teď zajímalo jaký postoj máš k další filmům, co Cuaron natočil. A jaký mají pro Tebe význam, jak je vnímáš v kontrastu s Mexickou jízdou s odstupem času. Za mě osobně je HP3 - nejlepší potterovka, Potomci lidí - skvělý film s velkou myšlenkou o smyslu lidství a mateřství, Gravitace - výborný sci-fi s parádní Sandrou a Georgem, Roma - velmi osobitý film, který se mi líbil, ale je na mě moc hutný a ne tak "divácky vděčný" a proto ho mockrát v životě neuvidím, na rozdíl od jeho ostatních filmů.
779926
4 -1
reagují: Disketa1
reagovat
Kde začít... Mexická jízda má v sobě obrovské množství spontainety, kterou ostatní Cuarónovy filmy jednoduše už nemají. Viděl jsem ji poprvé v nočním filmovém klubu na ČT2. Byl jsem tehdy studentem gymnázia a ve věku, kdy mi bylo tolik jako oběma hlavním hrdinům (takže před více než patnácti lety). Prostě mi ten film byl strašně blízký. Cuarón je ostatně známý svým přístupem k mladým hercům - to je ostatně vidět i ve Vězni z Azkabanu. Navíc ten film má nádhernou kameru Emmanuela Lubezkiho. A nemluvě o úžasné chemii Maribel Verdú a tehdy velmi mladých Diega Luny a Gaela Garcíi Bernala. Ten film jednoduše nestárne, zachovává si svou svěžest a upřímnost a navíc mexická španělština je nádherně jadrná. Jeden z nejlepších filmů o mladých lidech. Omlouvám se, ale nemůžu jinak.

Jo a jen tak mimochodem: byla to právě Mexická jízda, kvůli které se Warneři rozhodli oslovit Alfonsa Cuaróna, aby natočil Vězně z Azkabanu.
779926
Kde začít... Mexická jízda má v sobě obrovské množství spontainety, kterou ostatní Cuarónovy filmy jednoduše už nemají. Viděl jsem ji poprvé v nočním filmovém klubu na ČT2. Byl jsem tehdy studentem gymnázia a ve věku, kdy mi bylo tolik jako oběma hlavním hrdinům (takže před více než patnácti lety). Prostě mi ten film byl strašně blízký. Cuarón je ostatně známý svým přístupem k mladým hercům - to je ostatně vidět i ve Vězni z Azkabanu. Navíc ten film má nádhernou kameru Emmanuela Lubezkiho. A nemluvě o úžasné chemii Maribel Verdú a tehdy velmi mladých Diega Luny a Gaela Garcíi Bernala. Ten film jednoduše nestárne, zachovává si svou svěžest a upřímnost a navíc mexická španělština je nádherně jadrná. Jeden z nejlepších filmů o mladých lidech. Omlouvám se, ale nemůžu jinak. Jo a jen tak mimochodem: byla to právě Mexická jízda, kvůli které se Warneři rozhodli oslovit Alfonsa Cuaróna, aby natočil Vězně z Azkabanu.
3 -3
reagují: hroubek
reagovat
Taky jsem se chtěl zeptat, zda je Mexická jízda, kterou jsem rovněž bohužel neviděl, opravdu lepší než Roma (moje absolutní srdcovka) a Potomci lidí. Mimochodem, zvláštní je, že to Disk konstatoval jako nezpochybnitelný fakt. :D
779925
Taky jsem se chtěl zeptat, zda je Mexická jízda, kterou jsem rovněž bohužel neviděl, opravdu lepší než Roma (moje absolutní srdcovka) a Potomci lidí. Mimochodem, zvláštní je, že to Disk konstatoval jako nezpochybnitelný fakt. *:D*
779921
2 -1
reagovat
Mexickou jízdu jsem neviděl. Ale opravdu mi chceš tvrdit, že je pro Tebe lepší než Potomci lidí, Gravitace a Roma?? 

Opravdu mě zajímá Tvůj názor proč to pro Tebe, tak je, a co je podle Tebe na Mexické jízdě, tak vyjimečného, že jí dáváš přednost pře filmy, které jsem zmínil.
779921
Mexickou jízdu jsem neviděl. Ale opravdu mi chceš tvrdit, že je pro Tebe lepší než Potomci lidí, Gravitace a Roma??  Opravdu mě zajímá Tvůj názor proč to pro Tebe, tak je, a co je podle Tebe na Mexické jízdě, tak vyjimečného, že jí dáváš přednost pře filmy, které jsem zmínil.
779896
4 -1
reagují: JAGODA
reagovat
link Tenhle teaser na Dunu oficiálně neexistuje nebo co? Chci to v HD kvůli té hudbě na konci :+
779915
https://www.youtube.com/watch?v=-J5TOXpf8w8 Tenhle teaser na Dunu oficiálně neexistuje nebo co? Chci to v HD kvůli té hudbě na konci *:+*
2 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Take si myslim, ze jsi vlezly :D:+
779907
Take si myslim, ze jsi vlezly *:D**:+*
779906
5 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Ok, to stejne nebylo na tebe. 
779906
Ok, to stejne nebylo na tebe. 
779897
1 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
Me osobne se vubec nechce, ale klidne to zkuste :)

Ten Edison sem bral jenom jako takove jednorazove popohnani
779897
Me osobne se vubec nechce, ale klidne to zkuste :) Ten Edison sem bral jenom jako takove jednorazove popohnani
779892
2 0
reagují: HAL, AndyKaufman
reagovat

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Vězeň z Azkabanu stále suverénně vede. A co teprve v angličtině, že... Cuarónova neuvěřitelně inovativní režie je stále dechberoucí a nikdy mě nepřestane fascinovat jeho odvaha. I ten jeho typický trademark s věžními hodinami, který použil už v Malé princezně. A John Williams právě ve Vězni z Azkabanu dosáhl vrcholu při práci na Harrym Potterovi. Výjimečné dílo, které je s každým zhlédnutím jenom lepší a lepší. Byť Cuarónovým nejlepším filmem zůstane Mexická jízda.
779896
Vězeň z Azkabanu stále suverénně vede. A co teprve v angličtině, že... Cuarónova neuvěřitelně inovativní režie je stále dechberoucí a nikdy mě nepřestane fascinovat jeho odvaha. I ten jeho typický trademark s věžními hodinami, který použil už v Malé princezně. A John Williams právě ve Vězni z Azkabanu dosáhl vrcholu při práci na Harrym Potterovi. Výjimečné dílo, které je s každým zhlédnutím jenom lepší a lepší. Byť Cuarónovým nejlepším filmem zůstane Mexická jízda.
Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
7 -5
reagovat
Ted měl dole v diskuzi dobrý nápad. Co zkusit společné projekce? Ať je sranda. Umožňuje to Netflix a myslím že i další platformy a doplňky. :)
779892
Ted měl dole v diskuzi dobrý nápad. Co zkusit společné projekce? Ať je sranda. Umožňuje to Netflix a myslím že i další platformy a doplňky. *:)*
1 -2
reagují: TedGeorge
reagovat
Motivace záporáků nebyla vysvětlena skoro vůbec. Přitom hlavní záporák působil celkem inteligentně a bylo vidět, že by si zasloužil větší tvůrčí péči. Některé jeho cynické hlášky neměli chybu, ale nový  teenagerský Hans Gruber z něj bohužel nebude.  
779881
Motivace záporáků nebyla vysvětlena skoro vůbec. Přitom hlavní záporák působil celkem inteligentně a bylo vidět, že by si zasloužil větší tvůrčí péči. Některé jeho cynické hlášky neměli chybu, ale nový  teenagerský Hans Gruber z něj bohužel nebude.  
779843
2 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Prakticky souhlas se vším, co si napsal. Na mě to bylo delší než by to mělo být a vadilo mi nelogické chování policie a motivace záporáku. 
779843
Prakticky souhlas se vším, co si napsal. Na mě to bylo delší než by to mělo být a vadilo mi nelogické chování policie a motivace záporáku. 
779836
4 0
reagují: DarkSith
reagovat

Run Hide Fight

Před tím než jsem si Run Hide Fight pustil, jsem si dal předsevzetí, že se ho pokusím hodnotit nezaujatě a nestraně. Jedná se totiž o ten typ filmu, který získává nebo ztrácí body u diváků už jen díky svému neskrývanému světonázorovému vymezení.
Jak to tedy dopadlo? V prvé řadě mě překvapilo, že trailer tentokrát nelhal. Jedná se o celkem svižné akční drama, kterému nechybí místy tísnivá atmosféra, ale díky své přímočarosti a černobílému vyobrazení dobra a zla od něj nelze očekávat zázraky. Největším kladem snímku je pro mě Isabel May. Ta je v roli vyděšené a následně naštvané tvrďačky bez problémů uvěřitelná. Její postava mi připomínala kombinaci Johna McClana a Katniss Everdeen (inspirace Die Hard je zde opravdu neskrývaná) a ve vojenské bundě svého otce s tváří Thomase Janea si snadno dokázala získat můj respekt. Naopak o dost horší je to se scénářem, který obsahuje klasická klišé (linka s mrtvou matkou) a nelogické momenty. Zatímco první polovina funguje podle mého názoru relativně dobře, v té druhé se tvůrci zbytečně rozhodli udělat s policie naprosto neschopné dementy. Rovněž postavy většiny nezletilých útočníků tvoří jen nezajímaví asociálové nebo duševně narušení magoři. Výjimkou je hlavní záporák, který na mě celou dobu působil jako cynické hovado, který to všechno dělá hlavně pro zábavu. Jeho představitel si to evidentně užil, ale s lepším scénářem by jeho střet s hlavní hrdinkou mohl fungovat mnohem lépe. Naopak po technické stránce filmu nejde mnoho vytknout.
Co se samotného obsahu týká, nic kontroverzního se zde opravdu nekoná. Dokonce je děj v některých ohledech nečekaně progresivní. Hlavní hrdinka není žádný Rambo, ale jen obyčejná holka, která se snaží přežít a zachránit co nejvíc svých spolužáků a učitelů a sama dostane pořádně do těla. Její nejlepší kamarád je černej kluk, který je do ní zamilovaný a na konci se samozřejmě dají dohromady. Na hraně je až úplně poslední scéna, ve která si všimne hlavního padoucha, jak se snaží ztratit v davu. A tak (bez toho, aby si toho jakýkoliv policista všiml) vezme do ruky otcovu odstřelovací pušku a chladnokrevně ho sejme a ještě k tomu tak, aby pořádně trpěl, než umře. A pak zde máme závěrečný song. Run Hide Fight jak už bylo řečeno, nesedne každému, ale rozhodně se nedá říct, že by se jednalo o nějakou filmovou katastrofu. 
Moje hodnocení: 6/10
779836
Před tím než jsem si Run Hide Fight pustil, jsem si dal předsevzetí, že se ho pokusím hodnotit nezaujatě a nestraně. Jedná se totiž o ten typ filmu, který získává nebo ztrácí body u diváků už jen díky svému neskrývanému světonázorovému vymezení. Jak to tedy dopadlo? V prvé řadě mě překvapilo, že trailer tentokrát nelhal. Jedná se o celkem svižné akční drama, kterému nechybí místy tísnivá atmosféra, ale díky své přímočarosti a černobílému vyobrazení dobra a zla od něj nelze očekávat zázraky. Největším kladem snímku je pro mě Isabel May. Ta je v roli vyděšené a následně naštvané tvrďačky bez problémů uvěřitelná. Její postava mi připomínala kombinaci Johna McClana a Katniss Everdeen (inspirace Die Hard je zde opravdu neskrývaná) a ve vojenské bundě svého otce s tváří Thomase Janea si snadno dokázala získat můj respekt. Naopak o dost horší je to se scénářem, který obsahuje klasická klišé [spoiler](linka s mrtvou matkou)[/spoiler] a nelogické momenty. Zatímco první polovina funguje podle mého názoru relativně dobře, v té druhé se tvůrci zbytečně rozhodli udělat s policie naprosto neschopné dementy. Rovněž postavy většiny nezletilých útočníků tvoří jen nezajímaví asociálové nebo duševně narušení magoři. Výjimkou je hlavní záporák, který na mě celou dobu působil jako cynické hovado, který to všechno dělá hlavně pro zábavu. Jeho představitel si to evidentně užil, ale s lepším scénářem by jeho střet s hlavní hrdinkou mohl fungovat mnohem lépe. Naopak po technické stránce filmu nejde mnoho vytknout. Co se samotného obsahu týká, nic kontroverzního se zde opravdu nekoná. Dokonce je děj v některých ohledech nečekaně progresivní. Hlavní hrdinka není žádný Rambo, ale jen obyčejná holka, která se snaží přežít a zachránit co nejvíc svých spolužáků a učitelů a sama dostane pořádně do těla. Její nejlepší kamarád je černej kluk, který je [spoiler]do ní zamilovaný [/spoiler]a na konci se [spoiler]samozřejmě dají dohromady.[/spoiler] Na hraně je až úplně [url=https://www.youtube.com/watch?v=4WpnPdSU5Cc]poslední scéna[/url], [spoiler]ve která si všimne hlavního padoucha, jak se snaží ztratit v davu. A tak (bez toho, aby si toho jakýkoliv policista všiml) vezme do ruky otcovu odstřelovací pušku a chladnokrevně ho sejme a ještě k tomu tak, aby pořádně trpěl, než umře. [/spoiler]A pak zde máme závěrečný [url=https://www.youtube.com/watch?v=o2DUMhXBp8E]song[/url]. Run Hide Fight jak už bylo řečeno, nesedne každému, ale rozhodně se nedá říct, že by se jednalo o nějakou filmovou katastrofu.  Moje hodnocení: 6/10
Run Hide Fight
3 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Kamarádka mi věnovala HBO Go, kde jsou všechny díly. Tudíž tě můžu ujistit, že je všechno naprosto legální. Sérii Rychle a zběsile jsem si nakoupil na blučkách, takže taky je všechno legální.

A jinak se ti nemusím zpovídat.
779831
Kamarádka mi věnovala HBO Go, kde jsou všechny díly. Tudíž tě můžu ujistit, že je všechno naprosto legální. Sérii Rychle a zběsile jsem si nakoupil na blučkách, takže taky je všechno legální. A jinak se ti nemusím zpovídat.
779827
4 -4
reagovat
Dobře, to nijak nepopírám. ;)
779830
Dobře, to nijak nepopírám. *;)*
779828
2 -3
reagovat
Je mi jasné že od tvého rozhodnutí spamovat tu diskuzi deseti příspěvky o filmech, které každý viděl pětkrát, místo toho abys to jako člověk shrnul všechno do jednoho postu, tě nic na světě neodradí...

Takže jen napíšu že Tajemná komnata je dno celé série.
779829
Je mi jasné že od tvého rozhodnutí spamovat tu diskuzi deseti příspěvky o filmech, které každý viděl pětkrát, místo toho abys to jako člověk shrnul všechno do jednoho postu, tě nic na světě neodradí... Takže jen napíšu že Tajemná komnata je dno celé série.
779778
4 -3
reagovat
reaguje na: Cinefil
Tady se Diska musím zastat, měl docela velkou kolekci disků a pravidelně si kupoval i Blůčka, jestli si ho s někým nepletu. :)
779828
Tady se Diska musím zastat, měl docela velkou kolekci disků a pravidelně si kupoval i Blůčka, jestli si ho s někým nepletu. :)
779827
5 -2
reagují: Cinefil
reagovat
Pořád to můžeš vcucnout do jednoho komentáře a ne osmi. 

PS: Tvé komenty k sérii Rychle a zběsile byly z části: "lepší než první díl, horší než druhý." Něco takového opravdu není potřeba psát o roky starých filmech viděných po několikáté. Asi tak.

A ano, vím, že mi to může být jedno a nemusím na to reagovat. :)

PPS: Mít před 2 měsíci Netflix, mohl by sis pouštět celou sérii eng. Takhle se ani neptám, jak si k ní přišel.
779827
Pořád to můžeš vcucnout do jednoho komentáře a ne osmi.  PS: Tvé komenty k sérii Rychle a zběsile byly z části: "lepší než první díl, horší než druhý." Něco takového opravdu není potřeba psát o roky starých filmech viděných po několikáté. Asi tak. A ano, vím, že mi to může být jedno a nemusím na to reagovat. *:)* PPS: Mít před 2 měsíci Netflix, mohl by sis pouštět celou sérii eng. Takhle se ani neptám, jak si k ní přišel.
779825
3 -3
reagují: Disketa1, AndyKaufman
reagovat
dobrý
779826
dobrý
779825
5 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se