Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 4301 - 4320 Napsat příspěvek
reaguje na: Cinefil
To jsem byl já, ne? :D
889981
To jsem byl já, ne? *:D*
889978
0 0
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: Disketa1
A budeš nás zase pravidelně informovat o každém dílu? :D
889978
A budeš nás zase pravidelně informovat o každém dílu? *:D*
889971
1 0
reagují: verbst
reagovat

Dr. No (1962)

Dostal jsem zase chuť na maraton s bondovkami, tak začínám opět od začátku. Dr. No je hodně příjemná detektivka, která to celé rozjela a baví i po šedesáti letech, i když je to z dnešního pohledu hodně skromný film. 
889971
Dostal jsem zase chuť na maraton s bondovkami, tak začínám opět od začátku. Dr. No je hodně příjemná detektivka, která to celé rozjela a baví i po šedesáti letech, i když je to z dnešního pohledu hodně skromný film. 
Dr. No (1962)
13 -1
reagují: Demonic8, Cinefil
reagovat
Po dvou letech přidali na Disney Plus CZ dabing k Sám doma 2. :D
889968
Po dvou letech přidali na Disney Plus CZ dabing k Sám doma 2. *:D*
3 0
reagovat
reaguje na: esmo
"Texas and California working together. You know it's a fiction." :D
889954
"Texas and California working together. You know it's a fiction." *:D*
889924
4 0
reagovat
reaguje na: okkac
Hoši, posílejte hned odkazy, ať na to můžu jen kliknout … :D
link
889924
Hoši, posílejte hned odkazy, ať na to můžu jen kliknout … *:D* [url=https://youtu.be/aDyQxtg0V2w?si=9mB1cdC-jxxqGjLW]https://youtu.be/aDyQxtg0V2w?si=9mB1cdC-jxxqGjLW[/url]
889919
9 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: MarvinP
Parádní pohled8), dík. :+
889920
Parádní pohled*8)*, dík. *:+*
889912
2 -1
reagovat
Ukázka na Civil War od Alexe Garlanda je venku a vypadáto mnohém víc epicky, než bych u A24 filmu čekal.
889919
Ukázka na Civil War od Alexe Garlanda je venku a vypadáto mnohém víc epicky, než bych u A24 filmu čekal.
5 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: Gonzi
jen aby bylo jasno, já zas nejsem žádnej purista, kterej by změny v principu hejtil, mě ty změněné filmy baví, mám s nimi jen dva problémy:

1) v době kdy je dělali bylo CGI ještě ne tak hustý a dost často jsou ty CGI přídavky strašně obvious a mají jiný vzhled než zbytek,

2) disney si sedí na původní verzi a nechce ji pustit, takže fanoušci museli vypotit Despecialized.

Naopak by mě bavilo, kdyby se v těch změnách pokračovalo pořád, kdyby existovalo nejen milion fan cutů a celá kultura okolo nich, ale i desítky oficiálních verzí a neustálé updaty. Prequelly by už chtěly re-render, změny v původních filmech některé taky, některé změny by šlo ještě rozšířit, některé všeobecně hejtěné vzít zpět, baví mě ta myšlenka filmu jako vyvíjející se struktury, což je běžné u her a u filmu vzhledem k dnešním způsobům distribuce možné, jen nezvyklé. Ale o to větší úctu a "nedotknutelnost" by měl mít originál v tom smyslu, že by měl být jasně odlišitelný a snadno dohledatelný a perfektně zakonzervovaný. Což ze strany studia není a musí to suplovat fanbase.

Mohl by prostě existovat film "Star Wars original" a pak řada verzí "StarWars special edition 20xx" podle data změny. A všechno hezky k mání.
889912
jen aby bylo jasno, já zas nejsem žádnej purista, kterej by změny v principu hejtil, mě ty změněné filmy baví, mám s nimi jen dva problémy: 1) v době kdy je dělali bylo CGI ještě ne tak hustý a dost často jsou ty CGI přídavky strašně obvious a mají jiný vzhled než zbytek, 2) disney si sedí na původní verzi a nechce ji pustit, takže fanoušci museli vypotit Despecialized. Naopak by mě bavilo, kdyby se v těch změnách pokračovalo pořád, kdyby existovalo nejen milion fan cutů a celá kultura okolo nich, ale i desítky oficiálních verzí a neustálé updaty. Prequelly by už chtěly re-render, změny v původních filmech některé taky, některé změny by šlo ještě rozšířit, některé všeobecně hejtěné vzít zpět, baví mě ta myšlenka filmu jako vyvíjející se struktury, což je běžné u her a u filmu vzhledem k dnešním způsobům distribuce možné, jen nezvyklé. Ale o to větší úctu a "nedotknutelnost" by měl mít originál v tom smyslu, že by měl být jasně odlišitelný a snadno dohledatelný a perfektně zakonzervovaný. Což ze strany studia není a musí to suplovat fanbase. Mohl by prostě existovat film "Star Wars original" a pak řada verzí "StarWars special edition 20xx" podle data změny. A všechno hezky k mání.
889898
9 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Já znovu postnu tohle video, které předkládá pár zajímavých argumentů pro změny, které Lucas v průběhu let prováděl.

link

Osobně stojím někde v půlce. Despecialized (apod.) Je dobrá, některé změny mi taky nevadí (nejlépe z toho jednoznačně vychází Epizoda V), ale některé už nepřekousnu (Hayden, Gungani).
889899
Já znovu postnu tohle video, které předkládá pár zajímavých argumentů pro změny, které Lucas v průběhu let prováděl. https://youtu.be/xaeTOMvf67c?si=SvtIXU_rdOs7oMjE Osobně stojím někde v půlce. Despecialized (apod.) Je dobrá, některé změny mi taky nevadí (nejlépe z toho jednoznačně vychází Epizoda V), ale některé už nepřekousnu (Hayden, Gungani).
1 -1
reagovat
reaguje na: the dark knight
Tak to můžeš napsat o jakékoliv restoraci čehokoli, takže s tím principiélně nesouhlasím.

Jak říkám, beru že lidem vadí změny, o tom žádná. Ať už přidání života do Mos Eisley, tak vyloženě zásadní věci jako Han shot first. Asi i chápu sentiment, že kdyby na to vůbec nešahal, tak by fanoušci byli radši. Viděl jsem pak další videjka a despecialized je opravdu parádní kombinace 4K a původního vzhledu.

Jen mě zrovna tento záběr praštil do očí, protože ten správný stín vypadá líp, aniž by pro mě nějak měnil záběr samotný. Možná mě asi jen zajímá, jestli existuje not-so-despecialized edice, která odstraňuje ty modernizované výmysly, ale zachovává je tam, kde je to vylepšení originálu (tzn pryč digitální Mos Eisley, ale třeba zachování tohodle stínu, digitálních xwingů adod).
889898
Tak to můžeš napsat o jakékoliv restoraci čehokoli, takže s tím principiélně nesouhlasím. Jak říkám, beru že lidem vadí změny, o tom žádná. Ať už přidání života do Mos Eisley, tak vyloženě zásadní věci jako Han shot first. Asi i chápu sentiment, že kdyby na to vůbec nešahal, tak by fanoušci byli radši. Viděl jsem pak další videjka a despecialized je opravdu parádní kombinace 4K a původního vzhledu. Jen mě zrovna tento záběr praštil do očí, protože ten správný stín vypadá líp, aniž by pro mě nějak měnil záběr samotný. Možná mě asi jen zajímá, jestli existuje not-so-despecialized edice, která odstraňuje ty modernizované výmysly, ale zachovává je tam, kde je to vylepšení originálu (tzn pryč digitální Mos Eisley, ale třeba zachování tohodle stínu, digitálních xwingů adod).
889891
4 -3
reagují: MarvinP
reagovat
Já taky. Protože Star Wars jsou film z roku 1977 a měly by tak vypadat.
889891
Já taky. Protože Star Wars jsou film z roku 1977 a měly by tak vypadat.
889887
6 -2
reagují: Gonzi
reagovat
Já. Já považuji záběr 4 za lepší než záběr 3. Protože mám Starwars rád i s tím jak vtipně v nich vypadal stín pod vznášedlem.

Despecialized je nejlepší verze.
889889
Já. Já považuji záběr 4 za lepší než záběr 3. Protože mám Starwars rád i s tím jak vtipně v nich vypadal stín pod vznášedlem. Despecialized je nejlepší verze.
889887
7 -2
reagovat

SW despecialized

Asi chápu, že se někomu nelíbí digitální postavičky apod., o tom žádná... ale on opravdu někdo považuje záběr 4 za lepší, než záběr 3? link On tedy ten stín je tvarově špatně všude, ale jen na blurayi alespoň vypadá jako stín. (stín stranou, tak imho 4K77 vypadá nejlíp)
889887
Asi chápu, že se někomu nelíbí digitální postavičky apod., o tom žádná... ale on opravdu někdo považuje záběr 4 za lepší, než záběr 3? https://www.youtube.com/watch?v=iI7m2-Enz3k On tedy ten stín je tvarově špatně všude, ale jen na blurayi alespoň vypadá jako stín. (stín stranou, tak imho 4K77 vypadá nejlíp)
SW despecialized
2 -3
reagovat
reaguje na: speta.jr
Máš pravdu. Asi nám pouštěli tuhle verzi. 
889885
Máš pravdu. Asi nám pouštěli tuhle verzi. 
889880
0 0
reagovat
reaguje na: hroubek
ja vlastnim remastrovanou na DVD, ale v podstate kdyz vysla prvni Harmyho verze nekde kolem roku 2011, tak nemam duvod se k remastru nebo blu-ray re-remastru (to jsi videl ted asi) vracet. Pak jsem plynule presel na Restroration verze.
889880
ja vlastnim remastrovanou na DVD, ale v podstate kdyz vysla prvni Harmyho verze nekde kolem roku 2011, tak nemam duvod se k remastru nebo blu-ray re-remastru (to jsi videl ted asi) vracet. Pak jsem plynule presel na Restroration verze.
889874
2 -1
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: pepo
Svým způsobem máš pravdu, Tom Holland se mi tu líbil setsakra hodně. Když jsem Uncharted viděl poprvé v kině, nečekal jsem tu tolik hot záběrů bez trička. :o :+

Ale poslední Indy mě bavil taky, byť ještě úplně nedokážu ocenit věty o stáří. :)
889878
Svým způsobem máš pravdu, Tom Holland se mi tu líbil setsakra hodně. Když jsem Uncharted viděl poprvé v kině, nečekal jsem tu tolik hot záběrů bez trička. *:o* *:+* Ale poslední Indy mě bavil taky, byť ještě úplně nedokážu ocenit věty o stáří. *:)*
889869
0 -7
reagovat
reaguje na: speta.jr
Slovem původní jsem myslel klasickou starou trilogii. A ano je to remastrovaná verze, kde v Návratu Jediho je Anakin v podání Haydena, záběry na Naboo s gungany atd.
889874
Slovem původní jsem myslel klasickou starou trilogii. A ano je to remastrovaná verze, kde v Návratu Jediho je Anakin v podání Haydena, záběry na Naboo s gungany atd.
889873
2 0
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: hroubek
Puvodni Star Wars jsi samozrejme nevidel... ani ja tehdy v 97 :(:( Jeste, ze sou internety... Harmy a Restoration project.
889873
Puvodni Star Wars jsi samozrejme nevidel... ani ja tehdy v 97 *:(**:(* Jeste, ze sou internety... Harmy a Restoration project.
889855
3 0
reagují: hroubek
reagovat
reaguje na: Disketa1
mne sa to pacilo viac nez posledny indy. 8)
889869
mne sa to pacilo viac nez posledny indy. *8)*
889838
4 -5
reagují: Disketa1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se