Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Třetí Venom tržbami zklamal, žhavá romantika Pugh s Garfieldem shořela


ikona
Cival
a24andrew garfieldanoraflorence pughkomikskonkláveralph fiennessean bakersonytom hardytržbyvenomvenom 3
Návrat komiksové euforie do podzimu nevydržel. 

...tak to se asi začne zase mluvit o komiksové kocovině. Deadpool s Wolverinem svou krasojízdou sice ukázali, že řádění okostýmovaných hrdinů může vést ke kolosálnímu ekonomickému triumfu, žánrové juchání ale moc dlouho netrvalo.

Joker 2 shořel jako papír a propálil Warnerům desítky milionů dolarů. Třetí Venom pak měl nastoupit cestu vysmívaného výplachu, který navzdory svým pochybným kvalitám zase vydělá majlant. Tak růžové to ale tentokrát nebude.

 

Sice se zase klasicky rozevřely nůžky mezi názory kritiků a obyčejných diváků – recenzenti brblají a dávají jasně palec dolů, diváci oproti tomu film hodnotí smířlivě jako lehce nadprůměrnou, přímočaře zábavnou oddychovku – tržby ale tentokrát za očekáváním zaostávají. Útok na miliardu jako u jedničky Venoma se konat nebude, stejně tak nedopadly predikce, že film v Americe zažehne o prvním víkendu za sedmdesát milionů.

 

Realitou se stal vlažnější start za 51 mega, který jasně napovídá, že 213 milionů jedničky i dvojky se tentokrát opakovat nebude a zámořské tržby skončí někde okolo 150 melounů. Jasně, co by za to taková dvojka Jokera dala, ale… pro Sony je to i tak docela truchlohra.

Náklady na novou blbinu s Tomem Hardym se sice vrátí díky zbytku světa, kde trojka Venoma zase úřaduje více než velkoryse, nemalé vyčerpání značky je ale patrné. Venom tak sice při svém posledním tanci zapsal na úvod globálních 173 milionů, celkových 856 milionů jedničky je ale v nedohlednu v úplně jiné kasovní galaxii a na půlmiliardu dvojky si taky docela mákne.

 

Pro Sony to nejsou moc dobré zprávy, protože po pohromách s Morbiem a Madam Web jim klopýtá jedna z mála jistot. A Lovec Kraven může začít být o to nervóznější, jak se mu podaří diváky přivábit během vánočních svátků.

Jedinou další větší novinkou bylo velebené Konkláve s Ralphem Fiennesem. To ale navzdory fantastickým reakcím nepřekročilo svůj stín a ze 1753 kin vytěžilo šest a půl milionu za víkend. Rozhodující pro tohle drama ale bude, jestli se povede zažehnout šeptandu a zda se podaří udržet zájem i v příštích týdnech.

 

Naprosto ukázkově se o rozjetí zmíněné šeptandy pokouší vítěz festivalu v Cannes Anora od režiséra Seana Bakera. Po narvaných projekcích v šesti kinech došlo na expanzi do 34 kin a i z téhle trošky se povedlo vytěžit skoro milion, což už stačilo na vyskočení do top desítky na osmém místě.

Limitovaná distribuce tudíž funguje na výbornou a teď dojde na krok nejtěžší, tedy pokus o přeskok mezi masy a rozmnožení stávajícího půldruhého milionu na větší balík. Kdyby se to povedlo, mohla by Anora významněji zaútočit i na Oscary. Tak uvidíme.

 

Výraznější příval peněz hlásí o uplynulém víkendu už jen pár titulů: Velmi spokojeni můžou být strůjci hororového sequelu Úsměv 2, který se na stříbrné pozici posunul na čtyřicítku z Ameriky a osm pětek celosvětově. Takže jednoznačně výnosný byznys. Pokud se podaří držet rozpočty na uzdě, dává rozvoj téhle série rozhodně i nadále smysl. Znáte ale ty hollywoodské ústřely…

Přes globálních 230 mega se přenesl i diváky milovaný animák Rozzum v divočině na třetí pozici. Bohužel jeho cílová rovinka má aktuálně maximálně třísetmilionovou visačku. Což je při pohledu na obří přízeň publika trochu škoda. Ale někdy je asi lepší natočit novou nadčasovou klasiku a nevydělat přitom na nový vozový park, než kdyby film zlámal rekordy a za pár týdnů se na něj zapomnělo.

 

Skvěle si nadále vede i horor Terrifier 3, který se díky vyždímání peněženek hardcore fanoušků žánru mnohonásobně zaplatí. A nepochybně dostane pokračování, stejně jako dvojka Beetlejuice, která už laškuje na 438 milionech.

Naopak poměrně silným zklamáním jsou výnosy romantiky We Live in Time, se kterou narazila společnost A24. Vyhrocené umělecké kousky se daří prodat, s kvalitní mainstreamovou romantikou (77 % pozitivních recenzí!) s Florence Pugh a Andrew Garfieldem se to ale nepovedlo. Bulváry sice naplnila spousta mimózních historek o tom, jak si to hlavní hvězdy před kamerou málem rozdávaly, výsledkem je ale pohříchu hanebná návštěvnost a start za mizerných 4,5 milionů. Snad dostaneme alespoň hezký film.

 

Desítku uzavírají dva finanční provary z animované kategorie, netradiční Lego biografie Život v kostce a příliš drazí Transformers Jedna.

Kompletní žebříček tady.

Za týden se zkusí prosadit animák Hitpig a rodinné drama Lost on a Mountain in Maine. Takže Venom se konkurence bát rozhodně nemusí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace