Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Striptérka Anora je oscarovou favoritkou


ikona
krauset
anoracannesMikey Madisonoscařisean baker
Co říkají kritici na miláčka letošního festivalu v Cannes? 

Režisér Sean Baker se specializuje na dramata o jedincích na okraji společnosti, ať už z důvodu financí nebo volbou kariéry. Jeho poslední film Red Rocket pojednával o pornoherci, jeho předchozí Florida Project s Willemem Dafoem o nezaměstnané matce zdržující se v jednom americkém motelu pak patřil k nejlepším filmům roku 2017. A jeho novinka Anora o mladé striptérce a prostituce, která nepřestává snít o pravé lásce, zabodovala letos na festivalu v Cannes, odkud si odvezla Zlatou palmu. A nyní patří spolu s filmy The Brutalist a Emilia Pérez k velkým oscarovým favoritům. 

Anora se pyšní 98 % pozitivních recenzí na Rottenech a 90 % na Metacritic, a to je prosím průměrné hodnocení, nikoliv procento kladných recenzí! IndieWire hovoří o „srdcervoucí, ale nesmírně vtipné třídní komedii“, Telegraph si povšiml, že „každá z postav je naprostou noční můrou, a zároveň je radost s nimi trávit čas“. Time chválí režiséra Bakera slovy: „je jen málo otevřenějším a inovativnějších filmařů“. Variety zase píše, že Bakerův snímek je „subverzivně romantická sexuální fraška“, která dělá z „Pretty Woman disneyovku“.

Pretty Woman jsem tedy za disneyovku pokládal i bez porovnání s Anorou, někdo by měl Američanům vysvětlit, jak vypadá český vánoční televizní program. Nicméně zdá se, že Baker natočil opět emocionální, vtipný a kvalitně vypozorovaný snímek, v němž ukazuje realitu sexuální práce bez nesnesitelných příkras. A titulní představitelka Mikey Madison, kterou obsadil už Tarantino do Tenkrát v Hollywoodu, je podle všeho výborná. O kvalitách této sociálně realistické Pretty Woman pro cynickou generaci se budeme moci přesvědčit už 31. října, kdy má premiéru v českých kinech. 

Trailer zde

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace