Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Dej mi své jméno zadaptuje Americké psycho


ikona
krauset
adaptaceamerické psychodej mi své jménoluca guadagninopatrick Bateman
Americké psycho režisérky Mary Harron se stalo jedním z nejproročtějších thrillerů nového tisíciletí. Jak se k němu postaví italský tvůrce Luca Guadagnino?  

Italský režisér geniální romance Dej mi své jméno Luca Guadagnino má plné ruce práce. Jen letos pustil do kin úspěšné Challengers (Rivalové) se Zendayou a na festivalech si už odbyla premiéru jeho adaptace románu Queer s Danielem Craigem. Nyní finišuje postprodukci After the Hunt s Julií Roberts, Andrewem Garfieldem a Chloë Sevigny, která s Lucou spolupracuje dlouhodobě a zahrála si též v Americkém psychu. 

Guadagnino má rozpracovanou i adaptaci románu Separate Rooms s Joshem O’Connorem z Challengers. A už ví, do čeho se pustí dál. Momentálně totiž vyjednává s Lionsgate o režii nové verze Amerického psycha Eastona Ellise (VIM).

 

Patrick Bateman, kterého tak pamětihodně ztvárnil Christian Bale a kterého jsme neopomněli v našem seznamu nejlepších thrillerů s vyšinutými vrahy, se tedy dočká nové podoby. Guadagnino je mistr remaků, jeho Suspiria a Oslněni sluncem (podle Bazénu s Delonem a Jane Birkin) se v prvním případě originálu minimálně vyrovnaly, zatímco druhý ho jasně překonal. Guadagnino ve své verzi vždy dokázal přijít s něčím inovativním, a snad tomu tak bude i tentokrát. 

Režisér tvrdí, že nepůjde o remake, ale o novou filmovou interpretaci Ellisova románu. Se scénářem mu pomůže Scott Z. Burns (Bourneovo ultimátum). Bude zajímavé sledovat, jak Guadagnino román pojme. Bylo by podivné, kdyby se uchýlil k aktualizaci tím, že změní rasu nebo pohlaví protagonisty. Román se totiž odehrává ve velmi specifické skupině osmdesátkových finančníků, jejichž kůže je bělejší než jejich límečky, z čehož vyplývá i jejich chování. Guadagnino je, doufejme, příliš bystrý, než aby se dopustil tak laciné adaptační chyby. Je však namístě se ptát, zda je u tohoto díla nová verze opravdu potřeba. 

Připadá vám nová adaptace Amerického psycha žádoucí? Podělte se v diskusi. 


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace