Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Vlci s Pittem a Clooneym


ikona
Jokolo
apple tvbrad pittgeorge clooneyjon wattsvlciwolfs
Stačí charisma dvou matadorů na dobrý film?  

Vlci díky účasti Brada Pitta a George Clooneyho, jejichž vzájemná chemie dala v trilogii Dannyho parťáků vzniknout mnoha brilantním scénám, patřili mezi nejočekávanější snímky filmového podzimu. Režírující Jon Watts mohl ukázat, že umí zaujmout i mimo svět Marvelu a trailery lákaly na pohodovou a neurážející akční komedii, která by minimálně fandy těchto herců mohla potěšit. Jenže první ohlasy na očekávaný film, o nějž byl v Hollywoodu velký zájem, nakonec nebyly příliš extatické. Co na Vlky tedy říkáme my?

Jak to vidí Mr. Hlad: 
Brad Pitt, George Clooney a Jon Watts si natočili film pro radost a to je samozřejmě dobře a já jim to moc přeju. Jen bych rád z toho filmu měl radost taky, ale počítám, že to tuhle trojici moc nezajímalo. Wolfs stojí a padá na tom, že jsou v něm dvě herecké legendy a očividně si to užili. Bohužel to jejich užívání si se na mě moc nepřeneslo, protože oba vpodstatě jen agresivně čučí jeden na druhého, mračí se a snaží se neprojevovat žádné emoce. A ono to po dvaceti minutách začne být celkem nezáživné. 

Samotný příběh rozhodně hodinu a tři čtvrtě neutáhne, v lepších momentech jde o takovou rutinní variaci na díla bratří Coenů, Watts to celé ladí do nudně šedivých barev a i když se jednou za čas stane něco zajímavého, nestačí to. Ty zajímavé věci mají totiž podobu scény, ve které Clooney stylově zvedne mrtvolu, nebo někdo ve zpomaleném záběru omylem přeskočí auto. Wolfs nemají energii, ani ji očividně nechtějí mít, má to být chladný film a chladný film to je. Bohužel až tak moc, že sledovat ho může člověka velmi snadno ukolébat k spánku. Já se hodně snažil, aby se mi to nestalo. Je mi jasné, že ti tři si můžou v Hollywoodu dělat, co se jim zachce. Příště by se jim ale mohlo chtít natočit něco záživnějšího. 

Jak to vidí KarelR: 
Trailer nelhaly. Wolfs jsou poklidnou oddechovou komedií, v níž se George Clooney špíčkuje s Bradem Pittem, a to je absolutně všechno, co od tohohle filmu dostanete. Zvěsti o 200milionovém rozpočtu mi přijdou naprosto směšné (dojde jen na jednu poklidnou honičku, přestřelky vážně nečekejte), uvítal jsem však vycizelované vizuální podání, na němž je vidět Wattsova zkušená ruka. Všechno je zkrátka upravené a přehledné a v newyorských exteriérech jsem dostával pocit, že může zpoza červeno-zelených neonů kdykoliv vylézt Spider-Man. Jinak mě ale téměř šokovalo, že dvě hvězdy a režisér na vrcholu kariéry utopili čas do tak jednoduché a neambiciózní žánrovky. Neříkám, že to celé vlastně není sympatické a povedené, laťka pro tahle tři jména se však nachází úplně jinde, ne? 

Jak to vidí do_Od: 
Mr. & Mr. Smith okleštěno o všechno, co dělalo film s Pittem a Angelinou (a koneckonců i seriál s Gloverem) tak výborným. Jedná se o první výraznější zklamání od jinak šikovného Jona Wattse. Horší to je o to, že tady měl k ruce dva nejcharismatičtější, byť už trochu sešlé týpky v Hollywoodu, se kterými mohl vymyslet prakticky cokoli, a on přišel s touhle rutinní zápletkou o dvou fixerech na stejném jobu, jejíž scénář postrádá humor, napětí a překvapivě i akci.

Je to bezkrevné, chybí tomu větší styl, vypadá to (a funguje) jak vyžehlená natažená reklama na BMW, ve které děj ani postavy nedávají příliš velký smysl, ale protože v tom jsou hvězdní herci a hejbe se to, tak to člověk nějakým způsobem dokouká, i když by radši dělal něco jiného. Paradoxně to začne být fajn doslova až v poslední minutě, což...je samozřejmě příliš málo a příliš pozdě. Další Apple filmová trefa mimo.

Recenzi čekejte velmi brzy 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace