Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co víme o nové Fantastické čtyřce?


ikona
krauset
doctor doomfantastic fourmarvelpedro pascalvanessa kirby
Fantastic Four: First Steps čili První kroky, tak zní podtitul chystaného marvelovského rebootu Fantastické čtyřky.  

Stržení jedné masky na sebe pochopitelně během marvelovského panelu na Comic Conu strhlo veškerou pozornost. Studio demaskovalo Doctora Dooma a odhalilo, že mocného záporáka ztvární Robert Downey Jr. Spolu s najmutím režisérským bratrů Russoů se jedná o bezpečný návrat ke starým známým. Downey si po Endgame odskočil pro Oscara za Oppenheimera a už je opět v marvelovském sandwichi. Jenže máme-li Doctora Dooma, co se superhrdiny, do jejichž komiksu náleží? 

 

Ve stínu těchto zpráv poněkud zůstal panel věnující se Fantastic Four, což je skupina vědců, která přišla k superschopnostem během vesmírného letu. Reid Richards neboli Mr. Fantastic, kterého ztvární Pedro Pascal, získal schopnost elasticity, Sue Storm čili Invisible Woman (Vanessa Kirby) se může proměnit v neviditelnou, její bratr Johny (Joseph Quinn) je doslova lidskou pochodní. Human Torch, jak napovídá jméno, se dokáže zažehnout a Ben Grimm (Ebon Moss-Bachrach ) se změní v kamenné monstrum The Thing. Ten jako jediný nemůže své nabyté schopnosti zapínat podle potřeby, místo toho existuje v této nelidské formě. 

Film Fantastic Four s podtitulem First Steps bude zasazený do 60. let, takže očekávejte retro-futuristické ladění, ale nikoliv v našem vesmíru (tím se vysvětluje, proč hrdinové nemohli přispěchat na pomoc během událostí posledních Avengers). Tvůrci prozradili, že nepůjde o origin, ale o příběh, v němž hrdinové svými schopnostmi již vládnou. 

Čtyřka by měla změřit síly se zloduchem jménem Galactus, kosmickou bytostí, která konzumuje planety, aby si uchovala životní sílu. Toho ztvární Ralph Ineson. Další potvrzenou postavou je Silver Surfer, který však v této adaptaci změní pohlaví a ponese tvář Julie Garner. Ve filmu by se měl objevit v nespecifikované roli též John Malkovich. 

Režii obstará Matt Shakman (WandaVision) a hudbu složí Michael Giacchino, který obdržel Oscara za Vzhůru do oblak a napsal též hudbu ke Star Treku, Rogue One, marvelovskému Spideymu nebo The Batman.

Fantastic Four budou samozřejmě nepostradatelní v příštích Avengers, Doomsday a Secret Wars, jelikož jejich úhlavním nepřítelem je právě Doctor Doom. Po akvizici Foxů, kteří se pokusili přenést Čtyřku na plátno několikrát s velice neuspokojivým výsledkem, se nyní mohou tito superhrdinové konečně připojit k MCU. V minulosti jsme si mohli „užít“ dva filmy s Jessicou Albou a Chrisem Evansem, které v rebootu z roku 2015 nahradili Miles Teller, Kate Mara a Michael B. Jordan. Premiéra nejnovější verze je stanovena na 25. července 2025.

Zdroj: Hollywood Reporter, JoBlo 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace