Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Furiosa: Sága Šíleného Maxe: Recenze

příspěvky 121 - 128 Napsat příspěvek
Mám podezření, že Miller hodil ty "nejmíň atraktivní" scény do traileru, aby snížil divácké očekávání. Včetně toho liliputa, který z traileru evokoval Jar Jara, ale je to vlastně dost tragická postava.
Jak už bylo několikrát řečeno, je to jiné. Přirovnal bych to k datadisku, který rozšiřuje původní příběh a dává mu větší hloubku. Moc se těším, jak si teď podesáté dám Fury Road, ale tentokrát se na ten svět budu dívat jinak.
Furiosa v obou verzích super, Hemsworth dokonalým vyjádřením chaosu a kdo je sakra Tom Burke a proč je tak neskutečně cool?
Medaily by ale měl dostat člověk, který si dobrovolně zahrál postavu uvedenou v titulcích jako "Pissboy"
V kině nás bylo asi 30, tak doufám, že to bylo jen tím, že se promítalo už 16:30.
Na úplný konec titulků nás čekalo pět a... Riskněte to a uvidíte8)
Není to lepší než první díl, ale "gastro přirovnáním IMFa" je to taková ta pařížská šlehačka na už tak skvělém dezertu.
Mrzela mě jen absence "Brothers in Arms" motivu, který byl několikrát naznačován a nikdy se pořádně nerozjel. Tak jsem si ho musel dát třikrát po sobě cestou domů v autě.
Už nikdy nebudu o Millerovi pochybovat a doufám, že toho ještě hodně z tohoto unikátního světa stihne odvyprávět.
904641
Mám podezření, že Miller hodil ty "nejmíň atraktivní" scény do traileru, aby snížil divácké očekávání. Včetně toho liliputa, který z traileru evokoval Jar Jara, ale je to vlastně dost [spoiler]tragická postava.[/spoiler] Jak už bylo několikrát řečeno, je to jiné. Přirovnal bych to k datadisku, který rozšiřuje původní příběh a dává mu větší hloubku. Moc se těším, jak si teď podesáté dám Fury Road, ale tentokrát se na ten svět budu dívat jinak. Furiosa v obou verzích super, Hemsworth dokonalým vyjádřením chaosu a kdo je sakra Tom Burke a proč je tak neskutečně cool? Medaily by ale měl dostat člověk, který si dobrovolně zahrál postavu uvedenou v titulcích jako [spoiler]"Pissboy" [/spoiler]V kině nás bylo asi 30, tak doufám, že to bylo jen tím, že se promítalo už 16:30. Na úplný konec titulků nás čekalo pět a... Riskněte to a uvidíte*8)* Není to lepší než první díl, ale "gastro přirovnáním IMFa" je to taková ta pařížská šlehačka na už tak skvělém dezertu. Mrzela mě jen absence [spoiler]"Brothers in Arms" motivu, který byl několikrát naznačován a nikdy se pořádně nerozjel. Tak jsem si ho musel dát třikrát po sobě cestou domů v autě.[/spoiler] Už nikdy nebudu o Millerovi pochybovat a doufám, že toho ještě hodně z tohoto unikátního světa stihne odvyprávět.
6 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Toto mi staci, dik:+
904552
Toto mi staci, dik*:+*
904546
0 0
reagovat
reaguje na: pepo
Tak napůl, jestli chceš slyšet víc, napiš mi. 
904546
[spoiler]Tak napůl, jestli chceš slyšet víc, napiš mi. [/spoiler]
904526
1 0
reagují: pepo
reagovat
Dekuji oběma:+. To že Max je spíš postava z příběhů než skutečná osoba mi příjde hodně cool. Člověk pak nemusí řešit, že vždycky nějak příjde o auto a pak ho v dalším filmu má:D nebo ten jeho věk (což u mě zapříčinil první trailer na Furiosu, kde se psalo 40 let po kolapsu a přitom byl Max polda ještě před tím).

Polux: Jo to že se Fury Road chystala dlouho to vím a vlastně jediné co si pamatuju je, že po roce 2006 kdy si Gibson zazdil kariéru, měl hrát Maxe Heath Ledger (což vlastně dává smysl v té době vedle Hugha Jackamana asi nejslavnější australan v Hollywoodu a navíc hráli s Gibsonem otce a syna v Patriotovi) a on pak umřel.

A ví se jak to vlastně vypadá s dalším regulerním Maxem? Už od Fury Road pokud se nepletu Miller říká, že má příběh s názvem Wasteland. Je to pořád u příběhu? Je už scénář? Hardy se tváří velmi pozitivně na další blbnutí v poušti a já bych nechtěl čekat dalších skoro dékádu na dálší nášup.
904539
Dekuji oběma*:+*. To že Max je spíš postava z příběhů než skutečná osoba mi příjde hodně cool. Člověk pak nemusí řešit, že vždycky nějak příjde o auto a pak ho v dalším filmu má*:D* nebo ten jeho věk (což u mě zapříčinil první trailer na Furiosu, kde se psalo 40 let po kolapsu a přitom byl Max polda ještě před tím). Polux: Jo to že se Fury Road chystala dlouho to vím a vlastně jediné co si pamatuju je, že po roce 2006 kdy si Gibson zazdil kariéru, měl hrát Maxe Heath Ledger (což vlastně dává smysl v té době vedle Hugha Jackamana asi nejslavnější australan v Hollywoodu a navíc hráli s Gibsonem otce a syna v Patriotovi) a on pak umřel. A ví se jak to vlastně vypadá s dalším regulerním Maxem? Už od Fury Road pokud se nepletu Miller říká, že má příběh s názvem Wasteland. Je to pořád u příběhu? Je už scénář? Hardy se tváří velmi pozitivně na další blbnutí v poušti a já bych nechtěl čekat dalších skoro dékádu na dálší nášup.
3 0
reagovat
reaguje na: jackb
Prapůvodně (na přelomu milénia) to měla být regulérní čtyřka s Gibsonem v hlavní roli (už tehdy s podtitulem Fury Road) a tím pádem se zestárlým Maxem (btw ve filmu si měl ze šrotu postavit nový Interceptor).

Poté, co tehdejší plány krachly a Miller o dekádu později nakonec obsadil Hardyho, překopali celou backstory (Maxův věk posunuli vzad, události vzhledem k použitým vehiklům a faktu, že Max zažil "apokalypsu", naopak vpřed, v trilogii hrály roli neekologické války o ropu, ve Fury Road pro změnu "environmentally friendly" války o vodu, atd.) s tím, že přesto nadále platí to, co padlo v Road Warriorovi, tj. Max je více mýtická/legendární postava, než obyčejný člověk, nehledě na to, kdo jej zrovna hraje. Což je docela cool způsob, jak se vyhnout veškerým fanouškovským stížnostem na jakékoliv nekonzistence v kánonu:D.

Takže ano, Max by "správně" měl být ve Fury Road věkově mnohem blíže Immortanovi Joeovi a Vuvalini týmu než Furiose, se kterou jsou ve filmu věkově nastejno. 
904533
Prapůvodně (na přelomu milénia) to měla být regulérní čtyřka s Gibsonem v hlavní roli (už tehdy s podtitulem Fury Road) a tím pádem se zestárlým Maxem (btw ve filmu si měl ze šrotu postavit nový Interceptor). Poté, co tehdejší plány krachly a Miller o dekádu později nakonec obsadil Hardyho, překopali celou backstory (Maxův věk posunuli vzad, události vzhledem k použitým vehiklům a faktu, že Max zažil "apokalypsu", naopak vpřed, v trilogii hrály roli neekologické války o ropu, ve Fury Road pro změnu "environmentally friendly" války o vodu, atd.) s tím, že přesto nadále platí to, co padlo v Road Warriorovi, tj. Max je více mýtická/legendární postava, než obyčejný člověk, nehledě na to, kdo jej zrovna hraje. Což je docela cool způsob, jak se vyhnout veškerým fanouškovským stížnostem na jakékoliv nekonzistence v kánonu*:D*. Takže ano, Max by "správně" měl být ve Fury Road věkově mnohem blíže Immortanovi Joeovi a Vuvalini týmu než Furiose, se kterou jsou ve filmu věkově nastejno. 
904521
3 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Ma tam Max cameo?
904526
[spoiler]Ma tam Max cameo?[/spoiler]
904523
0 0
reagují: Mr. Hlad
reagovat
reaguje na: jackb
Když už, tak to má blízko nejvíc k té čtyřce. Ale jde to vlastní cestou. 

Co se návaznosti a chronologie týče, tak je to tak, jak píšeš. Miller říkal, že to nebere jako filmy, které by na sebe měly navazovat a vlastně ani jako tradiční příběhy s jedním hrdinou, spíš jako historky o Maxovi, které si lidi vypráví u táborového ohně. Proto tam jsou taky věci, které se popírají (o auto přišel ve dvojce i ve čtyřce) a proto je každý ten film trošku jiný, protože ten příběh vypráví někdo jiný. 
904523
Když už, tak to má blízko nejvíc k té čtyřce. Ale jde to vlastní cestou.  Co se návaznosti a chronologie týče, tak je to tak, jak píšeš. Miller říkal, že to nebere jako filmy, které by na sebe měly navazovat a vlastně ani jako tradiční příběhy s jedním hrdinou, spíš jako historky o Maxovi, které si lidi vypráví u táborového ohně. Proto tam jsou taky věci, které se popírají (o auto přišel ve dvojce i ve čtyřce) a proto je každý ten film trošku jiný, protože ten příběh vypráví někdo jiný. 
904521
11 0
reagují: pepo
reagovat
Dával jsem si opáčko celé série, abych byl naladěn na pátek a hrozně mě těší, že se to povedlo. Spíš otázečka - kterému dílu to má nejblíž? Podle recenze mi to příjde že jedničce, která je tak spíš dějová než akční.

A konečně se můžu zeptat. Je nějaká pevně daná časová osa, kdy se jaký díl odehrává? Při sledování mí přišlo, že by postava Maxe měla být ve Zběsilé cestě tak o dvacet let starší. Nebo to má fungovat tak, že Max je v tom světě nějaká legendární postava (jako třeba Robin Hood) a je do příběhu vždycky přidán vypravěčem konkrétního filmu? Protože mi přišlo, že se Max do děje vždycky nějak připlete.
904521
Dával jsem si opáčko celé série, abych byl naladěn na pátek a hrozně mě těší, že se to povedlo. Spíš otázečka - kterému dílu to má nejblíž? Podle recenze mi to příjde že jedničce, která je tak spíš dějová než akční. A konečně se můžu zeptat. Je nějaká pevně daná časová osa, kdy se jaký díl odehrává? Při sledování mí přišlo, že by postava Maxe měla být ve Zběsilé cestě tak o dvacet let starší. Nebo to má fungovat tak, že Max je v tom světě nějaká legendární postava (jako třeba Robin Hood) a je do příběhu vždycky přidán vypravěčem konkrétního filmu? Protože mi přišlo, že se Max do děje vždycky nějak připlete.
1 -2
reagují: Polux, Mr. Hlad
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se