Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 18201 - 18220 Napsat příspěvek
reaguje na: Adasin
Polski.
741996
Polski.
741995
1 -2
reagovat

Zaklínač

Už to tady možná bylo ale... v jakém jazyce je nejlepší Zaklínače sledovat?
741995
Už to tady možná bylo ale... v jakém jazyce je nejlepší Zaklínače sledovat?
Zaklínač
1 -1
reagují: do_Od, Joker_George, Cinefil
reagovat
reaguje na: xnewstedx
Dík. Už jsem to viděl na MZ fcb, nebo kde.
Mně ale nedělá problém se zorientovat. Spíš mi to prostě vadí jako vypravěčskej prostředek... 
741966
Dík. Už jsem to viděl na MZ fcb, nebo kde. Mně ale nedělá problém se zorientovat. Spíš mi to prostě vadí jako vypravěčskej prostředek... 
741909
0 0
reagovat
reaguje na: HAL
Spíš to omylem poslal sem a ne svojí money domině.
741943
Spíš to omylem poslal sem a ne svojí money domině.
741938
9 -1
reagovat
reaguje na: GuidoA.
Ty sis zase nevzal prášky?
741938
Ty sis zase nevzal prášky?
741937
8 -1
reagují: AndyKaufman
reagovat
prijimam rozkazy ;)
741937
prijimam rozkazy *;)*
1 -4
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: TrDLo
Já mohu jen souhlasit. :+
741914
Já mohu jen souhlasit. *:+*
741913
1 -1
reagovat

The Witcher

Ještě mi zbývají 3 díly do konce 1. řady, ale toho nelineárního vyprávění se musím zastat. Je to věc, která mě na tom seriálu naopak dost baví. Jako člověk nepoznamenaný knížkama ani hrama (mám jen nějaké hrubé povědomí o postavě, kdysi jsem viděl pár dílů té polské televizní produkce) si docela užívám ty přibývající náznaky, které jednotlivé linky ukotvují v čase a odhalují co s čím jak souvisí. Drží to diváka ve střehu, protože člověk nikdy neví, kdy se ve scéně objeví nějaká postava nebo zazní nějaká replika a opět to trochu rozkryje tu zdánlivou zmatenost. U jiných seriálů často sklouzávám k tomu, že si v nudných pasážích hraju s mobilem. Tady se občas ve scénách vracím zpět, abych si ověřil, co jsem právě viděl. Za mě :+
741913
Ještě mi zbývají 3 díly do konce 1. řady, ale toho nelineárního vyprávění se musím zastat. Je to věc, která mě na tom seriálu naopak dost baví. Jako člověk nepoznamenaný knížkama ani hrama (mám jen nějaké hrubé povědomí o postavě, kdysi jsem viděl pár dílů té polské televizní produkce) si docela užívám ty přibývající náznaky, které jednotlivé linky ukotvují v čase a odhalují co s čím jak souvisí. Drží to diváka ve střehu, protože člověk nikdy neví, kdy se ve scéně objeví nějaká postava nebo zazní nějaká replika a opět to trochu rozkryje tu zdánlivou zmatenost. U jiných seriálů často sklouzávám k tomu, že si v nudných pasážích hraju s mobilem. Tady se občas ve scénách vracím zpět, abych si ověřil, co jsem právě viděl. Za mě *:+*
The Witcher
13 -2
reagují: Joker_George
reagovat
741909
Pre verbsta[url=https://www.reddit.com/r/netflixwitcher/comments/elqrw7/witcher_series_timeline/?utm_medium=android_app&utm_source=share] Witcher timeline [/url]
2 -1
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Vikings ? Je to špatné, když pominu co provedli s Kyjevskou Rusí, tak kupodivu aspoň něco zachraňuje velmi lidská dějová linka Lagerthy, o ostatních pak škoda mluvit. Aktuální šestý díl jsem zatím neviděl, ale asi to dojedu do poloviny řady a pak tomu dám definitivně sbohem, protože přese všechno nejsem připravený na to, jak kníže, pardon princ a křesťan Oleg plení Norsko :- :-
741908
Vikings ? Je to špatné, [spoiler]když pominu co provedli s Kyjevskou Rusí, tak kupodivu aspoň něco zachraňuje velmi lidská dějová linka Lagerthy, o ostatních pak škoda mluvit. Aktuální šestý díl jsem zatím neviděl, ale asi to dojedu do poloviny řady a pak tomu dám definitivně sbohem, protože přese všechno nejsem připravený na to, jak kníže, pardon princ a křesťan Oleg plení Norsko *:-* *:-*[/spoiler]
741861
0 -2
reagovat
reaguje na: HAL
Ok, beru.

Mě se styl, kterým to bylo provedeno tady, vyloženě líbil, takže jsem zaujatej.

O Dunkirku snad radši ani nebudu začínat, i když mě možná Quentin donutí podívat se na něj podruhý.
741878
Ok, beru. Mě se styl, kterým to bylo provedeno tady, vyloženě líbil, takže jsem zaujatej. O Dunkirku snad radši ani nebudu začínat, i když mě možná Quentin [url=https://www.theringer.com/2020/1/6/21054017/the-rewatchables-quentin-tarantino-on-what-makes-dunkirk-a-masterpiece]donutí[/url] podívat se na něj podruhý.
741873
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Nemám pocit že by si někdo stěžoval na to "že" je to nechronologické, ale "jak" je to provedeno, jak rychle a snadno se dá zorientovat která část se odehrává kdy atp. Nabízí se srovnání s povídkami, které jsou vyprávěné úplně stejně, ale chronologie je z nich mnohem očividnější. To samé u Dunkirku, který je proboha snad každému hned jasný už z prostředí a postav. Ne že by to u seriálu byla kdoví jaká tragedie, nepovažuju to za až tak velký problém.
741873
Nemám pocit že by si někdo stěžoval na to "že" je to nechronologické, ale "jak" je to provedeno, jak rychle a snadno se dá zorientovat která část se odehrává kdy atp. Nabízí se srovnání s povídkami, které jsou vyprávěné úplně stejně, ale chronologie je z nich mnohem očividnější. To samé u Dunkirku, který je proboha snad každému hned jasný už z prostředí a postav. Ne že by to u seriálu byla kdoví jaká tragedie, nepovažuju to za až tak velký problém.
741867
1 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: verbst
Jestli to někdo srovnává s Dunkirkem kvůli tomu, že například (nepočítal jsem to) jedna linka trvá padesát let, druhá třicet let a třetí jeden rok tak je to srovnání úplně mimo. V Dunkirku se s tou gradací pracuje úplně jinak 8)
741872
Jestli to někdo srovnává s Dunkirkem kvůli tomu, že například (nepočítal jsem to) jedna linka trvá padesát let, druhá třicet let a třetí jeden rok tak je to srovnání úplně mimo. V Dunkirku se s tou gradací pracuje úplně jinak *8)*
741858
1 -1
reagovat
Potenciální spoilery ze Zaklínače:

Hele, mě by srovnání s Dunkirkem v životě nenapadlo, a to mi to tenkrát v kině sakra lezlo krkem.

Jde o to, že kdyby to vyprávěli chronologicky, tak první dva díly sledujeme samotnou Yennefer (plus mínus), pak zas jen Geralta... V podstatě je to časový prolínání pro pochopení souvislostí úplně irelevantní a rozhodně neslouží jen k matení diváka jako u Nolana.

Podle mě to naopak dobře ilustruje tu relativitu stárnutí u mágů a zaklínačů, na rozdíl od prostýho "several decades later".
741867
Potenciální spoilery ze Zaklínače: Hele, mě by srovnání s Dunkirkem v životě nenapadlo, a to mi to tenkrát v kině sakra lezlo krkem. Jde o to, že kdyby to vyprávěli chronologicky, tak první dva díly sledujeme samotnou Yennefer (plus mínus), pak zas jen Geralta... V podstatě je to časový prolínání pro pochopení souvislostí úplně irelevantní a rozhodně neslouží jen k matení diváka jako u Nolana. Podle mě to naopak dobře ilustruje tu relativitu stárnutí u mágů a zaklínačů, na rozdíl od prostýho "several decades later".
741858
5 0
reagují: HAL
reagovat
Jak znam internet, tak už určitě někde někdo doma chystá chronologický sestřih celé první řady. 
741862
Jak znam internet, tak už určitě někde někdo doma chystá chronologický sestřih celé první řady. 
2 -1
reagovat
Jaká je vlastně nejnovější řada Vikingů? Koukám jak přibívají díly a nikde moc reakcí, jak jsem to miloval, tak je to teď meeeh jedno. 

Co miluju pořád je Last Kingdom a čtvrtá sezóna zatím pořád kurva nikde! :(
741861
Jaká je vlastně nejnovější řada Vikingů? Koukám jak přibívají díly a nikde moc reakcí, jak jsem to miloval, tak je to teď meeeh jedno.  Co miluju pořád je Last Kingdom a čtvrtá sezóna zatím pořád kurva nikde! *:(*
1 -1
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
reaguje na: do_Od
No pokud to někdo z těch chválících přirovná k Dunkirku, tak očividně nepovedlo.
Ale uvidíme. Snad. Někdy. Až bude čas a chuť.
741858
No pokud to někdo z těch chválících přirovná k Dunkirku, tak očividně nepovedlo. Ale uvidíme. Snad. Někdy. Až bude čas a chuť.
741851
0 -3
reagují: pytlik, Memphis
reagovat
reaguje na: pytlik
Přesně tak. Lidi jsou jen líný přemýšlet, to je celé. 
741856
Přesně tak. Lidi jsou jen líný přemýšlet, to je celé. 
741852
1 -3
reagovat
Tak v tom případě tam už vůbec nevidím problém. Protože to v jakých epizodách se co vypráví aby to fungovalo nejen v jednotlivých liniích je tu podle mě zvládnuto dobře. :)
741852
Tak v tom případě tam už vůbec nevidím problém. Protože to v jakých epizodách se co vypráví aby to fungovalo nejen v jednotlivých liniích je tu podle mě zvládnuto dobře. *:)*
741849
5 -1
reagují: do_Od
reagovat
Souhlas, tady se to povedlo. 
741851
Souhlas, tady se to povedlo. 
741849
4 -4
reagují: verbst
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se